Contents

VPN mana yang benar-benar membenarkan torrents

Untuk torrents, terdapat 3 jenis syarikat VPN:

 1. Mereka yang tidak membenarkan torrents
 2. Mereka yang mengatakan bahawa mereka membenarkan torrents
 3. Dan yang benar-benar membenarkan dan merangkumi pemuat turun torrent / p2p

Sebilangan besar VPN termasuk dalam kategori # 2: Mereka mahukan perniagaan anda (pengguna torrent seperti mempunyai peratusan langganan VPN tertinggi di dunia barat) tetapi mereka tidak benar-benar mahu keluar untuk melindungi hak anda ke internet percuma dan terbuka.

Artikel ini akan mengajar anda apa yang harus dicari ketika memilih perkhidmatan VPN atau proksi, dan membantu anda pisahkan hanya ‘Torrent-tolerant’ dari ‘Torrent-Friendly’ yang benar-benar

Tinjauan Artikel

Ini adalah artikel mendalam. Jangan ragu untuk menggunakan pautan di bawah untuk melangkau bahagian yang paling anda minati.

 • Tiga tahap Toleransi / Keramahan Torrent VPN
 • Kumpulan # 1 – VPN yang tidak membenarkan torrenting
 • Kumpulan # 2 – VPN yang membenarkan torrents tetapi menyimpan log ‘sambungan’ metadata
 • Kumpulan # 3 – VPN yang tidak menyimpan log metadata atau aktiviti dan sepenuhnya membenarkan torrent
 • Kedudukan TorrentScore – 21 VPN diperingkat dari terbaik hingga terburuk ketika datang ke torrents
 • Ringkasan dan artikel tambahan

3 tahap toleransi torrent VPN

VPN tergolong dalam 3 kategori keramahan torrent. Tempat mereka mendarat di spektrum bergantung pada beberapa faktor, termasuk: model perniagaan mereka, negara tempat tinggal (dan kebijakan penyimpanan data yang berlaku), dan toleransi risiko mereka.

Walaupun banyak VPN dalam kategori kedua (bertoleransi yang ditoleransi) mungkin berfungsi untuk pengguna individu, intinya artikel ini adalah bahawa mereka bukan pilihan yang ideal untuk pengguna bittorrent, dan anda mungkin lebih baik dilayan memilih VPN dari kategori # 3.

3 kategori VPN mengikut polisi torrent adalah:

 1. Torrents Tidak Dibolehkan
 2. Torrents Tolerated (Sebahagiannya Tanpa Nama)
 3. Mesra Torrent (Sepenuhnya Tanpa Nama)

Kumpulan # 1 – ‘Tiada Torrents Dibolehkan’

Ini adalah kumpulan VPN kedua terbesar. Penyedia ini sama ada menyekat port torrent secara langsung di rangkaian mereka, atau secara aktif akan membatalkan akaun pengguna sekiranya aktiviti torrent dikesan. Hampir semua penyedia vpn percuma tergolong dalam kategori ini. Terdapat juga beberapa perkhidmatan VPN berbayar terkenal yang tidak membenarkan torrents / p2p.

Antaranya:

 • KuatVPN
 • Astrill
 • LibertyVPN
 • Kepard
 • TunnelBear
 • UnoTelly

Mengapa VPN Menyekat Torrents?
VPN akan menyekat / melarang aktiviti torrent dengan pelbagai alasan. Pertama, VPN percuma hampir selalu menyekat torrent untuk mengelakkan penyalahgunaan / pening kepala undang-undang daripada pemuat turun yang tidak bertanggungjawab. VPN berbayar boleh melarang torrent kerana pelbagai sebab termasuk:

Sebab # 1 – Kos Lebar Lebar: Pengguna Bittorrent mengambil dan lebar jalur lebar yang keterlaluan (terutama di hilir) berbanding dengan penyemak imbas web biasa. Hanya seseorang yang menggunakan streaming netflix teras keras yang akan menggunakan lebih banyak kapasiti data setiap jam daripada sesi torrent aktif.

