Καλώς ορίσατε στο Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) 101. Για μια σύντομη εισαγωγή, χρησιμοποιώ VPN για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα – στην πραγματικότητα λιγότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, πριν από αυτό, είχα ήδη καθίσει στο φράχτη για αρκετό καιρό.

Για περισσότερο από δύο χρόνια, πολλά ερωτήματα ήρθαν στο μυαλό μου, μερικά από τα οποία έθεσαν ακόμη περισσότερα ερωτήματα. Το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί ήταν στην αρχή ήταν:

Contents

Τι είναι το VPN?

Ένα VPN συνδέει τον υπολογιστή σας, Mac, Tablet ή άλλη συσκευή στο Διαδίκτυο μέσω άλλου υπολογιστή. Συνδέεστε στο Διαδίκτυο μέσω της σύνδεσης Διαδικτύου άλλου υπολογιστή, και όχι απευθείας μέσω της δικής σας. Εκτός από αυτό, το VPN κρυπτογραφεί επίσης τα δεδομένα που στέλνετε, έτσι ώστε να διατηρούνται ασφαλή.

Γιατί θα χρειαζόμουν ένα VPN?

Τα VPN καλύπτουν την τοποθεσία σας

Στην πιο βασική του μορφή, ένα VPN προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο σύνδεσης στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Συνδέοντας πρώτα σε μια υπηρεσία VPN προτού μεταφερθείτε στη διεύθυνση Διαδικτύου στην οποία κατευθύνεστε, η τοποθεσία σας είναι γνωστή μόνο στον πάροχο VPN.

Ας δούμε τι είναι χρήσιμο για:

 1. Πρόσβαση στο περιεχόμενο
  Τα περισσότερα VPN έχουν αρκετές τοποθεσίες στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται η τοποθεσία σας από, ώστε να σας βοηθά να ξεπεράσετε γεωγραφικούς περιορισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών στο Διαδίκτυο περιορίζουν τα πράγματα από συγκεκριμένες τοποθεσίες. Πάρτε για παράδειγμα το Netflix, το οποίο έχει διαφορετικές ταινίες για διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες.

  Φυσικά, σας βοηθά επίσης να μεταβείτε στη λογοκρισία περιεχομένου σε διάφορες χώρες (η λίστα των οποίων αυξάνεται).

 2. Μυστικότητα
  Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για κυβερνήσεις ή παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που παρακολουθούν όλα όσα κάνετε στο διαδίκτυο, τότε ένα VPN είναι απολύτως για εσάς. Γνωρίζατε ότι σε πολλές χώρες, ο ISP σας μπορεί να πουλήσει το ιστορικό περιήγησής σας σε διαφημιστικά γραφεία μάρκετινγκ και διαφήμισης; Και ότι εάν ζητηθούν από πολλές κυβερνήσεις, είναι νομικά υποχρεωμένες να παραδώσουν αρχεία καταγραφής της διαδικτυακής σας δραστηριότητας?

Πώς λειτουργεί ένα VPN?

Πώς λειτουργεί το VPN

* Αυτό είναι ένα βασικό διάγραμμα για το πώς πηγαίνει η ροή δεδομένων εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Η εικόνα προέρχεται από το ExpressVPN, αλλά όλες οι συνδέσεις VPN μίας αναπήδησης λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Σε μια κανονική σύνδεση στο Διαδίκτυο, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο στο Διαδίκτυο, ο υπολογιστής σας δρομολογεί το αίτημα μέσω του διακομιστή του ISP, ο οποίος στη συνέχεια σας συνδέει με τον ιστότοπο. Σε μια σύνδεση VPN, συνδέεστε απευθείας στον διακομιστή του VPN, παρακάμπτοντας τον διακομιστή του ISP σας.

Εάν έχετε ακούσει για τείχος προστασίας στο παρελθόν, το VPN ενεργεί με παρόμοιο τρόπο, προστατεύοντας και προστατεύοντας τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μέσω ιδιωτικών διακομιστών και κρυπτογραφημένων ροών δεδομένων.

Η χρήση VPN διατηρεί τις πληροφορίες μου ασφαλείς?

Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός VPN που το καθιστά τόσο επιθυμητό είναι η ασφάλεια. Σε μια σύνδεση VPN, όλα τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι, αν κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει τα δεδομένα που στέλνετε, αυτή η κρυπτογράφηση θα σας κρατούσε ασφαλείς (ή τουλάχιστον, ασφαλέστερους από ό, τι εάν μεταδόθηκε χωρίς κρυπτογράφηση).

