Pokemon Go är ett bonafide-fenomen. Den toppade appdiagrammet för ‘högsta bruttonivå’ i den amerikanska App Store på bara några dagar, innan den startade i 69 länder (och räknar).

Här är bara några mer galen statistik:

  • Pokemon Go genererade som högst dubbelt så mycket daglig användning som Facebook-appen.
  • Den har mer aktiva användare än Twitter.
  • 645 miljoner interaktioner på sociala medier om Pokemon Go under de första tio dagarna.

… Och fyra veckor i mitt liv kommer jag aldrig tillbaka.

Pokemon Go Craze

Men Pokemon Go är inte bara en teknisk sensation, det är en fantastisk kassagenerator för småföretag och företagare. Genom att utnyttja trenden har vissa företag ökat sina vinster med 75%.

Det har varit särskilt kraftfullt för små restauranger och kaféer. I en ny undersökning sa 84% av Poke-jägarna att de besökte ett litet företag medan de spelade och spenderade i genomsnitt 11,30 dollar..

Andra har startat nya onlineföretag eller använt trenden för att fånga nya leads via sociala medier. Detta tar gamification till nästa nivå! Jag har sammanställt 19 olika sätt som människor har tjänat pengar med Pokemon Go, med några tips om hur du kan följa deras ledning, men först …

Vad är Pokemon Go?

Appen uppmuntrar spelare (eller ‘Pokémontränare’) att hitta Pokémon i den verkliga världen omkring dem. Till exempel kan du se en Pikachu på din lokala skola eller en Squirtle på gymmet.

(Eller … mer troligt … en annan friggin ‘Pidgey överallt).

Appen använder ‘augmented reality’ – en teknik som lagrar digitala element över den verkliga världen – för att visa Pokemon genom din smarttelefons kamera.

Det betyder att miljoner Pokémonjägare är ute i den verkliga världen, utforskar nya platser, jakter ut små varelser. Hundratals småföretag har utnyttjat detta med pizzeriaer och kaféer som erbjuder rabatter och incitament för Pokemon Go-spelare (trots allt är Pokémonjakt törstigt arbete!)

Pokemon-go-1

Online-företag kommer också in på åtgärden. Pokemon Go fick sex miljoner Twitter-omnämnanden under sin första vecka, med hundratals företag som hoppade in i konversationen för att fånga leads.

Det är en viktig påminnelse om att du också kan marknadsföra din online-verksamhet i den verkliga världen. Låt oss titta närmare på några av de företag som betalar in.

1. PokemonGoAmerica.com

Om det finns en sak som du kan garantera när en trend blåser upp, är det att säljare av webbplatsdomäner kommer att krypa ut ur träverket!

Domänen “PokemonGoAmerica.com” var kort på auktion på eBay för en häpnadsväckande $ 2.999. Om du kan få ett lukrativt domännamn innan en trend tar fart, kan du tjäna snabbt genom att sälja det.

2. Poketree.com

Det finns en hel stugindustri som dyker upp runt Pokémon Go. Köp och försäljning av Pokemon Go-konton har blivit särskilt populärt, med höga konton som säljer till relativt höga priser.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com inrättades som en marknadsplats för att köpa och sälja dessa konton. I skrivande stund kan du till exempel köpa ett nivå 21-konto för $ 150.

Poketree fungerar också som en mer allmän marknadsplats, där säljare erbjuder “äggkläckningstjänster” och T-shirts att köpa. Webbplatsen själv tjänar pengar genom visningsannonser, och förmodligen en liten provision på varje försäljning.

3. T-Mobile

T-Mobile är en av Storbritanniens största mobil- och bredbandsleverantörer, och de använde snabbt Pokemon Go för att generera leads för sina affärer.

T Mobile Free Data för Pokemon Go Player

De tappade genialt till ett av de största problemen som Poke-jägare står inför: behovet av 3G- och 4G-data! De erbjöd sina kunder gratis obegränsad information för Pokemon Go (under ett helt år). T-Mobile främjade också 50% rabatt på bärbara kraftpaket i sina butiker, så Poke-jägare hade ett alternativ i fall av batteriladdning.

De introducerade detta unika erbjudande till nya och befintliga kunder, så de kommer sannolikt att ha genererat tusentals nya leads genom att utnyttja Pokemon-trenden.

4. Donuttid

Donut Time (en australisk bakare) hoppade på trenden genom att skapa ett speciellt sortiment av Pokemon donuts, kallade ‘I Pika-select you!’ , samlade 10 000 likes och nästan 2 000 kommentarer.

