Използвате ли реклами във Facebook?

Те са фантастичен начин собствениците на онлайн магазини да получат своите продукти пред по-голяма аудитория. Най-важното е, че те получават вашите продукти пред правилната аудитория.

За собствениците на електронна търговия Facebook ви дава лесен начин да се насочите към много конкретен клиент и да ги закарате обратно към вашия уебсайт.

Използвайки определени трикове и съвети, можете да изтръгнете още повече стойност от тях. Можете да получите повече кликвания, по-насочени клиенти и повече продажби.

Contents

1. Използвайте въртележка за много продукти

Сега Facebook ви позволява да изберете реклама на въртележка за много продукти. Има много причини, поради които този тип реклама увеличава честотата на кликване и намалява разходите ви.

реклами за въртележка

На първо място, това е интригуващо и интерактивно. Клиентите искат да превъртат и да видят още продукти. Нашата естествена интрига ни кара да щракаме и да си играем с нея. Това привлича повече хора към вашата марка и ги ангажира.

Второ, показвате група продукти, които работят заедно. Използвайте тази опция, за да разкажете история или да обясните как взаимодействат множество продукти.

Трето, използването му показва по-широка гама от продукти. Да речем, че продавате сноуборд оборудване. Клиентите може да не искат веднага да купят сноуборд, но можете да използвате въртележка, за да им покажете по-евтини продукти като ботуши или восък. Това им дава много по-голяма причина да щракнат.

2. Използвайте видеореклама

Алгоритъмът на Facebook активно дава приоритет на видеосъдържанието. Използвайки видеоклип, е по-вероятно рекламата Ви да намери път към емисията на хората. Не само това, но е по-ангажиращ като формат. Статистиката показва, че повече от половината потребители на Facebook всеки ден гледат видеоклипове в платформата.

Много по-вероятно е клиентите ви да спрат и да гледат видеоклип, тъй като той моментално започва да се възпроизвежда, когато го превъртат.

Можете също да го използвате, за да показвате продуктите си в действие. Например Asos правят това, за да покажат гамата си от дрехи. Ако притежавате моден магазин, можете сами да направите подобно нещо. Когато създавате вашата реклама, изберете видео формата.

Asos

(Въпреки че, съдейки по новите емотикони с „гневно лице“, не всеки обича новата гама Asos!)

3. Използвайте Facebook оферти

Всички обичат продажба и клиентите ви са много по-склонни да кликнат, когато предложите отстъпка.

Ако имате продажба на продуктите си, можете да създадете реклама специално за продажбата или офертата. Защо да не създадете встъпително предложение, което да примами хората? Вижте как Macy предлага 25% отстъпка от всички продукти над 100 долара.

Макис оферта

Най-хубавото в тази реклама е, че потенциалните ви клиенти дори не е необходимо да напускат Facebook, за да я осребрят. По-малко е триенето и това затваря разликата между продажба. Щракването върху рекламата им дава уникален код, който те могат да използват на вашия уебсайт. Този конкретен метод също използва „социално доказателство“, като показва на другите, че „14, 991“ души вече са го заявили. Като цяло, това е блестящ начин да привлечете нови и съществуващи клиенти към вашия уебсайт.

4. „Увеличете“ съществуваща популярна публикация

Понякога се предпазваме от пускането на реклама, защото просто никога не знаем колко добре ще реагира. Някой ще кликне ли? Дали ще е загуба на пари? Ето защо увеличаването на съществуващ пост е чудесна идея. Можете да изберете публикация, която вече е генерирала множество акции, кликвания и взаимодействия. С други думи, знаете, че работи. Сега просто го стимулирайте, за да достигнете хиляди нови хора.

  Как получих 10 000 последователи в Twitter и 13% ангажираност

Можете да изберете да го популяризирате на хора, които вече харесват вашата страница, или да се свържете с нови хора. (Ще ви покажа още три трика за насочване по-долу). Красотата на подсилен пост е, че вече знаете, че дава резултати. Увеличете го и почти гарантирано получавате повече продажби и внимание.

Популяризиране на публикация

5. Спрете да продавате!

Не всяка реклама трябва да е фокусирана върху продажбите. Всъщност проучванията показват, че ние сме склонни да настройваме крещящи реклами. Толкова сме свикнали да виждаме реклами онлайн, че автоматично ги игнорираме. Вместо това потърсете други начини да получите стойност от вашата реклама.

Една от възможностите е популяризиране на събитие. Като собственик на електронна търговия събитията са фантастичен начин за повишаване на информираността за марката. Може би бихте могли да бъдете домакин на събитие за стартиране на продукт във вашия район. Ако притежавате моден магазин, можете да бъдете домакин на събитие на подиума или да спонсорирате облекло. Ако ръководите магазин за бижута, бихте могли да организирате уъркшоп в местния си район. След това използвайте събитие във Facebook, за да изградите информираност за него.