Εξετάστε αυτά τα σενάρια. Ψωνίζετε στο διαδίκτυο και πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια αγορά – τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ενδέχεται να πρέπει να διαβιβαστούν στον έμπορο. Βρίσκεστε σε ένα καφέ και προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό email σας – ο κωδικός πρόσβασής σας θα πρέπει να σταλεί στον διακομιστή email σας για επαλήθευση. Αυτές είναι μόνο δύο απλές περιπτώσεις όπου ένα VPN μπορεί να διατηρήσει εσάς και τα δεδομένα σας ασφαλή.

Είμαι πραγματικά ανιχνεύσιμος με ένα VPN?

Μια διεύθυνση IP VPN και μόνο η κρυπτογραφημένη κίνηση δεν αρκούν για να παραμείνετε ανιχνεύσιμα. Είναι αλήθεια ότι σας κάνει πιο δύσκολο να εντοπίσετε, αλλά για κάποιον με τις σωστές τεχνικές δεξιότητες, μπορεί να υπάρχουν τρόποι για αυτό.

Η διεύθυνση IP σας δεν είναι το μόνο πράγμα που σας αναγνωρίζει στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου τα VPN ήταν γνωστό ότι διαρρέουν πραγματικές διευθύνσεις IP.

Άλλες μέθοδοι ανίχνευσης περιλαμβάνουν doxing, χρήση κακόβουλου λογισμικού, απλή απροσεξία και πολλά άλλα.

Θα έλεγα ότι το πόσο ανώνυμο και ανιχνεύσιμο θα θέλατε (ή πόσο παρανοϊκό είστε) θα επηρέαζε τον ακριβή συνδυασμό των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε μαζί.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε συνδυασμό με ένα ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης όπως το TOR, καθώς και ένα πρόγραμμα Ασφάλειας Διαδικτύου, καθώς και να ασκήσετε κάποια εγκεφαλική δύναμη σε ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο, ειδικά όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.

Έτσι, η σύντομη απάντηση εδώ θα ήταν όχι, δεν είστε εντελώς ανιχνεύσιμοι.

Πώς τα VPN προστατεύουν τις πληροφορίες σας

1. Κρυπτογράφηση

Όταν είστε συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία VPN, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο και η επικοινωνία σας περνούν μέσω μιας ασφαλούς σήραγγας. Αυτό διατηρεί τις πληροφορίες σας απόρρητες και ασφαλείς.

Κάθε VPN χρησιμοποιεί διάφορα πρωτόκολλα για αυτό που έχουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Να μερικά παραδείγματα;

 • Ασφάλεια πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IPSec)
  Το IPSec επικυρώνει την περίοδο σύνδεσης στο Διαδίκτυο και κρυπτογραφεί δεδομένα κατά τη σύνδεση. Έχει δύο τρόπους, τη μεταφορά και τη σήραγγα, οπότε τα δεδομένα είναι ασφαλή κατά τη μεταφορά μεταξύ διαφορετικών δικτύων. Το IPSec μπορεί να συνδυαστεί με άλλα πρωτόκολλα ασφαλείας για να κάνουν τις συνεδρίες ακόμη πιο ασφαλείς.
 • Πρωτόκολλο σήραγγας επιπέδου 2 (L2TP)
  Το L2TP είναι ένα από τα άλλα πρωτόκολλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το IPSec. Δημιουργεί μια σήραγγα μεταξύ δύο σημείων που το IPSec χειρίζεται την κρυπτογράφηση των δεδομένων που περνούν μεταξύ τους.
 • Πρωτόκολλο σήραγγας από σημείο σε σημείο (PPTP)
  Το PPTP είναι ένα πρωτόκολλο all-in-one που δημιουργεί και τα δύο τη σήραγγα και κρυπτογραφεί δεδομένα. Χρησιμοποιείται και υποστηρίζεται πολύ συχνά, ακόμη και σε συστήματα Mac και Linux.

2. Δεν υπάρχει πολιτική καταγραφής

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς δεν έχουν όλα τα VPN πολιτική καταγραφής. Τα αρχεία καταγραφής είναι αρχεία ιστορικού που καταγράφουν το ιστορικό κίνησης στο Διαδίκτυο. Εάν δεν διατηρούνται αρχεία καταγραφής, προφανώς ο πάροχος υπηρεσιών VPN δεν μπορεί να το πουλήσει ή να το παραδώσει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ή υπηρεσία επιβολής του νόμου, σωστά?

