Kriptimi i Torrentit 101

Farë është kriptimi i përroit? A keni nevojë të shifroni përrallat tuaja? Cili është përfitimi dhe cila është metoda më e mirë për kriptimin e përrallave tuaja?

Nëse i keni pasur më parë këto mendime (ose të ngjashme), nuk jeni vetëm. Kriptimi i Torrentit është një nga teknikat më të fuqishme (dhe më pak të kuptuara) të përroit. Përdorimi i kriptimit është rritur në mënyrë dramatike, dhe të gjithë klientët kryesorë bittorrent tani ofrojnë një formë të ndërtuar në kriptim.

Ky udhëzues do t’ju tregojë se do t’ju mësojë:

 1. Farë është encryption torrent dhe pse është e rëndësishme
 2. Pse të përdorni kriptimin e integruar të softverit tuaj torrent NUK është opsioni më i mirë
 3. Si të përdorni kriptimin tuaj të integruar (metoda falas)
 4. Si të përdorni një VPN për encryption më të fortë torrent & mbani 100% të bashkëmoshatarëve tuaj

Ready? Le ta bejme kete.

Farë është kriptimi

Ju përdorni kriptimin në internet çdo ditë, megjithëse nuk mund ta realizoni. Sa herë që vizitoni uebfaqen e kompanisë suaj të bankës ose kartës së kreditit, ose bëni një blerje në amazon; shfletuesi juaj i internetit po përdor kriptimin. Kriptimi parandalon palët e treta të lexojnë të dhënat tuaja të transferuara.

Kjo parandalon vjedhjen e identitetit kur dërgoni të dhëna të ndjeshme në internet, si numrat e kartave të kreditit, adresat dhe fjalëkalimet.

Pa kriptim, kushdo që ndan të njëjtin rrjet si ju potencialisht mund të lexoni rrjedhën tuaj të plotë (mendoni rrjetet publike wifi). Gjithashtu, ISP-ja juaj (ofruesi i internetit) mund të përdorë inspektimin e thellë të paketave për të lexuar të gjitha të dhënat tuaja të transferuara, monitorimin e shkarkimeve tuaja dhe regjistrimin e historisë tuaj të internetit.

Kriptimi scrambles / mbron të dhënat që po i dërgoni, kështu që vetëm uebfaqja / serveri që komunikoni me të është në gjendje t’i lexojë ato.

Pse shifroni përruan tuaj

Duhen vetëm dy fjalë për të shpjeguar pse duhet të shifroni trafikun tuaj përrua:

 1. shpejtësi
 2. intimitet


Speed:
Ky raport tremujor global në internet zbuloi se bittorrent ishte përdoruesi # 1 i bandwidth në rrjedhën e sipërme në Amerikën e Veriut në vitin 2014, përpara kompanive të mëdha si Youtube, Netflix dhe Skype. Pra, nuk duhet të jetë çudi që shumë ISP të mëdha zgjedhin të rrëzojnë / shkarkojnë torrent (ngadalshëm) torrent.

Në mënyrë që të krijoni një softuer / shërbim specifik, ISP-ja juaj duhet të jetë në gjendje të lexojë trafikun tuaj dhe ta ndajë atë nga përdorime të tjera të pazgjidhura. Kriptimi parandalon ISP-në tuaj ta bëjë këtë. Lexoni udhëzuesin tonë të plotë për rrëzimin e përroit, për më shumë informacion.

Privacy: Si parazgjedhje, shkarkimet tuaja përrua janë plotësisht të pakriptuara. Kjo do të thotë që ISP-ja juaj mund të shohë saktësisht se çfarë skedarësh po mbjellni / shkarkoni dhe sa të dhëna po transferoni përmes bittorrent. Përdorimi i duhur i kriptimit do të parandalojë ISP-në tuaj të monitorojë shkarkimet tuaja.

2 opsione të kriptimit: VPN vs Built-in

Të gjithë klientët përrues të desktopit tani paraqesin enkriptim opsional të integruar, por kjo metodë ka kufizimet e tij dhe do të zvogëlojë në mënyrë dramatike disponueshmërinë e kolegëve (dhe shpejtësinë). Një alternativë më e mirë është të përdorni një mjet të quajtur VPN (Rrjeti Virtual Privat). Një VPN siguron kriptim edhe më të fortë, nuk do të zvogëlojë # e bashkëmoshatarëve tuaj të disponueshëm dhe ka përfitimin e shtuar për të fshehur adresën tuaj IP në gumëzhitje.

Opsioni i integruar i kriptimit

Kjo është një metodë plotësisht e kriptimit e cila do t’ju lejojë të kriptoni transferimin e të dhënave midis kolegëve të tjerë, për sa kohë që ata gjithashtu kanë aktivizuar encryption.

