Gusto Gaji

Contents

Gusto

https://gusto.com/

tl; dr

Gusto adalah salah satu program pembayaran gaji awan terbaik yang kami nikmati. Sayang sekali bahawa mereka kini hanya melayani syarikat yang berpangkalan di AS.
Ketahui lebih lanjut.

Ulasan Gusto – 11 Kelebihan & 3 Kekurangan Gusto Payroll

Sekiranya anda pemilik perniagaan kecil, anda akan memahami masalah menjalankan perniagaan tanpa mempunyai sistem pembayaran gaji.

Perkara yang baik yang anda temui di halaman ini, kerana kami sedang melakukan tinjauan terhadap salah satu sistem pembayaran gaji paling dinamik yang terdapat di pasaran – Gusto.

Sebelum kita melihat daging dan kentang ulasan ini, kami akan menyampaikan sedikit kisah mengenai Gusto dan bagaimana ia mengubah kehidupan pemilik perniagaan di mana sahaja.

Kisah Gusto

Ia adalah tahun 2012, dan Gotye adalah orang yang sebenarnya diketahui semua orang.

Sebuah syarikat muda bernama ZenPayroll memutuskan untuk masuk ke dalam … perniagaan pembayaran gaji awan – tidak ada kuki untuk anda jika anda meneka. Beroperasi di jantung California, syarikat itu mendapat populariti dengan cepat, menjadikan mereka cukup banyak pelanggan untuk melancarkan perkhidmatan mereka di Florida, New York dan Texas dalam beberapa bulan setelah mereka membuka pintu.

Dalam setahun lebih, perkhidmatan ZenPayroll menjadi sangat popular sehingga mereka mengumumkan bahawa mereka menerima pembayaran $ 100 juta setiap tahun. Menjelang 2015, ZenPayroll telah melancarkan sokongan untuk perkhidmatan mereka di semua 50 negeri di AS, dan secara rasmi dikenali sebagai Gusto (sesiapa yang memutuskan pertukaran nama itu layak mendapat promosi!).

Kemudian pada tahun itu, syarikat memperoleh dana $ 60 juta dalam siri B (diketuai oleh CapitalG, sebelumnya dikenali sebagai Google Capital). Sekiranya itu tidak cukup mengagumkan, orang-orang baik berjaya memperoleh dana $ 50 juta lagi pada bulan Disember 2015, meningkatkan mereka menjadi sebahagian daripada tiga kelab koma – sebuah syarikat bernilai $ 1 bilion!

Nampaknya tidak ada yang dapat menghentikan kereta api kuah Gusto kerana mereka terus tumbuh dan berkembang. Sehingga Julai 2023, Gusto mengumpulkan dana $ 200 juta lagi, dengan berkesan memberi mereka penilaian $ 3.8 bilion dolar!

Adakah Gusto sesuai dengan perniagaan kecil anda?

Gusto melukis gambar diri mereka yang sangat cantik ketika bercerita, tetapi anda dan saya tahu bahawa itu tidak begitu penting bagi pelanggan.

Tidak menjadi masalah jika mereka memperoleh dana berjuta-juta. Tidak menjadi masalah sama ada sistem mereka berjalan dengan infrastruktur termaju dan terkini.

Perkara yang benar-benar penting adalah jika aplikasi gaji Gusto sebenarnya sesuai untuk perniagaan anda:

 • Adakah mereka menepati janji mereka?
 • Adakah terdapat tudung cetak yang perlu kita perhatikan?
 • Bagaimana rasanya menggunakan Gusto?

Sebenarnya, satu-satunya sebab anda mungkin pernah membaca sejauh ini kerana anda ingin mengetahui sama ada Gusto sebenarnya baik untuk anda.

Baiklah, kami telah berjanji untuk meninjau secara menyeluruh dan menyampaikannya.

Kami akan memberi anda beberapa perkara yang kami sukai tentang Gusto dan beberapa perkara yang kami rasa dapat diperbaiki. Kami akan benar-benar teliti, mencari-cari semuanya dan memastikan bahawa anda akan mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai perisian.

Pasukan kami membanggakan usaha memperkasakan perniagaan kecil. Ini bererti bahawa ulasan kami selewat mungkin sehingga anda membuat pilihan yang tepat untuk perniagaan kecil anda.