Εάν ένα VPN δεν έχει πολιτική καταγραφής, αυτό συχνά αναφέρεται πολύ καθαρά στον ιστότοπό του. Πάρτε για παράδειγμα το PureVPN, ένα από τα πολλά που δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής.

υπηρεσία vpn χωρίς καταγραφή

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN?

Τα περισσότερα VPN θα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, αλλά η βασική θεωρία είναι ότι εγκαθιστάτε το λογισμικό VPN σε μια συσκευή (όπως ο δρομολογητής, ο υπολογιστής ή το smartphone σας). Η διαμόρφωση θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο η εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης VPN κατά την εκκίνηση του λογισμικού, αλλά υπάρχουν ορισμένα VPN που σας προσφέρουν περισσότερες επιλογές.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την επιλογή του πρωτοκόλλου ασφαλείας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή τη μη αυτόματη επιλογή της τοποθεσίας διακομιστή στην οποία προτιμάτε να συνδεθείτε.

Σε ποιες συσκευές λειτουργεί ένα VPN?

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες στοιχείων στα οποία μπορούν να λειτουργούν συνήθως τα VPN (ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών): Επιτραπέζιοι υπολογιστές / φορητοί υπολογιστές, Smartphone / Tablet και δρομολογητές. Πιο συγκεκριμένα, συνήθως λειτουργούν σε πλατφόρμες που προσφέρουν Windows, Mac OS, iOS, Android και Linux (Οι περισσότεροι δρομολογητές βασίζονται σε Linux).

Λάβετε υπόψη ότι δεν υποστηρίζουν όλοι οι δρομολογητές τη χρήση VPN. Εάν χρησιμοποιείτε μία από τις καλύτερες, δημοφιλείς επωνυμίες και μοντέλα, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, αλλά θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή απλώς να διασκεδάσετε σε ένα φόρουμ και να ρωτήσετε. Χρησιμοποιώ ένα TP-Link Archer C7, το οποίο κάνει.

σελίδα διαμόρφωσης expressvpn

* Το VPN θα έχει συνήθως έναν οδηγό που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους σε πολλές συσκευές

Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι εκεί έξω που θα λένε ότι χρειάζεστε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό, όπως το DD-WRT ή το Tomato, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, εάν ο δρομολογητής σας ΔΕΝ υποστηρίζει εγγενώς ένα VPN, τότε το αναβοσβήνοντας σε ένα από αυτά μπορεί να σας βοηθήσει.

Στη συνέχεια έρχεται και πάλι η προειδοποιητική σημείωση: Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε VPN στο κινητό σας τηλέφωνο, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κινητές συσκευές (τις οποίες ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει) που έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από τη διεύθυνση IP σας. Θυμάστε τα ενοχλητικά δικαιώματα που έπρεπε να εκχωρήσετε κατά την εγκατάσταση; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με το VPN, τα δεδομένα σας μπορούν να σταλούν στους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών.

Πόσο δύσκολο είναι για μένα να το χρησιμοποιήσω?

Πολύ απλά; όχι πραγματικά. Σχεδόν όλοι οι πάροχοι VPN έχουν εκτενή μαθήματα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των εφαρμογών τους σε πολλές συσκευές. Έχω περάσει αρκετά από αυτούς και μερικοί έφτασαν ακόμη και στο βήμα για να έχω βήμα προς βήμα βίντεο σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης.

Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα Πώς να ρυθμίσετε το ExpressVPN ως παράδειγμα.

expressvpn vpn steup με οδηγίες

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN θα έχουν κάτι τέτοιο που έχει εξαιρετικά λεπτομερείς οδηγίες. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι είναι τόσο εύκολο να ρυθμιστούν ώστε το μόνο που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής είναι να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε έναν διακομιστή και να φύγετε.

Ένα VPN θα επιβραδύνει τη σύνδεσή μου στο Internet?

Η απάντηση σε αυτό θα ήταν ίσως. Λόγω της φύσης της υπηρεσίας, συνήθως θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση. Ωστόσο, με σχεδόν όλες τις αξιόπιστες υπηρεσίες VPN, αυτή η επιβράδυνση συχνά δεν θα ήταν αισθητή.

