Cara Menarik Pelanggan dengan Mempromosikan Kedai Shopify Anda

Ringkas dan manis, tetapi panduan Shopify empat bahagian kami akhirnya berakhir dengan panduan ini untuk mempromosikan kedai Shopify!

Bahagian terakhir ini adalah bahagian yang sukar, tetapi juga bahagian yang paling bermanfaat.

Sejauh ini, kami menyediakan kedai anda dalam talian, menambahkan beberapa produk, dan menambahkannya dengan ciri-ciri canggih Shopify. Yang tinggal hanyalah menarik beberapa pelanggan!

bagaimana-untuk-mempromosikan-shopify

Sekiranya anda bermula dari awal, proses ini selalunya lambat. Pelanggan pertama adalah yang paling sukar dicari dan boleh membuat anda kecewa.

Dengan menggunakan 7 muslihat pembunuh ini, kami akan mempercepat dan membuat pengunjung masuk ke laman web anda.

Ikuti Panduan Shopify Lengkap Kami

 • Bahagian 1: Cara mendirikan kedai Shopify hanya dalam 19 minit
 • Bahagian 2: 11 Ciri-ciri Shopify yang akan meningkatkan penjualan anda
 • Bahagian 3: Shopify SEO: 9 Keperluan Untuk Meningkatkan Kedudukan Google Kedai Anda
 • Bahagian 4: “Bagaimana Saya Menarik Pelanggan ??” 7 Langkah Pertama Untuk Mempromosikan Kedai Shopify Anda
 • Adakah Shopify Untuk Anda? Baca ulasan Shopify mendalam kami

1. Berhubung dengan ‘influencer’

Adalah sukar untuk mengetahui dari mana hendak bermula semasa mempromosikan kedai dalam talian anda. Menulis blog dan mengemas kini media sosial akan terasa sia-sia apabila anda mempunyai khalayak kecil.

Itulah sebabnya saya meletakkan ‘berhubung dengan influencer’ di nombor 1. ‘Influencer’ adalah individu atau laman web dengan banyak pengikut dalam talian. Satu tweet atau catatan Instagram mengenai produk anda boleh menghantar banyak lalu lintas ke laman web anda dan membina khalayak awal.

Lihat bagaimana pemberi pengaruh fesyen ini mengenai produk Express Runway:

shopify-influencer-contoh

Dalam beberapa kes, pemberi pengaruh akan mengenakan bayaran untuk mempromosikan produk anda. Bagi pengguna berpengaruh dengan lebih daripada satu juta pengikut, bayaran itu boleh mencecah puluhan ribu dolar.

Jelas sekali, kebanyakan kita tidak mempunyai $ 10k + berbaring! Tetapi ambil contoh laman web fesyen Bachlr. Mereka pergi dari sifar hingga 20,000 pengunjung kedai dengan meminta influencer Instagram untuk mempromosikan produk mereka.

Buat senarai pengaruh di ceruk anda dan hantarkan e-mel mesra kepada mereka (dan mungkin produk percuma!)

2. Bina khalayak Instagram

Biasanya, saya mengesyorkan kehadiran media sosial yang menyeluruh. Tetapi jika anda baru memulakannya, cuba sedaya upaya ke dalam Instagram.

Kenapa? Kerana pengguna Instagram lebih terlibat, lebih aktif, dan lebih responsif terhadap jenama daripada Facebook atau Twitter.

Contoh instagram Shopify

(sumber gambar)

Secara peribadi, saya fikir Facebook mencapai tahap terlalu tepu dengan pemasaran. Selain itu, algoritma mereka menghalang anda menjangkau khalayak penuh anda tanpa membayarnya (lebih lanjut mengenai itu kemudian).

Sebaliknya, Instagram membolehkan anda menjangkau khalayak yang jauh lebih besar, dan anda boleh menggunakan butang ‘beli-sekarang’ di sebelah setiap siaran. Sangat sesuai untuk pemilik kedai dalam talian!

Cuba hantarkan gambar produk anda yang menakjubkan dan kemudian kembangkan pengikut anda dengan berinteraksi dengan pengguna Instagram di tempat anda.

Mahu lebih? Mengapa Instagram adalah Rangkaian Sosial Terbaik untuk Peruncit Dalam Talian

3. Bina senarai e-mel dan hantar buletin biasa

Neil Patel mengatakan yang terbaik ketika dia berkata: “Dari semua saluran yang saya uji sebagai pemasar, e-mel terus mengungguli mereka semua.”

Pemasaran e-mel adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan pelanggan berulang dan terus mendorong penjualan. Lagipun, orang dalam senarai e-mel anda adalah pelanggan anda yang paling berminat. Mereka kemungkinan besar akan membeli dari anda!