Nëse kolegët nuk e kanë aktivizuar enkriptimin, atëherë në varësi të cilësimeve tuaja:

 1. Të dhënat tuaja do të shkarkohen të Pakriptuara
 2. Ju nuk do të jeni në gjendje të shkarkoni nga ai bashkëmoshatar (nëse përdorni modalitetin e kriptimit të detyruar)

Cilësimet e kodimit tëTorrentit

Cilësimet e Kriptimit tëTorrentit

Në mënyrë që të garantoni kriptimin me kohë të plotë duke përdorur metodën e integruar, mënyra e kriptimit duhet të vendoset në ‘Forced’ (ose ekuivalentin e softverit tuaj torrent, të cilin do t’i diskutojmë në cilësimet hap pas hapi më vonë). Dobësitë e kësaj është se ju vetëm atëherë mund të lidheni me bashkëmoshatarët të cilët gjithashtu kanë aktivizuar encryption. Kjo mund të zvogëlojë moshatarët tuaj të disponueshëm deri në 95%.

Shënim i rëndësishëm: Përdorimi i kësaj metode do të encryptojë vetëm shkarkimet tuaja përrua. Kjo nuk do të kriptojë shfletimin tuaj në internet, ose fsheh faktin që po vizitoni uebfaqe përrua. Ai gjithashtu nuk do të kriptojë shkarkimin e skedarit fillestar .torrent nga faqja e internetit, vetëm transferimi i skedarëve themelor. Kjo metodë gjithashtu nuk e fsheh adresën tuaj të torrentit.

Opsioni i Kriptimit VPN

Përdorimi i një VPN për të fshehur aktivitetin tuaj përrua është jashtëzakonisht e thjeshtë. Kërkon 4 hapa:

 1. pajtohuni në një shërbim vPn miqësor përrua
 2. shkarkoni programin VPN
 3. Lidhuni me vendndodhjen e serverit VPN sipas zgjedhjes tuaj (aq e thjeshtë sa 1 klikim i miut)
 4. Shkarkoni përrua në mënyrë anonime.

Kjo eshte!

Lidhu me serverin VPN

Ekrani i zgjedhjes së serverit IPVanish VPN

Përdorimi i një VPN do t’ju japë përparësi të shumta kur shkarkoni torrentët. Ne do t’i shikojmë këto në pjesën tjetër…

Pse një VPN është opsioni më i mirë i kriptimit

Përdorimi i një VPN ka 3 avantazhe të dallueshme, krahas përdorimit të enkriptimit të integruar të klientit tuaj torrent.

 1. Kriptimi i VPN është shumë më i fortë
 2. Përdorimi i një VPN nuk do të zvogëlojë # e bashkëmoshatarëve tuaj të disponueshëm
 3. Një VPN gjithashtu do të fshehë adresën tuaj të vërtetë IP në torrent (duke e bërë shkarkimet tuaja anonime / vështirë të gjurmohen)

Forca e shifrimit

Opsioni i integruar i kriptimit në përgjithësi është duke përdorur rreth forcën e kriptimit 64-bit. VPN-të më të mira të përroit në të kundërt përdorin shifrimin 256-bit OpenVPN.

Kjo mund të mos duket si shumë ndryshim (duket vetëm 4x) por për shkak të mënyrës sesi funksionon matematika e enkriptimit, shifrimi 256-bit është në të vërtetë 2 ^ 192 herë më i fortë (kjo është 2 me fuqinë e 192. Kjo është numër vërtet i madh).

Ky është ndryshimi midis kriptimit që mund të prishet lehtësisht përmes sulmeve të forcave brutale, dhe përdorimit të kriptimit 256-bit i cili është forca e njëjtë e përdorur nga ushtria amerikane për komunikime sekrete të larta. (Për krahasim, qeveria amerikane përdor vetëm encryption 128-bit për komunikim të përgjithshëm). Me fjalë të tjera, shifrimi 256-bit është jashtëzakonisht i fortë.

Disponueshmëria e kolegëve

Në mënyrë që të funksionojë kriptimi i klientit tuaj përrua, bashkëmoshatarët me të cilët po lidhen duhet të kenë të aktivizuar gjithashtu encryption. Një VPN nuk ka kufizime të tilla. Për shkak se serveri VPN kodon të gjithë rrjedhën tuaj të të dhënave (pavarësisht nga cilësimet e kriptimit të kolegëve tuaj) ju merrni 100% disponueshmëri të kolegëve (dhe me shpejtësi më të shpejtë) pa rrezikuar asnjëherë një lidhje të pakkriptuar.

Adresa IP anonime (mbroni identitetin tuaj)

Mos bëni gabim, një adresë IP anonime është përfitimi më i madh i përdorimit të një VPN.

Kur shkarkoni një përrua, adresa juaj IP (e cila mund të identifikojë lidhjen tuaj unike në internet) është e dukshme publikisht për çdo bashkëmoshatar tjetër në atë përrua.