Demi singkatnya, mari kita beralih kepada perkara yang kita suka mengenai Gusto!

11 Perkara Yang Kami Suka Mengenai Gusto

1. Gusto SANGAT cantik!

Kami telah mencuba sedikit aplikasi gaji dan setakat ini, tidak ada yang hampir dengan antara muka Gusto yang direka dengan baik.

gusto payroll mempunyai UI yang indah

Pasukan UI mencurahkan banyak kasih dan usaha untuk membina antara muka Gusto yang indah dan ia menunjukkan.

Antaramuka kelihatan begitu mesra dan mudah digunakan, hampir seperti “aplikasi”. Anda tahu, seperti aplikasi yang mudah digunakan untuk iOS. Sekali pandang dan anda akan tahu di mana untuk mengklik dan ke mana arahnya, tidak perlu mencari-cari untuk melihat apakah semuanya berfungsi.

Ia dirancang dengan baik sehingga praktiknya tidak diperlukan latihan untuk belajar menggunakan perisian. Log masuk dan anda akan dapati ia berfungsi!

Terdapat tempat untuk segalanya dan semuanya berada di tempatnya dengan rapi.

Hampir setiap halaman yang anda lalui akan mempunyai coretan yang menarik di atasnya. Coretan ini menyegarkan dan jujur, mereka membuat hati saya menyanyi setiap kali saya melihatnya.

gusto payroll mempunyai coretan yang bagus

Ia pasti memecah monoton penggajian berjalan!

Sebilangan orang mungkin mengatakan bahawa mempunyai antara muka yang cantik hanyalah dangkal, tetapi kami merasakan ia penting. Program gaji / HR hibrid seperti ini dimaksudkan untuk digunakan setiap hari, dan tidak ada yang suka melihat aplikasi dengan antara muka yang kelihatan jelek atau kusam setiap hari.

Paling tidak dengan Gusto, kita dapat menikmati pemandangan!

2. Menjalankan pembayaran gaji sangat mudah dengan Gusto!

Kami telah menemui program gaji yang memerlukan kami menjalani latihan sebelum dapat menggunakan aplikasi dengan cekap.

Kami sangat membenci sistem itu kerana perlu menjalani latihan untuk belajar bagaimana menggunakan program adalah sesuatu yang menyakitkan dan sangat tidak efisien untuk memulakannya. Tidak membantu bahawa video latihan yang harus kita lalui kelihatan seperti dibuat oleh YouTuber yang sangat tidak berbakat.

Bagaimanapun, apabila anda menggunakan Gusto Payroll, anda tidak akan menemui perkara yang tidak masuk akal.

Sebaik sahaja anda memasukkan maklumat peribadi dan syarikat anda, anda boleh masuk dan mula menjalankan pembayaran gaji dengan mudah.

Penggajian dilakukan dalam 4 langkah mudah:

 1. Kira jam
 2. Kira waktu rehat
 3. Kaji semula & serahkan gaji
 4. Sahkan gaji
  Cara menggunakan Qbittorrent Tanpa Nama (Untuk muat turun torrent yang tidak kelihatan)

Langkah 1 – Kira Jam

Mengira ini sangat mudah kerana anda sebenarnya tidak perlu melakukan pengiraan sama sekali. Segala-galanya dikira terlebih dahulu untuk anda apabila anda memasukkan maklumat pekerja semasa persediaan.

gusto gaji pertama langkah mengira jam

Yang harus anda lakukan sekarang adalah menyesuaikan waktu pekerja dengan sewajarnya dan angka akan dipantulkan secara automatik di skrin.

Sekiranya bonus atau komisen dibayar untuk pekerja anda, semudah mengklik kotak penghasilan tambahan dan memasukkan nombor.

Langkah 2 – Kira Waktu Mati

gusto gaji kedua langkah mengira cuti

Seterusnya, anda hanya perlu memasukkan cuti pekerja dan waktu sakit di bahagian ini. Cukup jelas.

