Mund të humbisni mijëra shitje dhe konvertime të mundshme.

Përse?

Përgjigja është e thjeshtë. Uebfaqja juaj është shumë e ngadaltë.

Le t’i shikojmë faktet:

 • Sipas Google, probabiliteti i njerëzve që largohen nga faqja juaj rritet me 32% nëse shpejtësia juaj e ngarkesës është midis 1-3 sekondave.
 • Sipas thinkwithgoogle, standardet për ngarkimin e shpejtë të faqes janë 0-1 sekonda.

Shtë e qartë se shpejtësia ka rëndësi

Ne e duam shpejtësinë dhe thjesht nuk mund të marrim sa duhet. Kur kërkojmë diçka, Ne po kërkojmë përgjigje dhe presim t’i gjejmë ato sa më shpejt të jetë e mundur.

Një uebfaqe e shpejtë nënkupton përvoja më të mira të përdoruesit. Do të thotë klientë të lumtur dhe më shumë regjistrime në listën tuaj të postës. Do të thotë më shumë shikime në faqe dhe më shumë njerëz që ndajnë përmbajtjen tuaj. Do të thotë më shumë besim tek ju dhe ndërmarrja juaj.

Bottom line: një faqe e shpejtë e internetit është e barabartë me më shumë konvertime, gjë që ju sjell më shumë fitime. Për më tepër, vizitorët tuaj nuk janë të vetmit me një epsh për shpejtësi…

Google është një pinjoll për faqet e internetit të shpejtë

Google në mënyrë aktive kërkon faqet e internetit të ngarkimit të shpejtë dhe i rendit ato lartë në faqet e kërkimit. Ata po kërkojnë t’u japin përdoruesve të tyre përvojë të jashtëzakonshme të përdoruesit. Dhe pse nuk do të ishin? Google dëshiron që përdoruesit e saj të gjejnë atë që kërkojnë, FAST.

Sa më i shpejtë të jetë faqja juaj e internetit, aq më i lartë renditet në Google.

Tashmë jeni duke pyetur veten se si rritet faqja juaj e internetit, a nuk jeni ju?

Farë e bën një faqe të ngadaltë?

Para se të gërmojmë thellë në zgavrën e ngurtë, le të hedhim një sy në dy faktorët kryesorë që ndikojnë në shpejtësinë e përgjithshme të ngarkesës suaj të internetit.

 1. Shpejtësia e serverit të dhënë nga shërbimi juaj në webhosting.
 2. Dizajni juaj i uebit, pastërtia e kodit, cache, shtojcat dhe media vizive.

Nëse kjo është konfuze, mendojeni si një makinë.

 1. Në këtë kontekst, shërbimi i mbajtjes në internet është motori i makinave. Ne e matim shpejtësinë e saj për sa kohë – në milisekonda – kërkon që t’i përgjigjet një kërkese.
 2. Kodi i faqes tuaj është si puna e trupit, rrotat dhe stilimi i makinës. Sa shpejt imazhet dhe përmbajtja juaj duhet të shfaqet në ekranin e përdoruesit tuaj varet nga kodi juaj.

Tani, mund të instaloni kompletin më aerodinamik dhe gomat më të shpejta, më të kota për makinën tuaj, por nëse motori është i ngadaltë, të gjitha ato sende të zbukuruara që sapo keni goditur do të bëjnë saktësisht asgjë për të përmirësuar shpejtësinë e tij.

Shtë e njëjta gjë me faqen tuaj të internetit.

Sigurisht, ju mund të shkurtoni kodin tuaj, të optimizoni imazhet tuaja dhe të kompresoni faqet tuaja. Por nëse shpejtësia e serverit tuaj të internetit dhe serverit – motori juaj – është i ngadaltë, atëherë asnjë sasi e optimizmit të kodit nuk mund të shpejtojë faqen tuaj.

Ta themi thjesht, mbajtja në internet mban përgjegjësinë e vetme më të madhe për performancën e faqes suaj të internetit.

Pse Kontrolluesi i Shpejtësisë së Serverit Bitcatcha

Kontrollues i shpejtësisë së serverit

Gjëja për shumicën e shërbimeve të provës së shpejtësisë së ngarkimit të faqes është se ata testojnë shpejtësinë e ngarkesës së faqes suaj në tërësi, gjë që e bën të vështirë për ju të përcaktoni se cila pjesë e faqes tuaj po shkakton ngushticën.