Sebab # 2 – Sakit Kepala Logistik / Undang-undang: Tidak semua orang menggunakan bittorrent secara bertanggungjawab. Membolehkan muat turun torrent yang tidak terhad pada rangkaian VPN dapat memberikan tekanan hukum, baik di VPN, dan perusahaan yang menjadi tuan rumah pelayan VPN mereka. Ini juga boleh menyebabkan pelayan turun, atau hos pelayan memotong syarikat VPN sepenuhnya. Banyak VPN lebih suka mempunyai lebih sedikit pelanggan tetapi mengelakkan tahap kerumitan itu.

Garisan bawah
VPN dalam kategori ini tidak terhad sekiranya anda berhasrat untuk memuat turun torrents. Mereka akan menyekat (atau melumpuhkan kelajuan) semua torrents. Mereka juga akan sering melarang akaun VPN yang memilih untuk torrent (kadang-kadang tanpa amaran). Elakkan.

Kumpulan # 2 – ‘Torrents Tolerated’ (Tetapi log Metadata disimpan)

Sebilangan besar syarikat VPN termasuk dalam kategori ini. Mereka mahukan perniagaan tambahan dari pengguna torrent / p2p, tetapi tidak dapat (atau tidak) menyediakan semua ciri privasi kritikal yang diinginkan / diperlukan oleh pengguna torrent. Ini tidak bermaksud bahawa anda tidak boleh memilih VPN dari kategori ini jika mereka mempunyai ciri lain yang penting bagi anda. Ketahuilah bahawa sejarah sambungan anda tidak akan benar-benar tanpa nama sekiranya VPN menyimpan log sambungan.

Nota PENTING: Banyak VPN dalam kategori ini gemar mengiklankan perkhidmatan mereka sebagai ‘tanpa pembalakan’ atau ‘tidak ada log aktiviti yang disimpan’ tetapi ini adalah istilah yang menipu. Pada hakikatnya, kebanyakan VPN dalam kategori ini masih menyimpan log metadata yang dikenali sebagai log sambungan yang dalam banyak keadaan masih dapat digunakan untuk mengenal pasti pengguna individu.

Ini adalah perbezaan kritikal antara VPN kumpulan # 2 dan vpn tanpa pembalakan sebenar. Vpn tanpa pembalakan sebenar tidak mempunyai metadata sesi atau sambungan, dan tidak dapat mengenal pasti pengguna berdasarkan alamat IP sejarah mereka walaupun mereka mahu.

Beberapa VPN lebih telus daripada yang lain ketika mendedahkan hakikat sebenar pembalakan mereka. Sebagai contoh, IBVPN sangat awal mengenai jenis log apa yang mereka buat / tidak simpan (dan berapa lama mereka menyimpannya):

dasar pembalakan ibvpn

Dasar pembalakan IBVPN (Mereka tidak memantau aktiviti tetapi menyimpan ‘log sambungan’ selama 1 minggu)

Tidak semua penyedia VPN ini terbuka, banyak yang memilih untuk bersembunyi di sebalik perbezaan antara ‘Log aktiviti’ (yang hampir tidak ada VPN yang disimpan) dan ‘Log Sambungan’ yang disimpan oleh semua kategori 2 VPN.

Bendera merah yang anda hadapi VPN kategori # 2:

 1. Mereka mengiklankan ‘No Log of VPN Activity’ atau ‘No Traffic Log’ atau pernyataan serupa tanpa perincian yang lebih besar.
 2. Dasar privasi mereka tidak secara khusus menyatakan bahawa mereka tidak pernah mencatat sejarah sambungan atau alamat IP anda.
  Proxy.sh vs Akses Internet Peribadi - VPN Terbaik Untuk Bittorrent?

VPN popular yang membenarkan torrents tetapi tetap menyimpan log sambungan

Penyebut nama
Boxpn
Ditimbun
KaktusVPN
BumiVPN
ExpressVPN
Hidemyass
VPN Penyemakan Tidak Terlihat (ibVPN)
iPredator
Soket Besi
Overplay
PureVPN
TukarVPN
VPN.AC
VyprVPN *

* Mulai 2023, VyprVPN adalah perkhidmatan VPN sifar log yang diaudit secara bebas. Mereka kini sesuai untuk penggunaan torrent.

Begitu juga log VPN dapat mengenal pasti akaun anda berdasarkan alamat IP yang direkodkan?

Ini adalah soalan penting, dan jawapan yang jujur ​​adalah ia bergantung. Itu bergantung terutamanya pada jenis metadata yang disimpan oleh VPN, berapa lama, dan sama ada mereka menggunakan alamat IP yang dikongsi atau peribadi.

