Nem kérsz valakit, hogy az első randevúban vegyen feleségül, igaz?

Bármely szabvány szerint ez egy kicsit erős lesz!

Jó első benyomást kell keltnie, és idővel ki kell építenie a kapcsolatot. Akkor felbukkanhat a nagy kérdés.

Az internetes marketing hasonló.

Nem kényszerítheti arra, hogy valaki azonnal tőled vásároljon termékeket. És ha túl keményen próbál, akkor el is távolíthatja őket.

Itt jön be az ‘e-mail üdvözlő sorozat’.

Üdvözlő e-mail

Ez egy e-mail marketing trükk, amelyről bizonyítottan 33% -kal növeli a hosszú távú elkötelezettséget, és háromszor annyi bevételt generál.

Ebben az e-mail marketing sorozatban az első és a második részben megmutattam, hogyan lehet növelni előfizetői számát. Ebben a részben elmagyarázom, hogyan lehetne legjobban kihasználni előfizetőit, ápolni őket, és hogyan lehet fizető ügyfelekké alakítani őket..

Először válaszoljunk a nyilvánvaló kérdésre.

Felzárkózni a Végleges Email Marketing Útmutatóba

 • 1. rész: A 11 legjobban konvertáló regisztrációs űrlap
 • 2. rész: Tartalomfrissítés – a leggyorsabb út több előfizetőhöz
 • 3. rész: Fokozza az elkötelezettséget & bevétel e-mail üdvözlő sorozattal
 • 4. rész: 19 egyszerű trükk a 40% -os e-mail nyitott arány eléréséhez
 • 5. rész: A tökéletes tárgysor: 18 trükk a szögeléshez
 • 6. rész: Az e-mail marketing működik? 14 alapvető mérőszám

Contents

Mi az e-mail üdvözlő sorozat??

Amikor feliratkozik egy webhely e-mail hírlevelére, általában visszaigazolást kap e-mailben. Egyes webhelyek egy lépéssel tovább mennek, és üdvözlő e-mailt küldnek neked. Lehet, hogy kap egy ingyenes e-könyvet vagy hasonlót is.

szűz-amerika-welcome-email

De ezzel véget ér. Ezután egyszerű régi hírlevelek és promóciók vannak.

Az e-mailes üdvözlő sorozat kihúzza az első kommunikációt öt-hat e-mailen keresztül. Talán több. Néhány hét alatt elküldve az e-mail sorozat csepegtető adatait lassan továbbítja az új előfizetőhöz.

(Képforrás)

Hosszabb időt ad a kapcsolatépítésre, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy fizető ügyfelekké váljon.

Miért olyan hatékony??

Ez az első üdvözlő e-mail rendkívül nagy teljesítményű. A statisztikák azt mutatják, hogy első e-mailje 320% -kal több bevételt eredményez, mint bármelyik másik.

Akkor miért nem húzza ki??

Legfrissebb előfizetői a legaktívabbak, bekapcsolták és leginkább érdekeltek. Valószínűbb, hogy megnyitják az e-maileket, és valószínűbb, hogy tőled vásárolnak.

De az első e-mail után a nyitott arány általában csökkenni fog. Az előfizetők elfelejtenek téged, és más dolgokra váltottak. Ezzel szemben az üdvözlő sorozat folyamatosan táplálja a vezetőket, miközben még meleg.

Az előfizetők „ápolása” így 50% -kal több ügyfelet fejleszt, akik „készen állnak a vásárlásra”. A táplált ügyfelek nagyobb vásárlásokat is végeznek.

Íme néhány további ok, amiért az üdvözlő sorozat működik:

 1. IsmétlésEgy régi iskola marketing elmélete szerint az ügyfeleknek hétszer látniuk kell a márkanevet és az üzenetet, mielőtt megbíznak benne, vagy vásárolnak tőled. Az üdvözlő sorozat többször elé állítja a nevét és márkáját. Különösen fontos, ha új vállalkozás vagy.
 2. Egy esély a történet elmondására. Nagy oka, hogy bizonyos márkák felé vonzunk (és végül tőlük vásárolunk), hogy kapcsolódunk a történetükhöz és etoszukhoz. Az üdvözlő e-mail lehetőséget ad arra, hogy elmondja az előfizetőinek többet rólad.

