Het was kort en krachtig, maar onze vierdelige Shopify-gids eindigt eindelijk met deze gids om een ​​Shopify-winkel te promoten!

Dit laatste gedeelte is het moeilijkste, maar het is ook het meest lonende.

Tot nu toe hebben we je winkel online, enkele producten toegevoegd en een boost gegeven met de geavanceerde functies van Shopify. Het enige dat u hoeft te doen, is enkele klanten aantrekken!

hoe-shopify promoten

Als u helemaal opnieuw begint, is dit vaak een langzaam proces. Die eerste klanten zijn altijd het moeilijkst te vinden en het kan frustrerend zijn.

Met behulp van deze zeven geweldige trucs gaan we dingen versnellen en bezoekers naar uw website laten stromen.

Bekijk onze complete Shopify-gids

  • Deel 1: Hoe u in slechts 19 minuten een Shopify-winkel opzet
  • Deel 2: 11 Shopify-functies die uw verkoop zullen stimuleren
  • Deel 3: Shopify SEO: 9 essentiële zaken om de Google Rank van uw winkel te versterken
  • Deel 4: “Hoe trek ik klanten aan ??” De eerste 7 stappen voor het promoten van uw Shopify-winkel
  • Is Shopify voor jou? Lees onze uitgebreide Shopify-recensie

1. Maak contact met ‘influencers’

Het is lastig om te weten waar u moet beginnen bij het promoten van uw online winkel. Bloggen en updaten van sociale media kan zinloos zijn als je een klein publiek hebt.

Daarom heb ik ‘verbinden met influencers’ op nummer 1 gezet. ‘Influencers’ zijn individuen of websites met een enorme aanhang op het internet. Eén tweet of Instagram-bericht over uw producten kan een golf van verkeer naar uw website sturen en die eerste doelgroep opbouwen.

Bekijk hoe deze mode-influencer post over een Express Runway-product:

shopify-influencers-voorbeeld

In sommige gevallen brengen influencers een vergoeding in rekening om uw product te promoten. Voor influencers met meer dan een miljoen volgers kan die vergoeding oplopen tot tienduizenden dollars.

Het is duidelijk dat de meesten van ons geen $ 10k + rondslingeren! Maar neem de modewebsite Bachlr als voorbeeld. Ze gingen van nul naar 20.000 winkelbezoekers door Instagram-influencers te vragen hun producten te promoten.

Maak een lijst van influencers in je niche en stuur ze een vriendelijke e-mail (en misschien een gratis product!)

2. Bouw een Instagram-publiek op

Normaal gesproken zou ik een algemene aanwezigheid op sociale media aanbevelen. Maar als je net begint, probeer dan al je inspanningen op Instagram te steken.

Waarom? Omdat Instagram-gebruikers meer betrokken, actiever en ontvankelijker zijn voor merken dan Facebook of Twitter.

Shopify instagram-voorbeeld

(afbeeldingsbron)

Persoonlijk denk ik dat Facebook een punt van oververzadiging bereikt met marketing. Bovendien voorkomt hun algoritme dat je je volledige publiek bereikt zonder ervoor te betalen (daarover later meer).

Aan de andere kant kun je met Instagram een ​​veel groter publiek bereiken en kun je naast elk bericht een knop ‘Nu kopen’ gebruiken. Perfect voor eigenaren van online winkels!

Plaats verbluffende afbeeldingen van uw producten en laat uw volgers groeien door interactie met Instagram-gebruikers in uw niche.

Meer willen? Waarom Instagram het beste sociale netwerk is voor online retailers

3. Stel een e-maillijst samen en verstuur regelmatig nieuwsbrieven

Neil Patel zei dat dit het beste was toen hij zei: “Van alle kanalen die ik als marketeer heb getest, presteert e-mail voortdurend beter dan ze allemaal.”

E-mailmarketing is de beste manier om terugkerende klanten te krijgen en de verkoop continu te stimuleren. De mensen op uw e-maillijst zijn tenslotte uw meest betrokken klanten. Ze zullen het meest waarschijnlijk bij u kopen!

