Опсједнут сам постављањем циљева веб странице. Прате ме у току и то је једини начин да развијам посао.

Нажалост, успех се не дешава преко ноћи (ако се само догоди!). Понекад се чини да се нови модни веб локација или посао појављује на небу, али то заиста не функционира.

Иза кулиса раде месецима (можда и годинама). Постављају јасне, корак по корак, циљеве веб странице како би били сигурни да ће достићи следећи ниво.

Данас имам 13 испробаних циљева које можете сами одредити.

Пре него што ускочимо у конкретне циљеве, разговарајмо о томе како их структуирати.

Креирајте С.М.А.Р.Т. циљеви веб локација

СМАРТ-Гоалс-Феатуред-Имаге

(извор слике)

Циљеви делују само ако се придржавају следећих С.М.А.Р.Т. Правила:

Специфично – Погледајте ова два циља: „Желим више прихода од веб страница“ ИЛИ „Желим повећање прихода од 20% до јануара 2017. године“. Који је по вашем мишљењу најбољи?

Измерљиво – Требају вам циљеви које можете тестирати, дефинисати и измјерити. Посетиоци веб локација, бројеви друштвених медија све су мерљиве ствари. “Повећати свест”, на пример, није тако лако.

Прихватљиво – Можете ли заиста нешто учинити да се ваш циљ догоди?

Реалистичан – „Прекорачите Амазон као врхунског трговца“ отприлике је реално колико и „слети на месец!“ (И сретно вам!), Али ни ваши циљеви нису превише лагани. Притисни се. Пронађите оно слатко између реалистичног и амбициозног.

Правовремено – Мора да постоји крајњи датум. Данас одређујемо све крајње датуме за 1. јануар 2017. године.

То је основ постављања циља. Али има их још.

Растављајући га на парче

Морамо да разбијемо ваше циљеве на мале делове. Циљеви веб странице у овом чланку (долазе, обећавам) су средњорочни циљеви. И.е. имаћемо за циљ да их остваримо за 6-7 месеци.

То је дуго пред нама и лако се омести или изгубити траг напретка.

Оно што требате да урадите је да их овако разбијете:

Троугао-циљ

(извор слике)

1. Годишњи циљ – на пример. Досегните 10.000 јединствених посетилаца месечно

2. Поделите га на месечне циљеве – Циљ за 2.000 у јуну, 3.000 у јулу, 4.000 у августу итд. Додавање 1.000 нових посетилаца месечно не изгледа застрашујуће јер проналазак 10.000 преко ноћи, тачно?

3. Седмични циљеви – Шта треба да радите сваке недеље да бисте постигли тај месечни циљ? Да ли објављује више садржаја? Можете ли покренути неке Фацебоок огласе или чешће слати билтен?

4. Дневни циљеви – Шта можете радити сваког дана да бисте постигли те недељне циљеве. Започињете писати блог? Оптимизирајте копију огласа? Подесите билтен за веће отворене цене?

Видите како вас ови мали кораци воде до тог ВЕЛИКОГ циља? Сада, као што је обећано, скокнемо до стварних циљева веб странице!

13 циљева веб странице

Идемо. Све су то специфичне, мерљиве, делотворне и благовремене (завршено до краја године!)

Што се тиче ‘реалног’ који зависи од вас. Морат ћете одабрати бројке које имају смисла за вашу веб локацију. Одаберите бројке које су достижне, али и амбициозне!

1. Јединствени посетиоци веб странице

Повећање-повратак-саобраћај-теретана-веб локација

(извор слике)

Ово је све о промету на веб локацији. Једноставно, више промета износи више продаје, више претплатника и више могућности. Рецимо да тренутно добијате 2.000 јединствених посетилаца и то доноси 500 долара прихода. Ако повећате посетиоце на 10.000, углавном ћете повећати свој приход на око 2.500 УСД (то није тачна наука, али добијате поен!)

Како то постићи: Садржај је ваша најбоља прилика овде. Проведите неко време стварајући садржај за заустављање емисије, оптимизујте га за претраживаче (детаљније о томе касније) и пређите додатни километар када је у питању његово промовисање. Пречицу можете искористити и тако што ћете возити саобраћај путем огласа.