Ωστόσο, εάν ο ISP σας επιταχύνει τις ταχύτητες του Διαδικτύου μερικές φορές για οποιονδήποτε λόγο, τότε η χρήση ενός VPN θα μπορούσε να βελτιώσει τις ταχύτητές σας. Πολλοί πάροχοι VPN ανώτερου επιπέδου έχουν εξαιρετικά δίκτυα που χρησιμοποιούν παρόχους εύρους ζώνης επιπέδου 1.

Κατά κανόνα, τυχόν πτώση ταχύτητας που παρατηρείτε θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη όσο πιο μακριά είναι ο διακομιστής στον οποίο επιλέγετε να συνδεθείτε.

Τεχνική σημείωση σχετικά με την ταχύτητα

Το υλικό σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα σύνδεσης. Όταν το VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, η διαδικασία απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ. Κάθε συσκευή έχει έναν μικροεπεξεργαστή στην καρδιά του που επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία η συσκευή κάνει τα πράγματα. Αυτή η ταχύτητα βαθμολογείται σε gigahertz (GHz).

Όσο υψηλότερο είναι το GHz, τόσο γρηγορότερη είναι η κρυπτογράφηση και επομένως ταχύτερη ταχύτητα σύνδεσης.

Ο μέσος δρομολογητής κυμαίνεται στην ταχύτητα του επεξεργαστή από 800MHz έως 1.2GHz (αν και υπάρχουν μοντέλα υψηλότερης τεχνολογίας με ρυθμό 1,8GHz ή περισσότερο). Ο μέσος φορητός υπολογιστής λειτουργεί από περίπου 1,6GHz έως 2,2GHz, ενώ ο μέσος υπολογιστής κυμαίνεται μεταξύ 2,6 και 3,4GHz.

Ταχύτητα σύνδεσης VPN

Όταν εκτελείτε μια υπηρεσία VPN σε δρομολογητή με επεξεργαστή ονομαστικής στα 1GHz, η ταχύτητα γραμμής VPN επιβραδύνεται σημαντικά. Σύμφωνα με την τεχνική υποστήριξη της TorGuard με την οποία συμβουλεύτηκα, η μέγιστη ταχύτητα που μπορώ να αποκτήσω μέσω ανάπτυξης δρομολογητή εδώ είναι περίπου 17Mbps. Η εκτέλεση του ίδιου VPN σε φορητό υπολογιστή στα 1,8GHz θα σας δώσει ταχύτητα περίπου 150Mbps.

Το σημείο εδώ είναι ότι υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη στην απόδοση ενός VPN, οπότε για να απολαμβάνετε τα μέγιστα οφέλη από μια γρήγορη σύνδεση VPN, ο δικός σας εξοπλισμός είναι επίσης αναπόσπαστος.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό πάροχο VPN?

παρόχους vpn

Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες (εκατοντάδες αν μετράτε λιγότερους παρόχους) διαθέσιμων υπηρεσιών VPN. Μερικοί από αυτούς είναι κύριοι πάροχοι VPN που ειδικεύονται σε αυτό, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες ασφάλειας Διαδικτύου σήμερα, όπως η F-Secure, η Kaspersky και η Avira που έχουν διακλαδώσει το παιχνίδι VPN.

Λοιπόν, με αυτό, πώς θα επιλέξετε το σωστό, καθώς είναι πιθανό να βομβαρδίζετε καθημερινά με “Προσφορές VPN” μόλις πληκτρολογήσετε αυτόν τον όρο αναζήτησης στο Google; Η εύρεση του σωστού VPN για εσάς, έχει μερικά βασικά στοιχεία:

1. Κόστος έναντι ασφάλειας

Αυτή είναι η παλιά ρήτρα «δεν μπορείτε να έχετε τα πάντα». Όσο κοστίζει, τόσο καλύτερη είναι η υπηρεσία. Όχι ΠΑΝΤΑ, αλλά κατά κανόνα. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN μπορούν να σας χρεώσουν ίσως λίγα δολάρια το μήνα, αλλά εάν είστε πραγματικά παρανοϊκοί για το απόρρητο και την ασφάλειά σας, πρόκειται πραγματικά να συζητήσετε για κάτι παραπάνω για ηρεμία; Επιλέξτε την ισορροπία που ταιριάζει στο μυαλό σας, διατηρώντας ξεκάθαρα στους κύριους στόχους σας την εγγραφή σε μια υπηρεσία VPN.

2. Διατηρεί αρχεία καταγραφής?

