synkroniserer lagringslogoen

Sync.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Sync tilbyr brukerne en imponerende dobbelt-whammy av bunnsolid sikkerhet og fleksible mappedelingsalternativer. Hvis du verdsetter personvern i forhold til produktivitetsverktøy, kan Sync være et flott alternativ som gir både trygghet og ganske fantastisk verdi for pengene.

Sync.com-gjennomgang: 8 fordeler og 5 ulemper ved å bruke Sync Cloud Storage

Tilbake på nittitallet lurte vi tidligere på hvordan vi noen gang ville fylt ut harddisken vår på 30 MB. Legg til noen år, og $ 100 for en 1 GB flash-stasjon virket som et godt kjøp.

Etter hvert som filstørrelser har vokst og vokst, jo sultenere har vi blitt etter GB. Pokker, TB.

I dag forventer de fleste av oss intet mindre enn en billig, pålitelig og sikker lagringsløsning som lar oss få tilgang til dataene våre når du vil. Gå inn i leverandøren av skylagring.

Her er en du kanskje har hørt om – den heter Sync.com.

Introduksjon til Sync.com

Først ut – hvem og hva som er Sync.com?

Historien går som så: sprang ut av Canada i 2011 av Thomas Savundia og teamet, Sync ønsket å lage en lagringsløsning som setter brukerens personvern først. Det tok noen runder med utvikling for å bli synkroniseringen som brukerne kjenner og elsker i dag. Og det er 750 000 brukere så langt!

Sync har som mål å “gjøre det enkelt for brukere å få tilgang til og dele filene sine fra praktisk talt hvilken som helst datamaskin, telefon eller mobil enhet – uten å gi fra seg retten til personvern”.

Hvem som helst kan registrere seg med Sync gratis, men de tilbyr også høyere nivåer for forretnings- og personlig bruk, hver med ekstra lagringsplass og en viss mengde brukere per konto. Mer om det om litt.

Vi har hørt mye bra om Sync og dets sikkerhetstilbud. Aldri en å spille etter ryktet, Bitcatcha tar i dag en førstehånds titt på Sync’s fordeler og ulemper.

Sette opp synkronisering – hvor enkelt er det?

Så første ting først, hvordan installerer Sync?

Slår ut – superenkelt. Du kan starte prosessen her.

Å registrere deg for din første 5 GB krever sekunder og noen enkle detaljer.

Når du er registrert, får du vist en sjekkliste over trinn for å konfigurere synkroniseringen fullstendig (hvis du fullfører listen, låses det opp en ekstra lagringsplass på 1 GB!)

synkroniser guider for å konfigurere

Den andre ledeteksten er å laste ned skrivebordsappen og tilhørende Sync-mappe. Hva dette i utgangspunktet gjør er at det skaper et rom der du enkelt kan ta sikkerhetskopi av filene dine og begynne å dele dem. Alt i Synk-mappen sikkerhetskopieres automatisk.

Desktop-appen hjelper deg med å få tilgang til og søke i Synk-mappen på datamaskinen din, samt søke i ‘Data Vault’ (mer om dette på et sekund). Du har også tilgang til versjonshistorikk, filaktivitet og slettet filgjenoppretting.

Å legge filer til synkroniseringsmappen er en enkel sak å dra. Du kan behandle den som en hvilken som helst vanlig mappe på datamaskinen din og jobbe rett ut av den.

Imidlertid var det ikke umiddelbart tydelig hvordan man var ment å få tilgang til Vault, da det ikke var noen form for pop-up walkthrough etter installasjonen. Ting blir litt tydeligere på nettpanelgrensesnittet, der du ser noen faktiske instruksjoner:

synkroniser guider for å konfigurere

8 ting vi liker med Sync.com

Når den ble installert, gikk vi videre og fikk leke med det.

Så, hva trodde vi egentlig? For det første, her er alt vi likte:

1. Synkronisering respekterer virkelig personvernet ditt

Dette poenget blir best verdsatt med litt kontekst. Visste du at de fleste skylagringsapper – inkludert Google Drive og Dropbox – har vilkår som lar de ansatte få tilgang til, skanne og dele noen av filene dine som er lagret på serveren deres?

En nøktern tanke, ikke sant?

Med Sync har de satt seg opp slik at det ikke er noen sjanse for at det skjer. Dette er sannsynligvis salgsargumentet de presser hardest. Med god grunn!

