OnPay

OnPay

https://onpay.com/

tl; dr

OnPay je dobra usluga obračuna plaća. Ima svoj udio prednosti i nedostataka, ali cijena ga čini dobrim konkurentom u industriji. Saznajte više.

OnPay pregled – 9 profesionalaca & 4 nedostatka onPay platne liste

Nikada nisam upoznao vlasnika malog poduzeća koji zapravo voli tjedne plaće. Ako si mogu priuštiti da nekoga zaposle da vodi plaće za njih, tada ne dijele istu prezir. Ako su oni preuzeli na sebe obračun plaća, mogu vam garantirati da ga apsolutno svi preziru …

Dobra stvar je što trenutno živimo u budućnosti, a s usponom interneta uvijek se čini da postoji aplikacija za nešto.

Učite kuhanje? Za to postoji aplikacija.

Ručno pratite poslovne troškove? Za to postoji aplikacija.

Strašni platni spiskovi? Za to postoji OnPay!

Naišli smo na OnPay dok smo radili istraživanje za našu seriju pregleda plaća i mislili da oni dovoljno dobro rješavaju bolnu točku na platnoj listi (whoa, twister jezika) da bi mogli navesti pregled.

No prije nego što uđemo u uspješnost softvera, mislili smo da je najbolje da malo zavirimo iza povijesti tvrtke.

Mala priča onPaya

Reći da je OnPay sličan ostalim startup-ima, koji se nose iz velikih dvorana za sastanke ekskluzivnih društava s rizičnim kapitalom, bilo bi nepravda za SaaS (Software-as-a-Service).

Zapravo, OnPay je godinama bio u industriji plaća.

Mali obiteljski posao započeo je prije mnogo mjeseci, prije porasta interneta. Kada je tvrtka angažirala izvršnog direktora Jessea Burgessa za vođenje tvrtke 2007. godine, morao je pronaći načine kako 6 činovnika tvrtke postane učinkovitije dok se bave s više od 200 klijenata za male tvrtke.

Kao što možete zamisliti, ovo se pokazalo izazovnim zadatkom i novopečeni direktor morao se brzo prilagoditi.

Imao je žarulju kad je shvatio da se posao s platnim spiskom može lako automatizirati i premjestiti putem interneta, pa je uzeo skok vjere, ponovno pokrenuo tvrtku i tako je OnPay rođen.

OnPay je tako dugo iskoristio svoje iskustvo u platnoj industriji i kombinirao ga s najnovijim tehnološkim inovacijama kako bi svojim klijentima pružio pouzdan, jednostavan za upotrebu i praktičan softver softver za plaće, oslobađajući svoje klijente kako bi se mogli fokusirati o tome što najbolje rade – vođenju svojih poslova.

Oni su nedavno angažirali CPA Katelyn Sullivan iz Ernsta & Mladi kako bi pomogli voditi razvoj svojih računovođa i knjigovodstvenih partnera u SAD-u.

Do danas, OnPay obrađuje preko 2 milijarde dolara plaća na godišnjoj listi u 50 američkih država.

Nije li impresivno??

Je li OnPay pravi za vaše poslovanje?

Iz našeg istraživanja, čini se da je OnPay rockstar zvijezda SaaS tvrtki s platnim spiskom.

Oni imaju iskustvo, imaju tehnologiju, imaju prave ljude i ne ovise o financiranju rizičnog kapitala (što znači da mogu raditi sve što žele bez brige da se odreknu kontrole).

No pametni potrošači poput vas znat će da se tvrtki lako može uzdići putem priopćenja za javnost i besramnih samopromocija. Jedno pitanje koje će pametni krajnji korisnik postaviti vrlo je jednostavno:

“Je li ovaj SaaS prikladan za moju tvrtku?”

Izvana stvari mogu izgledati lijepo, sjajno i sjajno, ali ako to ne uspije, na kraju ćete ostati frustrirani, iznervirani i neugodni.

Unesite Bitcatcha, najbolji izvor za male mrežne tvrtke dostupne na internetu #shamelessselfplug #sorrynotsorry.

Napravit ćemo temeljit pregled OnPay-a i popisati njegove prednosti & Protiv, tako da možete donijeti proračunsku odluku hoće li softver dobro raditi za vas. U osnovi, mi ćemo pokušati testirati softver i detaljno ga opisati, tako da vam ne treba – štedi vam vrijeme i, možda, dragocjeni novac.

