Da budem iskren kad mi je pomisao na potrebu za upotrebom VPN-a na Novom Zelandu naišla na moj stol, pomalo sam zaplakao. Uostalom, to je jedna od zemalja u svijetu gdje je sloboda visoko ocijenjena, a ocjena Freedom House-a je privlačna 98/100 na njihovoj ljestvici slobode.

Ipak razmišljanja o tome što se može nalaziti ispod površine potaknula su neka istraživanja i zasigurno dovoljno, kad sam započela s kopanjem, došli su kosturi u ormar. Pa, neke od njih svejedno. Od ilegalnog državnog nadzora do davanja podataka američkim obavještajnim agencijama, Novi Zeland je središte tajnih aktivnosti – protiv vlastitih stanovnika.

Iako je istina da Internet tamo nije poznat kako bi bio cenzuriran, i dalje je zabrinjavajuće postojanje ne samo jednog, već i više izvora internetskog nadzora. Još je gore činjenica da vlada čini poteze koji ukazuju da smatra da su ove aktivnosti neophodne, te ih stoga legalizira.

Je li vrijeme da stanovnici Novog Zelanda potraže pravu VPN uslugu?

Contents

GCSB djelovao je izvan zakona

Vladin biro za sigurnost komunikacija (GCSB) ono što prolazi kao unutarnja granica sigurnosti Novog Zelanda. Sama ta činjenica zvuči pomalo zlobno i prisjeća se slike sovjetskog NKVD-a ili sličnih mračnih agencija.

Ipak, opseg njegovog rada na papiru zvuči dovoljno nevinim, a to je da brani nacionalnu sigurnost zemlje prikupljanjem i analizom informacija. Nažalost, kao i kod mnogih obavještajnih agencija, zna se da GCSB radi izvan zakona.

Na primjer, znalo se da je ilegalno špijunirao Kim Dotcom (osnivač Megaupload-a) koji je živio na Novom Zelandu. Još je lošija činjenica da je zbog ovog slučaja otkriveno da GCSB nije razumio vlastiti zakon, pa je kao rezultat toga i nezakonito špijunirao 88 ljudi.

Prema zakonu, GCSB ne smije špijunirati stanovnike Novog Zelanda. Kako bi se složila sva ta pitanja, nakon što je GCSB tvrdio da je zaustavio nadzorne aktivnosti na Kimu, kasnije je otkriveno da je njihova oprema nastavila s radom – upravljala je Američka agencija za nacionalnu sigurnost (NSA) koja je bila uključena u slučaj..

Ovaj scenarij postavlja nekoliko pitanja. Prvi je da se novozelandska vladina agencija ili nije znala o zakonima svoje zemlje ili odlučila prekršiti ih. Drugo, činilo se da postoji mala zabrinutost u dijeljenju obavještajnih podataka o vlastitom stanovništvu zemlje sa stranom agencijom.

Novi Zeland može legalno špijunirati stanovnike

Novi Zeland može legalno špijunirati stanovnike

Ovo što je gore opisano može se uzeti samo kao osnova za sljedeći segment, a to je da je vlada u svibnju 2013. donijela izmjene zakona koji se odnose na ovlasti GCSB-a, omogućujući agenciji da legalno prikuplja informacije od svih Novozelanđana.

GCSB bi također mogao prenijeti bilo koje ili sve ove informacije na drugi vladin odjel, što znači da bi cijela vlada mogla legalno dobiti bilo koji podatak koji je želio u bilo kojem trenutku. Unatoč prosvjedima mnogih frakcija, uključujući Pravno društvo NZ i Tribunal za ljudska prava, zakon je na kraju usvojen, čime se Novi Zeland pretvorio u potencijalnu policijsku državu.

Unatoč uvjerenjima vlade da se veleprodajni nadzor nad stanovnicima ne provodi, činjenica je sporna kao dio objava o Snowdenu.