Langkah 3 – Kaji semula & Hantar Gaji

Anda kemudian akan dibawa ke skrin semakan gaji.

gusto payroll review gaji

Proses ini sangat mudah. Anda akan ditunjukkan senarai lengkap perbelanjaan syarikat anda. Tugas anda hanya untuk memastikan nombor di skrin betul.

gaji gusto membolehkan anda melihat apa yang dikenakan cukai dan didebitkan

Anda akan mempunyai pilihan untuk melihat apa yang dikenakan cukai dan didebitkan. Terdapat juga pilihan untuk melihat apa yang diperoleh pekerja anda.

Setelah berpuas hati dengan angka, yang perlu anda lakukan ialah tekan “Kirim”.

Langkah 4 – Sahkan Gaji

Terakhir, sahkan penyerahan gaji dan anda sudah selesai menjalankan pembayaran gaji untuk bulan tersebut!

gusto payroll mengesahkan penyerahan gaji

Perisa lemon peasy mudah.

3. Anda boleh menjalankan 4 jenis senarai gaji!

Walaupun kebanyakan program gaji hanya mempunyai pilihan untuk menjalankan 1 jenis gaji, Gusto cukup berpandangan ke depan untuk membiarkan anda mempunyai pilihan untuk menjalankan 4 jenis gaji!

gaji gusto membolehkan anda menjalankan 4 jenis gaji

Selain dari gaji biasa, anda juga dapat menjalankan Bonus, Off-Cycle dan Penghentian Gaji. Ini memberi anda fleksibiliti untuk menjalankan pembayaran gaji di luar musim sekiranya diperlukan, yang menurut kami cukup menarik.

Gaji Bonus

Seperti namanya, anda boleh membuat pembayaran bonus kepada kakitangan anda jika mereka mencapai tonggak, tarikh akhir atau sasaran tertentu. Perhatikan bahawa Gaji Bonus dikenakan kadar penahanan tambahan sebanyak 22%.

Sama seperti gaji biasa, sistem ini sangat mudah dijalankan. Cukup masukkan nombor di kotak yang sesuai dan anda sudah selesai!

gusto payroll mempunyai pilihan gaji bonus

Gaji Luar Kitar

Payroll Off-Cycle bertujuan untuk membuat pembayaran tambahan kepada staf anda di luar gaji biasa. Sebenarnya sama dengan Bonus Payroll, kecuali bahawa Off-Cycle Payroll menggunakan kadar pemotongan, pemotongan dan sumbangan yang sama dalam pembayaran gaji biasa.

gusto payroll mempunyai pilihan gaji off cycle

Gaji Penamatan

Sekiranya anda pernah merasa tidak senang memecat seseorang, anda akan tahu bahawa anda mesti menjalankan gaji terminal untuk kakitangan yang diberhentikan. Dengan Gusto, ini cukup mudah.

Apabila anda pergi ke halaman Penghentian Gaji, anda akan ditunjukkan senarai pekerja anda. Klik pada yang perlu anda tolak dan pop timbul akan muncul untuk mengesahkan sekiranya anda ingin memberhentikan pekerja ini. Sekiranya anda ingin menjalankan Gaji Penamatan, klik pada butang yang betul dan teruskan dan buang pekerja.

gusto payroll mempunyai pilihan penghentian gaji

Anda kemudian akan dibawa kembali ke halaman pekerja. Di sini, anda perlu mengklik “Run Termination Payroll”.

gusto payroll mempunyai pilihan penghentian gaji

Setelah melakukannya, anda hanya perlu menjalankan pembayaran gaji seperti biasa, kecuali pekerja yang diberhentikan. Barang yang cukup mudah.

Apabila anda selesai dengan itu, anda akan diminta untuk mencetak cek pekerja (kredit langsung tidak tersedia untuk pekerja yang diberhentikan).

cek cetak gaji gusto

Selepas anda menyelesaikannya, anda sudah selesai! Tahniah, anda berjaya memberhentikan pekerja dan menjalankan pembayaran gaji untuk pemecatan tersebut! Bye-Bye Hannah!

pemecatan pekerja gaji gusto

4. Gusto boleh berjalan secara automatik!

Sebagai pemilik perniagaan kecil, kita cenderung mempunyai banyak perkara di dalam fikiran kita dan tidak ada cukup masa di dunia untuk menyelesaikan semua tugas anda.