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό ή τον σκοπό σας, ένας πάροχος VPN που διατηρεί αρχεία καταγραφής είναι απλώς ένα τεράστιο κουτί σκουληκιών που περιμένει να ανοίξει. Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν ανοίξει αυτό το κουτί. Ακριβώς έχοντας τα αρχεία καταγραφής ζητά μόνο προβλήματα – οι πάροχοι υπηρεσιών ήταν γνωστό ότι έχουν υποστεί πίεση υπό κυβερνητικές πιέσεις πολλές φορές πριν. Επιλέξτε έναν πάροχο που είναι πολύ αυστηρός σχετικά με την πολιτική μη καταγραφής.

3. Αριθμός και θέση των διακομιστών

Αυτό ισχύει περισσότερο για τα άτομα που χρησιμοποιούν τα κορυφαία VPN που αντιμετωπίζουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο Netflix από την περιοχή των ΗΠΑ, θα χρειαστείτε έναν… διακομιστή ΗΠΑ στο VPN σας! Όσο περισσότερες τοποθεσίες διακομιστή έχει ένας πάροχος, τόσο περισσότερες επιλογές έχετε. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των διακομιστών τους, τόσο πιθανότερο είναι η σύνδεσή σας να είναι ομαλή και γρήγορη.

4. Πόσο για πόσες συνδέσεις

Το σημερινό μέσο νοικοκυριό τρελαίνεται στις συσκευές. Φανταστείτε ακόμη και ένα ζευγάρι, το καθένα που διαθέτει φορητό υπολογιστή, tablet και smartphone – Είναι έξι συσκευές κάτω από μια στέγη. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός των συνδέσεων που παρέχει ο πάροχος VPN με τον οποίο εγγραφείτε είναι κατάλληλος για τον τρόπο ζωής σας.

5. Διαρροή IP

Αυτό είναι ένα ζήτημα που έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο. Προφανώς, ορισμένοι πάροχοι VPN είχαν ελαφρά τεχνικά προβλήματα και οι πραγματικές διευθύνσεις IP των πελατών τους είχαν διαρροή, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν λειτούργησε. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, πολλά VPN προσφέρουν μια δοκιμαστική περίοδο για την οποία μπορείτε να εγγραφείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει καλά τη σύνδεσή σας κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, και αν η IP σας διαρρεύσει, ξέρετε τι να κάνετε – Εκτελέστε.

6. Διεπαφή χρήστη

Συζήτησα εάν θα προσθέσω αυτό το στοιχείο ή όχι, αλλά στο τέλος το OCD μου με υπερέβη. Ορισμένα VPN έχουν τόσο δυσάρεστες διεπαφές που απλώς είναι ΔΥΝΑΜΕΣ για χρήση. Απλά… ρίξτε μια ματιά πριν ξεκινήσετε αυτό το τριετές έκπτωση, εντάξει?

Πώς μπορώ να πω αν το VPN μου είναι καλό?

Οι υπηρεσίες VPN βασίζουν φυσικά τις πωλήσεις τους στο απόρρητο και την ασφάλεια. Λοιπόν, πώς ξέρετε εάν αυτό που επιλέξατε λειτουργεί όπως θα έπρεπε; Ξέρετε εάν η IP σας διατηρείται ασφαλής; Τι γίνεται με αυτές τις διαρροές που έχετε ακούσει?

Αυτές οι ανησυχίες οφείλονται μερικές φορές σε αυτό που θα αποκαλούσα «κατεστραμμένες λειτουργίες» σε ορισμένους παρόχους VPN. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργούν όπως διαφημίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η ταυτότητά σας ενδέχεται να κινδυνεύει.

Εδώ είναι μερικές απλές μπλουζάκι που μπορούν να σας βοηθήσουν.

 • Επισκεφτείτε το IPLeak και διαβάστε τις πληροφορίες που σας παρουσιάζονται εκεί. Εάν το VPN σας λειτουργεί όπως θα έπρεπε, θα κοιτάξετε τις πληροφορίες του διακομιστή VPN και όχι τις πραγματικές σας πληροφορίες. Το DNSLeakTest μπορεί επίσης να κάνει κάτι παρόμοιο εάν θέλετε μια εναλλακτική λύση.
 • Για να ελέγξετε την ταχύτητα του VPN, επισκεφθείτε το SpeedTest ή το TestmyNet και εκτελέστε τις δοκιμές εκεί. Μπορείτε να τα εκτελέσετε πριν και μετά τη σύνδεση με το διακομιστή VPN για να ελέγξετε τη διαφορά στην ταχύτητα και τον λανθάνοντα χρόνο.