Foto

Lista e kolegëve nga një përrua Linux

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se monitorimi më i madh i torrenteve bëhet duke regjistruar adresat IP në gërmadha përrua, dhe jo ISP-ja juaj që monitoron trafikun tuaj. Faqet si skaner mbajnë një përrua të bazës së të dhënave të shkarkuar nga secila adresë IP që kanë monitoruar.

Nëse përdorni një VPN që nuk regjistrohet, IP adresa që shfaqet në mjellmat tuaja përrua do të jetë ajo që i përket shërbimit tuaj VPN. Nëse kompania VPN nuk mban regjistra (si kjo), adresa juaj e torrentit IP nuk mund të gjurmohet përsëri në IP tuaj të vërtetë.

3 VPN-të e Madhe që nuk regjistrohen

 • IPVanish (VPN më e shpejtë që kemi testuar)
 • Hide.me (përfshin shërbimin e proxy VPN dhe SOCKS. Plani i kufizuar falas në dispozicion)
 • Torguard (Një nga VPN-të më të vjetra që nuk prerjet ushqim për përdoruesit e torrentëve)

Si për të konfiguruar encryption të integruar të Torrentit (Opsioni Falas)

Mirë, tani ne do t’ju tregojmë hap pas hapi se si të mundësoni kriptimin në klientin tuaj të torrentit të preferuar. Kjo është një veçori e integruar në çdo klient të madh përrua.

Vetëm mos harroni se përdorimi i kriptimit brenda klientit tuaj përrua ka kufizimet e mëposhtme:
Mund të keni 100% lidhje të kriptuara, ose 100% disponibilitet nga kolegët. Ju nuk mund t’i keni të dy. Përdorimi i kriptimit të detyruar (me kohë të plotë) do të zvogëlojë numrin tuaj të kolegëve në dispozicion.

Mënyrat e kriptimit

Clientdo klient torrent përdor terminologjinë / cilësimet e veta kur bëhet fjalë për aktivizimin e kriptimit. Pavarësisht se cilat fjalë i përdorin ato megjithatë, ekzistojnë me të vërtetë vetëm 3 mënyra kryesore të kriptimit:

 • Kriptimi Disaktivizohet (pa kriptim)
 • Kriptimi opsional (Do të përdorë kriptimin me kolegët që e kanë aktivizuar, por gjithashtu do të lidhen me kolegë të pakriptuar)
 • Kriptimi i detyruar (Lidhu vetëm me bashkëmoshatarët e aktivizuar për kriptim. 100 shkarkime të koduara)

Mirë, le të kodohemi. Klientët përrua janë me rend alfabeti.

Deluge: Cilësimet e kriptimit

Hapi 1: Hapni menunë e preferencave duke shkuar tek redaktoj > preferencat (ose goditi ‘Ctrl + P)
Hapi # 2: Zgjidhni “Rrjetin” nga skedari i kategorive në të majtë të menusë së preferencave

Do të shihni një dritare që duket diçka si kjo:

Foto

Shënoni seksionin ‘Kriptimi’ në fund të dritares. Cilësimet që do të zgjedhim do të varen nga preferencat tuaja dhe toleranca e rrezikut.

Këtu janë cilësimet për secilin modalitet:

# 1: Kriptimi me aftësi të kufizuara (nuk rekomandohet)

i vendosur i drejtuar përbrenda dhe jashtë te: ‘me aftësi të kufizuara’

# 2: Kriptimi opsional (përdor kriptimin kur është në dispozicion)

Kjo mënyrë do të përdor opsionin më të fortë të disponueshëm të kriptimit. Do të keni qasje në të gjithë bashkëmoshatarët, por jo të gjitha lidhjet do të kodohen.

Cilësimet tuaja duhet të duken saktësisht si kjo –>

Kriptimi i Deluge (mënyra opsionale)

Kriptimi opsional (100% kolegë në dispozicion)

# 3: 100% Kriptimi (shkarkoni vetëm nga lidhjet e koduara)

Kjo është mënyra më e sigurt (dhe do të ndihmojë në parandalimin e rrëzimit të përroit) por ju do të mund të shkarkoni vetëm nga një% i vogël i bashkëmoshatarëve të përgjithshëm.

Për sa kohë që shkarkoni përrua të mbjella mirë, shpejtësia duhet të jetë e mirë.

Cilësimet e detyruara të kriptimit

Kriptimi i detyruar (100% Tranfer i Kriptuar)

uTorrent: Cilësimet e kriptimit

Hapi 1: Nga menuja uTorrent shkoni te Opsione > preferencat (Ose goditni ‘Ctrl + P’)
Hapi # 3: Shkoni te butoni ‘Bittorrent’ në menunë e majtë

Duhet të shihni diçka të tillë:

menuja e cilësimeve të kriptimit uTorrent

Cilësimet e kriptimit (Opsionet) > preferencat > BitTorrent)

Ne do të ndryshojmë cilësimet nën ‘Kriptimi i Protokollit’ seksion në fund. Këtu janë cilësimet për secilin nga 3 mënyrat e kriptimit:

i paaftë

Vendosni Daljen në Aftësi të Kufizuar siç tregohet në imazhin e mësipërm.