Navodi o južnom presjeku kabela

Svi podaci na Internetu teku kroz niz ogromnih podatkovnih kabela koji se provode kroz različite točke diljem svijeta. Glavna kontaktna točka Novog Zelanda je Southern Cross Cable. Od 2013. godine postoje razne optužbe da su špijunske agencije ušle u kabel Južnog križa.

Novozelandski Herald jednom je izvijestio da je Southern Cross Cable u prošlosti tražio od NSA-e da im plati za masovni nadzor internetskih aktivnosti Novog Zelanda. U 2014. godini postavljene su tvrdnje da se na kablu postavljaju presretanja. Vlada Novog Zelanda demantirala je takve događaje.

VPN-ovi su i dalje legalni na Novom Zelandu

Iako ovo može predstavljati legitimnu zabrinutost, samo je nekoliko zemalja širom svijeta koje su izričito zabranile upotrebu VPN-ova. To su obično zemlje s drakonskim zakonima poput Iraka i Sjeverne Koreje. Čak su i Kina i Rusija izvršile samo djelomične zabrane.

Srećom za Novozelanđane ili posjetitelje zemlje, korištenje VPN-a još uvijek je savršeno legalno. Međutim, imajte na umu da, iako sama usluga može biti legalna, ono što radite na njoj također mora biti legalno.

Na primjer, ako obavljate P2P aktivnosti i preuzimate stvari zaštićene autorskim pravima, tehnički još uvijek za to niste odgovorni. Ono što VPN čini jest štititi te aktivnosti. Suština je, bilo, ili koristiti VPN za strogo pravne radnje ili pronaći onaj koji novozelandska vlada ne može primorati da predaje zapisnike o aktivnostima korisnika..

Što tražimo u VPN-u za Novi Zeland

1. Privatnost i anonimnost

S očiglednijim horor pričama koje sam vam podijelio iznad svježih u mislima, vjerojatno je dobro vrijeme da vam napišem da je zaista dobra ideja usredotočiti se na aspekte privatnosti i anonimnosti VPN-a za korisnike na Novom Zelandu. S vladom i privatnom industrijom koji dolaze nakon korisnika, VPN mora biti u mogućnosti osigurati da se vaši podaci i aktivnosti čuvaju točno onako kako trebaju biti – privatni.

  Kako platiti VPN anonimno (s Bitcoin ili poklon karticama)

Jedan od najboljih načina da se to osigura jest paziti na VPN-ove koji ne samo da imaju stroge politike zapisivanja bez dnevnika, već se temelje i na onim zemljama koje su u zakonima o zadržavanju podataka slabije. To sigurno isključuje zemlje u nadležnosti pet očiju i četrnaest očiju.

2. Brzina i stabilnost

Uz prosječnu širokopojasnu fiksnu brzinu od 87,47 Mbps na Novom Zelandu ne bi trebao postojati veliki problem s VPN-ovima, jer bi gotovo svi najviši pružatelji VPN usluga trebali biti u mogućnosti upravljati ovom referentnom vrijednošću.

3. Sigurnost

Sigurnosna spirala na VPN-ovima ista je za korisnike sa Novog Zelanda kao i bilo gdje drugdje. Idealna ravnoteža poznata je samo vama, kao korisniku. Odlučite li se za 256-bitnu enkripciju uz rizik nižih VPN brzina ili ste voljni spustiti tu traku radi povećane brzine?

Ovdje je pitanje – da li vam pružatelj X VPN usluga odabire mogućnost podešavanja brzine šifriranja? To je vjerojatno ono što trebate pitati je li to problem za vas.

4. Geolokacijsko krivotvorenje

Budući da su iz SAD-a s druge strane svijeta, korisnici sa sjedištem na Novom Zelandu nemaju pristup sadržaju Netflix-a koji je ograničen u SAD. To je jedan od razloga zašto korisnici diljem svijeta koriste VPN-ove – za podmetanje geolokacijama.