Kasnije nam se možete zahvaliti 🙂

9 načina OnPay stijene!

1. Korisničko sučelje profesionalnog izgleda!

Ne postoji bolji način da se to kaže – OnPayovo sučelje je profesionalnog izgleda!

Kad smo se prvi put prijavili u program i sve postavili, naše prve misli bile su “ha, ovo je stvarno osnovno”.

Ali, osnovno ne znači da je loše. Osnovno znači da se stvari postižu bez potrebe za svim tim đirom.

uplatnica za plaćanje ima jednostavno korisničko sučelje

Nadzorna ploča je jednostavna, prikazuje vam 4 glavne pločice koje su vaše “Najnovije rute”, “Sljedeći redovni plati”, “Važni datumi” i “Ponude zaposlenika”.

S lijeve strane nalaze se kartice za kretanje po web mjestu.

Prikazuje vam svoje “Radnike” (koje ćete morati upisati kad se registrirate), “Plaću” (meso i krumpir softvera), “Izvješća”, “HR funkcije” i “Postavke” – svi obučeni u utješne plave nijanse.

To je sučelje koje zrela, profesionalna poslovna gomila možda preferira, jer je čisto i obavi posao bez ometanja.

2. Lako ukrcavanje novih zaposlenika

OnPay vam olakšava da u sustav dovedete nove zaposlenike, koji se šalju s neba jer je posljednja stvar koju želite s programom platnih lista boriti se sa sustavom za dodavanje novih zaposlenika u.

plaće na plaću jednostavno dodavanje zaposlenika

Sve što trebate učiniti je uputiti se na karticu “Radnici”, pritisnuti “Zaposlenici”, a zatim paziti na ogromni gumb “Najam radnika” s desne strane. Zaista ne možeš to propustiti.

Kliknite na to i preusmjerit ćete se na stranicu na kojoj ćete imati 3 opcije – “Pošalji pismo ponude”, “dodajte zaposlenika”, “dodajte izvođača”.

onpay platne liste imaju mogućnosti zapošljavanja novog zaposlenika

Nakon što kliknete „Dodaj zaposlenika“, od vas će se tražiti da unesete osnovne podatke zaposlenika.

informacije o zaposlenima na plaći

Jedna stvar koju zaista cijenim je mogućnost pozivanja zaposlenika da sami unesu njihove osobne podatke. Tako ćete uštedjeti puno vremena jer možda nećete biti upućeni u sve informacije koje imaju o sebi. Loša strana im je što mogu potrajati svoje slatko vrijeme dok ovo pune, pa to može biti poprilično dvosjekli mač.

Nakon što popunite potrebne podatke, samo pritisnite “Nastavi”, slijedite upute na ekranu i OnPay će automatski poslati e-poštu pozivajući novog najamnika da ispuni njihove detalje – brzo, lako i praktično!

Volimo ga!

3. Prilagodljiva nadzorna ploča!

U prvom smo trenutku otkrili koliko je nadzorna ploča jednostavna. Iako smo sretni s tim, to bi moglo biti previše … vanilija za ljude koji u životu više vole malo više uzbuđenja.

Dobra stvar je što je OnPay napravio njihovu prilagodljivu nadzornu ploču, tako da možete napraviti izmjene s njom ako vam se ikad dosadi kako izgled nadzorne ploče.

plaćanje plaća omogućuje prilagođavanje nadzorne ploče

Pomaknite se do dna i pronaći ćete gumb “Prilagodi nadzornu ploču”. Kliknite na njega i vidjet ćete mogućnosti koje imate.

mogućnosti prilagodbe nadzorne ploče na plaći

Iako nije toliko detaljno kako bismo željeli, lijepo je imati nadzornu ploču koju možemo prilagoditi svojim željama. Ako više volite stvari urednije, možete isključiti pločice za taj elegantni zen izgled.

4. Volimo značajku pretraživanja zaposlenika!

Dakle, manje tvrtke možda nemaju velikih problema s tim, ali ako vaša mala tvrtka ima 15 ili više ljudi s visokom stopom prometa, ova će značajka biti jedna od vaših najdražih značajki u programu.

Znate kako je to sa vašim starim sustavom plaća, ako želite potražiti određenog zaposlenika ili ga promijeniti, morat ćete se kretati do kraja vremena kroz vaš beskrajni popis zaposlenika da biste pronašli onog kojeg želite?