събитие

Вижте как пазарът на Jasper използва събитие, за да покаже своите продукти. Те не продават активно нищо, но всичко това допринася за евентуални продажби.

6. Вместо това засилете идентичността на марката си

Това е още един чудесен начин за реклама, без всъщност да продавате нищо. Вземете например North Face, например. Те са магазин на открито и приключения. И все пак рекламите им се фокусират върху укрепване на идентичността на марката им, а не директно продажба.

Северно лице

Те разбират, че рекламите във Facebook работят най-добре, когато са визуални, вдъхновяващи и вирусни по своя характер. В дългосрочен план те ще изграждат клиентската си база и ще засилят лоялността си към марката с тази форма на реклама.

7. Създайте персонализиран призив за действие

Ако питате мен, това е една от най-добрите нови функции на Facebook. Вместо да използва простия формат на кутията, сега Facebook ви позволява да създадете личен призив за действие. Той все още е изключително недостатъчно използван от марки и продавачи на електронна търговия. И все пак, това ще увеличи драстично честотата на кликване.

Създайте персонализиран призив за действие

Когато настройвате вашата реклама, насочете се към секцията „текст и връзки“. Това ще ви позволи да избирате от няколко опции за падащо меню, като „пазарувайте сега“, „научете повече“, „регистрирайте се“ и т.н. Можете също да въведете свой собствен персонален призив за действие. Това ще накара вашите клиенти да кликват и ще увеличи потенциалните ви продажби.

персонализиран призив за действие

Насочване

Facebook има уникалната способност да предлага нишова реклама. Той записва демографските данни и данните за местоположението на повечето си потребители. Той също така събира техните интереси, хобита и работни места. Всички те са супер полезни за собствениците на електронна търговия. Има обаче още по-мощни начини за насочване на вашите реклами. Ето няколко прости идеи.

8. Насочете посетителите на уебсайта си

Много собственици на магазини инстинктивно използват реклами във Facebook, за да достигнат до нови клиенти. Всъщност е много по-ефективно да се насочите към хора, които вече са посетили уебсайта Ви. Те вече са запознати с вашата марка. Те вече са прегледали продуктите ви. Там вече има връзка, така че е по-вероятно да купуват от вас. Просто трябва да им напомните! Използвайки реклами във Facebook, можете да им напомните за вашия уебсайт и да засилите идентичността на вашата марка в съзнанието им.

  Ваш маркетинг електронної пошти працює? 14 найважливіших показників для вимірювання (остаточний посібник з маркетингу електронної пошти, частина 6)

На първо място, ще трябва да използвате малко парче код, наречен „Facebook пиксел“. Вие го поставяте на своя уебсайт, така че Facebook може да събира информация за това кой посещава вашия сайт. Сега, когато настройвате рекламата си, кликнете върху опцията „Персонализирана аудитория“.

Трафик на уебсайта на Taregt

Сега ще видите тази опция. Сега Facebook ще е насочен към потребители, които вече са били на вашия уебсайт. Много по-вероятно е да получите кликването и продажбата с помощта на тази техника.

9. Насочете абонатите си към имейл

Отново това използва същия метод по-горе. Само този път целевата ви аудитория е още по-тясно свързана с вас. Те са се регистрирали във вашия имейл списък, което означава, че вече са много заинтересовани от вашите продукти. Няколко внимателни реклами във Facebook ще засилят още повече Вашата марка и ще ги убедят да купят.

Целеви имейл списък

10. Насочете хората към процеса на закупуване на нещо

Наскоро Facebook пусна нов раздел от техния алгоритъм за насочване. Нарича се „поведение“, кръг по-долу.

Насочете поведение при покупка

Като се насочите към „поведение при покупка“ в падащото меню, можете да изберете да насочите хората, които са в процес на закупуване на определен продукт. Да кажем, че сте разглеждали уебсайтове, които търсят да купят нова игрова конзола. Използвайки бисквитки във вашия браузър, Facebook знае кога сте търсили нова конзола, така че започва да ви показва реклами, пригодени за игри. Вероятно сами сте преживели това.

Като продавач в електронна търговия можете да обръщате таблиците. Сега можете да се насочите към хора, които са в процес на закупуване на конзола. Перфектен, ако продавате игри или аксесоари. Можете да го направите за почти всичко: бижута, мода, слънчеви очила и т.н..

11. Насочете към хората въз основа на доходите си (или над средните онлайн разходи)

Ако съхранявате скъпи продукти, рекламата Ви обикновено се губи на счупен студент! Да речем, че продавате луксозни сапуни за баня за 100 долара сапунен бар или премиум слънчеви очила за 500 долара на чифт. Явно имате предвид специфичен пазар от висок клас. Никога не съм виждал счупен студент да пада 100 долара върху сапун, така че просто хвърляте рекламни пари във въздуха, ако промотирате продукта си пред широката аудитория.

