Pisanje vsebine za vaše spletno mesto je pravzaprav zelo preprosto.

Preveč je enostavno.

Pravzaprav bi to lahko storil kdorkoli.

Če pa želite pisati vsebino, ki je dejansko privlačna in naredi bralca, da bo bralnik pisal na privlačen način, ki rešuje njihove težave, in to je čisto drugačna igra z žogo.

Ljudje, ki brskajo po internetu, iščejo nekaj specifičnega.

Če kopija ne bo pritegnila njihove pozornosti v prvih dveh sekundah, vsa kri, znoj in solze, ki ste jih vlili v vaš kos, preprosto ne bodo pritegnili pozornosti.

Ker smo velikodušna skupina ljudi, ki resnično želi pomagati našim bralcem, smo pripravili dokončno, edino vodilo, ki ga boste kdaj potrebovali za izboljšanje igre za pisanje spletnih vsebin.

Najprej določimo, kaj vsebina spletnega mesta pravzaprav je in zakaj je pomembno, da dejansko napišete učinkovito in privlačno vsebino.

Kako določimo dobro pisanje vsebine spletnega mesta?

Nasveti in nasveti za pisanje vsebine spletnega mesta, ki se prodaja

Torej, dobro pisanje vsebine spletnih strani je pravzaprav zelo enostavno.

 • Prodati ga je treba.
 • Treba je biti angažiran.
 • To mora imeti namen.

Bistvo dobrega pisanja vsebine na spletnem mestu je, da pišete na način, ki se bo bolje uvrstil v Googlova iskanja, vendar je privlačen za bralce..

Zaradi tega naj ostanejo na vaši strani nekoliko dlje, kar bo, upam, vodilo do prodaje.

Prepričan sem, da ste to že slišali nekje, toda vsebina je kraljična in še bolj očitna je, ko gre za vsebino spletnega mesta.

Ko ljudje obiščejo vašo spletno stran, iščejo informacije o nečem konkretnem, edinstvenem pogledu ali nepristranskem mnenju.

Če jim lahko predstavite, kar želijo, jim boste zagotovili vrednost in to, dame in gospodje, imenujemo kakovostna vsebina.

Zakaj je kakovostna vsebina spletnih strani pomembna

Učinkovito pisanje vsebine

Vidite, kakovostna vsebina ni samo ena in končana stvar. Kakovostna vsebina, življenja. To se deli. To prodaja.

Redna vsebina bo ostala pomembna morda leto ali dve, vendar ljudje vidijo vrednost v dobro raziskanem kakovostnem članku in bo pomembna še leta

Hudiča, morda celo virusno.

Ljudje bodo obiskali vašo spletno stran še prihodnja leta, ravno zaradi tega koščka dragocene vsebine.

To lahko kakovostna vsebina spletnih strani za vas doseže:

 • Vključi vašo občinstvo in jih dlje ohranja na svoji strani
 • To prodaja
 • Ljudje jih bodo želeli deliti
 • Če bo informativen in natančno napisan, bo vaš članek postal referenčna točka v internetu, kar pomeni, da se bodo ljudje povezali do vas, kar neposredno pomeni močnejšo moč Googla
 • Z boljšimi uvrstitvami bo vaš članek prebral več ljudi, ki sestavljajo več skupne rabe, več dohodnih povezav – učinek snežne kepe.
 • Na koncu boste prodali več, ko bo vaš izdelek viralističen.

To je moč vsebinskega marketinga in če ga boste obvladali, boste dobesedno lahko pretvorili svoje besede v zlato.

Poglejmo, kaj morate narediti za pisanje kakovostne vsebine.

Nasvet št. 1: Razumevanje potovanja kupca

Če želite ustvariti vsebino, ki dejansko pritegne pozornost vaših ciljnih strank, boste morali razumeti pot kupca. Ne skrbite, pravzaprav ni tako težko.

Predpostavimo, da ste lastnik spletne trgovine s kitarami in želite ustvariti vsebino, s katero boste bralce / kupce potisnili na prodajno mesto.

Katere članke lahko napišemo?

Kako lahko kupčevo pot uporabimo v svojo korist?

