Sokat hallasz tőlem a következő mondatot:

Könnyebb eladni a meglévő ügyfeleknek, mint újokat keresni.

Ezért nagyon szeretem az eladást. Nincs szükség extra forgalomra. Nincs szüksége nagyobb marketing költségvetésre.

Csak több bevételt keres ügyfélenként.

Az Amazon az eladási királyok. Valójában azt állítják, hogy eladásaik 35% -a közvetlenül ebből származik. Mindig észreveszi az ilyen eladási ajánlatokat:

Az Amazon eladása

Contents

Mi az eladás??

Az eladás legegyszerűbb módja a McDonald’s klasszikus példájának használata.

– Akarsz nagyítani?

Ez egy eladás. Akkor van, amikor elkötelezi magát egy vásárlás mellett, de akkor felkínál valami extraat.

Hasonló technika az, amikor az Amazon „kapcsolódó terméket” kínál Önnek. Vagy amikor a helyi kávézóban lévő barista megkérdezi tőled, hogy szeretne croissant-t a kávéval? Valójában ez a két példa technikailag „keresztértékesítés” (kiegészítő termék felkínálása, nem pedig az eredeti frissítése).

De, szemantikától eltekintve, mindkettőt egy technikának fogjuk kezelni.

Példák az eladásra

Frissítés

A nagyobb, jobb vagy gyorsabb mozgás mindig vonzó lehetőség az ügyfelek számára. Az Apple ezt a laptopválasztékával teszi.

“Szeretne több feldolgozási energiát vagy lemezterületet hozzáadni a jobb teljesítmény érdekében?”

Több feldolgozó teljesítmény?

A frissítés a klasszikus eladás, mivel az ügyfél már elkötelezett amellett, hogy megvásárolja a terméket. Valószínűleg már gondolkodtak a drágább változat megvásárlásán is.

Csak annyit kell tennie, hogy adjon még egy figyelmeztetést. Miután elkötelezte magát egy 2000 dolláros laptop vásárlása mellett, szinte hülyenek tűnik, hogy nem vásárolja meg a kiegészítő teljesítményt!

Védelem

Egy újabb Apple-példa, amely utat mutat. Ezúttal a jövedelmező ‘AppleCare’ opció. Ennek alapja egy tipikus garancia vagy garancia.

AppleCare értékesítés

Ez nagyszerű példa az eladásra, amely mindenki számára hasznos. Ön megkapja az extra eladást. Az ügyfél hasznos extra szolgáltatást kap. És nyugalmat. Ez a tökéletes eladás, mert mindenki boldog marad.

  Duplázza meg a konverziókat 1. rész: Adja meg a konverziós célokat

Hasonló elemek

Az Amazon a „kapcsolódó cikkek” eladásának mestere. Miután elkötelezte magát egy vásárlással, csoportosíthatja azokat az elemeket, amelyek hozzáadott értéket képviselnek. Itt van a kulcs. Érték hozzáadása a vásárláshoz.

Hasonló elemek

Próbáljon meg egy nyakkendőt javasolni ahhoz az inghez, amelyet az ügyfél vásárol,

Vagy javaslatot tehet a Friends első évadának boxbox-jára, amikor az ügyfeled a 2. évadot veszi vásárolni. Mert, aki kezdődik a 2. évadban??

Gyors tipp

Ha üzletet működtet a WooCommerce webhelyen, akkor letölt egy plugint, amely létrehozza ezt a „kapcsolódó cikkek” eladást az Ön számára.

Általános impulzus vásárol

Időnként nincs logika vagy ok a jó eladás mögött. Az általános impulzusos vásárlás gyakran csemege. Ennek szuper alacsony árú terméknek kell lennie, alacsony kockázattal és magas hozammal.

Ha ügyfele 50 dollár tandíjat és útmutatót szeretne megvásárolni, akkor adjon el egy szórakoztató, 5 dolláros e-könyvet. Éppen most extra 10% -ot tett az eladáson.

Vagy egyszerűen csak szórakoztató, olcsó árucikkek eladásának módjaként szolgál, ha ez megfelelő. Nézze meg a szórakoztató eszközöket a Fancy.com webhelyen. Ha ügyfelei jó hangulatban vannak, boldogan vásárolnak kalóz dugóhúzót!