  nastygalscase

 3. Bizalom kiépítéseAz ügyfelek természetesen óvatosak az új webhelyek vagy szolgáltatások iránt. E-mail sorozat bizalmat teremt, tehát amikor eladást kérnek, akkor nagyobb valószínűséggel kattintanak rá.
 4. További eladási esélyekEgy üdvözlő e-mailen keresztül nyomás van arra, hogy gyorsan eladjon valamit, ami irritálhat egyes ügyfeleket. Hat vagy hét e-mailen keresztül lassan mutathatja be termékeit, kezdve kis, alacsony kockázatú termékekkel és a nagy fegyverekig.
 5. Nem elárasztja az új feliratkozókat. A forgalmazók hajlamosak minél több információt nyomni az üdvözlő e-mailbe, de ez nem mindig hatékony. Ha az előfizetők túl sok opcióval vagy cselekvésre hívják fel magukat, túlterheltek lehetnek. Az üdvözlő sorozat megszünteti ezt a problémát, lehetővé téve, hogy egyszerre csak egy dologra összpontosítson. Sokkal hatékonyabb.
 6. Vezető táplálásA üdvözlő sorozat lehetőséget ad arra, hogy idővel lassan támogassa az új előfizetőt. Hosszú távon ez egy sokkal erősebb marketing technika.
 7. SzokásépítésAhogy az alábbiakban láthatom, az üdvözlő sorozat megköveteli az új előfizetők számára, hogy aktívan figyeljenek az Ön e-mailjeire. A frissítések figyelmen kívül hagyása helyett az új előfizetők arra fognak szokni, hogy várják őket. Ez egy recept a jövőbeni magas nyitott kamatlábakra.
  18 egyszerű módszer egy olyan tartalomstratégia létrehozására, amely valóban megnöveli a forgalmat

Üdvözlő sorozat akcióban

Az első weboldal, amelyet az e-mail üdvözlő sorozat segítségével találtam, a Pinterest volt (biztos vagyok benne, hogy mások ezt csinálták először, de a Pinterest megszakította). Vessen egy pillantást az övékre részletesen.

A Pinterest üdvözlő sorozatukkal hasznos tippeket és trükköket csepegtetnek a platformon, anélkül, hogy túl sokat kérnének az előfizetőktől. Az első e-mail így néz ki:

Pinterest 1. e-mail

Észre fogja venni, hogy a tárgysorban az „Az első lépések első lépése” felirat látható. Közvetlenül tudja, hogy e-mailek sorozata érkezik.

A tartalom nagyon egyszerűen kezdődik: „Mi a tű?” Az új felhasználókat lépteti át a lépcsőn, és cselekvésre ösztönözéssel ér véget, amely nem túl igényes:

“Egyelőre próbáljon bejelentkezni, és keressen magadnak tartalmat.”

Nem hülyeség. Ez nem túl nagy. Az új előfizetők kicsit megismerték a szolgáltatást.

A legjobb az egész, hogy elmondják az előfizetőnek, hogy mit várnak el a következőtől: „Az elkövetkező öt napban további információt küldünk neked…”

Ez egy finom módszer arra, hogy megmondjuk az előfizetőnek, hogy az elkövetkező napokban keressen további e-maileket. Az előfizető aktívan keresi a következő e-mailt. Zseni.

A második e-mail így néz ki:

Pinterest 2. e-mail

Ezúttal további részleteket mutat be és ösztönzi a profil készítésére. Itt is van egy „mi a következő” szakasz, amely emlékezteti Önt, hogy holnap jön még egy.

Itt van a harmadik e-mail:

Pinterest 3. e-mail

Ennek sokkal erősebb a cselekvésre ösztönzése. Mostanra a Pinterest lefedi az alapokat, és máris ismeri a platformot.

De most nagyon fontos a cselekvésre ösztönzés: a „pin it” gomb hozzáadása a webhelyéhez.

Ez ismét az első naprakész javaslat. Ha a Pinterest arra kérte az előfizetőket, hogy az első e-mailbe illesszék be a „pin it” gombot, akkor ez megzavarja az előfizetőket, és elijesztette őket..

A Pinterest nem az egyetlen cég, aki ezt a trükköt használja.

Asos rövidebb üdvözlő sorozatot használ, mindössze három e-mailt. De a harmadik e-mailig nem szorulnak kemény eladásra.

asoscase

Az első azt mondja meg, hogy mit várhat az Asos hírlevelektől, és arra ösztönzi a böngészést. Semmi hülye vagy igényes.

A második azt mutatja be, hogy Ön milyen konkrét tételeket szerepel a neme alapján, és kiemeli a vásárlás lehetőségeit (ingyenes szállítás és ingyenes visszatérítés). De még mindig nem kérték egyértelműen az eladást.

Csak a harmadik e-mailben tolják el az értékesítést, 10% -os árengedményt és erősebb cselekvésre ösztönzőt kínálva – a ‘shop now’.