Kadang-kadang, kita menjadi sangat sibuk sehingga kita lupa secara tidak sengaja ketika tiba masanya untuk gaji dan kita berusaha untuk menjalankannya, mengabaikan semua tugas harian kita yang lain (pekerja kita perlu dibayar tidak kira apa, kan?)

Itulah sebabnya kami sangat menyukai ciri ini. Apabila kami menetapkan Gusto untuk menjalankan Autopilot, kami dapat melepaskan diri dari persamaan dan memberi tumpuan kepada aspek perniagaan lain yang memerlukan perhatian kami, sementara Gusto melakukan semua pekerjaan untuk kami.

Selagi semua pembayaran deposit langsung pekerja disiapkan, Gusto akan menjalankan pembayaran gaji secara automatik 1 hari sebelum tarikh akhir, dan anda akan dihantar pemberitahuan e-mel setelah mereka melakukannya. Anda diberi masa 24 jam untuk membuat apa sahaja perubahan yang anda mahukan atau bahkan membatalkan gaji sebelum dikunci.

Ciri yang sangat senang yang tidak dapat kita lalui!

gusto payroll mempunyai mod autopilot

Untuk mengaktifkan autopilot, terus ke tab Tetapan, tekan Payroll dan klik Edit di bawah Payroll pada AutoPilot. Aktifkan di sana dan Gusto akan menyusun semua perkara lain untuk anda!

5. Laporan gaji semua dalam satu skrin!

Laporan penting. Data tersebut mengandungi data berharga mengenai syarikat anda, baik atau tidak, dan jika anda berada dalam keadaan hitam.

Laporan gaji perlu terperinci dan komprehensif sehingga anda akan mengetahui berapa banyak wang yang diperlukan syarikat untuk beroperasi setiap bulan. Dengan Gusto, itu sama sekali tidak menjadi masalah, terutamanya dengan Laporan Keperluan Tunai Penuh terperinci mereka, yang tersedia setelah anda menjalankan pembayaran gaji.

gusto payroll mempunyai laporan keperluan tunai penuh

Init yang mengagumkan? Sekiranya itu tidak cukup terperinci untuk anda, Gusto mendapat sokongan anda.

gusto payroll mempunyai laporan jurnal gaji

Mereka dapat menghasilkan Laporan Jurnal Penggajian yang menguraikan semua perbelanjaan, memberitahu anda dengan tepat ke mana wang anda pergi, berapa jumlah pekerja anda, dan jumlah yang akan terus ke kas kerajaan.

Ini hanyalah contoh. Gusto mempunyai kemampuan untuk menghasilkan pelbagai jenis laporan sehingga anda dapat menganalisisnya mengikut keinginan hati anda:

  Kajian NordVPN (dan Panduan Penyediaan Torrent dengan proksi SOCKS5)

 • Jurnal Gaji
 • Laporan Faedah
 • Laporan Tahun ke Tarikh
 • Ringkasan Pekerja
 • Maklumat Kontraktor
 • Bayaran Kontraktor
 • Urus Niaga Bank
 • Baki Masa Mati
 • Permintaan Waktu Kelewatan
 • Bayaran Agensi
 • Gaji Sebelum Gusto

6. Membatalkan pembayaran gaji dengan mudah!

Kita hanya manusia, dan tidak peduli seberapa berhati-hati kita, kesilapan berlaku.

Kadang kala, ini berlaku semasa pembayaran gaji dan ketika itulah menjadi pening kepala kerana membatalkan gaji boleh menjadi sakit dengan program gaji tertentu…

Kami menghela nafas lega apabila kami mengetahui bahawa membatalkan pembayaran gaji dengan Gusto sebenarnya cukup mudah, selagi gaji yang dihantar belum diproses.

gaji gusto membolehkan membatalkan gaji

Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke tab Laporan, tekan Sejarah Penggajian, dan cari jalan ke butang batal untuk mengurungkan pembayaran. Cukup mudah, bukan begitu?

Sekiranya anda tidak melihat butang batal, ini bermakna pembayaran gaji telah diproses. Sekarang, Sekiranya anda melihat kesalahan dalam penggajian setelah diproses, jangan resah kerana masih boleh dibalikkan, walaupun sedikit lebih menyusahkan.