Pa, dani beskrajnih pomicanja sada su završili sa funkcijom pretraživanja zaposlenika!

onpay platna lista omogućuje traženje zaposlenika

Tim na OnPayu vjerojatno je shvatio kakva je bol to što se toliko pomicalo samo da bi pronašao određenog zaposlenika, jer su omogućili ovu funkciju “Pronađi zaposlenika” na svim dostupnim karticama.

Da biste pronašli zaposlenika, doslovno morate samo kliknuti na taj gumb i upisati ime zaposlenika.

OnPay će vas automatski pronaći tog zaposlenika i dovesti do njegove stranice profila, gdje jednostavno možete učiniti sve što trebate s njihovim profilom.

To nije ogromna značajka, ali svakako koristi program mnogo prikladnijim.

Budući da smo o temi zaposlenika, evo još jedne male, ali cijenjene značajke koja nam se sviđa – slika profila zaposlenika jasno se prikazuje na softveru!

Naravno, to se malim timovima ne čini baš mnogo, ali ako imate posao s velikim prometom s više od 15 zaposlenih, lica i imena brzo se zaboravljaju, posebno u situacijama pod velikim pritiskom..

Postavljanje lica imenu doslovno pomaže vam da lakše prepoznate svoje zaposlenike, što vam pomaže da izbjegnete potencijalno neugodne situacije, kao što je slučajno obraćanje Petru kad je njegovo ime zapravo Horatio.

5. Vođenje platnog spiska – nema dužeg kompliciranja!

To što je nekad bio dugotrajan proces koji može potrajati cijeli dan ili dva, sada se može lako provesti u nekoliko minuta s OnPay-om.

Plaće sa OnPay-om obavljaju se u 4 jednostavna koraka:

 1. Odaberite zaposlenika za kojeg želite voditi platne liste
 2. Unesite radno vrijeme (za osoblje koje se plaća satno)
 3. Pregledajte platne liste
 4. Odobriti plaće

Izvrsno je što vam OnPay omogućuje odabir zaposlenika za koje želite voditi platne liste. To vam omogućuje da organizirate redoslijed obračuna, npr. vodite plaće za osoblje koje prima plaće, a zatim prijeđite na satno osoblje, a potom na ugovorno osoblje.

plaće se lako obavljaju uz plaćanje

Što se tiče ulaska u radne sate, to je prilično jednostavno – unesite sate koje je vaše osoblje radilo tijekom vožnje.

pogledajte detalje o zaposlenicima u jednom prikazu s uplatnicom na plaću

Sve detalje možete vidjeti na jednom zaslonu. Sve što morate učiniti je unijeti u relevantne detalje i to ste učinili!

Dio pregleda koji dobiva pregled je gdje postaje zanimljiv. OnPay sastavlja detaljan pregled vašeg platnog spiska tako da imate pogled iz ptičje perspektive na sve što vam omogućuje da vidite kamo ide svaki peni.

onpay platni spisak ima detaljan pregled plaća

Lijep dodir ovoga je to što je OnPay integrirao sustav upozorenja ako otkrije abnormalne ili moguće pogreške u platnom spisku.

onpay platni spisak upozoravat će na pogrešku na platnoj listi

Ako pokušate nastaviti s tim pogreškama, prikazat će vam se još jedan skočni prozor s upozorenjem. To vam pomaže da izbjegnete ljudske pogreške s programom za plaću.

uplata za plaće pop up upozorenje za obračun

Nakon što sve popravite i zadovoljni ste s platnom spiskom, zadnji korak ovog postupka je pritisnuti “Odobrenje platne liste” na sljedećem zaslonu.

odobrenje za plaću

OnPay će tada automatski uplaćivati ​​plaće na račune svojih zaposlenika, što vam štedi glavobolju da sami morate izvršiti prijenose sredstava!

6. Jednostavno ispravite pogreške u platnim spiskovima!

Neki programi nam čine stvarno ispravljanjem pogrešaka u prijavljenim obračunima. Uz OnPay, ispravljanje tih grešaka je zapravo prilično jednostavno.

Prijeđite na nadzornu ploču i kliknite na “Prikaži sve” u odjeljku “Nedavna pokretanja”.

onpay payroll ima zapisnike o plaćama

Tamo biste trebali moći vidjeti popis vaših nedavno poslanih uplata. Potražite onaj koji želite popraviti i pritisnite gumb “Izbriši”.

onpay payroll omogućuje brisanje platne liste

Sada morate ispraviti te pogreške i ponovo pokrenuti plaće. Imajte na umu da ako ne vidite gumb “Izbriši”, to znači da je prijava već poslana i da su zarađene. Morate pisati njihovom timu za podršku da biste ga riješili.