Katakan alamat IP milik VPN anda dilaporkan telah melakukan sesuatu yang tidak sepatutnya. Adakah aktiviti tersebut dapat ditelusuri ke akaun tertentu akan bergantung pada jumlah dan jangka masa log yang disimpan oleh VPN. Berikut adalah beberapa senario…

Senario # 1: Alamat IP peribadi
Sekiranya VPN memberikan alamat IP yang unik kepada semua orang yang terhubung ke pelayannya, sangat mudah untuk memadankan IP yang dilaporkan dengan akaun yang menggunakannya. Yang anda perlukan hanyalah log sambungan yang terdiri daripada: akaun alamat IP diberikan, dan Cap Waktu bila setiap sesi bermula dan berakhir.
Hasil: Akaun yang menyinggung dapat dikenal pasti dengan mudah.

Senario # 2: IP Bersama (log VPN termasuk – IP, cap waktu, pemindahan data)
VPN yang menggunakan alamat IP yang dikongsi secara umum lebih tidak dikenali daripada yang tidak. IP Berkongsi bermaksud beberapa pengguna (kadang-kadang 10 atau 100) akan berkongsi alamat IP yang sama sekaligus. Kebaikannya adalah privasi yang lebih besar, kelemahan dikongsi IP mengalami kesan buruk jiran (laman web mungkin menyekat atau ‘Captcha’ anda berdasarkan tindakan pengguna lain yang berkongsi IP).

Dalam senario ini, lebih sukar untuk mengenal pasti pengguna tertentu, tetapi dengan menggabungkan beberapa kepingan metadata masih mungkin dilakukan (terutama jika sesi pengguna berlangsung lama). Sebagai contoh, jika alamat IP yang dimaksudkan telah memuat turun fail 4GB, dan hanya satu akaun yang sepadan dengan alamat IP tersebut yang telah memindahkan lebih dari 1GB data, jelas akan menyalahkan akaun mana. Ini tentu saja menganggap bahawa pesalah memuat turun keseluruhan fail 4GB dan bukan hanya sebahagian daripadanya (yang tidak selalu menjadi andaian yang sah).

Senario # 3: IP Bersama (Log VPN tidak termasuk alamat IP)
Ini adalah senario yang jarang berlaku, tetapi beberapa VPN (Seperti ExpressVPN) menyimpan log metadata terhad, tetapi satu perkara yang tidak mereka rakam adalah alamat IP anda yang anda tetapkan oleh VPN.

Dalam senario ini, secara teorinya mustahil untuk memadankan alamat IP yang dilaporkan dengan akaun tertentu, menjadikan ExpressVPN (dan penyedia yang serupa) cukup tanpa nama.

Sekiranya anda memilih VPN kategori # 2 untuk Torrenting?

Kemungkinan. Lihat, semua perkara lain sama, saya akan mengesyorkan VPN tanpa pembalakan sekiranya bittorrent akan menjadi penggunaan VPN utama anda, tetapi tidak semua penyedia VPN sama. Sebilangannya lebih pantas daripada yang lain, mempunyai perisian yang lebih baik, sokongan pelanggan yang lebih baik, dll…

Sekiranya anda sangat menyukai ciri / harga VPN kategori # 2 dan mereka membenarkan torrents, tidak mengapa mencuba perkhidmatan mereka selama satu atau dua bulan dan lihat apakah anda menyukainya. Saya akan mengesyorkan hanya memilih VPN dengan peringkat keramahan arus deras 6 atau lebih tinggi (carta kedudukan kemudian dalam artikel ini)

Kumpulan # 3: Mesra Torrent (sifar log disimpan)

VPN dalam kumpulan ini adalah optimum untuk pengguna torrent, tetapi juga jarang berlaku. Untuk menjadi VPN kategori # 3, anda mesti memenuhi kriteria berikut:

 1. Benarkan torrents
 2. Berada di negara yang tidak memerlukan log penyimpanan data untuk penyedia VPN
 3. Pilih untuk tidak menyimpan log sambungan / metadata atau aktiviti
 4. Tidak boleh mengenal pasti akaun VPN dari alamat IP sejarah