Asos e-mailvoorbeeld

Begin met het verzamelen van de e-mailadressen van iedereen die een product koopt. Voeg vervolgens een aanmeldingsformulier op uw site toe om klanten vast te leggen die nog niet helemaal klaar zijn om bij u te kopen.

Meer willen? Probeer onze zesdelige serie over e-mailmarketing

4. Schrijf fantastische inhoud met Shopify’s blog

Als je niet overtuigd bent van de kracht van bloggen, bekijk dan eens deze infographic. De belangrijkste statistiek is dit:

61% van de mensen heeft iets gekocht op basis van een blog.

Zo krachtig is content voor eigenaren van online winkels. Niet alleen dat, maar winkels die blog krijgen 97% meer inkomende links (wat essentieel is voor uw Google-ranking).

Het schrijven van inhoud helpt nieuwe klanten aan te trekken. Het helpt je om contact met ze te maken en een merkaffiniteit te kweken. Het belangrijkste is dat je ze naar de verkoop kunt duwen.

Begin met het vastleggen van één bericht per week dat zal resoneren met uw doelgroep. Misschien is het een productrecensie, verzamelpost of lijstartikel.

Meer willen?
– 18 eenvoudige manieren om een ​​contentstrategie te creëren die verkeer stimuleert
– 1000 woorden in een uur – Hoe hard bloggen & Snel

5. Pomp wat geld in Facebook-advertenties

Alle technieken zijn tot nu toe effectief, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn traag.

Bloggen, social media en contact maken met influencers kost tijd. Als u snel verkeer wilt, is adverteren de snelle oplossing die u zoekt.

(afbeeldingsbron)

Facebook-advertenties zijn eenvoudig en effectief. Met hun algoritme kunt u een ongelooflijk nichepubliek targeten op basis van locatie, leeftijd en persoonlijke interesses. Het is de beste manier om uw producten onder de aandacht van uw doelklanten te brengen.

Experimenteer eerst met een klein bedrag. Pas de afbeeldingen, kopieer- en doelgroepspecificaties aan totdat u een sterke conversieratio begint te zien. Verhoog vervolgens de uitgaven.

Meer willen? De geheimen voor een hogere klikfrequentie op uw Facebook-advertenties

6. Vergeet de echte wereld niet!

Met Shopify kun je je winkel meenemen naar de echte wereld. Het enige dat u nodig heeft, is de kaartlezer van Shopify.

shopify-pos

Nu kunt u markten bezoeken en uw producten voor fysieke klanten presenteren. Waarom vraagt ​​u uw lokale boetiek niet om ook enkele van uw producten op voorraad te hebben?

Laat posters, folders en brochures in de stad achter waar uw doelgroep ze zou kunnen zien. Zet demonstraties of evenementen op in uw plaatselijke coffeeshops. Wees creatief en proactief over uw marketing.

Meer willen? 7 dingen die u niet doet om uw winkel in de echte wereld op de markt te brengen

7. Start een verkoop

Iedereen houdt van een uitverkoop. Vraag het maar aan Amazon die tijdens Black Friday-weekend $ 3,75 miljard verdiende!

Verkoop werkt omdat het klanten een gevoel van urgentie geeft. Mensen willen geen koopje missen en weten dat de verkoop niet lang zal duren.

Het is een geweldige manier om klanten te converteren die nog niet helemaal klaar waren om bij u te kopen. Het gaat erom de eerste paar kopers onder controle te krijgen.

U kunt de geavanceerde functies van Shopify gebruiken om producten in uw winkel te verdisconteren. Probeer vervolgens de verkoop te promoten met Facebook-advertenties.

Meer willen? “Ik verdien $ 1.000 in mijn vrije tijd” – Hoe een modewinkelier online een klein fortuin verdient

Laatste gedachten…

Shopify is de snelste manier om uw droom om een ​​online winkel te runnen werkelijkheid te maken. Het lijkt misschien ontmoedigend, maar je pakt het snel op! Ga nu aan de slag bij Shopify.

Laat het me weten als je Shopify al gebruikt in de reacties hieronder. Of, als je nog vragen hebt, ik zal ze graag beantwoorden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me