7. OnPay ima izvještaje o dovoljenju!

Ako ste tip koji uistinu uživa u prenošenju izvještaja, moram vam reći da ćete biti više nego zadovoljni dugim popisom sažetka izvješća OnPay:

 • Platne liste
 • Registar plaća
 • Sažetak plaća
 • Sažetak zaposlenika
 • Sažetak lokacije
 • Sažetak odjela
 • Sažetak položaja
 • Sažetak GL
 • Sažetak zarade
 • Popis obračuna
 • Popis djelatnika Comp
 • Sažetak radnika
 • Oglas 401K
 • Sažetak 401K
 • Izvoz 401K

Ako nešto treba sažeti i izvijestiti, OnPay to vjerojatno ima.

Oni također imaju ljestvice za vas koji preferiraju vizualna izvješća.

onpay platni spisak ima grafikone izvještaja

Sva njihova izvješća vrlo su opsežna pa ih možete češljati kroz sadržaj svog srca. Također ćete imati mogućnost spremanja izvještaja u Excel ili PDF formatu – vrlo povoljno!

uplatnica za plaće ima excel i pdf format za izvješća

Odličan posao na vrlo korisnom sustavu generiranja izvještaja, OnPay!

8. OnPay ima HR funkcije!

Dužnosti ljudskih resursa i obračuna plaća ponekad se mogu prekrižiti, tako da onPay ima smisla samo ubaciti neke HR funkcije u svoj softver.

Kada kliknete na karticu HR, korisničko sučelje se pretvara u osvježavajuće zeleno! Možda bi trebao stvoriti dojam da je HR sigurno mjesto. Bez obzira je li to istina ili ne, sviđa nam se!

platna lista na HR-u ima HR funkcije

OnPayov HR sustav prilično je bazičan, ali radi ono što treba. Ima iste funkcije kao i natjecateljski programi za plaće / HR, poput portala za kupce koji traže odmor i organizacijske sheme.

Uglavnom, funkcije funkcije OnPay-a HR nisu revolucionarne, ali djeluju!

9. OnPay ima fantastičnu podršku!

Uvijek smo smatrali da je tvrtka samo jaka koliko i tim za podršku. Oni su pravi heroji u industriji, uvijek su tu da pomognu kupcima kojima je potrebno, a oni su uvijek prva linija obrane kad ljuti korisnici postavljaju nerealne zahtjeve i prijetnje.

Sretni smo što smo otkrili da je onPayov tim za podršku vrlo znanja i od pomoći. No, znanje i korisnost često nisu dovoljni i tim mora brzo reagirati na zahtjeve ili frustrirani kupci mogu na kraju postati ljuti kupci.

Budući da su njihovi sati za razgovor uživo tek od 9:00 do 20:00, nisu mogli odmah odgovoriti na naše upite, ali ujutro su nas uspjeli kontaktirati e-poštom prvo! Odatle smo prešli na live chat gdje su stručno odgovorili na sva naša pitanja.

onpay platna lista ima izvrsnu podršku

Također su prilično ljubazna skupina, rado odgovaraju na sva glupava pitanja.

onpay platna lista ima prijateljsku podršku

Kudo za podršku timu OnPay!

4 načina OnPay nije rock

OnPay ima mnogo dobrih stvari za njih, ali lažemo da smo rekli da je softver savršen. Evo nekoliko stvari za koje smo mislili da je OnPay potrebno poboljšanje, ali imajte na umu da su to autorska skromna mišljenja.

1. OnPay se ne osjeća brzo

Znate da je SaaS stvarno brz kada ne primjećujete njegovu brzinu. To je nešto što se čini ispravnim dok ga koristite – bešavno i kontinuirano, bez prekida.

Uz OnPay, ne možemo reći da je sporo, jer nije. Samo što brzina vidljivo nije tako brza kao kod ostalih pružatelja usluga. Ponekad smo se pitali moramo li osvježiti stranicu.

Ukratko, brzine učitavanja na OnPayu su jednostavno prihvatljive, što je šteta jer bi moglo biti toliko bolje.

2. Značajke radi Značajke

OnPay izgleda upakiran, jer jest. Problem je u tome što se ponekad ponekad pojavljuju funkcije, poput onih da su tamo samo zbog boravka.

