IPVanish VPN

Contents

IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

Til å begynne med var jeg veldig nølende med å gjennomgå IPVanish VPN fordi jeg visste at de er en USA-basert tjeneste. Personlig er det som å be ulven vokte hønene. IPVanish ble først utgitt i 2012, og skiftet eierskap i 2023. Dessverre har eierskiftet gjort lite positivt for selskapet, fra mitt perspektiv. Jeg har vanskeligheter med å anbefale dette VPN av mange grunner, inkludert middels hastighetsytelse, mistenkt anonymitet og forferdelig kundesupport.

IPVanish Review: 5 fordeler og 4 ulemper ved å bruke IPVanish VPN

IPVanish VPN ble grunnlagt i 2012, og er ikke den eldste gutten på blokken, og har faktisk allerede byttet hender en gang. Det som er uvanlig med dette selskapet, er at til tross for sin tilsynelatende popularitet på så kort tid, har selskapet også klart å få seg involvert i en Logging-kontrovers. Denne typen ting høres vanligvis ut som et dødsfall for VPN-tjenesteleverandører, og likevel overlever det.

Videre er det et USA-basert selskap, og det stave ikke godt for påstandene om å ha en ikke-loggført policy i utgangspunktet. Selv om USA ikke har obligatoriske lover om dataoppbevaring ennå, har det sikkerhetsbyråer som er ivrige etter å registrere Internett-metadata for hele planeten. Ganske en conundrum.

Likevel har det vist seg å være en blandet pose med ytelse, noen gode, noen forferdelige, så la oss se på hva de kan gjøre.

Hva vi liker med IPVanish VPN

1. God tilgjengelighet

IPVanish hevder å operere mer enn 1000 servere i et nettverk som har vokst til å dekke over 60 land rundt om i verden. Selvfølgelig fokuserer det hovedsakelig i Europa og Nord-Amerika, med 443 servere i de førstnevnte og 561 servere i sistnevnte. Mens dette bare forlater Asia og resten av verden, er dekningen der.

1.1. Det eier sin egen infrastruktur

Det som er oppsiktsvekkende er at IPVanish hevder å eie all sin egen infrastruktur. Selv om dette sikkert kan stemme med serverutstyr, er jeg ikke sikker på hvordan det kan være slik for resten av infrastrukturen som vanligvis kommer fra datasenteret.

Som den eneste sanne Top Tier VPN-tjenesteleverandøren eier og driver vi i IPVanish hele vårt nettverk, inkludert serverne. Dette gjør at vi kan levere førsteklasses service til en konkurransedyktig pris.

Vi overlater aldri sikkerheten din til en annens kontroll. Fordi vi ikke outsource infrastrukturen vår, er vi i stand til å levere de tryggeste VPN-tilkoblingene i verden. Og uten at tredjeparter bremser oss, er IPVanish-nettverket lynraskt.

1.2. Brukes med nesten alle enheter

For de av dere som leser VPN-anmeldelsene mine nå, er jeg sikker på at du har blitt vant til at jeg harpet meg om enhetsstøtte. Faktum er at med et produkt som er så vidt målrettet som en VPN, er det helt sikkert mange av oss som bruker et enormt utvalg av enheter.

IPVanish-apper

Faktisk vil jeg tørre at mange av oss til og med bruker flere enheter på forskjellige plattformer, selv i en enkelt husstand. For å si det forsiktig, til tross for min forbauselse over at noen fremdeles bruker Windows Phone – det er fortsatt en enda nær tilknytning til meg.

Så, der har du det – å støtte et stort utvalg av enheter er et pluss for IPVanish.

Og siden IPVanish også kan distribueres på noen rutere, vil jeg igjen advare de av dere som tenker å gjøre det, enten for enkelhets skyld eller bare for spark;

Merk

Å kjøre en VPN-tjeneste på ruteren din vil hjelpe deg med å overvinne den samtidige enhetens tilkoblingsgrense som de fleste VPN-er vil pålegge. Imidlertid er det en ulempe. I nesten alle tilfeller (spesielt for generelle rutere for hjemmebruk), vil dette redusere Internett-trafikken din sammenlignet med hvis du skulle kjøre enhetsspesifikke VPN-apper. Dette fordi rutere ikke er i stand til å håndtere datakryptering som er nødvendig i sanntid, og dermed bremse dataoverføringshastighetene.