Anda harus menghubungi pasukan penjagaan pelanggan Gusto untuk melihat apa yang boleh mereka lakukan mengenai membalikkan gaji atau bercakap mengenai pilihan yang anda ada untuk menyelesaikan masalah.

Pasukan sembang langsung mereka sangat responsif dan dengan senang hati dapat membantu anda. Waktu sokongan Gusto berlangsung dari Isnin – Jumaat 6:00 AM – 5:00 PM PST jadi jika anda menangkap mereka ketika mereka tidak bekerja, mereka akan memastikan untuk menghantar e-mel kepada anda dengan balasan pertanyaan anda apabila mereka kembali ke pejabat.

Sebagai alternatif, anda juga boleh menghubungi mereka melalui e-mel atau telefon (415-930-4532).

7. Gusto mempunyai akaun demo semua akses!

Secara peribadi, kebolehaksesan akaun demo mereka menjadikan Gusto menjadi lebih menarik bagi saya.

Saya dapat bermain dengan nombor, menguji segalanya, dan mengacaukan isi hati saya tanpa rasa takut untuk mengacaukan. Ini sebenarnya bagaimana saya dapat mengetahui bagaimana sebenarnya Gusto yang mesra pengguna.

demo akses penuh gusto gaji

Anda pada dasarnya diberi akses penuh ke semua sistem pembayaran gaji Gusto dengan akaun demo, kecuali bahawa perincian pengguna disegarkan setiap hari sehingga tidak ada yang disimpan. Ini adalah kaedah terbaik untuk menggunakan pengguna baru dengan membiarkan mereka merasakan program ini!

Pautan ke akaun demo bukanlah yang paling senang dicari, oleh itu kami dengan bebas memautkannya di sini untuk kemudahan anda. Lihatlah dan jangan takut untuk mengetahuinya!

8. Gusto mempunyai Wawasan Pasukan!

Kebahagiaan pekerja adalah salah satu elemen terpenting untuk memastikan kejayaan bagi mana-mana syarikat.

Masalahnya ialah, kebanyakan pekerja tidak suka bercakap secara terbuka apabila mereka tidak berpuas hati kerana takut akan kesannya. Walaupun komunikasi yang jelas adalah sesuatu yang kami cuba galakkan semasa kami menjalankan perniagaan, tekanan rakan sebaya ada dan lebih kerap daripada itu, jawapan yang anda akan terima dari pekerja di persekitaran awam akan condong agar tidak kelihatan buruk di hadapan rakan sekerja mereka.

Wawasan Pasukan Gusto membolehkan anda menghantar tinjauan supaya pekerja anda dapat menilai tahap kebahagiaan mereka secara peribadi mengikut kehendak mereka, membolehkan anda mengukur semangat pekerja secara keseluruhan dan mengambil langkah-langkah untuk menyelesaikan masalah moral yang mungkin anda hadapi.

gaji gusto mempunyai pandangan pasukan

Setelah Wawasan Pasukan diaktifkan, Gusto akan menghantar e-mel kepada pekerja anda sebulan sekali dengan soalan dari pelbagai topik mengenai pekerjaan yang boleh anda pilih. Anda juga boleh mengedit soalan jika anda mahu.

Fungsi pemikiran yang sangat maju oleh Gusto!

9. Templat HR berlimpah!

Saya rasa sekarang, sudah cukup jelas bahawa Gusto adalah aplikasi pembayaran gaji yang hebat, dengan ciri-ciri yang direka khas untuk menjadikan kehidupan lebih selesa bagi pengguna mereka.

Mereka boleh berhenti di sana dan orang akan gembira, tetapi itu tidak mencukupi untuk pasukan di Gusto. Mereka tidak akan berehat sehinggalah mereka melakukan semua yang mereka mampu untuk menjadikan hidup kita semudah mungkin!

Salah satu cara mereka mencapainya adalah melalui templat HR.

Anda tidak perlu lagi membuang masa dan menghabiskan otak anda dengan teliti menaip dokumen yang berkaitan dengan SDM. Gusto dilengkapi dengan senarai templat yang panjang supaya anda dapat dengan mudah mengisi butiran dan menjadikan perkara itu rasmi secepat yang anda mahukan.