Alle filer som lastes opp i Sync er beskyttet med en ende-til-ende 256-bit AES-kryptering. Det betyr at den er kryptert på kilden, og bare kontoeieren – du – kontrollerer datanøkkelen.

Så selv om filene dine er online, er de meningsløse for andre fordi de trenger krypteringsnøkkelen for å forstå det.

Dette er også kjent som null-kunnskap personvern. Men fordi Sync.com ikke har krypteringsnøklene i det hele tatt, betyr det at du har problemer hvis du glemmer passordet ditt fordi Synk ikke kan tilbakestille det.

Mer enn det tillater ikke synkronisering tilgang fra tredjepart. De fleste leverandører av skylagring har et publisert API som lar tredjepartsapper grensesnitt mot dem, men ikke synkronisere. Hvilket sikkert, kan være en downer for noen brukere. Men det er definitivt en seier for sikkerhet.

Du vil sannsynligvis også ønske å bruke tofaktorautentisering på toppen av et sterkt passord – håndtert med e-post eller Google Authenticator.

synkroniser god sikkerhetsinnstilling

Hva betyr alt dette? I utgangspunktet, ingen skisserende markedsføring eller lovlige dataoverleveringer, og ingen big data brudd. Stikk lettelsens sukk rundt.

2. Globalt overholdelse av personvern

Ved å legge til det tidligere punktet, er det andre grunner til at vi har en slik tro på Syncs personvern. Det er faktisk basert i Canada, en region som er kjent for sine strenge personvernlover.

Som sådan er Sync fullt ut i samsvar med globale datastandarder som GDPR, PIPEDA og en rekke flere. Du kan lese mer om dette her.

3. Det er en integrert lokal stasjon med flere tilgangspunkter

En annen ting vi likte med Sync er hvor bra den fungerer som en integrert lokal stasjon.

Enkel automatisert sikkerhetskopi betyr at du bør hvile lett å vite at filene dine er trygge uten at du trenger å ta noen proaktive tiltak.

Og Syncs flere tilgangspunkter gjør det til en stasjon som er flott for å være på farten, og omtrent hvilken som helst livsstil eller arbeidsstil..

 • Mobilapp
  Appen er tilgjengelig både på iOS og Android og oppdateres ganske ofte.
 • Nettpanel
  Lar deg få tilgang til filene dine fra hvilken som helst nettleser, ingen nedlastinger er nødvendige.

4. Valg-alternativet lar deg lagre data utenfor Synk-mappen

En annen ting vi virkelig setter pris på med Sync er datavalg-funksjonaliteten.

Hva er dette mystiske hvelvet, spør du?

Vel, det er et ultrasikkert lagringssted bare for sky. Så i motsetning til hva som er lagt i synkroniseringsmappen, synkroniseres ikke filer i hvelvet automatisk. I stedet er det et trygt sted som du kan få tilgang til via webappen eller mobilappen.

Dette gjør det ideelt for sikkerhetskopiering av data for den slags viktige filer og mapper som du ikke har råd til å miste, kontra arbeidsfilene du kanskje oppdaterer regelmessig. Og det er flott å frigjøre plass!

Å flytte ting til hvelv er en superenkelig sak å velge filen, klikke på ‘Flytt’ og merke av i boksen.

synkroniser sikker lagring bare i skyen

Filer kan enkelt lastes ned fra skyen tilbake til datamaskinen din, når som helst.

5. Enkel filgjenoppretting

Det er alltid betryggende å vite at ikke bare en fil er sikkerhetskopiert, men du kan også få tilgang til dens forskjellige former fra for lenge siden.

Rotet det til? Ikke å bekymre deg – Synkronisering lar deg enkelt hoppe en fil tilbake til en tidligere tid og jobbe derfra. Du kan rulle alle filer tilbake til en hvilken som helst tidligere dato eller tid.

Bare velg ‘…’ til høyre for filen din, og klikk på ‘Versjonshistorikk’ som viser følgende skjermbilde:

synkroniser enkel filgjenoppretting

Det samme gjelder slettede filer:

 • Gratis synkroniseringskunder kan gjenopprette alle filer eller mapper som er slettet i løpet av de siste 30 dagene.
 • Sync Pro & Bedriftskunder kan gjenopprette alle filer eller mapper som er slettet i løpet av svært imponerende 365 dager.

Flere gode nyheter – slettede filer teller ikke med noe av den tildelte lagringsplassen din!

6. Flotte alternativer for selskaper

Sync serverer også en rekke funksjoner som vi tror vil være spesielt nyttige for bedrifter.