δοκιμή ταχύτητας vpn

* Το SpeedTest θα εμφανίζει την ταχύτητα μεταφόρτωσης και λήψης, καθώς και την καθυστέρηση στον πλησιέστερο διακομιστή.

Υπάρχουν φυσικά πιο προηγμένες δοκιμές που θα μπορούσατε να εκτελέσετε, αλλά αυτές είναι λίγο πιο λεπτομερείς για να συμπεριλάβετε.

Ακόμα κι αν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία VPN που χρησιμοποιείτε, η εκτέλεση δοκιμών από καιρό σε καιρό είναι καλή ιδέα, αν και μόνο για να εξασφαλίσετε τη δική σας ηρεμία.

Τα VPN είναι νόμιμα?

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο ερώτημα για ορισμένους, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί πάροχοι VPN, αλλά θυμηθείτε ότι το Διαδίκτυο δεν έχει καμία κυβέρνηση να το ελέγχει. Ωστόσο, περιορίζεστε από τους νόμους της χώρας στην οποία κατοικείτε, οπότε βεβαιωθείτε ότι ένα VPN είναι νόμιμο στη χώρα σας πριν αγοράσετε μια συνδρομή.

Προτού να χλευάσετε, επιτρέψτε μου να σας πω ότι υπάρχουν μερικές πολύ σφιχτές χώρες εκεί έξω. Πάρτε για παράδειγμα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Το να πιάσετε τη χρήση μιας υπηρεσίας VPN στα ΗΑΕ μπορεί να σας επιβάλει πρόστιμο μεταξύ 100.000 και 500.000 $.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα εξέδωσε πρόσφατα κανονισμού που επιτρέπει μόνο τη χρήση υπηρεσιών VPN που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Υποτίθεται ότι πρόκειται για «ρύθμιση των VPN που εκτελούν παράνομα διασυνοριακές επιχειρησιακές δραστηριότητες», αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι απλώς μια άλλη επέκταση του Μεγάλου Τείχους της Κίνας.

Και τέλος – Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN μόνο για να περιηγηθείτε σε τείχος προστασίας λογοκρισίας στο χώρο εργασίας ή στο σχολείο σας – θα μπορούσατε να απολυθείτε ή να αποβληθείτε (ανάλογα με τη θέση σας). Κάπις?

Γιατί τα VPN είναι παράνομα σε ορισμένα μέρη?

Εξαρτάται πραγματικά, αλλά ως επί το πλείστον, οι χώρες που απαγορεύουν τα VPN τείνουν να έχουν αυστηρότερο έλεγχο στη ζωή των πολιτών τους. Με την απαγόρευση των VPN, είναι πιο εύκολα σε θέση να παρακολουθούν όλες τις διαδικτυακές κινήσεις που κάνουν οι πολίτες τους.

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους.

 • Ηθικοί λόγοι (π.χ. Σιγκαπούρη)
 • Πολιτική σταθερότητα (π.χ. Ιορδανία, Λιβύη)
 • Εθνική ασφάλεια (π.χ. Ινδία, Ρωσία)
 • Όλα τα παραπάνω (π.χ. Βόρεια Κορέα, Κίνα)

Μπορεί να αποκλειστεί η υπηρεσία VPN μου?

Ορισμένες χώρες που είναι πραγματικά αυστηρές για τη λογοκρισία τους στο Διαδίκτυο έχουν φτάσει στο βαθμό του αποκλεισμού των υπηρεσιών VPN. Παρόλο που δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα, ο αποκλεισμός VPN σε αυτές τις χώρες έχει αποδειχθεί ότι έχει αποκλείσει με επιτυχία την πρόσβαση VPN διακόπτοντας την πρόσβαση σε θύρες που συνήθως χρησιμοποιούνται από κοινά πρωτόκολλα VPN..

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας, το οποίο είναι ένα μικρό μέρος των συνολικών προσπαθειών της χώρας για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας με στενή παρακολούθηση των συστημάτων πληροφοριών.

Μπορώ να κάνω torrent με ένα VPN?

Η κοινή χρήση αρχείων Peer-to-Peer ή το Torrenting δεν είναι παράνομη, αλλά είναι γνωστό ότι σηκώνει σημαίες, καθώς η κατάσταση των αρχείων που κοινοποιούνται δεν είναι πάντα γνωστή. Για παράδειγμα, η κοινή χρήση συγκεκριμένων αρχείων βίντεο ενδέχεται να παραβιάζει τον Νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή. Κάποιο λογισμικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα είναι επίσης γνωστό ότι κυκλοφόρησε πειρατικές εκδόσεις μέσω του Torrenting.