Di samping itu, banyak VPN kategori # 3 yang mesra torrent akan menyediakan ciri tambahan yang berguna untuk torrents:

 • Pelanggan torrent yang telah dikonfigurasikan dengan tetapan proksi yang telah dipasang (Torguard, BTGuard)
 • Pelayan Proksi SOCKS5 disertakan dengan VPN (Panduan persediaan untuk Vuze, Deluge, QBittorrent, dan uTorrent)
 • Ciri Keselamatan Tambahan (seperti kill-switch)

Berikut adalah beberapa syarikat VPN Torrent Friendly kegemaran kami…

Kedudukan VPN Untuk Torrenting (Dari Terbaik ke Terburuk)

Ini dia, kami menduduki tempat 21 penyedia VPN paling popular di dunia dari yang pertama hingga yang terburuk berdasarkan keramahan keseluruhan mereka. Kami mempertimbangkan beberapa faktor dalam peringkat ini termasuk:

 • Dasar Pembalakan
 • Log tempoh disimpan untuk
 • Kepantasan
 • Keselamatan / Penyulitan
 • Tambahan (Kill-switch, multi-hop technology, proxy SOCKS percuma, dll)
 • Polisi Bayaran Balik

Cara menggunakan carta ini:
‘TorrentScore’ yang terbaik adalah 10. Sebarang VPN dengan 9 atau lebih baik adalah optimum, dan VPN dengan 6 atau lebih tinggi mungkin akan cukup baik untuk pengguna biasa.

Elakkan sebarang VPN 4 atau lebih rendah jika anda merancang untuk memuat turun torrents lebih dari sekali / sebulan.

TorrentScore 9-10:
Semua VPN ini menyimpan sifar log, dan menggunakan alamat IP bersama. Semua kecuali AirVPN juga mempunyai perkhidmatan proksi SOCKS tanpa nama (ada yang menyertakannya percuma, yang lain menjualnya secara berasingan). Beberapa VPN ini (Torguard, BTGuard) menawarkan klien torrent yang telah dikonfigurasikan dengan tetapan proksi SOCKS yang betul yang sudah dipasang. .

TorrentScore 8+
Semua VPN ini tidak menyimpan metadata IP, atau menyimpan log metadata, tetapi hanya selama 24 jam atau kurang. Mereka masih sangat tanpa nama, walaupun kebanyakan dari jarak 8-8.5 tidak mempunyai ciri torrent tambahan selain dari kill-switch.

TorrentScore 6-7:
Sebilangan besar penyedia ini menyimpan log metadata, tetapi kerana mereka menggunakan alamat IP yang dikongsi, secara teorinya mereka tidak dapat mengenal pasti akaun tertentu berdasarkan sejarah IP torrent. Mereka membenarkan torrents (ada yang membataskannya ke pelayan geografi tertentu). NordVPN jatuh ke tahap ini kerana walaupun mereka tidak menyimpan log, membiarkan torrents, dan memasukkan perkhidmatan proksi SOCKS, pelayan mereka cenderung sesak dan lambat. Sekiranya sambungan anda berada di bawah 10mbps, NordVPN adalah tawaran yang bagus. Walaupun tidak optimum untuk torrents, VPN dalam julat ini tetap berfungsi untuk semua kecuali pengunduh yang paling tegar.

Carta Keramahan TorrentScore Torrent

Penyedia VPN
Log Metadata
Log Disimpan Untuk
Polisi Bayaran Balik
TorrentScore
NordVPN Tidak 0 30 hari 10
IPVanish Tidak 0 7 hari 10
Akses Internet Peribadi Tidak 0 7 hari 10
Torguard Tidak 0 7 hari 9
Proksi.sh Tidak 0 Tiada 9
AirVPN Tidak 0 Tanya 9
SlickVPN Tidak 0 30 hari 8.5
Cyberghost Tidak 0 30 hari 8.5
ExpressVPN Ya (bukan IP) 7+ 30 hari 8
VPN.AC Ya 1 hari 7 hari 8
Sembunyikan.me Tidak 0 14 Hari 7
BTGuard Tidak 0 0 Hari 7
ibVPN Ya 7-14 Hari 15 hari 6
TukarVPN Ya 1 hari 30 hari 6
Soket Besi Ya 7+ hari 7 hari 5
VyprVPN Ya 30 hari+ 3 hari 4
PureVPN Ya 30+ Hari Tiada 3
Hidemyass Ya 3 bulan 30 hari 1
KuatVPN Ya 30 hari+ 5 hari 0
TunnelBear Ya 30 hari+ Tiada 0
Perisai Hotspot Ya 30 hari+ 30 hari 0

Mari kita perhatikan lebih dekat VPNS peringkat teratas

Angka tersebut tidak selalu menceritakan keseluruhannya, jadi kami akan memberi anda gambaran yang lebih terperinci mengenai bagaimana kami memilih 5 VPN teratas yang paling mesra torrent oleh TorrentScore.