5. P2P podrška

Ovo zaista nije prioritet za VPN korisnike na Novom Zelandu jer je P2P ovdje uglavnom zanemaren. Međutim, uvijek je dobro imati posebno uz saznanje da vlada počinje s rušenjem određenih stvari poput android tv kutija.

Pazite na VPN-ove koji su u svojim uslugama jasno istaknuti P2P prometne smjernice, poput TorGuarda ili NordVPN-a..

Najbolji VPN-ovi za Novi Zeland

Kao i kod svih mojih VPN testova, prije procjene njihove brzine uvijek prosudim svoje. Slijedi moja stvarna širokopojasna brzina zasnovana na uslužnoj liniji od 500Mbps, bez aktivne VPN veze:

Osnovna brzina (bez VPN-a) - Novi Zeland

(Potpuni rezultat ispitivanja brzine početne brzine pogledajte ovdje)

Obzirom da sam sa sjedištem u Maleziji, moja veza s Novim Zelandom, čak i bez aktivne VPN usluge, malo je uočljivija od moje normalne brzine veze koja može doseći i oko 400 Mbps. Svrha mi je povezivanja s poslužiteljem za testiranje brzine sa sjedištem u Aucklandu je to naznačiti.

Kao što vidite, veza bez lokalnog VPN-a na lokalni poslužitelj pruža mi pristojnu brzinu od 126 Mbps. Pretpostavljam da je brzina ove male brzine posljedica i putova infrastrukture koji je potreban da bi se moji podaci odavde prebacili u Auckland. Brzina će se s vremenom razlikovati, pa uzmite ovo s prstohvatom soli.

Bilješka

 1. Cijena se temelji na tečaju valute 1 USD = 1,51 NZD.
 2. Prikazana cijena temelji se na pretplati od 12 mjeseci. Cijena može biti jeftinija ako se pretplatite na dulje razdoblje.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Ubrzati

Dobro

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (NZD)

6.02 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Nema trupaca
 • Ubojiti prekidač
 • Podržava 6 uređaja

"NordVPN je kombinacija mnogih dobrih stvari – stabilne performanse, povoljne cijene i simpatična korisnica."

NordVPN zauzima čvrsto prvo mjesto na našoj listi VPN-a za Novi Zeland iz više razloga. Jedna od prvih je da su sa sjedištem u Panami, što je također dobro mjesto za VPN-ove. Pored toga, NordVPN ima reputaciju sterlinga i drugi je VPN dobavljač koji ima ogroman broj poslužitelja u mnogim zemljama.

Njihova stroga politika zapisivanja bez dnevnika kombinira se s 256-bitnim vojnim šifriranjem i velikim cjenovnim planovima ponuditi gotovo svakome poslu kojem je teško odoljeti..

NordVPN test brzine - Novi Zeland

NordVPN test brzine Novi Zeland – Auckland Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Sa 46Mbps nizvodne brzine, NordVPN je u ovom krugu testova pokazao vrlo stabilne performanse na svom novozelandskom poslužitelju. Ono što ih čini još privlačnijim temeljitim jest to što ne samo oni dopuštaju P2P promet, ali imaju posebno optimizirane poslužitelje za P2P promet!

Pročitajte naš detaljni pregled NordVPN-a da biste saznali zašto je Bitcatcha # 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Ubrzati

Dobro

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (NZD)

12.55 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Zaštita privatnosti na moru
 • Potpuna 256-bitna enkripcija
 • 148 VPN lokacija

"ExpressVPN nas rijetko razočara, a njihova izvedba u našim NZ testovima brzine zasigurno potkrepljuje našu vjeru u njih!"

Jedna od najboljih VPN usluga koje sam ikada testirao, ExpressVPN je do sada bio moj najbolji izbor bez obzira u koju zemlju sam svrstao. Raspolaže s širokim rasponom lokacija servera i mnogim poslužiteljima. Još bolje, zasnovan je na Britanskim Djevičanskim otocima, koji je slab u svojim zakonima o zadržavanju podataka.

