Panduan Pemula Untuk WooCommerce & 8 Sambungan Penting

Di Bitcatcha, saya suka menolong orang mengembangkan idea perniagaan mereka. Sebenarnya, saya baru-baru ini menerbitkan artikel besar mengenai cara menubuhkan kedai dalam talian pertama anda.


Di sana, saya mencadangkan penggunaan plugin WooCommerce untuk WordPress. Banyak orang meminta lebih banyak maklumat mengenai alat ini, jadi hari ini saya menggali lebih mendalam.

Apa itu WooCommerce?

WooCommerce

WooCommerce adalah plugin mudah (percuma!) Untuk WordPress. Ia masuk ke laman web anda, dan melakukan semua kerja keras membina kedai dalam talian anda.

Ini adalah penyelesaian profesional yang memberi kuasa hampir 30% dari semua laman web e-dagang di web. Ia memaparkan produk anda, memproses pesanan, dan mengatur penghantaran anda.

Paling baik, sangat mudah digunakan dan percuma untuk memulakannya.

Petua Pro: 

Untuk memastikan prestasi terbaik, pastikan kedai dalam talian WooCommerce dihoskan di hosting WordPress yang dikendalikan.

Membuka kotak WooCommerce

Apabila anda memasang plugin WooCommerce, anda akan melihat betapa mudahnya halaman admin. Langkah pertama ialah menambahkan produk pertama anda. Orang-orang di WooCommerce tahu bahawa anda memerlukan banyak kawalan terhadap ini, jadi terdapat empat pilihan:

 1. Produk sederhanaIni adalah produk purata anda tanpa variasi. Seperti buku, cermin mata hitam atau kamera.
 2. Produk berkumpulanIni adalah sekumpulan produk berkaitan dengan sedikit variasi. Sebagai contoh, Apple akan menggunakan pilihan produk yang dikelompokkan untuk menjual iMac mereka dengan variasi ukuran skrin.
 3. Produk luaran atau gabungan Produk ini disenaraikan dan dipaparkan di laman web anda, tetapi pelanggan sebenarnya membeli dari pihak ketiga.
 4. Contohnya, penjual fesyen akan menggunakan ini untuk menjual baju-T dalam pelbagai saiz dan warna, misalnya.

Ini sahaja sudah cukup untuk menjadikan kedai anda terus beroperasi. Anda akan membuat penjualan pertama anda dan mula membina perniagaan. Tetapi, jika anda benar-benar ingin membawa sesuatu ke tahap seterusnya, anda memerlukan beberapa peluasan hebat WooCommerce.

Alat tambah ini akan menjadikan kedai dalam talian yang sederhana menjadi kerajaan yang menghasilkan wang secara profesional! (Perlu diperhatikan bahawa, walaupun WooCommerce adalah percuma, kebanyakan pelanjutan ini dilengkapi dengan tanda harga.)

Mari mulakan dengan peluasan nombor satu yang disyorkan oleh WooCommerce itu sendiri:

1. Produk Tambahan

Sesuai untuk: Menambah ukiran atau penyesuaian pada produk

Tambah Produk

Banyak kedai dalam talian memberi anda pilihan untuk menyesuaikan produk pilihan anda. Contohnya, anda mungkin mahu menambahkan ukiran, atau memasukkan mesej hadiah. Sekiranya anda merancang untuk membuka kedai kraf, perhiasan atau kedai bunga, anda memerlukan peluasan ini!

Pelanjutan Produk Tambah memberikan pelanggan anda lebih banyak pilihan dan penglibatan. Anda boleh menggunakannya secara global (untuk semua produk) atau satu demi satu.

> Dapatkan Tambah Produk sekarang.

2. Penghantaran Kadar Jadual

Sesuai untuk: Mengira kadar penghantaran secara automatik

Penghantaran Kadar Jadual

Menjalankan kos penghantaran adalah perkara yang paling mengecewakan dalam menjalankan kedai dalam talian. Itulah sebabnya Penghantaran Kadar Meja sangat menjimatkan.

Yang mesti anda buat ialah memasukkan ukuran dan berat produk anda. Sambungan kemudian akan mengira kos untuk pelanggan anda berdasarkan lokasi mereka. Tidak memerlukan banyak kesulitan untuk penghantaran, dan memberi pelanggan anda harga penghantaran yang cepat dan tepat.

> Dapatkan Penghantaran Kadar Jadual sekarang.

3. Harga Dinamik

Sesuai untuk: Jualan dan diskaun!

Harga Dinamik

Sekiranya anda ingin menjalankan penjualan dan menawarkan potongan (siapa yang tidak menyukai penjualan yang baik?), Anda memerlukan peluasan ini. Harga dinamik membolehkan anda mengubah harga produk anda berdasarkan pelbagai faktor.

Contohnya, anda boleh menetapkan potongan untuk pelanggan setia. Dengan menggunakan pelanjutan ini, anda boleh menawarkan potongan atau bonus kepada mereka yang sudah membeli lima produk dari anda.

Mungkin anda ingin mencetuskan penjualan pelepasan apabila stok anda merosot di bawah jumlah tertentu. Atau mungkin anda mahu mengurangkan harga semua buku sebanyak 10%. Mudah!

> Dapatkan Harga Dinamik sekarang.