Disse inkluderer fjerntørking av filer, samt stjålne filrevisjoner for noe eller noen som har blitt useriøs.

Endringssporing, detaljert statistikk og filversjonering er også veldig nyttige verktøy når det gjelder å håndtere filer som flere jobber med, og for å hjelpe deg med å spore hvem som gjorde hva og når.

Det kontrollnivået er et stort pluss for mange.

7. Enkel deling av filer og mapper

Husker da vi snakket tidligere om de forskjellige funksjonene til skylagring?

Selv om det er en ting å holde ting trygt, er det også veldig viktig at en skylagringsplattform muliggjør enkel deling og overføring av disse filene til andre mennesker og enheter.

Synkronisering skuffer ikke. Du kan:

 • Del filer i alle størrelser til brukere som ikke synkroniserer.
 • Gjør deling med lenkene til mottakere, ingen konto kreves (disse filene er imidlertid bare leset).
 • Du kan også konfigurere deling gjennom Team-delte mapper.
 • Angi varsler for lenkeaktivitet for å spore deling.
 • “Forbedret personvern” utvider Sync.coms null kunnskapskryptering til fildelinger.

Og det vi elsket mest er hvor tilpassbar og kornete du kan gå med tillatelsene. Du kan deaktivere en kobling, angi et passord eller angi en utløpstidspunkt og -dato, mappe for mappe.

synkronisering gjør det mulig å tilpasse tillatelse

Skjermbildet ovenfor er hentet fra gratisversjonen (hvor du bare kan angi passordbeskyttelse), men du får ideen!

Alt dette gjør Sync til et utmerket fildelingsalternativ til klumpete e-postvedlegg.

8. Eksponentiell gratis data

Dette er en rask en – husk hvordan du får 5 GB gratis data? Vel, Sync tilbyr faktisk et henvisingsprogram som lar deg øke lagringsplassen din med 1 GB for hver henvisning du gjør.

Uten begrensning! Så hvis du ikke er tilbøyelig til å betale, kan du definitivt åpne for en større plass for deg selv hvis du klarer å få et par henvisninger til.

Med dette i tankene regner vi med at Sync er definitivt et av de beste alternativene der ute for gratis skylagring. Vi vil virkelig anbefale det.

Hva vi ikke likte med Sync.com

Når det er sagt, har vi definitivt lagt merke til et par ulemper til plattformen.

1. Kun årlige kontrakter

Selv om mange skylagringsverter tilbyr månedlige planer, var vi raske med å merke at Sync ikke gjør det.

Du må fronte minst $ 49 (for deres 500 GB personlige plan) i et år.

For å være rettferdig er det ikke bankbrudd, og prisene er ganske konkurransedyktige, spesielt hvis du velger de høyere lagringslagene og knuser matematikkene på det du betaler hver måned.

Men det er ikke det absolutt billigste alternativet på markedet, og vi får helt til at årsplanen deres kanskje ikke er det beste kontantstrømalternativet for alle.

2. Ingen tredjeparts apptilgang

Som vi har nevnt, tillater ikke sikkerhetsnivået som Sync krever integrering av tredjepartsverktøy.

Det betyr noen irriterende ting. For eksempel vil du ikke kunne forhåndsvise dokumenter, musikk, filmer eller til og med bilder fra nettleseren. Nei, du må laste ned filene først.

Det kan definitivt være en forhandler for måten noen mennesker trenger å bruke lagringsløsningen på. Spesielt, si at hvis du har å gjøre med hundrevis av bilder om gangen med generiske numeriske filnavn.

3. Begrenset støtte

Selv om vi leser mye bra om kvaliteten på støtten, er metodene litt begrensede.

Alle henvendelser må sendes via e-post – ikke telefon eller live chat 24/7, noe som kan være et problem for presserende problemer som krever umiddelbare svar.

4. Synkroniseringen kan være treg

Gitt at ende-til-ende-kryptering må gjøres, leste vi ganske mange kommentarer om langsom opplasting og nedlastingshastighet for filer. Så det er kanskje ikke bra for brukere som veldig raskt trenger å flytte mellom filer.

Deres absolutte maksimale hastighet er 40 Mbps, ikke inkludert kryptering. Nettstedet deres nevner at selv om krypteringsforsinkelser vanligvis ikke merkes på små filer, kan det gi ekstra tid når du overfører veldig store filer.

Selv om dette selvfølgelig varierer veldig med hastigheten på internettforbindelsen. Vi personlig ble ikke plaget av tiden det tok å flytte filer og mapper rundt.