Sveobuhvatno sam testirao uslugu i ne oklijevam ih preporučiti kao najboljeg pružatelja VPN usluga za Novozelanđane. ExpressVPN je stabilan i omogućuje pristup i na dobrom rasponu uređaja.

  Kako koristiti TIXATI anonimno (podešavanje VPN + proxyja)

ExpressVPN test brzine - Novi Zeland

ExpressVPN test brzine Novi Zeland – Auckland Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao ideju o tome koliko je dobra, uspoređivala sam zadanu brzinu linije bez VPN-a s testom pokrivenim ExpressVPN-om na istoj lokaciji. Kad je ExpressVPN uključen i spojen na poslužitelj na Novom Zelandu, uspio sam pokazati solidnu brzinu od 76Mbps nizvodno.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju na ExpressVPN-u da biste vidjeli zašto je to jedan od naših najboljih izbora!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Ubrzati

Dobro

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (NZD)

3.00 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Multi-Hop veza
 • Podržava mnoge platforme
 • Nema trupaca

"Surfshark je bez nabora i dosljedan u izvedbi, a svoje ime postaje snažni nadolazeći kandidat."

Surfshark je zbog nekoliko razloga odličan izbor za Novozelanđane. Za razliku od mnogih davatelja VPN usluga, on posvećuje jednak naglasak poslužiteljima u Australijskoj regiji, a ne čist fokus SAD-a. To znači da ćete imati više poslužitelja bliže matičnoj zemlji kojima ćete se radovati.

Budući da je nov, nadamo se da neće pružiti prekomjernu uslugu nudeći neželjene dodatne značajke. To ga čini vrlo usredotočenim na pružanje izvrsne temeljne usluge izgrađene na dosljednosti i sigurnosti, što zaokružuje ukupne performanse.

Što se tiče cijene koju Surfshark dolazi, ovo ga čini lako jednim od najboljih 3 na Novom Zelandu. Zapravo nema ničega što bi se moglo raspravljati sa sjajnim cijenama i vrhunskim performansama. Da se malo povećate u redovima, sve što treba učiniti Surfshark je staviti malo više vremena za izgradnju povjerenja kod svojih korisnika – tada ćemo vidjeti kamo ih vodi.!

surfhark test brzine Novi Zeland

Surfshark test brzine Novi Zeland – Auckland Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao jedan od tri najbolja VPN-a za Novi Zeland, Surfshark vrlo dobro udovoljava zahtjevima za brzinu. Najbolja stvar u ovoj VPN usluzi nisu velike brzine, već dobre brzine na sve strane – bez obzira koji poslužitelj odaberete.

Možda je jedina manja strana što, unatoč tome što podržavaju P2P na njihovim poslužiteljima, performanse u razmjeni datoteka zapravo ne izgledaju toliko uspješno, uprkos dobrim ukupnim brzinama.

Saznajte više o njegovoj izvrsnosti u našem temeljnom pregledu na Surfsharku!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (NZD)

7,53 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Izgrađeno za P2P
 • TorGuard prikrivajući proxy
 • Podržava 5 veza

"Jedan od najboljih VPN-ova za dijeljenje P2P datoteka, TorGuard je jednostavno neophodan za sve korisnike P2P-a na Novom Zelandu."

Jedan od najvažnijih odlučujućih čimbenika u smještaju tvrtke TorGuard jest taj što je to vrlo velik P2P pružatelj VPN usluga. Nema puno blinga na korisničkoj strani, ali je izvanredan u performansama.

Postoji jedna ključna razlika između TorGuarda i mnogih konkurenata u tome što vam omogućuje da odaberete razinu šifriranja koju preferirate. To znači da za korisnike P2P-a možete odbiti šifriranje zarez i uživati ​​u većim brzinama bujice u bilo kojem trenutku!

Osim toga, TorGuard ima i mnoge druge otkupne kvalitete, poput stabilnih brzina, mogućnosti multi-platforme i mogućnosti zaobilaženja VPN blokera..