2. IPVanish er tøff i sikkerhet

Ærlig talt kommer sikkerhet for meg sekundært til anonymitet i en VPN-tjeneste, men det er et personlig standpunkt. Når jeg tenker på Internett-brukere i land som Kina, USA og Singapore, kan jeg forstå behovet for sikre tilkoblinger fullt ut.

Bare FYI, USA er et av de hotteste områdene i verden for selskaper å straffeforfølge disse involvert i ulovlig fildeling. Kina sensurerer Internett sterkt, og Singapore følger i USAs fotspor. Imidlertid er det mange andre land der brukere kan tenke seg å bruke en VPN – for eksempel de i de europeiske landene.

2.1. Tvang 256-biters kryptering

  De 'hurtigste VPN'er til spænding' (w / speedtests for at bevise det!)

Uten unntak har alle VPN-tjenestene jeg har testet til dags, tilbudt brukere et valg når det gjelder krypteringsnivåer. Tross alt, som jeg nevnte, kan høyere kryptering redusere hastigheten. Imidlertid har IPVanish tilsynelatende tatt en tøff holdning til ting og håndhevet obligatorisk 256-biters kryptering på alle brukere.

Å sette det i perspektiv, 256-biters kryptering er et av de høyeste nivåene det er i dag, og har blitt stadig mer utbredt i moderne algoritmer, protokoller og teknologier (vi bruker det til og med for SSL).

Enkelt sagt, en 256-biters nøkkel vil ta massiv regnekraft å bryte og til og med da bare med nok tid – flere år enn i noens liv, det er sikkert.

Et viktig poeng å merke seg er at jo mer kryptert en forbindelse er, jo mer sannsynlig er det at forbindelsen lider av hastighetsforringelse, så jeg lar deg bestemme på egen hånd hva som er den perfekte balansen du trenger i livene dine.

2.2. Ingen logger policy

Dette er den hellige gral for VPN-tjenesteleverandører. Vi må alle vite at VPN-tjenesten vi overlater dataene våre til ikke bare å snu og overlate den til noen andre. Jeg vil ikke si mer om dette nå, men det er nok å si offisielt at IPVanish har retningslinjer uten logging.

Ditt personvern er vår prioritet, men din tillit til oss er like viktig. Derfor ønsker vi å være så gjennomsiktige som mulig i retningslinjene våre. IPVanish er en null-logger VPN-tjenesteleverandør, noe som betyr at vi ikke fører oversikt over noen tilkoblings-, trafikk- eller aktivitetsdata med hensyn til våre tjenester. – IPVanish personvernregler

2.3. Valg av protokoller

Hvis sikkerhet og anonymitet er bastionen til VPN-tjenester, er protokollene deres fleksible muskler. IPVanish støtter et bredt spekter av protokoller slik at du kan adoptere dem etter behov i din situasjon.

IPVanish hevder å støtte OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec og SSTP, men jeg legger merke til at alternativet for SSTP mangler i Windows VPN-appen deres. Kanskje den ble fjernet.

IPVanish Mangler SSTP

2.4. Kill Switch fungerer!

De fleste VPN-er har noe inkludert som heter en Kill Switch, som er designet for å avslutte forbindelsen din til Internett hvis tilkoblingen til VPN-serveren noen gang blir tapt av en eller annen grunn. Noen jobber, andre ikke, men jeg er glad for å kunne rapportere at IPVanish Kill Switch fungerer. Det kan være litt tregt, men når det først kommer i gang, nekter alt hardnakket å koble seg sammen.

Når du har lastet inn IPVanish-klienten din, kan du faktisk ikke surfe på nettet før du er koblet til en server av deres. Det er bare mulig å surfe uten tilkobling når du har forlatt IPVanish-klientprogramvaren. Dette er den desidert beste implementeringen av en Kill Switch jeg har sett så langt.