Целеви доходи

Насочвайки хората само с висока нетна стойност или висок среден доход, е по-вероятно да ударите целевата си аудитория.

Facebook също категоризира онези, които прекарват повече от средното онлайн. Естествено, тези потребители във Facebook са щастливи да извадят кредитните си карти и обичат малко онлайн пазаруването! Това са перфектните потребители, към които трябва да се насочите, особено когато стеснявате с интереси и демографски данни.

12. Насочете родителите според възрастта на децата си (или насочете към бъдещите майки!)

Този е чудесен за всеки, който продава бебешки продукти, детски дрехи или продукти за родители. Но очевидно има огромна разлика във възрастта за родители с деца. Насочването към „родители“ може да означава тези с тийнейджър. Доста безсмислено, ако продавате бебешки аксесоари. Така че Facebook го разбиват във възрастта на децата на родителя.

Целеви родители

Има и страхотна категория точно под тази за „бъдещи майки“. Това е огромен пазар, който можете да използвате, ако продавате бебешки дрехи, а Facebook ви позволява да промотирате директно всички бременни майки по света!

13. Насочете някого в дългосрочни отношения

Двойките, които са на половина свят далеч един от друг, обичат да изпращат подаръци. Можете да им помогнете, като ги насочите директно. Facebook използва различните си анализи, за да идентифицира двойки, които са в дългосрочни отношения.

  Come ho ottenuto 10.000 follower su Twitter e tasso di coinvolgimento del 13%

Целеви релатингови връзки

Както можете да видите на изображението, можете да насочвате и към хората, ако те имат годишнина. Тези хора неизменно търсят подарък в близко бъдеще. Можете също да се насочите към приятели на тези, които имат нова работа, или приятели на наскоро ангажирана двойка. Това са хора, които вероятно търсят да купят нещо.

Оптимизация на изображения

Facebook дава приоритет на изображенията и видеоклиповете над други форми на съдържание, така че трябва да ги получите точно. Трябва да спрете хората в техните песни с привличаща вниманието снимка. Ето няколко трика, които ще помогнат.

14. Използвайте бял фон

Рекламните експерти направиха хиляди тестове и стигнаха до извода, че белите фонове водят до повече кликвания. Защо? Защото по принцип тя привлича окото. Уеб дизайнерите редовно използват бяло пространство, за да изпъкнат повече основния обект.

Бяло пространство

На това изображение вижте как оранжевото изскача от екрана. Той е подсилен от белия екран зад него. Погледът на клиента се привлича автоматично към него и е много по-вероятно да натисне връзката. Опитайте сами със собствените си реклами.

15. Използвайте Правилото на третините

Правилото на третините е принцип на дизайна, който помага да се създаде усещане за баланс в изображението. Прилагането на този принцип е лесно; разделете изображението си на 9 еднакви по размер кутии, като нарисувате две линии хоризонтално и две вертикално. Поставянето на основната тема на вашата реклама в напречните сечения на начертаните линии създава балансирано усещане. Ето една реклама, внедрила това правило:

Правило на третините

Тези момчета го получават абсолютно точно тук. Ярките цветове изскачат, докато има усещане за еднаквост и баланс – всичко благодарение на удобния денди „правило на третините“. Забележете колко умишлени са пропорциите на обектите; две трети от рекламата ще бъдат обувките (основен обект), докато крайната една трета ще бъде марката (вторичен обект). Това осигурява визуална йерархия, където първо сте привлечени от техните красиви мокове, след което сте запознати с марката. Те също така придават на продукта и логото тона дишане, придавайки му елегантен и добре балансиран допир. Прочетете повече за принципите на дизайна на Facebook Ads.

16. Винаги поставяйте продукта си в дясната ръка

Този трик може да изглежда странно, но статистиката показва, че продуктите се продават по-добре, когато се рекламират в дясната ръка на човек. Луд! Но, вярно. Всичко това се основава на познания за вековния маркетинг. Например в магазин например предметите, които редовно купувате, се поставят от дясната страна, докато се движите надолу.

Кокс дясна ръка

Можете да използвате същия този трик онлайн. Очите ни веднага са привлечени към дясната ръка. За повечето от нас е по-естествено.

Можете да използвате всички видове джиди умове при използване на онлайн маркетинг и реклама.

БОНУСЕН ТРИК! 17. Използвайте точна цифра за ценообразуване

Умът ви обработва обикновена фигура много по-бързо от една с стотинки. Така че, вместо да популяризирате чифт слънчеви очила на цена 14,95 долара, популяризирайте ги на 15 долара. Не се страхувайте да заобикаляте нагоре или надолу в стремеж към по-добра честота на кликване.

Използвайки тези трикове, можете да постигнете много повече продажби както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Както винаги, аз съм тук, за да отговоря на всички въпроси, които имате относно рекламата или маркетинга във Facebook като цяло. Благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me