Ωστόσο, το torrenting είναι επίσης γνωστό ότι καταναλώνει υψηλό εύρος ζώνης, οπότε υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι VPN που είτε δεν θα επιτρέψουν το torrenting στις υπηρεσίες τους είτε θα έχουν περιορισμούς εύρους ζώνης για αυτά τα σενάρια.

Εάν αναζητάτε μια υπηρεσία VPN που είναι φιλική προς τα torrent, βεβαιωθείτε ότι αναφέρεται επίσης ρητά στους ιστότοπούς τους.

Ακολουθούν ορισμένα VPN που είναι φιλικά προς τα torrent:

 • ExpressVPN
 • IpVanish
 • Κρύψε με
 • CyberGhost
 • Ιδιωτικό VPN

Τι είναι ο “διακόπτης kill”?

Τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν VPN για να διασφαλίσουν το απόρρητό τους, το οποίο είναι πιο σημαντικό για αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές υπηρεσίες VPN εισήγαγαν την έννοια ενός «διακόπτη kill». Αυτά προορίζονται να σας βοηθήσουν να διακόψετε αμέσως τη σύνδεσή σας εάν η υπηρεσία σας στο διακομιστή VPN διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτό βοηθά στην αποτροπή της έκθεσης της πραγματικής σας IP ενώ η υπηρεσία VPN δεν είναι διαθέσιμη.

Φυσικά, αν προτιμάτε να παραμείνει η σύνδεση αντί να σταματήσει, σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε απλώς να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε το διακόπτη kill.

Η χρήση VPN επηρεάζει το διαδικτυακό μου παιχνίδι?

Οι παίκτες είναι συχνά πολύ κρίσιμοι για την εισαγωγή οποιωνδήποτε νέων στοιχείων στα δίκτυά τους, καθώς φοβούνται πάντα την προσθήκη προκαλώντας πιθανώς επιπλέον καθυστέρηση. Το Latency είναι δολοφόνος για διαδικτυακά παιχνίδια και προσωπικά έχω δει τους παίκτες να φωνάζουν σε οθόνες όταν αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα μεγάλο χρόνο πινγκ.

Μερικοί έχουν εξετάσει τα VPN με κριτικό τρόπο, καθώς αναρωτιούνται πώς είναι ότι η προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου μεταξύ αυτών και του διακομιστή παιχνιδιών μπορεί πιθανώς να μειώσει τον λανθάνοντα χρόνο τους. Θυμηθείτε, μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον διακομιστή στο VPN σας θέλετε να συνδεθείτε.

Συνδέοντας την τοποθεσία του διακομιστή που βρίσκεται πλησιέστερα στον διακομιστή παιχνιδιών σας, είναι πιθανό να δείτε βελτιωμένους χρόνους ping.

Εκτός από αυτό, πολλές τοποθεσίες διακομιστή σημαίνει επίσης ότι θα έχετε τη δυνατότητα σε διακομιστές παιχνιδιών από χώρες / περιοχές που κανονικά δεν θα μπορούσατε να.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN?

Υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι να χρησιμοποιούν υπηρεσίες VPN εκεί έξω, στην πραγματικότητα, μερικές από τις οποίες διαχειρίζονται αξιόπιστες εταιρείες ασφάλειας Διαδικτύου όπως η Kaspersky. Ωστόσο, υπάρχουν συχνά ελαφρά τεχνικά ζητήματα όταν τα εξετάζουμε.

 1. Πολλά από τα δωρεάν VPN προσφέρουν περιορισμένο εύρος ζώνης
 2. Συνήθως υπάρχουν πολύ περιορισμένες τοποθεσίες ή / και διακομιστές
 3. Η ασφάλεια των δεδομένων σας μπορεί να είναι αμφισβητήσιμη
 4. Η ποιότητα της υπηρεσίας μπορεί να είναι αμφισβητήσιμη
 5. Υπάρχουν συνήθως περιορισμοί

Εξετάστε το:

Οι δωρεάν πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να κερδίζουν έσοδα από κάποια στιγμή και αυτές οι εταιρείες διαχειρίζονται τα δεδομένα σας.

Πόσο θα κόστιζε μια υπηρεσία VPN?