Mereka memiliki templat untuk semua jenis dokumen yang berkaitan dengan SDM, Dari NDA dan Borang Cukai hingga menyewa dokumen. Sekiranya anda dapat memikirkannya, mereka mungkin memilikinya.

gaji gusto mempunyai banyak Templat HR

Templat ini sangat senang dan menjimatkan masa, kita tidak dapat membayangkan bagaimana kehidupan sebelum kita mempunyai #truestory.

10. Gusto pantas!

Salah satu larangan utama perkhidmatan SaaS adalah ketidakupayaan untuk secepat yang pengguna mahukan. Apabila program memerlukan waktu untuk dimuat, program itu mengganggu pengguna, kadang-kadang sampai kecewa.

Kami tidak mempunyai sumber daya yang tepat untuk mengukur seberapa pantas sistem Gusto tetapi saya akan memberitahu anda satu perkara – semasa menggunakan program ini, tidak ada antara kita yang mengetahui kelajuannya, sehingga kita hampir melupakannya.

Itu adalah perkara yang baik kerana ini bermaksud bahawa pengalaman Gusto sangat lancar, kami tidak pernah menyedari jika terdapat sedikit penurunan. Satu-satunya bahagian di mana terdapat sedikit kelewatan adalah ketika Gusto mengira penggajian, tetapi itu yang diharapkan.

Kami melakukan beberapa ujian kelajuan menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan kami, dan hasil pelayan mereka sangat mengagumkan!

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

23 ms 76 ms 140 ms 172 ms 180 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

226 ms 139 ms 106 ms 68 ms 163 ms

Kelajuan Purata: 129.3 ms – Lihat hasil penuh

Tidak perlu dikatakan, kami cukup gembira dengan kepantasan Gusto.

11. Gusto memberi ganjaran kepada anda!

Tidak selalunya anda membayar untuk perisian berasaskan awan, hanya untuk mengetahui bahawa mereka telah merancang cara untuk memberi ganjaran kepada anda untuk pembelian anda!

Bukan jumlah yang besar, tetapi faedah adalah faedah. Ini pasti mencerahkan hari kita untuk melihat bahawa Gusto adalah syarikat yang mencari jalan untuk memberikan kembali kepada pelanggan mereka.

Pada dasarnya, yang perlu anda lakukan ialah merujuk rakan anda ke Gusto Payroll.

gusto payroll mempunyai program rujukan

Di papan pemuka, cukup klik “Rujukan” dan anda akan dihantar ke halaman rujukan. Masukkan e-mel rakan anda supaya Gusto dapat menghantar e-mel onboard. Sekiranya rakan anda mendaftar ke Gusto dan menjalankan pembayaran gaji, Gusto mendakwa akan memberi anda dan rakan yang anda rujuk hadiah $ 100!

Sebelum anda terlalu teruja, Gusto tidak akan memberi anda wang tunai $ 100 – sebaliknya, anda dan rakan anda akan menerima Kad Hadiah Amazon $ 100!

kad hadiah amazon gusto payroll untuk rujukan

Ia tidak sehebat wang tunai yang sejuk, tapi hei, anda boleh membeli Amazon bernilai $ 100 secara percuma!

3 Perkara yang Perlu Diperbaiki oleh Gusto

Sebagai perkhidmatan pembayaran gaji, tidak dinafikan bahawa Gusto sangat baik. Namun, ada beberapa perkara mengenai mereka yang kita harapkan sedikit berbeza.

1. Gusto adalah perkhidmatan AS sahaja

Kami meminta maaf kepada anda semua yang membaca ini di luar AS. Gusto mungkin sesuai untuk perniagaan kecil anda, tetapi hakikat bahawa mereka adalah perkhidmatan khusus AS menjadikannya tidak berguna bagi sesiapa sahaja di luar AS.

Anda bahkan tidak dapat menipu lokasi anda melalui VPN untuk mendaftar ke perkhidmatan tersebut, kerana Gusto memerlukan akaun bank AS untuk mengatur sistem.

Sekiranya anda mempunyai akaun AS, anda pasti beruntung. Anda akan dapat menggunakan sistem pembayaran terbaik yang boleh dilihat selama ini.

Jika tidak … kawan bertuah, anda mesti mencari di tempat lain.

Sial awak, orang Amerika yang bertuah!