Lahko ga razdelimo na 3 preproste korake:

 1. Zavedanje & Obresti
  (Ko se stranka seznani s točko „bolečine“.) Vzemimo na primer, da se stranka zanima za kitaro, toda poleg tega ne ve ničesar o njih.
 2. Upoštevanje
  (Stranke začnejo raziskovati izdelke, rešitve in blagovne znamke.) Zdaj je naša stranka dovolj zainteresirana, da opravi nekaj raziskav. Ne ve, katere znamke kitare bi si ogledal, niti ne ve, katera vrsta kitare je zanj najbolj primerna. Torej gre na splet in dela svoje raziskave.
 3. Nakup
  (Stranka sprejme odločitev.) Stranka se je odločila, da bo dobil kitaro. Zmanjšal je svoje odločitve, odločil se je, koliko denarja bo pripravljen deliti, da bi dobil kakovost, ki jo želi. Išče prepričanje, da se odloča pravilno.

Vsak članek, ki ga napišete, mora imeti smisel glede na kupčevo pot, vsak pa mora potisniti stranko še naprej po kupčevi poti, dokler ne zaključi transakcije.

Dovolj preprosto?

Prav.

Zdaj zdaj veste, kakšna je pot kupca, pojdimo na…

Nasvet # 2: Kateri del potovanja kupca bi morali ciljati

Očitno bi bilo dobro celotno pot kupca pokriti v enem članku, vendar to ne bo mogoče, saj bodo ljudje, ki berejo vašo vsebino, v različnih delih poti svojega kupca.

Kaj lahko naredimo, so manjši članki, ki ciljajo na različne dele kupčeve poti, tako da bodo bralci na svojem osebnem potovanju imeli nekaj pomembnega zanje, ko se spotaknejo na vašem spletnem mestu.

Na neki način to pomeni, da VSE vaše članke skupaj pokrivajo celotno pot kupca (tako da imate za vsakogar nekaj), vendar bi morali imeti možnost, da ostanejo samostojne zgodbe za bolj ciljno občinstvo.

Nasvet # 3: Teme, ki jih je treba obravnavati za potovanje kupca

V redu, torej veste, kakšno je potovanje kupca, in veste, da morate celotno pot kupca pokriti z razčlenjenimi posameznimi kosi, ampak o tem, katere teme boste napisali?

Ponovno uporabimo kitaro kot primer.

1. faza: ozaveščenost

Na tej stopnji vemo, da ljudje, ki iščejo vaše spletno mesto, šele začnejo pokazati zanimanje za kitare. Želeli boste napisati nekaj splošnega, vendar dovolj ustreznega, da bo pritegnilo pozornost bralcev. Kaj lahko napišete, da se bodo naleteli na vaš članek in ostali pri vsebini?

 • 10 najboljših začetniških kitar
 • Kitare uporabljajo znane rockstars
 • Predvajajte katero koli skladbo s temi 4 akordi
 • Kako kitara glasba pomaga pri depresiji
 • Glasba & duševno zdravje
 • 10 pesmi, ki bi se jih morali naučiti na kitari
 • Obvladajte te priljubljene pesmi s 3 osnovnimi akordi!

2. faza: Zanimanje

Na tem mestu bralec že aktivno raziskuje kitare. Primerja cene, lastnosti, ton, zvok. Lačen je podatkov in išče bolj poglobljene informacije.

Kaj lahko storite, da pritegnete njihovo pozornost?

 • Vsebina, ki vsebuje kritike
 • Primerjave z drugimi podobnimi znamkami kitare
 • String primerjave
 • Pišite o ceni in vrednosti
 • Dokumentirajte svoje izkušnje z igranjem kitare.
 • Napišite članke, katere kitare so boljše za rock vs jazz glasbo

3. stopnja: Upoštevanje

Vaši bralci so do zdaj že pripravljeni na nakup. Približno vedo, koliko so pripravljeni porabiti, preprosto ne vedo, za katero znamko kitare bi jih porabili. Najverjetneje imajo v mislih idejo, vendar iščejo prepričanje.

Vaš članek mora biti bolj osredotočen na transakcije. Vaši bralci potrebujejo nekaj, kar jih bo potisnilo čez rob, podatke, ki jih prepričajo, da bodo pripravljeni pravilno izbrati.