Εξαιρουμένων των δωρεάν παρόχων υπηρεσιών VPN, πιθανότατα μπορείτε να περιμένετε να πληρώνετε οπουδήποτε μεταξύ 2 και 10 $ το μήνα, ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και οι περίοδοι πληρωμής συχνά συνυπολογίζουν την τιμή. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος που επιλέγετε να πληρώσετε εκ των προτέρων, τόσο χαμηλότερη είναι συνήθως η τιμή.

Πάρτε την περίπτωση του NordVPN, το οποίο τιμολογεί ανάλογα με το χρονικό διάστημα που επιλέγετε. Πληρώνοντας μηνιαία, η τιμή είναι 11,95 $, αλλά αν πληρώνετε ετησίως, η τιμή μειώνεται στα 5,74 $ το μήνα. Η επιλογή του τριετούς προγράμματος μειώνεται σε μόλις 2,75 $ το μήνα, κάτι που είναι εξαιρετική τιμή.

τιμή nordvpn

Ζυγίστε τα οφέλη από τη σύνδεση σε μια υπηρεσία για δύο ή τρία χρόνια σε σχέση με την εξοικονόμηση που θα κερδίσετε σε σύγκριση με την πληρωμή κάθε μήνα. Ακριβώς σε ποιο σημείο το γλυκό σημείο θα εξαρτηθεί από την ατομική προτίμηση όλων.

Μπορώ να πληρώσω χωρίς πιστωτική κάρτα?

Οι πιστωτικές κάρτες κάνουν την ψηφιακή μας ζωή τόσο εύκολη, καθώς αποτελούν ένα σίγουρο μέσο για τη μεταφορά πληρωμών σε προμηθευτές. Ωστόσο, όταν πρόκειται για υπηρεσίες VPN, μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο να πληρώνετε για ανωνυμία χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας.

Ευτυχώς, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών άρχισαν να δέχονται Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα ως πληρωμή. Για να μάθετε εάν ο πάροχος υπηρεσιών που επιλέγετε δέχεται Bitcoin, ελέγξτε για το σύμβολο Bitcoin στη σελίδα αποδεκτών μεθόδων πληρωμής στον ιστότοπο του VPN.

πολλαπλές επιλογές πληρωμής

Φυσικά, εάν επιλέξετε τη μέθοδο πληρωμής Bitcoin, δεν υπάρχει αυτόματη ανανέωση και θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία πληρωμής κάθε φορά που ανανεώνετε την υπηρεσία σας.

Συμπλήρωση: Πρέπει πραγματικά να πάρω ένα?

Ο ψηφιακός κόσμος του σήμερα είναι γεμάτος κίνδυνο. Μεταξύ κυβερνητικής κατασκοπείας σε χάκερ και απατεώνες, η απόκρυψη της ψηφιακής δραστηριότητάς σας θα πρέπει να αποτελεί κανόνα και όχι σκέψη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα δημόσια δίκτυα – όπως η ζώνη GSM ή LTE του παροχέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας – γι ‘αυτό να είστε έξυπνοι και χρησιμοποιήστε ένα VPN.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ ένα πολύ απλό σενάριο μαζί σας για μια προσωπική εμπειρία που είχα πριν αγοράσω την ιστορία του VPN. Κάθισα σε ένα καφέ με αυτήν τη νεαρή κοπέλα μετά από μια εκδήλωση και μιλούσαμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με εξέπληξε όταν ανέφερε ότι χρησιμοποίησε ένα VPN ακόμη και στο κινητό της τηλέφωνο, γι ‘αυτό τη ρώτησα αν η ασφάλειά της κινδύνευε πραγματικά.

Μου έδειξε την εφαρμογή στο τηλέφωνό της, η οποία έδειξε ένα αρχείο καταγραφής πάνω από 30 προσπάθειες υποκλοπής μόνο εκείνη την ημέρα και εξήγησε ότι ο αριθμός αυξήθηκε ή κάτω ανάλογα με το πού ήταν. Τώρα αυτό είναι εντελώς τρομακτικό.

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε ένα VPN στη λίστα των εργαλείων ασφαλείας, σας συνιστούμε να το κάνετε. Αν ΔΕΝ, σας προτείνω να το κάνετε. Όπως μας έδειξε η πρόσφατη επίθεση Krack, μια υπηρεσία VPN είναι απαραίτητη σήμερα. Μείνετε ασφαλείς και μην λυπάστε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Πώς έχασα τα χρήματα στο κόστος αποστολής του Shopify (& έπειτα το διόρθωσα!)