3. Nok hastighet til å streame 8k video

For å være ærlig, er jeg ikke akkurat en stor tilhenger av hastigheten som tilbys av IPVanish-servere. Det kan være konfigurasjonen min, men jeg har ærlig prøvd nesten alle kombinasjoner som appen deres støtter, og har ikke hatt mye hell bortsett fra (som vanlig) Singapore-baserte servere. Det ville være ganske logisk, for det er det lukkede stedet for meg som har god infrastruktur.

Jeg har nylig byttet bredbåndsleverandør, og selv om linjehastigheten min har testet for å kunne levere nær den annonserte 500 Mbps, er det crappy utstyret mitt bare mulig å gå så langt. Derfor tilbyr jeg denne gang en grunnleggende hastighet for å gi deg beskjed om hva som er normen for tilkoblingen min testplattform kan håndtere – rundt 200 Mbps

Speedtest Result - Ingen VPN-basishastighet

Hastighetstest uten grunnleggende hastighet på VPN
(Se testresultatet for full hastighet)

IPVanish-hastighetene jeg klarte å samle var ganske triste;

Malaysia hadde bare to servere tilgjengelig, og det beste valget av server fikk meg fantastiske 20 Mbps. Jeg kunne komme høyere enn det på min gamle internettplan som ringte inn på 50 Mbps.

Hastighetstestresultat på Malaysia-server

Hastighetstest Asia – Malaysia Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Min vanlige mester, Singapore, ga meg omtrent halve baselinehastigheten. Ikke bra tydelig, kjøp hei, det er nesten 100 Mbps!

Hastighetstestresultat på Singapore-server

Hastighetstest Asia – Singapore Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Australia, litt lenger fra meg, falt den hastigheten ned til halvparten og ga litt sjokkerende av en Ping-timing.

Hastighetstestresultat på Australia-serveren

Hastighetstest Australia – Adelaide Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Sør-Afrika var som forventet som vanlig lavt på fartsskalaen for meg. Jeg forstår at Sør-Afrika kanskje ikke stiller høye krav til de fleste brukeres valg, men jeg inkluderer det alltid for geografisk spredning.

  Privat internetadgang vs. ExpressVPN (dybdegående sammenligning)

Hastighetstestresultat på Afrika-server

Speed ​​test Africa – South Africa Server
(Se testresultatet for full hastighet)

For Europa er mitt normale valg Nederland, siden det er ganske mye midt i tingene der og har anstendig infrastruktur.

Hastighetstestresultat på nederlandske serveren

Hastighetstest Europe – Netherland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Og til slutt, over hele kloden fra min fysiske beliggenhet, Nord-Amerika. Jeg tilskriver de høyere hastighetene som er tilgjengelig der, fordi det er hjemmebasen til IPVanish.

Hastighetstestresultat på Nord-Amerika server

Hastighetstest Nord-Amerika – Dallas Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Med en høyde på nesten 100 Mbps og en lav på 20 Mbps kan man hevde at IPVanish ikke virkelig gir god verdi. Likevel her vil jeg gjerne injisere at 100 Mbps på en VPN fremdeles er anstendig, og jeg er sikker på at du vil finne en server et sted som kan gi deg gode hastigheter.

Likevel tillot de samme hastighetene som jeg kan få med IPVanish meg å streame 8k UHD-videoer fra YouTube. Realistisk sett vil rundt 15 Mbps la deg gjøre dette for UHD-video.

YouTube 8k-test

4. God pris uten lange innesperringsperioder

IPVanish prisalternativer

IPVanish ser ut til å ha falt midt i prissettingen i VPN-krigene. Til $ 10 per måned ad-hoc og $ 6,49 per måned på en ettårsplan, sorterer den verken her eller der. På den ene siden hvis du går månedlig er det ikke undertrykkende dyrt, mens du på den andre ikke sparer så mye som annet i en lengre periode.

Ta for eksempel Nord VPN, som har noen virkelig fantastiske langsiktige priser.