# 1 – NordVPN (Termasuk Proksi SOCKS5 w / VPN)

Gambar

Harga Biasa – $ 11.95 / m
Tawaran terbaik – $ 2.75 / bulan

NordVPN adalah perkhidmatan VPN tanpa pembalakan premium dengan senarai ciri yang tidak dapat dikalahkan.

Itulah satu-satunya VPN yang kami dapati dengan Torrent & Sokongan Netflix / Hulu dengan harga di bawah $ 6 sebulan. Sebenarnya, anda kini boleh mendapatkan NordVPN untuk $ 2.75 / bulan jika anda memanfaatkan tawaran istimewa 3 tahun mereka.

Inilah ciri utama NordVPN:

 • Log Sifar. Tiada pemantauan hubungan atau aktiviti.
 • Torrents dibenarkan di semua pelayan (tetapi pelayan tertentu dioptimumkan p2p)
 • Proksi SOCKS5 disertakan secara percuma di 10+ lokasi. Gunakan dengan uTorrent, Vuze, dll…
 • Buka sekatan Netflix, Hulu, HBOGo dan 50 perkhidmatan streaming lain secara automatik
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS / Android
 • Kajian NordVPN Penuh (dan panduan persediaan torrent)

# 2 – IPVanish (Termasuk Proksi SOCKS5 w / VPN)

Gambar

Harga Biasa – $ 10 / m
Tawaran terbaik – $ 6.49 / bulan
Ulasan: Ulasan IPvanish

IPVanish adalah torrent VPN teratas kami pada tahun 2023 (walaupun ia mendapat kelebihan dari NordVPN tahun ini). Perkhidmatan mesra torrent mereka mencapai semua catatan yang tepat, dan benar-benar memberikan dalam satu bidang utama – kelajuan. Sekiranya anda mahukan VPN log sifar terpantas di dunia, pilih IPVanish. Kami telah menguji hasil hit speedtest dalam julat 100mbps + menggunakan pelayan berdekatan.

IPVanish mempunyai dasar privasi log sifar yang benar, dan berkat penambahan sokongan SOCKS5 Proxy dan FireStick yang disertakan, mereka memperoleh 10 sempurna di TorrentScore mereka.

Ciri Teratas:

 • Tiada log disimpan
 • Kelajuan yang sangat pantas
 • Aplikasi untuk Windows, Mac, iOS, Android, FireStick / FireTV (Kodi ada?)
 • Proksi stoking termasuk, lokasi pelayan Belanda.

# 3 – Akses Internet Peribadi (10)

Gambar

Harga Biasa – $ 6.95 / m
Tawaran terbaik – $ 3.33 / bulan

Akses Internet Peribadi adalah legenda di kalangan torrenters veteran, kerana dedikasi mereka privasi pengguna mereka, dan harganya yang sangat rendah.

Mereka memperoleh yang tertinggi TorrentScore (10) kerana:

 • Mereka adalah salah satu VPN log sifar yang asli
 • Mereka telah terbukti sangat mesra aliran selama bertahun-tahun
 • Kelajuannya padat (jauh lebih baik daripada VPN dengan harga yang serupa)
 • Proksi SOCKS5 Termasuk Percuma (Panduan persediaan untuk QBittorrent, Deluge, dan uTorrent)
 • Harga mereka lebih rendah daripada VPN setanding. Dapatkan PIA dengan harga $ 3,33 / bulan

Bandingkan: PIA vs. Hidemyass – Torguard – BTGuard – IPVanish

# 4 – Pengawal (10)

Gambar

Harga Biasa – $ 10 / m
Tawaran terbaik – $ 4.99 / bulan

Torguard adalah syarikat yang berfokus pada torrent yang menyediakan perkhidmatan proksi torrent VPN dan SOCKS5 tanpa log. Baca Ulasan Torguard kami.