Ata nuk ju tregojnë saktësisht se çfarë po e ngadalëson faqja juaj, qoftë nëse është optimizimi i faqes suaj dhe dizenjimi i faqes tuaj ose mbajtja e faqes tuaj në internet. Kjo padyshim na bëri shumë të mërzitur, por në vend që të zhyten në qoshe si zakonisht, vendosëm të hanim një djathë djathë.

Ai cheeseburger (përmes një seri kthesash dhe kthesash) na çoi në krijimin e një kontrollori të shpejtësisë që teston në mënyrë specifike shpejtësinë e web hosting-it, kështu që ne mund të përcaktojmë se cila pjesë e faqes në internet qëndron në shuplakën e lartpërmendur.

Pra, mjaft thjesht – Kontrolluesi i shpejtësisë së Bitcatcha ju tregon se sa shpejt po performon motori juaj – hosti juaj në internet.

Si funksionon kontrollori i shpejtësisë së serverit?

Kur përdorni kontrolluesin e shpejtësisë së serverit tonë, gjërat janë super të thjeshta për ju. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkruani adresën tuaj të internetit dhe shtypni “shkoni”. Ne do ta bëjmë magjinë dhe do t’ju prezantojmë me rezultatet.

Testi i Shpejtësisë së Serverit

Në fundin tonë, gjërat bëhen pak më interesante.

Ne kemi vendosur servera në 10 vende të ndryshme në të gjithë botën (New York, Los Angeles, London, Singapor, Sao Paolo, Bangalore, Sidnei, Japoni, Kanada, & Gjermani) të cilat veprojnë si nyje.

shënim

Nyjet tona testohen në mënyrë të përpiktë për t’u siguruar që ato janë mjaft të qëndrueshme, në mënyrë që të mund t’ju sigurojmë rezultate të sakta. Do nyje testohet të paktën 100x duke përdorur të njëjtën URL për të matur se sa të qëndrueshëm janë nyjet. Nëse nyja nuk i plotëson kërkesat tona të rrepta, do të gjejmë një server tjetër për atë nyje që plotëson nevojat tona.

Kur futni URL-në tuaj në kontrolluesin e shpejtësisë së serverit, mjeti bën 4 gjëra:

 1. Kontrollon URL-në për një domain të vlefshëm.
 2. Kontrollon DNS-në e URL-së, e cila tregon mjetin tonë ku ndodhet serveri juaj.
 3. Duhet një pamje nga faqja e internetit tuaj, në mënyrë që të verifikoni vizualisht nëse po testojmë sitin e duhur.
 4. 10 nyjet tona do të pingulojnë në mënyrë sinkronike faqen tuaj, duke matur sa kohë duhet që serveri juaj t’i përgjigjet këtyre kërkesave nga e gjithë bota. Kjo emulon 10 njerëz të ndryshëm nga e gjithë bota që qasen në faqen tuaj të internetit në të njëjtën kohë.

Secili prej nyjeve tona do të pingojë në serverin e faqes suaj të internetit 3 herë, duke përdorur rezultatin më të shpejtë nga 3 si kohën e nevojshme për serverin tuaj për t’iu përgjigjur kërkesës së nyjes.

shënim

Ne marrim më të shpejtë nga 3 rezultatet në vend të mesatares sepse trafiku në internet duhet të drejtohet përmes një ISP. Mënyra sesi ISP dërgon të dhënat nga serveri juaj përsëri në nyjet tona mund të jetë e çrregullt, dhe duhen disa përpjekje që ata të gjejnë rrugën më të efektshme të shpërndarjes së të dhënave.

Mjeti më pas merr vlerat që rrjedhin nga të gjitha 10 nyjet dhe mesataret i nxjerrin ato. Nota mesatare është rezultati përfundimtar dhe i është dhënë një vlerësim nga A + (më i shpejtë) në E (plotësisht i tmerrshëm).

Të gjitha këto bëhen dhe prezantohen brenda sekondave nga ju duke përdorur mjetin!