5. Ingen Linux-støtte

Foreløpig er det ingen Sync-app som kan nås på Linux. Imidlertid vil du kunne få tilgang til Sync.com-nettpanelet på Linux ved hjelp av en støttet nettleser.

Synkroniser planer & Priser

Du kan velge både Sync’s forretningsplaner og personlige planer:

Personlig plan

Synkroniser StarterPersonal ProPersonal Pro+
Pris / mo $ 0Fra $ 4,08 * Fra $ 8 *
Lagring / bruker5GB500GB2TB
Dataoverføring Begrenset Ubegrenset Ubegrenset

* Pris er basert på 12-måneders abonnement.

Forretningsplan

SoloProPro Advanced
Pris / mån $ 10 * $ 5 * $ 15 *
Lagring / bruker3TB1TB10TB
Flere UserNoYesYes

* Pris er basert på 12-måneders abonnement.

Noen priser er delt opp i månedlige utbetalinger, men som vi har nevnt, har dessverre hver plan bare muligheten til å årlig fakturere.

Hver av dem har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve planen din for størrelse.

Betalinger kan gjøres via kredittkort, PayPal og Bitcoin. Gode ​​nyheter er at vi ikke kunne se noen skjulte avgifter, og det ser ut til å gi fleksibiliteten til endringsplaner senere, hvis du bestemmer deg for at du vil.

Hvordan sammenligner Sync.com med andre konkurrenter?

Så vi har berørt alle tingene vi elsker og hater om Sync.

Men skylagringsmarkedet er stort. Det er mange store aktører der ute, som konkurrerer nakke og nakke om ting som pris, sikkerhet og mer.

La oss se raskt på to ledende konkurrenter for å se hvor godt Sync står bak.

Synkroniser VS pCloud

Det er alltid en god idé å sammenligne leverandører av skylagring innenfor samme nisje. Og siden Sync fungerer best på personvern, trodde vi at det bare ville være rimelig å sammenligne det med en annen utmerket leverandør av null kunnskapskryptering – pCloud.

Så hvordan er det å sammenligne??

 • Verdi

  Prisfastsettelsen av pCloud og Sync sine årlige planer går veldig nært. Begge tilbyr et alternativ på 500 GB (SÅ bra for deg som bare ikke trenger 2 TB).

  Det koster 47,88 dollar på pCloud og 49,99 dollar på Sync (årlig). MEN pCloud har muligheten til månedlige utbetalinger.

  Visst vil du høste 20% rabatt for å fronte den årlige engangssummen, men vi kan se hvorfor mange mennesker foretrekker de mindre utbetalingene.

  Det vi derimot elsker mest med pCloud, er livstidsplanen.

  Vi er fortsatt ikke sikre på om det er en velmenende gave til menneskeheten, eller en smart måte å få litt markedsføringstrekk. Alt vi vet er at vi kan spare 129,40 dollar på 5 år hvis du betaler for Premium Plus 2 TB levetidsplan.

  Hva med freebies? Vel, pCloud gir deg 10 GB gratis lagringsplass til å begynne med, sammenlignet med Syncs 5 GB. Selv om Sync’s ledige plass kan vokse eksponentielt med henvisninger, belønner pCloud dine henvisninger i dollar i stedet. Det er opp til deg å bestemme hva som er bedre!

 • Personvern

  pCloud ble også designet med tanke på personvern. derimot!

  pCloud tar ekstra betalt for kryptering uten kunnskap og utvidet versjon. Sync.com tilbyr det som standard.

  Tillegget heter pCloud Crytpo og koster $ 4.99 / mo. Du KAN imidlertid få en engangsbetaling på hele livet for $ 125.

  Begge tjenestene bruker AES 256 for maksimal beskyttelse. Imidlertid mangler pCloud tofaktorautentisering, så det er et større behov for å komme med sterke passord.

 • convenience

  Dette er et morsomt faktum, mens Sync fungerer fra Synk-mappen, gir pCloud deg muligheten til å definere tilpassede synkroniseringsrelasjoner via skrivebordets kontrollpanel.

  I utgangspunktet lar dette deg koble valgte mapper i filsystemet ditt til mapper i skyen din. Det er et ganske uvanlig alternativ. Og definitivt hendig!

  pCloud og Sync er også godt utviklet for deling av filer og mapper. Begge lar deg gjøre ting som faste passord og utløpsdatoer. PCloud tillater imidlertid ikke nedlastingsgrenser eller aktivitetsvarsler.