Torguard memperoleh tempat ke-2 tertinggi kami TorrentScore (9) kerana:

 • Salah satu VPN sifar log asal
 • Sangat mesra torrent
 • Sangat laju. Hanya IPVanish yang lebih pantas dalam ujian menyeluruh kami.
 • Penyedia proksi SOCKS5 terbaik untuk torrents. 5 lokasi negara, sifar balak.
 • Pelayan yang dioptimumkan untuk torrent / p2p di negara yang mesra torrent tertentu.
 • Perisian Torrent Proxy Autoconfiguration (tidak diperlukan penyediaan proksi manual)

Bandingkan Torguard vs. BTGuard (proksi) – Akses Internet Peribadi

# 5 – Hide.me (Proksi VPN + SOCKS5. Pilihan percuma!)

Gambar

Harga Biasa: $ 20 / m
Harga terbaik: $ 5.42 / bulan
(1 tahun, 1 sambungan)

Sembunyikan.me adalah perkhidmatan VPN tanpa pembalakan premium. Harga mereka lebih tinggi daripada kebanyakan (jika anda mahukan rancangan teratas yang membolehkan 5 sambungan serentak) tetapi pendapat yang sangat saya sukai (selain pelayan yang tidak sesak) adalah kenyataan bahawa setiap lokasi pelayan mempunyai akses proksi SOCKS5. Salah satu daripadanya dapat digunakan dengan klien torrent kegemaran anda, dari mana-mana 20+ lokasi pelayan mereka.

Hide.me memang menetapkan pelayan khusus untuk p2p / torrents, jadi pastikan anda tetap berpegang pada lokasi pelayan tersebut ketika torrenting (lebih dari 60% negara mereka diaktifkan p2p).
Yang terbaik, Hide.me mempunyai pilihan percubaan percuma (walaupun tidak ada torrents yang dibenarkan dalam rancangan percuma.

Beberapa VPN yang tidak boleh anda gunakan untuk torrents

Banyak perkhidmatan VPN arus perdana mengabaikan, atau menyekat torrent di rangkaian mereka. Sebilangan besar ini menyimpan log, yang biasanya akan mereka serahkan jika diminta (buruk untuk privasi). Berikut adalah VPN paling popular yang tidak boleh anda gunakan jika anda kerap memuat turun torrent.

VPN Hola

Hola tidak boleh digunakan untuk torrent (atau tujuan lain untuk perkara itu). Setelah diketahui bahawa Hola menjual lebar jalur pelanggan mereka untuk digunakan dalam serangan Botnet, popularitas mereka merosot. Tetapi sebilangan orang jatuh cinta dengan idea ‘Percuma’. Jangan gunakan Hola. Serius. Sekiranya harga menjadi masalah, pilih salah satu pilihan murah ini.

VPN TunnelBear

Terowong Beruang adalah penyedia VPN yang terkenal (berkat rancangan percuma mereka), tetapi mereka tidak mesra torrent. Kami sama sekali tidak menemui maklumat khusus di laman web mereka yang menyebutkan torrent, yang biasanya merupakan petunjuk bahawa mereka tidak menyokong protokol.

Versi lama laman web TunnelBear secara khusus menyatakan bahawa torrents tidak dibenarkan. Anda masih boleh melihat halaman menggunakan mesin jalan balik.
Juga, utas Frostwire ini menyatakan bahawa Tunnelbear secara khusus menyekat muat turun torrent.

KuatVPN

KuatVPN adalah perkhidmatan VPN yang pantas dan boleh dipercayai dan pilihan yang sangat baik untuk streaming video (mereka masih serasi dengan Netflix). Kononnya, TOS mereka menyatakan bahawa p2p / torrents dilarang, jadi sebaiknya dielakkan jika itu adalah tujuan anda.

Kemas kini 2023: StrongVPN telah mengubah dasar perkhidmatan, privasi, dan torrent mereka secara dramatik. Nampaknya StrongVPN kini menjadi penyedia VPN tanpa pembalakan, dan mereka membenarkan p2p / torrenting tanpa had.