Si renditemi Rezultatet e Shpejtësisë së Serverit

Për përvojën më të mirë të përdoruesit, vlerësimi ideal i shpejtësisë Bitcatcha për rezultatin e shpejtësisë së serverit tuaj duhet të jetë B + dhe më lart. Në minimum, duhet të jetë C +. Ja si renditen serverat:

 • Do gjë nën 180 ms renditet A+
 • 181 ms -210 ms është renditur në A
 • 211 ms – 220 ms është renditur në B+
 • 221 ms – 240 ms është renditur në B
 • 241 ms – 280 ms është renditur në C+
 • 281 ms – 360 ms është renditur në C
 • 361 ms – 520 ms është renditur në D+
 • 521 ms – 840 ms është renditur në D
 • 841 ms – 1,480 ms është renditur në E+
 • Abovedo gjë mbi 1.480 ms është renditur në E

Mbani në mend se trafiku ndërhyn përmes ISP-ve dhe për shkak të kësaj, nuk është e mundur për ne që t’ju japim të dhëna 100% të sakta nëse nuk keni një bandë të veçantë të dedikuar.

Duke thënë këtë, rezultatet nga mjeti ynë kontrollues i shpejtësisë së serverit ju japin një referencë shumë të mirë se sa i shpejtë është shërbimi juaj i mbajtjes së faqes në internet.

Marrja e rezultateve të sakta

Mos harroni se çfarë kemi shkruar atje në lidhje me ISP-të që zbulojnë rrugën më të efektshme të shpërndarjes së të dhënave? Herët e para që përdorni kontrolluesin e shpejtësisë së serverit, mund të merrni rezultate të çrregullta për shkak të kësaj arsyeje.

Për rezultate më të sakta, provoni shpejtësinë e serverit tuaj minimumi 3 herë, derisa të filloni të shihni rezultate të qëndrueshme. Në fakt, pse nuk e provoni faqen tuaj të internetit në kontrolluesin e shpejtësisë Bitcatcha tani?

Nëse vazhdimisht merrni rezultate më të ulëta se B +, është koha e duhur për një ndryshim. Do të thotë që hosti juaj në internet është pengesa juaj. Motori i faqes tuaj është shumë i ngadaltë.

Po shkakton që faqja juaj të humbasë konvertimet dhe të drejtojë gradën e kërkimit tuaj Google poshtë. Ju nuk duhet të panikoni, sidoqoftë ju kemi shpinën. Shikoni këtë listë të burimeve për një shërbim më të shpejtë dhe më të besueshëm.

Hacks për të përmirësuar shpejtësinë tuaj

Së pari, nëse faqja juaj e internetit është e ngadaltë, provoni disa prej këtyre hakave të veprueshëm që mund t’i përdorni menjëherë për t’i dhënë asaj një shpejtësi të vogël një nxitje të vogël.

1. Zhvendosni serverin më afër audiencës

Kontaktoni webhost-in tuaj dhe kërkojuni atyre që të zhvendosin faqen tuaj në një server që është pak më afër audiencës tuaj. Klientët tuaj do të jenë në gjendje t’i qasen asaj shumë më shpejt në atë mënyrë.

2. Përdorni pritjen e dedikuar, cloud ose VPS

Një nga arsyet pse shpejtësia juaj e webhosting mund të jetë e ngadaltë mund të jetë sepse ju po e ndani atë me një grup të tërë të njerëzve të tjerë.

Me një pritje të dedikuar ose VPS, faqja juaj e internetit do të pritet në serverin e saj shumë personal. Gjerësia e brezit dhe burimet përdoren ekskluzivisht nga faqja juaj. Do të merrni një kontroll shumë më të madh mbi cilësimet e serverit të cilat mund t’i manipuloni për të lejuar ngarkimin më të shpejtë. Kontrolloni listën tonë të hosteve më të mira në internet. Të gjithë ata janë optimizuar për shpejtësinë.

3. Përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes

Një rrjet i ofrimit të përmbajtjes (CDN) përdor serverë të vendosur në të gjithë botën. Informacioni juaj i faqes në internet do të ruhet në secilën prej tyre, kështu që do t’u shërbejë përdoruesve bazuar në vendndodhjen e tyre gjeografike.