Hva vi ikke likte med IPVanish VPN

1. Mangel på optimaliserte servere

Dette er det første jeg la merke til når jeg hadde installert VPN-klienten på systemet mitt. Jeg så på forskjellige innstillinger og la merke til at IPVanish plasserer en uvanlig høy prioritet på server Ping og rangerer dem etter det. Annet enn det, må du ta sjansene dine med hva appen velger for deg.

Ikke misforstå – server Ping er viktig. Det er i utgangspunktet hvor stor forsinkelse serveren viser når du kommuniserer med enheten din, men den er ikke så viktig i sammenheng.

Som VPN-brukere, må det vel forventes at vi kanskje bruker linjen til en rekke ting, for eksempel Torrenting, videostreaming eller noe annet, så hvorfor fokuserer du bare på Ping? Gjør livet enkelt, vær så snill.

2. Personvernproblemer

Til tross for deres meget offentlig uttalte retningslinjer for ikke-logg, har IPVanish kommet under en alvorlig brann for sin mangel på ryggrad i å stå opp mot myndighetene i det siste. Det som er enda mer foruroligende er at de har blitt anklaget for å overlevere informasjon som ikke var ment å eksistere.

2.1. USA-basert selskap

Som et USA-basert selskap har IPVanish den tillitsfulle plikten til å bistå myndigheter i deres etterforskning. Dømme etter hvor raskt de angivelig kastet brukeren sin under bussen når Homeland Security ble bedt om det, igjen, er du villig til å satse på dem for å beskytte deg?

USA kjemper for tiden en kamp for å få lov om datalagring. Selv om det foreløpig ikke har obligatoriske lover om dataoppbevaring som det europeiske datalagringsdirektivet, hvor lenge før det blir en realitet?

2.2. Logger kontrovers

Tidligere i år (2023) anklaget en artikkel i TorrentFreak IPVanish for å overlevere brukerlogger til myndigheter (US Department of Homeland Security). Vel, _a_ brukerlogg uansett, men det er ille nok.

Nå ble IPVanish overtatt relativt nylig, så da de ble spurt om det, benektet de åpenbart alt ved å si at de ikke hadde kunnskap om noe som skjedde før de overtok selskapet. Selv om jeg synes det er rystende at et så alvorlig brudd på en av de viktigste grunnpilarene i VPN-oppførsel ble så børstet børstet under teppet av de nye eierne.

IPVanish ikke, har ikke, og vil ikke logge eller lagre logger over våre brukere som et StackPath-selskap. Jeg kan ikke snakke med det som skjedde på andres klokke, og at ledergruppen er for lengst borte. Men vet dette – i tillegg til ikke å logge, vil StackPath forsvare personvern til brukerne våre, uavhengig av hvem som krever noe annet. ” – Jeremy Palmer, visepresident, produkt & markedsføring.

Spørsmålet er, er du villig til å ta ordet for det, siden de åpenbart har sikret seg?

2.3. Uvanlig serverplassasjonsinformasjon funnet

IPVanish Rare steder oppdaget

Jeg har brukt speedtest.net i veldig lang tid, og det har vanligvis vært nøyaktig, ikke bare når det gjelder hastighetstest, men også viser riktig plassering av testserverne som er involvert. Det er faktisk første gang jeg noen gang har hatt dette problemet i historien om å bruke tjenesten deres.

  Den 7 bedste VPN til England 2023 (Speed ​​Tested!)

Når jeg koblet til IPVanish-servere, merker jeg at Speedtest ofte prøvde å koble meg med servere som var veldig langt borte fra stedet jeg ble vist som på. Normalt kobler den deg til den nærmeste serveren til ditt sted.

Så hvorfor prøver det å parre meg med servere tusenvis av kilometer unna? Jeg tok saken opp i en e-post til kundesupport, men de ignorerte i utgangspunktet spørsmålet mitt. Eventuelle ideer om hva som skjer her?

Dessverre smitter dette rare tilfellet noen ganger til geografiske tjenester. Ta eksempelet iBBC-spillerhendelsen vist nedenfor;

Uvanlig serverplassering via BBC-spiller

3. Forferdelig kundesupport

Mitt største grep om IPVanish – Kundestøtte. Snarere mangelen på det. Jeg kan absolutt forstå noen selskaper som ikke tilbyr 365/24/7 kundestøtte, spesielt via live chat-tjenester ettersom kostnadene kan eskalere.