Donut Time Pokemon Go Theme

Donut Time är alltid snabba att hoppa på nya trender, eftersom de tidigare skapat en “Donald Trump” munk! Med Instagram för att bygga sin publik är de ett av de bästa exemplen på mobilmarknadsföring.

5. Pop Shop, New Jersey

Detta matställe i New Jersey är alltid populärt tack vare sina grillade ostsmörgåsar, men med Pokemon Go i full gång drar det in ännu större folkmassor.

De erbjöd gratis glass till alla Pokemon Go-spelare som beställde en förrätt i restaurangen. Kampanjen fungerade så bra att de slutade.

pokestops

Pop Shop hade tur att vara belägen nära en “Pokestop”, där nya pokeballs och andra artiklar regelbundet spawn. Dessa Pokestops är en bikupa för Pokemon-spelare. Faktum är att 71% av spelarna har besökt ett företag helt enkelt för att det låg nära en Pokestop.

Om du äger ett företag nära en Pokestop kommer det att bli betydligt lättare att locka spelare till ditt kafé, restaurang eller butik.

6. McDonald’s sponsrade Pokestops

Hittills har Pokemon Go varit helt fri från reklam. Det är uppfriskande för spelare, men frustrerande för företag som inte har kunnat betala in direkt från appen.

Det håller på att förändras eftersom Niantic (laget bakom spelet) håller på att öppna upp ‘sponsrade Pokestops’.

mcdonalds sponsrade pokestop

Den första som gynnas är McDonald’s. De har kommit överens om att sponsra 3 000 Pokestops i Japan, vilket sannolikt kommer att leda till en enorm ökning av fottrafiken när Pokehunters stannar vid McDonald’s för att fånga Pokemon och driva upp.

Starbucks kommer också in på actionen, och vi kan se sponsrade Starbucks Pokestops snart. Det är en teknik som Niantic använde tidigare i sitt tidigare spel ‘Ingress’, där Jamba Juice var en sponsrad plats.

Niantic har antytt att andra företag också kommer att kunna ansöka om en “sponsrad Pokestop”, men de har varit tyst på exakta detaljer. Håll utkik efter utvecklingen på deras webbplats.

7. L’inizio Bar, Queens

En pizzeria gick ett steg längre. L’inizio Pizza Bar, som ligger på en Pokestop, köpte ett antal ”lockmoduler” från Pokemon Go-webbutiken. Dessa lock lockar Pokémon snabbare än vanligt och aktiveras i 30 minuter.

Köpta lockmoduler - L’inizio Bar

Pokémonjägare går aktivt mot lockar i hopp om att fånga nya och sällsynta Pokémon. Genom att placera en lockmodul på sin restaurang, chefen, såg Sean Benedetti sin verksamhet öka med 75% när kunderna flockade för att fånga dem alla.

Vi fick folk att komma ner, sitta ner och få ett par öl och spela Pokémon-spelet, förklarade Benedetti till New York Post.

Enligt en undersökning hade 68% av Pokemon Go-spelarna besökt ett företag eftersom det fanns ett “lock” där. Fyrtioåtta procent av dem stannade i 30 minuter längre.

Om du driver ett kafé, restaurang eller bar kan det vara en lukrativ avkastning att aktivera ett lock (kostar 100 Pokecoins – ungefär $ 1,49).

8. Australiska bananer

Verksamheter i verklig värld kan säkert öka sitt fotfall genom att locka Pokémon-spelare. Men det betyder inte att onlineföretag missar.

Ta till exempel “australiska bananer”. Det finns inte mycket chans för spännande marknadsföring på sociala medier för ett bananföretag, men de körde sitt Pokemon-relaterade Facebook-inlägg perfekt.

Australian Bananas Pokemon Go

Inlägget var deras mest engagerande genom tiderna och genererade över 7000 likes och de svarade på hundratals kommentarer. Ett bra sätt att bygga upp varumärkesigenkänning.

9. Whataburger

Whataburger använde ett liknande initiativ, men fotograferade en bild av en hamburgare istället för en Pokemon. Inlägget genererade över 80 000 reaktioner och exponerade varumärket för tusentals nya potentiella kunder.

Whataburger Photoshop Bild av Burger

10. Gratis wifi i köpcentra

Varje Pokémon Go-spelare vet att appen är en enorm dränering för 3G- och 4G-data. Det är därför många flockar mot gratis wifi-hotspots. Köpcentra har kommit in på trenden efter att ha sett hundratals spelare i sina livsmedelsbanor.