Kjo do të thotë nëse dikush viziton faqen tuaj të internetit nga Australia, CDN juaj do t’u shërbejë atyre përmbajtje nga serveri më i afërt i mundshëm. Me një sistem të ofrimit të përmbajtjes, nuk ka rëndësi se ku në botë do të arrihet në faqen tuaj, ajo do të jetë gjithmonë e shpejtë.

4. Aktivizo “Mbaj gjallë”

Kërkojuni hostit tuaj të internetit që të aktivizojë cilësimin “mbaj gjallë”. Duke e bërë këtë, ju do të mbani lidhjen me faqen tuaj të hapur dhe do të lejoni që gjithçka të rrjedhë përmes një lidhje të vetme (kur cilësimi është i fikur, lidhja është e hapur dhe e mbyllur sa herë që një përdorues i ri hyn në faqen tuaj).

Tani, provoni shpejtësinë tuaj të internetit këtu. Nëse rezultatet e testit tuaj janë ende subpar, (asgjë më pak se një renditje në B +), atëherë do ta dini se është koha që të ndryshoni webhosting tuaj.

Nëse vazhdimisht po merrni rezultate të mira (B + në A +) dhe faqja juaj e internetit është akoma e ngadaltë, kjo do të thotë që dizajni ose kodimi juaj në internet është shuplaka, dhe rregullimi i kësaj do të rritë konvertimet tuaja

Mos harroni, shpejtësitë e ngadalta janë repelantë të konvertimit! Përdorni mjetin e kontrollorit të shpejtësisë së serverit për të provuar shpejtësinë e faqes tuaj, bëni rregullimet e nevojshme. Me siguri, konvertimet tuaja do të fillojnë të rriten, dhe kështu do të fitojnë edhe fitimet tuaja!

Bottom Line: Vazhdoni të jeni optimist

Pra, ne e dimë se ekzistojnë 2 faktorë kryesorë që ndikojnë në shpejtësinë e faqes në internet:

 1. Kodi, cache, shtojcat, media vizive, etj
 2. Shpejtësia e mbajtjes në internet

Shumica e mjeteve të provës në uebfaqe testojnë shpejtësinë e faqes suaj të internetit, si e tërë, që do të thotë se është e pamundur për ju të përcaktoni se cila pjesë e faqes tuaj është shishja.

Kontrolluesi i Shpejtësisë së Serverit të Bitcatcha u krijua posaçërisht për të provuar shpejtësinë e serverit, kështu që ju mund të diagnostikoni me saktësi se cila pjesë e faqes tuaj të internetit po shkakton ngushticën.

Kur përdorni kontrolluesin e shpejtësisë së serverit tonë, nyjet tona nga 10 vende të ndryshme në të gjithë botën do të pingojnë në faqen tuaj të internetit, duke simuluar 10 persona të ndryshëm që hyjnë në faqen tuaj në të njëjtën kohë. Ne e matim sa kohë merr web hosting juaj për t’iu përgjigjur këtyre ping, dhe ju prezantojmë me rezultatet përfundimtare mesatare të cilat ju tregojnë se sa mirë po bën pritja juaj në internet.

Për saktësi optimale, ekzekutoni disa teste derisa të filloni të shihni rezultate të qëndrueshme. Nëse vazhdimisht jeni duke shpejtuar më ngadalë se B +, mund të dëshironi të merrni në konsideratë kalimin e ofruesve të pritjes së faqes në internet.

Shpejtësia është e rëndësishme. Sigurohuni që hosti juaj në internet po vazhdon.

Nëse jeni në humbje për të cilin do të kërkojë pritja në internet, ne kemi përpiluar një listë për ju që do të vijë në dispozicion pa marrë parasysh nëse jeni një bloger, shitës në internet ose një konsulent.

Ne po rindërtojmë mjetin e kontrollit të shpejtësisë së serverit në një model të bazuar në pajtim, kështu që nëse dëshironi të jeni i pari që do të azhurnohet kur të hapet mjeti i azhurnuar, regjistrohuni paraprakisht këtu!

Mos na hidhni një mesazh nëse hasni ndonjë pyetje në lidhje me kontrolluesin tonë të shpejtësisë, dhe nëse funksionaliteti i tij ju sjell vlerë për ju, ndajeni atë me miqtë tuaj!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me