 • Forhåndsvisning av fil

  Her er en ganske fantastisk fordel å pCloud – du har muligheten til å forhåndsvise filer.

  Dokumenter, bilder … du kan til og med endre størrelse på bilder og lage lysbildefremvisning! For ikke å nevne direkte strømme musikk og video utenfor kryptomappen din, noe som bare er uaktuelt i Sync.

 • Oppbevaring av filer

  Synkronisering ser definitivt ut til å trumfe på filversjon og slette filoppbevaring. Med pCloud beholdes filversjoner og slettede filer bare i 15 dager (gratis bruker) eller 30 dager (betalt bruker). Hvis du vil øke historikkoppbevaringsperioden til et år, bør du hoste opp $ 36 mer.

Synkroniser VS Dropbox

Dropbox er et husholdningsnavn og, ikke overraskende, ledende innen leverandører av skylagring.

Sync har fremdeles milevis å hente i popularitet, men hvordan går det annerledes?

 • Verdi

  Dropbox tilbyr også månedlige betalinger i stedet for et årlig engangsbeløp (hoste hoste, Sync).

  Imidlertid ser det ut til at de generelt sett koster mer for lagring og har mye mer ladede tilleggsprogrammer som etter vår mening ikke virkelig burde belastes. Gratis lagringsytelse er også 2 GB i stedet for Sync’s 5 GB.

 • Synkroniseringshastighet

  Her begynner Dropbox virkelig å skinne. De setter absolutt en gullstandard til andre nettskyleverandører for hvordan de raskt og smidig kan synkronisere data på forskjellige enheter.

  Dette er delvis fordi Dropbox tilbyr kopiering på blokknivå som hjelper deg med å sikre at synkroniseringshastighetene alltid er zippy.

  Det er også utstyrt med en overlegen infrastruktur for flere datasentre, noe Sync bare ikke har tilgang til.

 • Produktivitet

  Dropbox tilbyr et knippe verktøy for dagliglivet. Som Dropbox Paper, som lar deg registrere tanker og notater til skyen.

  Eller bare å kunne forhåndsvise filer fra nettleseren din og redigere Microsoft Office-dokumenter.

  For ikke å nevne, Dropbox oppgavelinjemeny er uten tvil mer brukervennlig.

 • Personvern

  I møte med Syncs imponerende sikkerhetstilbud, vet vi definitivt hvem av disse som er vår favoritt på dette området.

  Dropbox tilbyr ikke kryptering fra ende til slutt – data dekrypteres før de blir lagt på serveren.

  Det er også lagret på servere i USA – et område som er litt beryktet for tidligere håndtering av brukernes personvern. Synkronisering lagres imidlertid i Canada der personvernet er helt sentralt.

  Våger vi også nevne at Dropbox fortsatt er i ferd med å komme seg etter hackingen i 2012 der 68 millioner brukerpassord ble stjålet?

 • Mappedeling

  Mappedeling på Dropbox tillater tillatelsesalternativer for å redigere innhold, mens Synkronisering stort sett er alt for lesevennlig.

  Synkroniseringsevnen til å tilpasse fil- og mappetillatelser overgår imidlertid Dropboxs grunnleggende tilbud. Innstillinger for lenke og utløp er tilgjengelige, men bare gjennom den dyrere Dropbox Professional.

  Dommen: anbefaler vi Sync.com?

  Alt i betraktning er vi ganske imponert over alt det Sync retter opp.

  Med ende-til-ende-kryptering og personvern innebygd i merkevarens kjerne, er det helt sikkert et av de beste alternativene der ute for fullt sikker skylagring.

  Visst, når det gjelder verdi, er pCloud sin levetidsplan også et flott alternativ. Hvis du er villig til å passe ut for pCloud Crypto, får du et sammenlignbart nivå av beste beskyttelse i markedet, samt bekvemmeligheten med forhåndsvisning av filer.

  Og ved siden av Dropbox? Selv om Sync ikke har alle klokkene, fløytene og produktivitetsverktøyene, er vi fortsatt team-Sync takket være den overlegne sikkerheten og delingen av mapper. Vi vil ta absolutt sinnsro når som helst.

  Og vi setter virkelig pris på at Sync lar deg betale for bare den lagringsplassen du trenger – enten det er 500 GB, eller hele 10 TB-shebang.

  Kjøp Synkroniser nå for makeløs sikkerhet ELLER gi deres gratis 6 GB lagring en sjanse for deg selv i dag. Hva venter du på?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me