TorGuard VPN test brzine - Novi Zeland

TorGuard test brzine Novi Zeland – novi Plymouth server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao jedan od tri najbolja VPN-a za Novi Zeland, TorGuard je, naravno, ispunio određene zahtjeve za brzinu. To je pokazalo u mom testu rezultata za njega sa VPN poslužitelja sa sjedištem u Novom Plymouthu i opet, Novi Zeland bi općenito trebao postići tu brzinu s malo problema.

Jedina je mana što će za mlađe korisnike koji su navikli na elegantnost modernih aplikacija, TorGuard sučelje izgledati kao nešto iz prošlosti.

Pročitajte našu temeljitu analizu na TorGuardu za više informacija!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Ubrzati

siromašan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (NZD)

5.28 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Nudi sažimanje podataka
 • Blokiranje oglasa
 • Podržava 7 uređaja

"CyberGhost nudi sigurnu i privatnu uslugu, ali možda nije u jednakoj stopi s ExpressVPN-om."

CyberGhosties su zadovoljni s njima i sigurno su se trudili biti hip i optimistični u svom marketingu. Ovo je još jedno od poznatijih imena u VPN industriji, ali osobno smatram da bi oni jednostavno mogli biti malo pretjerani.

Specifični CyberGhost govori dobar razgovor, ali nakon što sam prošao testove s njima savjetujem mali prstohvat soli. Imajte na umu da je ovo rang lista, tako da su moja očekivanja prilično velika.

CyberGhost VPN test brzine - Novi Zeland

CyberGhost test brzine Novi Zeland – Auckland Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Novosađani trebaju uzeti u obzir da je većina poslužitelja CyberGhost u zoni EU, ali srećom, takvi ih imaju i u regiji Australasia. Nažalost, pokrivenost je ovdje malo ograničena, a njihove brzine nisu najbolje.

Ipak, uspjeli smo postići vrlo korisne brzine od 20Mbps što je još uvijek dovoljno za streaming medija.

Pogledajte našu cjelovitu recenziju o CyberGhostu da biste saznali više!

  IPVanish pregled: 5 prednosti i 4 nedostatka korištenja IPVanish VPN-a

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (NZD)

9.79 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Prisilno 256-bitno šifriranje
 • Neograničeno P2P
 • Podržava 10 uređaja

"Izvrsno za Paranoid, ali možda neće biti na vrhu popisa za korisnike sa sjedištem u Novom Zelandu, IPVanish je visokotrživi, ​​ali slabo podržava."

IPVanish je u posljednje vrijeme jako pretrpio zbog svog utjelovljenja u … ćemo reći, nesretne incidente. Ipak, osim toga, imajte na umu da su pod novom upravom i nadamo se da će takve stvari postati samo kratki udarci u njihovoj prošlosti.

Premještajući te incidente u stranu, oni ostaju VPN gigant na terenu i mogu pohvaliti impresivne brzine. Srećom zbog toga, ako imate bilo kakvih pritužbi na njihovu brzinu, ne možete učiniti ništa jer oni prisiljavaju 256-bitnu enkripciju na sve bez izuzetka.

IPVanish VPN test brzine - Novi Zeland

IPVanish test brzine Novi Zeland – novi Plymouth poslužitelj
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

IPVanish brzinom pretraživanja sigurno nije obično najveći. Učinak za njihove novozelandske servere izgledao je izvanredno, a ovdje sam izdvojio impresivne brzine do 63 Mbps. Mislim da to nije bila jednokratna pojava, jer sam uspio ponoviti svoje rezultate u više pokušaja.

To dobro djeluje za Novozelanđane koji će se ovdje povezati s poslužiteljima, ali čak i ako se to ne dogodi sjajno, blizina mjesta poput Singapura i Australije trebala bi pružiti solidne alternative.