Како то измерити: Ако већ нисте, подесите налог за Гоогле аналитику. Подесите датумски распон на „прошлог месеца“ и потражите број „корисника“.

јединствени посетиоци

2. Прикази страница

Већина продавача ће вам рећи да су јединствени посетиоци важнији показатељ од приказивања страница. То је вероватно тачно Али и ја волим да постављам циљеве за приказе страница. Зашто? Будући да су прикази страница добар показатељ колико је мој сајт привлачан.

Пуни бројеви нису добри ако ти посетиоци не добију вредност на веб локацији. Високи прикази странице говоре ми да људи кликају на више страница. Читају пуно садржаја и уживају у веб локацији.

Како се то ради: Размислите о начинима како да људе ангажујете на вашој веб локацији и шаљу их на леп пут. „Слични чланци“ при дну ваших блогова добро функционирају. Тако и пуно заводљивих веза на бочној плочи. Размислите и да вам навигација постане интуитивнија.

Како то измерити: Опет Гоогле Аналитицс, одмах поред ваших јединствених посетилаца.

пагевиевс

3. Смањите стопу напуштања почетне странице

Стопа напуштања почетне странице је проценат корисника који одлазе пре него што кликну на другу везу. Погледају једну страницу, а затим нестају. Запамтите, ми желимо да се корисници задрже и истражују. Уосталом, више ангажованих посетилаца вероватније ће купити од вас.

Како се то ради: Мој први савет је да проверите брзину вашег сервера на веб локацији. Посетиоци су мање вероватни да ће „одскочити“ када се веб локација брзо учита. Друго се односи на садржај и ангажман. Држите кориснике на вашој веб локацији дубоким, привлачним садржајем. Користите технику ‘повезаних чланака’ да бисте били сигурни да људи кликају на више страница.

Како то измерити: Добра Гоогле аналитика. (Пример испод је лоша стопа напуштања почетне странице – покушајте циљати на 50%, а затим је гурните све ниже и ниже)

стопа напуштања почетне странице

4. Претплатници путем е-поште

Сва највећа имена у маркетингу слажу се око једне ствари: претплатници путем е-поште су најуноснији аспект вашег интернет пословања. Узмите Аппсумо који је то имао да каже о својој листи е-поште: „АппСумо.цом је посао са 7 цифара и 90% + долази из мејлова“.

Претплатници на вашој листи е-поште представљају најбоље резултате. Занима их шта можете понудити и вјероватније је да ће извршити конверзију. Осим тога, можете директно комуницирати с њима – право у њихово поштанско сандуче. Јачање ваших претплатника је суштински циљ.

Како се то ради: Повећајте број поља за пријаву на вашој веб локацији. Користите кутије са бочне плоче, хелло бар и скочне прозоре (ако је потребно). Понудите потицај попут бесплатног курса, е-књиге или још боље „надоградње садржаја“.

Како то измерити: Ако већ нисте, подесите МаилЦхимп, Авебер или Монитор Монитор. Пратиће ваше претплатнике и надгледати раст ваше листе. Ево нашег водича за израду листе е-поште & слање вашег првог билтена. (МаилЦхимп приказан доле)

претплатници

5. Отворите стопу е-поште и кликовни постотак

С порастом броја претплатника, пошаљите им неке е-маилове! Као и увек, и овде ћемо морати да поставимо неке нове циљеве. Која је ваша тренутна отворена стопа? А који проценат оних који га отворе кликну на вашу веб локацију?

Покушајмо да га удвостручимо. Неил Пател открио је да је „од свих маркетиншких канала [које је] тестирао, е-пошта континуирано их надмашује свима“. Повећавање отворених цена и кликовних цена ће, дакле, истиснути додатну вредност са ваше листе претплатника.

Како се то ради: Овде постоје свакакве трикове. Започните с интригантном линијом предмета да бисте повећали отворену цену. Коришћење претплатничког имена углавном такође повећава и отворену цену. Што се тиче кликова, учините наслове и слике упечатљивима. Или понудите попуст који се враћа на вашу веб локацију.

Како то измерити: Завирите назад у свој менаџер е-поште (у овом случају МаилЦхимп). Кликните на извештаје и измерите побољшање отворене стопе и броја кликова.