2. Gusto mahal

Gusto meletakkan diri mereka sebagai perisian yang paling sesuai untuk perniagaan kecil, tetapi secara terus terang, harga mereka tidak menggambarkan kedudukan mereka.

Dengan rancangan Lengkap mereka (paling popular), anda perlu membayar harga asas $ 39 sebulan. Selain itu, anda harus mengeluarkan tambahan $ 12 sebulan setiap kepala. Dengan andaian anda mempunyai 10 pekerja (termasuk anda), itu sudah $ 390 sebulan!

Sekarang, melihat dari sudut kos, $ 390 sebulan boleh menjadi sangat mahal. Tetapi, jika anda mengubah perspektif sedikit, $ 390 sebulan boleh dianggap wajar, kerana sangat mudah digunakan, anda tidak perlu mengupah kerani atau agensi luar untuk menjalankan pembayaran gaji setiap bulan.

3. Gusto tidak mempunyai aplikasi mudah alih

Gusto mempunyai banyak fungsi dan beberapa di antaranya memerlukan persetujuan bos atau pengurus. Contohnya, cuti pekerja.

Apabila pekerja meminta cuti melalui portal Gusto, anda akan menerima pemberitahuan e-mel yang memberitahu anda untuk menyetujui permintaan tersebut. Perkara itu dapat dilakukan dengan mudah jika anda berada di pejabat, tetapi dengan anggapan anda pergi bercuti atau melakukan perjalanan perniagaan, ini akan menjadikan hidup lebih mudah jika kita mempunyai aplikasi di telefon kita, kita dapat segera menjalankannya untuk menyetujui permintaan tersebut.

Kami sebenarnya boleh log masuk ke Gusto melalui penyemak imbas telefon kami, tetapi kami merasakan bahawa ini lebih banyak daripada penyelesaian daripada penyelesaian sebenar.

Rancangan Gusto & Harga: Gambaran keseluruhan

Rancangan Gusto terdapat dalam 3 peringkat – Core, Lengkap dan Concierge.

CoreCompleteConcierge
Harga / bulan * $ 39 $ 39 $ 149
Penjejakan MasaNoYa
Tawaran & OnboardNoYesYa
Sokongan Pro HRNoNoYa

* Harga yang ditunjukkan adalah untuk harga asas, tidak termasuk kos untuk menambah pekerja.

Pelan Teras adalah yang paling berpatutan, menawarkan anda hanya ciri-ciri asas sistem gaji Gusto.

Pelan Lengkap adalah yang paling lengkap, dengan ciri seperti penjejakan masa, onboarding pekerja dan faedah SDM yang lain.

Pelan Concierge adalah rancangan paling merosot dari semua, dengan fungsi Gaji dan Sumber Manusia sepenuhnya. Mereka juga mempunyai profesional HR yang disahkan di panggilan dan panggilan anda, dan pusat sumber khusus.

Keputusan: Sekiranya Anda Menuju Gusto?

Gusto benar-benar adalah salah satu perisian pembayaran awan terbaik yang kami nikmati. Ia mempunyai banyak faedah untuk gaji dan faedah HR yang akan menyelesaikan sebahagian besar sakit kepala HR anda dengan satu klik butang.

UI hebat dan sangat menggembirakan, yang penting untuk aplikasi yang perlu digunakan oleh syarikat setiap hari (terutamanya untuk ciri SDM).

Penggajian adalah automatik yang sepenuhnya menghilangkan keperluan perhatian kita selama minggu gaji (kecuali untuk mengesahkan nombor).

Bagi anda yang mendapat banyak laporan, Gusto menawarkan banyak dari itu. Mereka juga memasukkan senarai templat HR yang sangat komprehensif untuk mengukur dengan baik.

Ringkasnya, Gusto telah melakukan segala yang mereka dapat untuk membuat pembayaran gaji sehalus mungkin, dan untuk membuat kehidupan pemilik perniagaan kecil semudah mungkin..

Terlalu buruk bahawa mereka belum berkembang secara global, kerana kami yakin ciri mereka akan memberi banyak manfaat kepada pemilik perniagaan kecil di seluruh dunia.

Dengan penuh semangat, kami dengan bangga menyatakan bahawa Gusto layak mendapat dua jempol dari kami semua di Bitcatcha!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me