Zato jim dajte, kar želijo brati!

 • Najboljša vrednost za denar kitara
 • 5 cenejših alternativ Les Paul Gibson
 • Najboljših 10 pedalov, da dobite klasični rock ‘n’ roll ton
 • Najboljši dodatki za vašo novo kitaro
 • Najboljše kitare za manj kot 1,000USD

Nasvet # 4: Raziskovanje ključnih besed in izbiranje ključnih besed

Če do zdaj še niste vedeli, bodo ključne besede, ki jih uporabljate v vsebini spletnega mesta, določile ustreznost vašega članka v očeh vsemogočnega Google.

To pomeni, da morate izbrati ključne besede, jih pravilno uporabiti in opazovati, kako se vaše spletno mesto pojavlja na prvi strani Googlovih rezultatov iskanja..

Pravzaprav to ni preveč težko storiti.

1. korak: Potrdite povpraševanje po iskanju

Začeti morate s potrditvijo, ali obstaja povpraševanje po temah, za katere ste se odločili. Uporabite lahko orodja, kot so SEMRush, Googlovi trendi ali KeywordTool.io

Obstaja veliko drugih brezplačnih orodij za ključne besede. Morda boste morali plačati za uporabo nekaterih od njih, vendar so dobro zasluženi.

Hitro iskanje razkrije, da obstajajo tudi brezplačna orodja, tako da nimate nobenega opravičila za vse, kar lahko raziskujete, ključne besede.

2. korak: določite svojo ključno besedo

Ko potrdite raziskavo, morate izbor ključnih besed zožiti na 1 ali 2 glavnih ključnih besed za vsak članek. To vam bo pomagalo pri pisanju.

3. korak: Tweaking

Če ugotovite, da po vaši temi ni povpraševanja, morate le malo preučiti temo, da bi zadovoljili, kaj ljudje iščejo.

Če želite več podrobnih informacij o raziskovanju ključnih besed, si oglejte zelo dobro napisan članek našega prijatelja Tima Soula.

Nasvet # 5: Dolžina izdelka

Ta del je malo težaven.

V eni izmed raziskav o člankih na Wikipediji piše, da bo povečanje števila besed v članku povzročilo večje zaupanje. Toda na podlagi naših izkušenj bodo bralci hitro izgubili zanimanje (in ga branje morda sploh ne moti), če je članek predolg.

Toda, če vsebina zanima in uspe bralca pritegniti, bo ta bralec najverjetneje ostal in nadaljeval z branjem vašega članka.

Pravzaprav bo samo 16% ljudi, ki se spotikajo z vašim delom, ostalo in dokončno prebralo vse, toda to so ljudje, ki dejansko iščejo koristne podatke, zato poskrbite, da bo vaša vsebina privlačna za njih!

Morali boste temeljito raziskati teme, tako da tisto, kar napišete, postane koristno za vaše bralce. Ko to storite, bi moral del vsebine vašega spletnega mesta seveda spadati med 1.500 do 2.000 besednih besed in to je najlepše mesto.

Ko bodo vaši bralci našli vaše članke uporabne, bodo na vašem spletnem mestu seveda porabili več časa, da bi razumeli in prebavili informacije, ki ste jih z njimi delili..

To jih še naprej angažira in tudi pomaga, da se del vsebine vašega spletnega mesta v Googlu zdi bolj odmeven, kar omogoča boljše uvrstitve pri iskanju!

Nasvet št. 6: Najboljše prakse za pisanje vsebine spletnega mesta

V redu, pojdi si skodelico kave, v tej porciji imamo veliko.

Pisanje spletnih vsebin je pravzaprav zelo težavno. Vsebino dolge obrazce morate napisati, da jo Google prepozna kot nekaj vrednega, vendar jo morate razrezati in ohraniti, da bodo vaši človeški bralci ostali angažirani.

Nekaj ​​časa se bo navadilo, še posebej, če ste pisali za druge medije, vendar ne pozabite, da ne pišete literature.

Bralci so na svetovnem spletu nestrpni, zato so bili deležni pozornosti dvanajstletnika na visokem sladkorju.

Tu je seznam dobrih navad, ki se jih morate držati pri pisanju za splet.