4. Ulasan Produk Pro

Sesuai untuk: Membina kepercayaan terhadap produk anda

Pro Semakan Produk

Kajian menunjukkan bahawa 88% pelanggan mempercayai ulasan pengguna dalam talian. Ada sebab mengapa Amazon memberikan penekanan sedemikian pada sistem penilaian penggunanya! Dengan menyediakan sistem ulasan, anda dapat menunjukkan kepada pelanggan baru bahawa orang mempercayai dan menyukai produk anda. Itu cukup kerap untuk meyakinkan mereka untuk membuat penjualan.

Sambungan sederhana ini akan meningkatkan penjualan dan mendorong lebih banyak interaksi antara anda dan pelanggan anda. Ini adalah bahagian penting dalam perniagaan dalam talian baru anda.

> Dapatkan Ulasan Produk sekarang.

5. Sejarah Pelanggan

Sesuai untuk: Memahami pelanggan terbaik anda

Sejarah Pelanggan

Ini adalah peluasan kegemaran saya kerana memberi anda banyak gambaran tentang bagaimana pelanggan menggunakan kedai dalam talian anda. Sekiranya anda membaca blog terbaru saya mengenai pengalaman pengguna, anda tahu betapa pentingnya memahami pengguna anda dan menyesuaikan laman web anda di sekitar mereka.

Pelanjutan ini membolehkan anda melakukan begitu sahaja. Ini menunjukkan kepada anda bagaimana pengguna anda melayari kedai anda, jadi anda dapat memantau apa yang berfungsi. Lebih penting lagi, anda boleh menyimpan sejarah pembelian penuh. Dengan maklumat ini, anda boleh menghantar cadangan yang diperibadikan kepada pelanggan terbaik anda, dan menyesuaikan pengalaman secara langsung untuk mereka.

Tetapi, ada ciri yang lebih baik. Ini mengira nilai seumur hidup setiap pelanggan berdasarkan sejarah pembelian mereka. Ini memberitahu anda dengan tepat siapa pelanggan terbaik anda, jadi anda dapat memberi ganjaran kepada mereka dan memastikan mereka tetap setia.

> Dapatkan Sejarah Pelanggan sekarang.

6. Susulan E-mel

Sesuai untuk: Berkomunikasi dengan pelanggan terdahulu

E-mel Susulan

Sambungan Susulan E-mel berfungsi dengan baik apabila digabungkan dengan tambahan Sejarah Pelanggan. Ini membolehkan anda menghantar e-mel susulan yang disesuaikan dan diperibadikan setelah mereka membeli sesuatu. Anda boleh menulis e-mel seperti ini:

“Hai! Kami harap anda menikmati [masukkan produk] yang baru anda beli. Adakah anda melihat rangkaian terbaru kami? Kami ingin memberikan diskaun kesetiaan 10% untuk pembelian seterusnya. “

Ini adalah kaedah yang baik untuk meneruskan perbualan dan mengembalikannya untuk lebih banyak lagi! Tetapkan e-mel susulan pada selang masa yang anda suka.

> Dapatkan Susulan E-mel sekarang.

7. Mata dan Ganjaran

Sesuai untuk: Memastikan pelanggan terus kembali

Mata dan Ganjaran

Kadang kala, muslihat paling mudah adalah yang paling berkesan! Pelanggan menyukai mata ganjaran, kerana ia memberi mereka sesuatu yang harus dikerjakan. ‘Gamifying’ kedai anda adalah cara terbaik untuk memastikan pelanggan kembali berulang-ulang kali. Dengan pelanjutan ini, anda dapat memberikan setiap ‘mata’ produk, dan dengan mudah menunjukkan keseimbangan mata mereka kepada pelanggan.

Anda boleh menjadi sangat kreatif dengan hadiah anda di sini. Segala-galanya dari percuma hingga diskaun berfungsi dengan baik. Mengapa tidak menjadikannya sistem berjenjang, sehingga pembeli teratas dapat mengakses sistem poin ‘Emas’? Ia berfungsi setiap masa!

> Dapatkan Mata dan Ganjaran sekarang.

8. Cadangan

Sesuai untuk: Menawarkan cadangan yang diperibadikan kepada pelanggan

Cadangan

Amazon adalah pakar mengesyorkan produk. Lawati laman web mereka, dan anda akan melihat aliran produk yang disyorkan secara peribadi untuk anda. Itu kerana mereka tahu tabiat membeli dan menyemak imbas anda. Mereka telah membuat sistem cadangan yang bijak, jadi mereka menunjukkan kepada anda perkara yang anda mahukan.

Ia sangat hebat! Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan pelanjutan Pengesyoran. Alat tambah ini mengumpulkan item-item yang berkaitan dengan anda dan berfungsi dengan sejarah pelanggan anda untuk menawarkan pelbagai pesanan. Apabila anda menawarkan apa yang mereka mahukan kepada pelanggan, mereka cenderung membeli dari anda.

> Dapatkan Cadangan sekarang.

Kedai Dalam Talian Profesional dengan WooCommerce

Dengan WooCommerce dan lapan sambungan ini, anda akan membuat kedai dalam talian profesional. Anda juga akan menggembirakan pelanggan anda dan melihat keuntungan masuk.

Saya ingin mendengar dari mana-mana pengguna WooCommerce di luar sana. Apa pengalaman anda dengan pemalam ini dan pelanjutan yang anda gunakan?

Ikuti saya, kerana minggu depan, saya membawakan anda sepuluh tema WordPress dan WooCommerce terbaik. Jumpa awak nanti!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map