ZenMate

ZenMate adalah salah satu perkhidmatan penyekat blokir yang paling popular di dunia, berkat peluasan VPN penyemak imbas percuma mereka, dan rancangan ‘demo’ yang memberi anda perkhidmatan VPN percuma (walaupun lambat). Zenmate juga menawarkan perkhidmatan VPN premium (berbayar) dengan kelajuan yang sangat baik, tetapi mereka dengan jelas melarang p2p / torrents dalam Syarat Perkhidmatan mereka.

Perisai HotSpot

Hotspot Sheild pada mulanya bermula sebagai pelanjutan penyemak imbas proksi yang disulitkan percuma. Mereka kini berpindah untuk menawarkan perkhidmatan VPN lengkap, tetapi mereka tidak membenarkan torrents. Sekiranya anda cuba memuat turun torrents dengan perisai hotspot, ia akan disekat atau akaun anda mungkin dilarang secara kekal (tanpa bayaran balik).

VPN Opera

Opera menambahkan VPN percuma ke penyemak imbas web popular mereka pada tahun 2023. Tetapi sebenarnya bukan VPN, kerana sebenarnya tidak menyulitkan lalu lintas di luar penyemak imbas web. Oleh itu, walaupun ia dapat menghalang ISP anda daripada melihat bahawa anda mengunjungi PirateBay, ia tidak akan menghalangnya daripada melihat fail torrent yang sebenarnya anda muat turun. Dan, OperaVPN tidak akan menyembunyikan alamat IP torrent anda, jadi rakan sebaya akan melihat alamat IP sebenar anda (tidak selamat sama sekali).

Sebarang perkhidmatan VPN ‘Percuma’

Kami sudah membahas mitos ‘VPN Percuma untuk torrents’. Sepengetahuan kami, mereka bukan penyedia VPN percuma tunggal yang sebenarnya membolehkan penyaluran di rangkaian mereka. Sebilangan besar akan menyekat atau mengarahkan lalu lintas torrent, dan kemungkinan akaun anda dilarang. Ini termasuk perkhidmatan seperti: Cyberghost (versi percuma), Hide.me (versi percuma), dan Tunnelbear.

Beberapa orang berjaya memuat turun torrents di beberapa pelayan SoftEther, tetapi jangan lakukannya. Terma dan syarat mereka melarang lalu lintas P2P, dan kelajuannya juga agak perlahan.

Masalah utama lain dengan perkhidmatan VPN ‘Percuma’ adalah bahawa mereka hampir menyimpan log secara universal (mengenai sejarah sambungan anda dan kemungkinan aktiviti dalam talian juga). Log ini sering akan diserahkan dengan rintangan minimum jika seseorang memintanya berdasarkan alamat IP torrent anda.

Bijak, gunakan Torrent VPN sebenar seperti Akses Internet Peribadi (hanya $ 3,33 / bulan!)

Sumber / Panduan Tambahan

Kami mempunyai banyak maklumat di laman web ini untuk membantu anda memilih VPN yang sesuai untuk torrent, cara mendapatkan kelajuan yang terbaik, dan cara mengkonfigurasi perisian torrent anda untuk keselamatan yang optimum. Nikmati!

Dan P.S. jika anda mempunyai blog, laman web, atau akaun twitter, kami sangat menyukainya jika anda berkongsi pautan ke panduan / artikel kegemaran anda di laman web ini, atau membaginya dengan rakan anda menggunakan bar sosial di sebelah kiri. Terima kasih!

Panduan

Proksi / VPN / Penyediaan Penyulitan untuk Vuze
Proksi / VPN / Penyediaan Penyulitan untuk uTorrent
Proksi / VPN / Penyediaan Penyulitan untuk Deluge
Proksi / VPN / Penyediaan Penyulitan untuk QBittorrent

Proksi SOCKS vs HTTPS
Cara memeriksa alamat IP torrent anda
Cara mencegah pendikit torrent

Pilih

VPN vs Proksi (atau kedua-duanya) untuk torrents
Proksi SOCKS vs HTTPS
Akses Internet Peribadi vs Torguard
Akses Internet Peribadi vs BTGuard
Torguard vs. BTGuard (proksi)
Akses Internet Peribadi vs IPVanish

Ulasan

Akses Internet Peribadi
Kajian Torguard
Ulasan Proxy.sh
Ulasan IPVanish

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me