Upsell with Impulse Buy

Hogyan győződjön meg arról, hogy az Upsell működik

Az értékesítés egyetlen problémája az, hogy szuper bosszantó lehet. Mint ügyfél, utáljuk azt, hogy bombázzák az extra marketing. Különösen akkor, ha közvetlenül a pénztárnál vagyunk.

Az utolsó dolog, amit meg akarsz tenni, az őket teljesen eladni.

Legyen releváns

Ez az 1. eladási szabály. Semmi sem rosszabb, mint az ügyfeleknek valami független ajánlatot kínálni.

Személytelen. Ez egyértelműen automatizált. Rossz ügyfélélményt eredményez.

Kövesse az Amazon vezetését és csoportosítsa együtt a hasznos, releváns kombinációkat. Készítsen kötegeket, és vezessen be releváns keresztértékesítéseket.

  Hogyan tápláljuk az e-kereskedelem vezetését anélkül, hogy túl lelkes lennénk?

A Reiss divatcég tökéletesen pozicionálja kölcsönös eladásait a „viseljék együtt” kifejezéssel. Ha inget vásárol, ezt láthatja:

Viselje vele

Ne feledje, hogy ez a technika az Amazon összes eladásának 35% -át teszi ki!

Tartsa be a 60% -os szabályt

Az eladás kulcsa az, hogy az árat pontosan megkapjuk. Ha az ügyfél 100 dollárt költ, akkor nem fog költeni további 100 dollárt egy impulzusos vásárlásra.

Célja legalább 60% -kal alacsonyabb árat.

Tehát egy olyan termék esetében, amely 100 dollárba kerül, adjon el egy olyan terméket, amely legfeljebb 40 dollárba kerül. Ha kérdezel tőlem, ez pontosan a felső határ tetején található. Az eladás a gyors győzelemről szól. Tehát keressen alacsony árú, releváns kiegészítést.

Győződjön meg arról, hogy nyertes ajánlatot jelent

Ezt már az ‘AppleCare’ példával megérintettem, de ez megismétlődik.

Az eladás csak akkor működik, ha az ügyfél nyer. Arról szól, hogy hozzáadunk értéket a termékhez, és jobb élményt teremtünk az ügyfél számára. Azt kell hagyniuk, hogy azt gondolják, hogy az eladás nagyszerű ötlet. Az Applecare például biztosítja az ügyfelek nyugalmát. És ez az ár, amelyet a legtöbb szívesen fizet.

Amint ez nyilvánvaló kísérlet lesz több pénzt megszerezni, rossz ízlést hagyott az ügyfeled szája alatt.

Ha nem ad hozzáadott értéket, akkor ez nem jó eladás.

Időzítés

Nem tudom elhinni, hogy hány vállalat próbál agresszíven eladni, mielőtt az ügyfelek elérték a pénztárt.

Ez a leggyorsabb módszer az ügyfelek elriasztására. Előfordulhat, hogy az ügyfelek is elhagyják a kosarat és áthárítják a vásárlást.

Várja meg, amíg az utolsó pillanat meg nem nő. Ragadja meg ügyfeleit, ahogy csak a vásárlás gombra kattintanak.

  18 e-kereskedelmi webhely hibátlan UX-tervezéssel (és 3 nagy név, amely szar)

Próbálja leengedni

Nem minden ügyfelünk gazdag! Mindannyian nem engedhetik meg maguknak a drága értékesítéseket és további termékeket.

Tehát próbálj meg inkább egy eladást. Ez különösen a szoftvergyártók számára hasznos. Nézze meg, hogy az Elegáns Témák lehetőséget adnak arra, hogy olcsóbb előfizetést kapjon szolgáltatásaikhoz.

Downselling

Ez egy nagyszerű lehetőség az eladások lebonyolítására olyan ügyfelek számára, akik még nem állnak készen a teljes ár opciójának megvásárlására. A frissítést később bármikor megpróbálhatja eladni e-mailben.

Az eladás néha rossz hírnevet szerez. De csak azért, mert a vállalatok annyira rosszul csinálják! Ha releváns és időben történő eladással jobb értéket kínál, akkor semmit nem veszíthet.

És jó 30% -kal magasabb eladások nyerhetők!

Upsell-eket vagy cross-sell-eket használ? Hadd tudja, hogyan működnek az Ön számára.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me