Det jeg ikke kan forstå er hvorfor et teknisk serviceselskap som IPVanish tror de har råd til å ikke gjøre det.

Jeg kan heller ikke forstå hvorfor de synes det er greit å hevde at de tilbyr kundestøtte 24/7, hvis de tar 3 dager å svare halvhjertet på en detaljert e-postmelding som ber om hjelp.

IPVanish kundesupport

TEKNISK er de korrekte, de svarer umiddelbart – med en automatisert e-post som sier at de vil svare om kort tid. Likevel er dette så langt i strid med ånden til kundestøtte at jeg rett og slett ble flabøst.

Ikke bare var svaret tre dager for sent, det klarte heller ikke å adressere på noen meningsfull måte problemene jeg hadde. De fortalte meg i utgangspunktet:

koble fra gjeldende server og bytt til en annen protokoll. Prøv å koble til nærmeste server.

Jeg hadde gitt dem detaljert informasjon om problemene, samt konfigurasjonen av klienten, og alt de hadde å si var det. Hvis jeg ikke hadde prøvd løsningen de foreslo allerede, ville jeg skamme meg selv i stedet. Jeg er usikker på om problemet er firmapolitikk eller en kundeserviceassistent som virkelig ikke vil ha jobben, men sluttresultatet er det samme.

IPVanish, SKAM DEG.

4. Dårlig klientapplikasjon

Fra den antikviterte designen til en veldig lysende mangel på alternativer, vil man si at IPVanish-appen er strømlinjeformet og minimalistisk – hvis en var snill. Dessverre får mangelen på mange veldig nødvendige funksjoner det til å virke dårlig tenkt i stedet for strømlinjeformet.

Fra innesperring til én krypteringsstandard til mangel på serverorganisasjon (bortsett fra Ping, det er alltid Ping med dem), har innstramningene i design blitt tatt litt for langt.

Og personlig, hvis jeg hadde en tjeneste som tilbød så dårlige hastigheter, ville jeg ikke ta med en trafikkovervåker i klienten selv. Det er som å gni salt i et åpent sår.

The Bottomline: Er IPVanish VPN verdt prisen?

Mens jeg sitter og gjenvinner pusten etter den lange tiden med kundeservice, måtte jeg roe ned i et par minutter for å gjenvinne fokuset. En av kjæledyrene mine er dårlig kundeservice, og det hadde jeg fått i spar denne gangen.

Likevel, med en balanse av ting for og mot dette selskapet, føler jeg at det fremdeles er litt uvanlig. Ta for eksempel deres tøffe holdning til sikkerhet ved å håndheve 256-biters krypteringsnivåer. Samtidig har de gått gjennom bruket med anklager om hogst, som de bare har prøvd å pusse til side.

På slutten av dagen føler jeg at det ikke er så store tekniske problemer som står overfor IPVanish, men heller holdningen til selskapet. Fra en markedsføringsdirektør som kan prøve å pusse påstander til side ved å si “vi vet ingenting” til kundeservicemedarbeidere som i utgangspunktet ikke bryr seg – jeg føler at IPVanish står overfor noen alvorlige problemer.

Likevel med riktig posisjonering og bare litt glans, er det fremdeles hundrevis om ikke tusenvis som ikke gidder å gjøre det rette og lese opp på et produkt før de kjøper inn det.

Personlig ville jeg ikke rørt IPVanish med en ti fotstang, men for å være ærlig så har den sine lyse punkter som jeg har nevnt i min anmeldelse.

Nøkkelegenskaper

  • ✓ 256-biters kryptering
  • ✓ Balanserte prisalternativer
  • ✓ Støtte opptil 10 enheter samtidig
  • ✓ 7-dagers pengene-tilbake-garanti
  • ✓ Støtter P2P fildeling
  • ✓ Retningslinjer for ikke-logging

Anbefalt for

  • • Video streaming (noen ganger)
  • • Sikkerhetsbevisste brukere
  • • P2P-vifter
  • • Amerikanske og EU-baserte brukere

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me