Finom, de erőteljes. Lassan erősíti a márkát, és ápolja az előfizetőt az eladásra.

Saját e-mail sorozat létrehozása

  E-mail marketing útmutató 1. rész: A 11 legmagasabb konvertáló regisztrációs űrlap

Üdvözlő e-mail sorozat létrehozásához fiókra van szüksége egy e-mail marketing szolgáltatással. Ez a betekintés a MailChimp szolgáltatást fogja használni, de az e-mail szolgáltatások, mint például az Aweber, a Constant Contact vagy az Emma, ​​hasonló lehetőséget kínálnak..

Az üdvözlő sorozat az „e-mail automatizálást” használja. Az automatizálás lehetővé teszi egy bizonyos esemény által kiváltott e-mailek küldését. Mint például egy üdvözlő sorozat indítása, amikor valaki feliratkozik az e-mail listára. (Ez olyan szuper trükkök számára is hasznos, mint például az ügyfelek emlékeztetése egy elhagyott kosárról, árengedmény elküldése számukra születésnapjukon vagy az ügyfél vásárlási előzményeinek felhasználása hasonló termékek reklámozására).

Az automatizálás egy fizetett szolgáltatás a MailChimp-en, tehát ha csak a szokásos csomagot kapta meg, frissíteni kívánja. Ha teljesen új vagy, akkor először olvassa el a MailChimp bemutatónkat – Hogyan állítsunk össze egy e-mail listát nulláról & küldje el első hírlevelét

Így működik:

1. lépés: Jelentkezzen be a MailChimpbe, és kattintson az automatizálás elemre

mc-automatizálás

A MailChimp az automatizálási kampányt „munkafolyamatnak” nevezi, tehát automatizálási munkafolyamatot készítünk.

mc-automatizálás-munkafolyamat

2. lépés: Válassza ki a használni kívánt előfizetői listát

Ha egynél több listája van, válassza ki a megfelelőt!

3. lépés. Válassza ki a munkafolyamat típusát

welcome-sorozat

Nyomja meg az „üdvözlő sorozat” lehetőséget. Észre fogja venni, hogy sok más e-mail is itt automatizálható. Később visszatérhet és némelyiket ellenőrizheti.

4. lépés. Adjon nevet a munkafolyamatnak, és írja be azt a nevet és e-mail címet, ahonnan az üdvözlő sorozat származik

Pro-tip, néhány blogger úgy gondolja, hogy növeli a valódi feladó nevét és a társaság együttes használatának nyitott árát. Például a „Daren from Bitcatcha”, nem pedig csak a „Bitcatcha”.

5. lépés. Rendelje meg a ravaszt

Ebben az esetben a trigger az „amikor az előfizető csatlakozik”. Ekkor kezdjük el küldeni nekik az üdvözlő sorozatot.

mc-kioldó

6. lépés: Állítsa be az e-mail indítását

A legjobb eredmény elérése érdekében állítsa az első indítót „azonnal” állásba. Más szavakkal, előfizetője azonnal megkapja a sorozat első e-mailjét. Sokkal nagyobb valószínűséggel nyitják meg az e-mailt, ha azt közvetlenül a feliratkozás után érkezik meg – még mielőtt elvonják őket!

mc-munkafolyamat

7. lépés. Készítse el első üdvözlő e-mailjét

Most a móka kedvéért. Töltse ki az első üdvözlő levelet tartalommal, és használja a MailChimp sablonjait a stílus kialakításához. (Megragadta, hogy mit tegyen az e-mailes üdvözlő sorozatba? További tippeket kapunk alább).

8. lépés: Állítsa be az ütemtervet

Milyen hamar szeretné, hogy az előfizető megkapja a második, harmadik és negyedik e-mailt? Ez mindenkinek különbözik. Egyes esetekben, mint például a Pinterest, napi egy nagyon jól működik.

Mások – különösen a kiskereskedők és azok számára, akik online szoftvert vagy digitális termékeket árusítanak – érdemes lehet hosszabb réseket kihasználni annak érdekében, hogy az előfizetők számára bizalomépítésre kerülhessenek..

9. lépés: Tesztelés, teszt, teszt

Most, hogy az üdvözlő sorozata elkészült és fut, figyeljen az elemzésre. Nézze meg a nyitott és az átkattintási arányokat. Javíthatod őket? Csavarja be a tárgy sort, a tartalmat és az ütemezést, amíg nem lesz megfelelő.

Bónusz tippek

Mielőtt elmennék, olvassa át néhány bónusz tippet, hogy az üdvözlő sorozat a lehető legjobban teljesíthesse.