Uzmimo za primjer ovu značajku “Angažman”. To ne služi drugoj svrsi osim probijanju leda. Mogli bi učiniti puno više s tim, poput pokretanja birališta da bi se odmjeravao moral tima, ali na tome su to jednostavno ostavili.

platna lista na plaći ima značajku angažmana zaposlenika

Drugi su primjer predloške dokumenata na OnPayu. Ako se izvrše dobro, zaista bi mogli uštedjeti vrijeme, pomažući nam u papirologiji! Nažalost, čini se da imaju samo 2 predloška.

onpay payplax ima predloške HR dokumenata

Koristan? Da. Samo smo očekivali više.

3. UI izgleda dobro, ali UX-u treba raditi

Na prvi pogled, korisničko sučelje OnPay izgleda stvarno čisto, s gumbima na pravim mjestima. Oni označavaju sve prave UI okvire, tako da navigacija po web mjestu ne bi trebala biti problem … osim što jest, barem u nekim slučajevima.

Donijeli su neke upitne odluke u vezi s funkcionalnošću. Na primjer, pogledat ćemo način na koji su se odlučili za brisanje plaća.

Naravno, bilo bi najbolje kada bi na kartici „Plaće“ mogli navesti izvješća o platnim spiskovima i gumb „Izbriši platnu listu“, tako da se sve vezano za platne spiskove može naći na jednom mjestu, ali to nije slučaj.

Morali smo otići na nadzornu ploču, kliknuti na “Nedavna izvođenja” i tamo izbrisati pokretanje. Ne osjeća se intuitivno, a nekoliko puta smo se osjećali izgubljeno dok smo koristili aplikaciju kako bismo pokušali pronaći stvar.

Naravno, to ćete morati uzeti sa prstohvatom soli, jer bi to vrlo moglo biti problem s glupošću korisnika (da, govorim o sebi).

4. OnPay nema mobilnu aplikaciju

Da budemo fer, nitko ne treba mobilnu aplikaciju za pokretanje plaća, ali nemojte zaboraviti da OnPay ima i HR funkcionalnosti. To će biti prikladnije kad bismo mogli samo dodirnuti neku aplikaciju i odobriti (ili odbiti) zahtjeve za godišnji odmor i trajanje plaća.

Znamo da se lako možemo prijaviti na OnPay pomoću preglednika našeg telefona, ali posvećena aplikacija bila bi lijepa ušteda vremena, što bi učinilo stvari mnogo prikladnijima za zaposlene vlasnike tvrtki.

OnPayov plan & Cijene: pregled

Jednostavnost je strategija tvrtke OnPay, a to pokazuje i njihov plan cijena. Oni imaju samo jednu cijenu, pa je odlučivanje vlasnika tvrtki lakše.

Bazna cijena od 40 USD, dodatnih 6 USD po zaposlenom.

plaće za plaće i cijene

U situaciji kada imate 10 zaposlenih, to će vas koštati samo 76 dolara mjesečno.

To je fer cijena koju trebate platiti, s obzirom na značajke koje ćete dobiti!

Presuda: Trebate li ići na OnPay?

Ovo nam je bilo stvarno teško pregledati.

S jedne strane, OnPay ima potencijal za veličinu. Izgleda profesionalno, jednostavno je i ispunjava svoja obećanja. To je upravo ono što želimo u SaaS-u, ali čini se da sa svakim korakom naprijed počnu … pa ne dva, ali možda samo korak natrag.

Korisničko sučelje je dobro, a iako krivulju učenja ne bismo nazvali teškom, OnPay ima nekih problema s UX-om i navigacijom po web mjestu, što znači da ćete možda trebati proći obuku za efikasno korištenje softvera. Jednostavno se ne osjeća dovoljno intuitivno.

Imaju obilje mogućnosti, ali mnogi od tih karakteristika osjećaju se iskorišteni, kao da su tamo zbog postojećih. Kad bi se samo oni potrudili da izvuku te značajke!

Također imaju i vrlo detaljna izvješća (za koja sam prilično siguran da će neki korisnici uživati), ali nekako, prolazeći kroz ta izvješća, stvaraju nas glavobolja. Što je čudno, jer smo prošli detaljna izvješća s drugim programima i bili smo potpuno u redu s tim.

Ukratko, OnPay djeluje. Nije revolucionarno. Neće vam puhati um, ali djeluje.

A s njihovom niskom cijenom to je dobar posao. Sjećate li se, dobit ćete ono što plaćate!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me