Kriptimi opsional

Ju jeni cilësimet duhet të duken saktësisht si kjo:

Kriptimi Fakultativ uTorrent

Kriptimi uTorrent (Mënyrë Fakultative)

Kriptimi i detyruar (encryption 100%)

Kjo modalitet do të lidhet vetëm me kolegët me kriptim të aktivizuar. Cilësimet duhet të jenë:

Kriptimi 'Forced' i uTorrent

Kriptimi uTorrent (mënyra e detyruar)

Vuze: Cilësimet e kriptimit

Për të rregulluar cilësimet e Kriptimit në Vuze, duhet të jeni në modalitetin e përdoruesit ‘Advanced’. Kështu që ta bëni këtë, shkoni në:
Tools > Opsione > mënyrë

Pastaj ndryshoni modalitetin e aftësisë së përdoruesit në: ‘Advanced’

Modeli i avancuar i përdoruesit Vuze

Vendosni modalitetin e përdoruesit në ‘Advanced’ (Tools) > Opsione > Mode)

Tjetra, ende në ekranin e Opsioneve, ne do të godasim TOGGLE në të majtë të ‘Lidhje’ për të ekspozuar ‘Kriptimi i Transportit’Cilësimet…

Foto

Këtu janë cilësimet optimale për secilin nga 3 mënyrat:

Kriptimi Disaktivizohet

Fshij kutinë ‘Kërko transportin e koduar’. Të gjitha opsionet më poshtë duhet të jenë grayed (si në figurën e mësipërme)

Kriptimi opsional

Për të mundësuar enkriptimin opsional (jo të detyruar) në vuze, në thelb ndizni kriptimin e kërkuar, por caktoni opsione kthyese në rast se kolegët nuk lejojnë lidhje të kriptuara.

Cilësimet tuaja duhet të jenë:

Mënyra e kriptimit 'Opsionale' Vuze

Cilësimet e Kriptimit ‘Opsionale’

Kriptimi i detyruar (transferim 100% i koduar)

Ky është mënyra më e sigurt dhe do të jetë mbrojtja më e mirë kundër rrëzimit të përroit të ISP. Do të keni më pak bashkëmoshatarë të disponueshëm (kjo është arsyeja pse ju jeni më mirë të përdorni një VPN miqësore për torrent)

Cilësimet tuaja duhet të jenë:

Kriptimi 'Forced' i Vuze: Cilësimet e rekomanduara

Cilësimet e encryption të Vuze For Forced ’

Në thelb ju ‘Kërkoni transport të koduar’ pa lejuar ndonjë mundësi kthyese. Kjo do ta detyrojë vuzen të lidhet vetëm me bashkëmoshatarët me enkriptim të aktivizuar.

Përmbledhje dhe artikuj të tjerë të dobishëm

Shpresojmë se deri më tani shkarkimet përrua janë të koduara plotësisht, duke përdorur ose një VPN ose enkriptimin e transportit të integruar.

Ja çfarë mësuam deri më tani:

 1. Whatfarë është kriptimi dhe pse është i dobishëm (Këshillë: parandaloni goditjen / monitorimin e shkarkimeve tuaja përrua)
 2. Pse një VPN është mjeti më i mirë i kriptimit (Kriptim shumë më i fortë + pa humbje nga kolegët + adresa IP anonim)
 3. Si të përdorni kriptimin e integruar për klientin tuaj të preferuar përrues (çdo kriptim është më i mirë se asnjë)

Këtu janë disa artikuj të tjerë për t’ju ndihmuar në udhëtimin tuaj drejt përruesve plotësisht anonimë:

Guide

Si të përdorni uTorrent në mënyrë anonime (konfigurimi VPN / Proxy)
Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime (konfigurimi VPN / Proxy)
Si ta përdorni Deluge në mënyrë anonime
VPN vs Proxy. Cila i fsheh përrallat më mirë?

Shqyrtime / Artikuj

VPN-të më të mira të Torrentit (për shkarkime anonime)
Rishikimi i hyrjes në internet private (VPN më e mirë e lirë)
Rishikimi IPVanish (VPN më e shpejtë e mos logjimit)
Qasja në Internet private kundrejt IPVanish

Faleminderit shumë për leximin, shpresoj se ky artikull ishte një ndihmë e madhe! Ju lutemi ndani atë me miqtë ose ndjekësit duke përdorur shiritin në të majtë. Gëzuar përrua!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me