 1. Napišite preprosto, učinkovito kopijo, ki se prodaja! Na voljo je ta dokument, ki podrobneje pogleda pisanje učinkovite kopije!
 2. Ne pišite sami! Internetna množica je zelo nestrpna množica. Pojdi na bistvo. Ne pozabite, da morate komunicirati, ne pa navduševati.
 3. Čustva Odprite vsebino v denarniciGood se prodaja, ker je bralec nekaj občutil.

  Vzemimo to za primer.

  Ta ocvrt piščanec ima res dober okus.

  VS

  Veste, kaj je ta ocvrti piščanec zelo dober?
  Zmečkanje kože. Aroma vseh njegovih zelišč in začimb. Sočnost njenega mesa, ko jo ugriznete vanj.

  Poglejte razliko?

 4. Naj bodo vaše naslove štete! Če želite izvedeti več o pisanju naslovov, ki delujejo, si oglejte, kaj smo že predstavili tukaj.
 5. Zavedite se, da so navade branja po internetu različne! Ljudje ne berejo vaše kopije, brskajo po njej in iščejo ključne besede. Članke poškropite s koristnimi podatki in ključnimi besedami, da ohranite občinstvo!
 6. Ne pretiravajte s ključnimi besedami! Ključne besede naj bi Googlu pomagale razumeti vaš članek, ko pa pretiravate, bo vaš članek morda senčen iz Googlovih iskanj in ga sploh ne boste vedeli.
 7. Vadite SEO raziskovanje: začnite s semenskimi ključnimi besedami, nato opravite svoje raziskave in odkrijte, kaj vam ustreza! S pravilnim raziskovanjem ključnih besed boste našli najboljše teme za teme člankov.

  Medtem ko raziskujete, si v tem članku oglejte načine za ustvarjanje vsebine, ki pritegne promet!

  Nasvet za profesionalno uporabo – uporabite orodja, kot je SEMRush, in si oglejte, katere ključne besede uporabljajo vaši konkurenti!

 8. Hiperpovezava vse! Informacije ste dobili od nekod? Povezava!

  Je le dobra internetna etika. Prav tako pomaga, da se vaš članek zdi bolj trden in verodostojen, kar pomeni boljšo uvrstitev!

 9. Uporaba tehnike NebotičnikTehnika nebotičnika je preprosta, vendar ni lahka. Njegov namen je ustvariti članek, ki je najbolj informativen, najbolj natančen in najbolj epski vir, nekaj, zaradi česar bralci ne bodo imeli razloga za iskanje informacij drugje (kot je ta, ki ga zdaj berete!).

Zaviti

Ob pisanju vsebine spletnega mesta je toliko stvari, kar je skoraj nemogoče govoriti o njih v 1 članku. Trudili smo se po najboljših močeh, da bi zajeli najpomembnejše nasvete in navade za pisanje spletnih vsebin.

Ne pozabite, da so raziskave ključne za uspešne članke!

 • Raziščite ključne besede in si vzemite čas za spoznavanje in razumevanje kupčeve poti. Dolgoročno je tako koristno. Spoznajte, katere cilje želijo doseči vaši bralci, nato pa si omislite članke, ki bodo pomagali vašim bralcem.
 • Postavite se v čevlje svojih bralcev. Prijavite se na vaše spletno mesto, ker potrebujejo rešitev težave. Iskreno napišite članke, ki jim bodo pomagali, in ne pozabite lektorirati svojega dela ali dobiti nekoga, ki bi ga lektoriral za vas!
 • Nenazadnje se naučite osnovnih veščin kopiranja. Pisanje kopij in pisanje vsebine na spletnem mestu se zelo razlikujeta od pisanja za tradicionalne medije. Pisati morate, da komunicirate, ne da bi naredili vtis, in to bo vodilo do prodaje.

Če želite več spletnih vsebin in nasvetov za pisanje, preverite povezave na našem spletnem mestu. Imamo cel kup vsebine, ki vam bo pomagala pomagati!

No, prišli smo do konca tega dela in upamo, da vam je ta članek uspel pomagati. Sporočite nam, kaj mislite!

Še bolje, če imate svoje majhne nasvete za pisanje vsebine spletnega mesta, jih prosimo, da jih delite z nami!!