отворена стопа

6. Сљедбеници друштвених медија

Не треба ми да вам кажем колико су друштвени медији снажни за ваш посао. Више Фацебоок фанова значи да ће ваш садржај видети више људи. То значи више промета на вашој веб локацији. Више пратилаца на Твиттеру и Инстаграму значи већи домет вашег бранда.

Такође је о перцепцији. Велики бројеви пратилаца чине да изгледате ауторитативније. Купци верују брендовима са већим бројем. То је социјални доказ.

Како се то ради: Опет, све ово почиње са сјајним садржајем. Креирајте садржај који људи желе да деле. Користите свакодневни приступ да побољшате своје бројеве на друштвеним мрежама редовним постовима. Активно охрабрујте дељење и додајте оквире „лике“ и „фоллов“ на своју веб локацију. Прочитајте наш недавни пост о растућим пратиоцима на Твиттеру да бисте сазнали више.

Како то измерити: Фацебоок има веома софистициран одељак „увида“ који прати месечни раст пратилаца на вашој страници. Твиттер такође има одељак „Аналитика“ са месечним бројем пратилаца. За остале платформе можда ћете морати да то урадите ручно.

пратиоци на Фејсбуку

7. Ангажман на друштвеним медијима и подаци о кликовима

Као што сам већ напоменуо, бројеви нису добри ако нешто не ураде. Можда имате на хиљаде пратилаца, али воле ли, делити и комуницирати са вашим постовима? Прелазе ли на вашу веб локацију? Ангажман показује колико су ваши следбеници вредни. Да ли су активни и ангажовани?

Како се то ради: Будите сами активни. Постављају питања. Надахните расправу. Отвори разговор. Одговарајте на твеетове и питања. Створите личност, а не само одбацујте садржај.

Како то измерити: Поново зароните у своје Фацебоок или Твиттер увиде. Погледајте колико је људи кликнуло или ангажовало ваше недавне постове. То можете измерити као проценат укупног броја следбеника. Такође можете да користите Гоогле Аналитицс да видите колико посетилаца долази путем друштвених медија.

ФБ ангажман

8. Претрага рангирања

Гоогле држи кључ огромног, неискоришћеног саобраћаја. Али то је тежак пут до прве странице резултата, због чега је овде дугачак временски оквир одличан. Поставите себи циљ да на првој страници на Гооглеу погодите бар једну од ваших кључних речи.

претрага по кључним речима

(извор слике)

Како се то ради: Започните одабиром високо циљаних кључних речи за своју веб локацију и користите их за оптимизацију СЕО сајта. Размислите о оптимизованом садржају и структури веб страница. Такође бисте требали да креирате стратегију повратних веза, користећи постове гостију и разне друге методе за генерисање унутрашњих веза до ваше веб локације. По мом мишљењу, Бацклинко је једини најбољи ресурс за СЕО, тако да следите њихове многобројне водиче.

Како то измерити: Ово захтева неко ручно претраживање. Претражите Гоогле кључне речи, било да су то „премиум слушалице“, „винтаге хаљине“ или „Фацебоок маркетинг“, и померите се до резултата да бисте пронашли своју страницу. Ако још нисте размишљали о СЕО-у, то би могло бити дубоко у понору Гоогле резултата. Како година напредује, проверите да ли се крећете кроз странице са резултатима.

9. Побољшајте квалитет вашег садржаја

Ако вам додавање садржаја попусти, помоћи ће вашем послу широм света. Повећаће ваш ауторитет. Потакнут ће саобраћај и доћи до нових купаца. Сам садржај ће створити потенцијалне приказе и конверзије. Такође је заокружен начин за побољшање ранга претраге.

стратегија садржаја

(извор слике)

Али приметићете како је то једини циљ који нема бројљив број. Постоји разлог за то. Количина садржаја заиста и није толико битна. Избацивање 1.000 блогова прије краја године неће вам помоћи. Оно што ће вам помоћи је квалитетан, дубински, јединствен садржај. Ваш циљ овде није више садржаја. То је бољи садржај.

Како то измерити: Па, овај није тачно мерљив. Можете да мерите свој напредак по томе колико је успешан садржај у смислу дељења, читалаца и „времена на месту“. Можете га и измерити према старом садржају. Да ли је то детаљно (најмање 1.000 речи)? Да ли је испуњен мултимедијом попут слика, видео записа и инфографике? Да ли се заснива на подацима или студијама случајева? Да ли има јединствен угао?