I Hong Kong, till exempel, har fotfallet i köpcentra ökat med 10-12% sedan spelet lanserades. Över hela världen utnyttjar gallerior och erbjuder gratis wifi i utbyte mot en e-postadress. Varje Poke-hunter som registrerar sig är en ny ledare.

11. Six Flags Adventure Park

Temaparker och turistattraktioner över hela världen har betalat in Pokemon-åtgärden sedan juli. Shinjuku Gyoen National Garden (känd som Pikachu Park) i Japan har till exempel sett turister stå i kö runt blocket för att komma in, till en kostnad av 200 yen!

Men Six Flags Adventure temapark i New Jersey gick ett steg längre. De skapade en Poke-guide med en karta som hjälpte besökare att hitta alla de bästa Pokemon inuti dess grindar.

Six Flags Adventure pokemon karta

12. Pokémon Go-buss 24/7

Entreprenörskap handlar om att lösa problem för människor. Och det största problemet med Pokemon-fanatiker är att ta sig runt tillräckligt snabbt för att fånga Pokemon!

pokemon go buss new york

Det är där 24/7 Pokemon Go-bussen kommer in (den är dekorerad för att se ut som en Pikachu). Baserat i New York kostar tjänsten $ 0,99 för varje Pokestop som besöks, $ 24,99 för att ta över ett gym och $ 49,99 för äggkläckningstjänster.

13. Pokémon-taxiturer i Manchester, Storbritannien

Ett liknande företag tog tag i staden Manchester i Storbritannien i sommar. För £ 20 kommer ett av stadens taxiföretag att para dig med en specifik “Pokémonförare” som tar dig runt de mest populära Pokémon platserna i staden.

I Nashville har ett företag som heter Joyride (som vanligtvis tar besökare på unika stadsturer) börjat erbjuda privata Pokémon Go-turer till $ 45 per person.

14. TeeTurtle Pokemon T-shirts

TeeTurtle introducerade ett urval av Pokemon-inspirerade T-shirts, som bevisar att onlinebutiker också kan dra nytta av manen..

TeeTurtle Pokemon T-shirts

De samlade en enorm kampanj över hela sociala medier, uppmärksammade Pokémon-tee och fick folk att prata. Det är alltid en bra idé att introducera en ny produkt som utnyttjar en ny trend. Småföretag är bäst lämpade att reagera snabbt och få en ny produkt i hyllorna.

15. Muncie Animal Shelter

Muncie Animal Shelter letar alltid efter frivilliga som kan hjälpa till att gå med sina hundar, och Pokemon Go erbjöd det perfekta tillfället att hitta nya hundvandrare. Om folk är ute och jakter Pokémon, varför inte låta dem ta en hund med sig?

Gå en gud medan du kläcker din Pokemon!

Några timmar efter att ha lagt ordet ut via Facebook hade Muncie en kö med människor som väntade på att ta hundarna på en promenad. Inlägget på Facebook fick 25 000 aktier som visar hur kraftfull de sociala medierna kan nå.

16. US Space & Rocket Center

US Space and Rocket Center är inte exakt en naturlig anpassning för Pokemon, men tack vare ett smart initiativ ser de en översvämning av nya besökare på museet.

Space Center erbjuder en rabattpost till de som visar Pokemon-appen på sin telefon och är värd för en Pokémon “Safari Zone”. Förutom billigt inträde lovar centret också att hålla sina 22 Pokestops fyllda med lockmoduler för att generera hundratals nya Pokemon.

Enligt teamet är det ett “säkert, familjevänligt sätt att njuta av Pokémon Go och lära sig om vetenskapen om rymdutforskning!”

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Detta hotell i Grand Rapids använde den unika idén att ta sida i Pokemon-striden! Spelet tillåter varje användare att välja ett lag, Team Mystic, Team Instinct eller Team Valor.

Rabatt för Team Mystic

CitySen erbjöd 10% rabatt till alla Team Mystic-spelare för att locka dem i baren. Det är ett annat sätt att dra nytta av spelets inbyggda funktioner.

Att hoppa på trender är ett utmärkt sätt att säkerställa ditt företag en kortsiktig bult i trafik, försäljning eller erkännande. Det hjälper långsamt att bygga långsiktig fasthållning och ger ditt företag en personlighet.

Även om du är sen till Pokemon Go-festen kommer det alltid att finnas en annan trend runt hörnet. Håll ögonen skalade och dra fördel!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me