Contoh E-mel Asos

Mulakan dengan mengumpulkan alamat e-mel dari sesiapa sahaja yang membeli produk. Kemudian tambahkan borang pendaftaran di laman web anda untuk menarik pelanggan yang belum bersedia membeli dari anda.

Mahu lebih? Cubalah Siri Enam Bahagian kami di Pemasaran E-mel

4. Tulis Kandungan Hebat dengan Blog Shopify

Sekiranya anda tidak yakin dengan kehebatan blog, lihatlah infografik ini. Statistik yang paling penting ialah:

61% orang telah membeli sesuatu berdasarkan blog.

Begitulah hebatnya kandungan untuk pemilik kedai dalam talian. Bukan itu sahaja, tetapi kedai di blog itu mendapat pautan masuk 97% lebih banyak (yang penting untuk kedudukan Google anda).

Menulis kandungan membantu menarik pelanggan baru. Ini membantu anda berhubung dengan mereka dan mengembangkan hubungan jenama. Yang paling penting, anda boleh mendorong mereka untuk menjual.

Mulakan dengan membuat satu siaran seminggu yang sesuai dengan khalayak sasaran anda. Mungkin ini adalah ulasan produk, catatan bulat atau artikel senarai.

Mahu lebih?
– 18 Cara Mudah Untuk Membuat Strategi Kandungan yang Mendorong Lalu Lintas
– 1,000 Perkataan dalam Satu Jam – Cara Membuat Blog dengan Keras & Pantas

5. Masukkan sedikit wang ke dalam iklan Facebook

Semua teknik setakat ini berkesan, tetapi mereka mempunyai satu persamaan: mereka lambat.

Blogging, media sosial dan berhubung dengan influencer memerlukan masa. Sekiranya anda mahukan lalu lintas yang pantas, iklan adalah penyelesaian cepat yang anda cari.

(sumber gambar)

Iklan Facebook mudah dan berkesan. Algoritma mereka membolehkan anda menargetkan khalayak yang sangat baik menggunakan lokasi, usia dan minat peribadi. Ini adalah kaedah terbaik untuk menampilkan produk anda di hadapan pelanggan sasaran anda.

Cuba bereksperimen dengan sejumlah kecil wang terlebih dahulu. Tweak gambar, salinan dan spesifik khalayak sehingga anda mula melihat kadar penukaran yang kuat. Kemudian tingkatkan perbelanjaan.

Mahu lebih? Rahsia untuk Kadar Klik-Tayang yang Lebih Tinggi pada Iklan Facebook Anda

6. Jangan lupa tentang dunia nyata!

Dengan Shopify, anda boleh membawa kedai anda ke dunia nyata. Yang anda perlukan hanyalah pembaca kad ‘Point of Sale’ Shopify.

shopify-pos

Sekarang, anda boleh menghadiri pasar dan mendapatkan produk anda di hadapan pelanggan fizikal. Mengapa tidak meminta butik tempatan anda untuk menyimpan beberapa produk anda juga?

Tinggalkan poster, risalah dan brosur di sekitar bandar yang mungkin dilihat oleh sasaran anda. Siapkan demonstrasi atau acara di kedai kopi tempatan anda. Dapatkan kreatif dan proaktif mengenai pemasaran anda.

Mahu lebih? 7 Perkara Yang Tidak Anda Lakukan Untuk Memasarkan Kedai Anda Di Dunia Sebenar

7. Lancarkan penjualan

Semua orang suka penjualan. Tanya saja Amazon yang menghasilkan $ 3.75 bilion pada hujung minggu Black Friday!

Penjualan berfungsi kerana memberi rasa mendesak kepada pelanggan. Orang tidak mahu ketinggalan tawar-menawar, dan mereka tahu penjualannya tidak akan lama.

Ini cara yang baik untuk menukar pelanggan yang belum cukup bersedia membeli dari anda. Ini semua adalah untuk mendapatkan beberapa pembeli pertama di bawah jagaan anda.

Anda boleh menggunakan ciri canggih Shopify untuk memberi potongan produk di kedai anda. Kemudian cuba mempromosikan penjualan menggunakan iklan Facebook.

Mahu lebih? “Saya menjana $ 1,000 dalam Waktu Luang saya” – Bagaimana Seorang Pemilik Kedai Fesyen Membuat Kekayaan Kecil Dalam Talian

Pemikiran Akhir …

Shopify adalah kaedah terpantas untuk menjadikan impian anda untuk menjalankan kedai dalam talian menjadi kenyataan. Mungkin kelihatan menakutkan, tetapi anda akan mengambilnya dengan cepat! Mulakan di Shopify sekarang.

Beritahu saya jika anda sudah menggunakan Shopify dalam komen di bawah. Atau, jika anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut, saya dengan senang hati akan menjawabnya.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map