1. Melyek a céljaid??

Mielőtt elkezdené, mi a három fő célja? Így döntheti el, hogy mi történik az e-mail sorozatban. Ha Ön online áruház, akkor ez lehet a figyelem, az Instagram követői és az értékesítés.

  18 egyszerű módszer egy olyan tartalomstratégia létrehozására, amely valóban megnöveli a forgalmat

Ebben az esetben az első e-mail a történetedet fogja tartalmazni, a második a Instagram ösztönzését ösztönzi, a harmadik pedig eladásra késztet..

2. Ki vagy te??

Győződjön meg arról, hogy az első e-mail pontosan meghatározza, ki vagy.

hellofresh

3. Erősítse meg a listán való részesedést

Használja ki ezt a lehetőséget, hogy emlékeztesse őket, miért írták alá. Adjon nekik jó okot, hogy továbbra is vigyázzon az e-mailjeire. Kedvezményes vagy kizárólagos információ?

4. Mesélj egy történetet

Az egyik kedvenc üdvözlő sorozatom 20 e-mail volt! Pénzügyi társaság volt, és az üdvözlő sorozat felhasználásával mesélték el azt a történetet, hogy miként segítették egyik ügyfelüket.

Egy elbűvölő történet felhasználásával sikerült teljesen összefoglalni, kik ők, mit csináltak és hogyan adnak hozzáadott értéket. Mindeközben különféle termékeket mutattak be, kezdve egy olcsó e-könyvvel egészen a személyre szabott konzultációs szolgáltatásig..

5. Szerezzen be gyors első eladást

Minél korábban vásárló vásárol valamit (bármit is), annál jobb. Amint vásárolnak tőled, van kapcsolat. Sokkal valószínűbb, hogy a jövőben e-maileket nyitnak, és újra vásárolnak tőled.

Használja az üdvözlő sorozatot, hogy a lehető leghamarabb biztosítson egy kis eladást.

6. Döntse el először, mit szeretne mondani

Ne csak az öt e-mail sorozatot döntse el, majd kitalálja, hogyan töltse ki őket. Döntse el, mit szeretne mondani, majd ossza meg külön e-mailekre.

7. Mi a következő lépés??

Mindig hagyjon egy sziklakasztót, és tudassa velük, mikor számíthat a következő e-mailre. Ügyeljen arra, hogy odafigyeljenek rá.

Olvass tovább

8. Tartsa következetesen az e-maileket

Próbálja meg a tervezést és az elrendezést következetesen tartani a sorozat egészében. A számozott rendszerrel vagy állandó témával is tartson fenn egységes témát. Ez egy kis trükk, amely megerősíti a márkáját.

9. Kérjen további adatokat

A kezdeti regisztrációs űrlapon a legjobb, ha elkerül túl sok kérdést. A név és az e-mail cím mindössze annyit kell, hogy az előfizetők gyorsan bejuthassanak az ajtóba.

Az üdvözlő sorozat azonban lehetőséget ad arra, hogy később kérjen további információkat. Nemet, helyet és egyéb preferenciákat kérhet a harmadik vagy a negyedik e-mailben. Ez segít felosztani előfizetői listáját, és megfelelőbb e-maileket küldhet.

10. Várja meg, amíg az üdvözlő sorozat véget ér, mielőtt elküldi a hírlevelet

Ügyeljen arra, hogy új előfizetője csak az üdvözlő sorozat után kapja meg a szokásos hírlevelet vagy promóciós e-maileket. Kicsit zavaró és zavaró.

A sorozat utolsó e-mailében tudassa velük, hogy véget ért, és zökkenőmentesen helyezze át őket a szokásos hírlevelekbe.

11. Ha egy előfizető promóciós kódot használ, ne küldje el újra!

Ha egy üdvözlő sorozatot használ egy promóciós kód többszöri lenyomásához, akkor feltétlenül kövesse nyomon az eladásokat. Nem akarod továbbra is ugyanazt a promóciós kódot küldeni az előfizetőknek, ha már használják.

Az üdvözlő sorozat a tökéletes módja annak, hogy megteremtsük a márka lojalitását és erősebb ügyfélkapcsolatot alakítsunk ki a jövő számára. Az üzenetek további értékesítési lehetőségeket kínálnak, miközben előfizetője leginkább elkötelezett és izgatott az Ön terméke iránt.

Van valaki ott üdvözlő sorozatot vagy más e-mail automatizálási formát használ? A jövőt tervezi? Hadd tudassa velem gondolatait és ötleteit a megjegyzés szakaszban!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me