Pročitajte našu detaljnu recenziju na IPVanish-u da biste saznali više!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (NZD)

5,11 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Jednostavne aplikacije
 • Neograničena propusnost
 • Podržava podijeljeno tuneliranje

"PureVPN je sigurno jedan od lidera u kompletnoj industriji zahvaljujući solidnoj mreži poslužitelja."

PureVPN ugošćuje preko 2000 poslužitelja smještenih u više od 140 zemalja svijeta zasigurno ima potrebnu infrastrukturu da se pokaže kao lider u industriji. To dopunjuje izvrsnim sigurnosnim značajkama za zaštitu poduzeća od zaštite od provale ili otkrivanja.

PureVPN test brzine - Novi Zeland

PureVPN test brzine Novi Zeland – Auckland Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Velika prednost isprobavanja njih jest ta što su jedni od rijetkih na tržištu koji sada dozvoljavaju pristup WireGuard protokolu – protokolu novog roda koji je navodno svjetlo godina ispred OpenVPN-a. Pokrivenost je ipak malo ograničena, s prisustvom u samo oko pet zemalja.

Spajanje na PureVPN poslužitelj temeljen na Aucklandu uspio sam se približiti više od 43 Mbps – izvrsni rezultati s obzirom na niske brzine sirove slike koje sam vidio iz svoje veze. Rekao bih da je te brojke teško pobijediti i može ih pokazati samo tvrtka koja ovdje zaista ima fokus.

8. NajbržeVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (NZD)

1,25 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Optimizirani poslužitelji za P2P
 • Omogućuje skakanje poslužitelja
 • Podržava 10 uređaja

"Najbrži VPN nije najbrži, ali sigurno nudi prijedlog vrijednosti koji je teško izazvati."

Najbrži VPN nije najbrži koji sam testirao, ali nije ni najsporiji. Nudi više ograničenim zemljama da povežu vezu s mnogim VPN-ovima najvišeg ranga, ali po cijenama od čak 83 centa mjesečno, to je krađa. Također imaju i poslužitelje optimizirane za P2P, što im čini i dobro za to.

Niske cijene imaju jedan ozbiljan nedostatak i to su ograničene performanse u prevladavanju geoblokiranja. Napokon smo otkrili, FastestVPN ne može vam dopustiti pristup Netflix SAD sadržaju ili britanskom BBC iPlayeru – bummer!

Prijeđite na našu najbržu recenziju za više informacija!

Treba li mi zaista VPN na Novom Zelandu?

Ovo je stvarno teško pitanje sada odgovoriti. Mnogo toga što je toliko sporno o internetskoj slobodi na Novom Zelandu je sporno. Međutim, čvrsto vjerujem u izreku da nema vatre bez požara.

Još gore od neznanja je saučešće, a barem su postojali slučajevi koji su vrlo sumnjivi. Uzmimo za primjer da je novozelandska vlada dala tako široke ovlasti GCSB-u.

Tehnički gledano, nije puno razloga da prosječni Joe želi koristiti VPN uslugu na Novom Zelandu, ali moj osjećaj je da mi jednostavno ruši pogrešan način da znam da netko možda čita sve što mi pošalje, znajući svaki gumb koji kliknem na Internetu i još gore. Zašto bi itko bio u redu s tim je izvan mene, čak i ako tvrdite da nema problema ako nema što sakriti.

Iako mislim da VPN na Novom Zelandu nije apsolutno potreban, ipak bi se osjećalo bolje kad bih ga koristio dok sam bio tamo. Kao takav, preporučio bih da je koristite i ako ostanete tamo!

Za ponovno sakupljanje, evo tri najbolje VPN mreže za Novi Zeland:

UBRZATI

SIGURNOST & PRIVATNOST

CIJENA / MO

NordVPN

Dobro

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

NZ $ 6,02

POSJETITE VPN

ExpressVPN

Dobro

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

NZ $ 12,55

POSJETITE VPN

Surfshark

Dobro

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

NZ $ 3.00

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me