Како се то ради: Прво, следите горе наведене савете. Више дужине, више детаља, више истраживања и мултимедије. Погледајте шта је већ тамо у вашој ниши. Циљ је да се побољша и дода вредност. Поставите реалистичан уреднички распоред и придржавајте се га.

10. Продаја и преузимања

Очигледно је да крајња игра потиче продају и / или преузимања. Иако је то можда најважније, постоји разлог због чега сам тај циљ оставио до краја Ако се усредсредите на све горе наведене циљеве, директно ћете повећати продају и преузимања без да то и схватите.

Рекавши то, можете користити и неколико додатних трикова:

Како се то ради: Размотрите свој асортиман производа; потрудите се да имате приступачне артикле како бисте привукли нове купце. Експериментирајте са новим сликама, копирањем и постављањем дугмета „купи“. Понудите продају и попусте и препродајте постојећим купцима.

Како то измерити: Који год механизам био домаћин ваше интернетске продавнице или центра за преузимање, требало би да испише поуздане цифре. Схопифи (као што је приказано у наставку) рашчлањује продају овако:

перформансе налога

(извор слике)

11. Конверзије

Бруто продаја или преузимања су добар показатељ успешности вашег пословања. Али такође будно пазим на стопу конверзије. То је проценат посетилаца веб локација који купују или преузимају.

Побољшавањем конверзија добијате више вредности сваког посетиоца. Не требате посегнути за више људи, само их морате уверити на својој веб локацији. Лаксе је.

Клијент-ИО-Фрее-То-Цонвертед-Рате

(извор слике)

Како се то ради: Подесите копију, изглед и постављање позива на радњу док не постану магнетни. Додајте друштвени доказ или изјаве како бисте умањили неодлучност посетилаца. Учините да поступак купње / преузимања / претплате буде једноставан и лак.

Како то измерити: Користите Гоогле Аналитицс да поставите „циљеве“. Ово ће пратити вашу стопу конверзије и омогућити вам да водите евиденцију о њеном учинку.

12. Поврат улагања у оглас

„Морате потрошити новац да бисте зарадили!“ То је веома често тачно. Али што је још важније, морате добро да трошите новац. Врло је лако губити новац када користите Фацебоок или Гоогле огласе. Поставите себи циљ да извучете више приноса од сваког новца који потрошите на оглашавање.

фацебоок-адвертисинг

(извор слике)

Како то да радим?т: А / Б тестирајте сваку огласну кампању прије него што је гурнете уживо. Измерите која копија и слике најбоље делују. Провјерите је ли одредишна страница коју шаљете људима да стварно изврши конверзију и подешавајте је док се то не догоди. Радећи то, добићете већу вредност од свог новца за рекламирање.

Како то измерити: Овде користите једноставан проценат. Колики приход стварате од једне Фацебоок рекламе? Док побољшавате и прилагођавате се, проматрајте како се тај проценат побољшава.

Сазнајте више: Како саставити своју прву одредишну страницу (+ 14 савета за оптимизацију за конверзије!)

13. Вредност долара сваког купца

Рецимо да сте прошлог месеца добили 100 купаца. Укупно су потрошили 1.000 долара. То значи да је сваки купац потрошио у просеку 10 долара. То је ‘вредност долара’ сваког купца. Циљ је да се та бројка повећа, тако да сваки купац троши више.

Како се то ради: Користите ‘уп сале’ да бисте подстакли импулсну куповину на одласку. Понудите надоградње и повежите повезане артикле како бисте привукли сваког купца да потроши више.

Како то измерити: Користите механизам своје продавнице да надгледате месечне приходе. Поделите га на број месечних купаца и воила, то је вредност вашег долара. Радите ово израчунавање једном месечно и забележите његов раст.

Постављањем ових великих, амбициозних циљева, повећаћете саобраћај, повећати домет и повећати продају на велики начин.

Запамтите, поставите реалну, али амбициозну фигуру за почетак. Затим га поделите на мање месечне циљеве.

Затим запишите седмичне и дневне циљеве који ће вас тамо довести. Сретно и јавите нам како идете даље!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me