13 Website doelen om in te stellen (en te verslaan)

Ik ben geobsedeerd door het stellen van websitedoelen. Ze houden me op het goede spoor en het is de enige manier om een ​​bedrijf te laten groeien.

Helaas komt succes niet van de ene op de andere dag (als het maar zo was!). Soms lijkt het alsof er een succesvolle nieuwe website of bedrijf uit de lucht komt vallen, maar zo werkt het niet.

Achter de schermen werken ze al maanden (misschien jaren) weg. Ze stellen duidelijke stapsgewijze websitedoelen om ervoor te zorgen dat ze het volgende niveau bereiken.

Vandaag heb ik 13 beproefde doelen die je voor jezelf kunt stellen.

Voordat we ingaan op de specifieke doelen, laten we het hebben over hoe we ze kunnen structureren.

Maak S.M.A.R.T. website doelen

SMART-Goals-Featured-Image

(afbeeldingsbron)

Doelen werken alleen als ze zich houden aan de volgende S.M.A.R.T. reglement:

Specifiek – Bekijk deze twee doelen: “Ik wil meer website-inkomsten” OF “Ik wil een omzetstijging van 20% tegen januari 2017”. Welke vind jij het beste?

Meetbaar – Je hebt doelen nodig die je kunt testen, definiëren en meten. Website bezoekers, social media nummers zijn allemaal meetbare zaken. ‘Bewustzijn vergroten’ is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig.

Actiegericht – Kun je echt iets doen om je doel te bereiken??

Realistisch – ‘Amazon inhalen als topverkoper’ is ongeveer net zo realistisch als ‘land op de maan!’ (En veel geluk voor jou!) Maar maak je doelen ook niet te gemakkelijk. Duw jezelf. Vind die goede plek tussen realistisch en ambitieus.

Tijdig – Er moet een einddatum zijn. Vandaag stellen we al onze einddatums in voor 1 januari 2017.

Dat is de basis van het stellen van doelen. Maar er is meer.

Het opsplitsen in hapklare brokken

We moeten uw doelen in kleine delen opsplitsen. De websitedoelen in dit artikel (ze komen eraan, ik beloof het) zijn allemaal middellangetermijndoelen. D.w.z. we streven ernaar ze binnen 6-7 maanden te bereiken.

Dat is een lange tijd vooruit en het is gemakkelijk om afgeleid te worden of de voortgang uit het oog te verliezen.

Wat u moet doen, is ze als volgt opsplitsen:

Driehoek-doel

(afbeeldingsbron)

1. Het jaarlijkse doel – bijv. Bereik 10.000 unieke bezoekers per maand

2. Verdeel het in maandelijkse doelen – Streef naar 2.000 in juni, 3.000 in juli, 4.000 in augustus etc. Het toevoegen van 1.000 nieuwe bezoekers per maand lijkt niet zo ontmoedigend als het vinden van 10.000 overnachtingen, toch?

3. Wekelijkse doelstellingen – Wat moet je elke week doen om dat maandelijkse doel te bereiken? Is het meer inhoud publiceren? Kunt u wat Facebook-advertenties weergeven of vaker een nieuwsbrief sturen??

4. Dagelijkse doelstellingen – Wat kunt u elke dag doen om die wekelijkse doelstellingen te bereiken. Begin met het schrijven van een blogpost? Uw advertentietekst optimaliseren? Tweak uw nieuwsbrief voor hogere open tarieven?

Zie je hoe deze kleine stappen je allemaal naar dat GROTE doel leiden? Laten we nu, zoals beloofd, ingaan op de echte websitedoelen!

De 13 websitedoelen

Daar gaan we. Dit zijn allemaal specifiek, meetbaar, actiegericht en actueel (voltooid tegen het einde van het jaar!)

Wat betreft ‘realistisch’, dat is aan jou. U moet cijfers kiezen die logisch zijn voor uw website. Kies cijfers die haalbaar, maar ook ambitieus zijn!

1. Unieke websitebezoekers

Verhoog-Returning-Traffic-Gym-Website

(afbeeldingsbron)

Deze gaat helemaal over websiteverkeer. Simpel gezegd, meer verkeer staat gelijk aan meer verkopen, meer abonnees en meer kansen. Stel dat u momenteel 2000 unieke bezoekers ontvangt en dat levert $ 500 op. Als u het aantal bezoekers verhoogt tot 10.000, verhoogt u over het algemeen uw inkomen tot ongeveer $ 2500 (dat is geen exacte wetenschap, maar u begrijpt het wel!)

Hoe je dat kunt bereiken: Inhoud is hier uw beste kans. Besteed wat tijd aan het maken van adembenemende content, optimaliseer deze voor zoekmachines (hierover later meer) en doe net dat beetje extra als het gaat om het promoten ervan. U kunt ook een snelkoppeling nemen door verkeer via advertenties te genereren.

Hoe het te meten: Stel een Google Analytics-account in als u dat nog niet heeft gedaan. Stel de periode in op ‘vorige maand’ en zoek naar het cijfer ‘gebruikers’.

unieke bezoekers

2. Paginaweergaven

De meeste marketeers zullen u vertellen dat unieke bezoekers een belangrijkere statistiek zijn dan paginaweergaven. En dat is waarschijnlijk waar. Maar ik stel ook graag doelen voor paginaweergaven. Waarom? Omdat paginaweergaven een goede indicatie zijn van hoe boeiend mijn site is.

Grote aantallen zijn niet goed, tenzij die bezoekers waarde krijgen van de site. Hoge paginaweergaven vertellen me dat mensen op meer dan één pagina klikken. Ze lezen veel inhoud en genieten van de website.

Hoe je dat doet: Bedenk manieren om mensen betrokken te houden op uw site en hen een mooie lange reis te sturen. ‘Vergelijkbare artikelen’ onderaan uw blogposts werken goed. Dus doe veel verleidelijke links op het zijpaneel. Overweeg om uw navigatie ook intuïtiever te maken.

Hoe het te meten: Google Analytics nogmaals, direct naast uw unieke bezoekers.

paginaweergaven

3. Verlaag het bouncepercentage

Bouncepercentage is het percentage gebruikers dat weg ‘stuitert’ voordat ze op een andere link klikken. Ze kijken naar één pagina en verdwijnen dan. Onthoud dat we willen dat gebruikers blijven en ontdekken. Meer geëngageerde bezoekers kopen immers vaker bij u.

Hoe je dat doet: Mijn eerste advies is om de snelheid van uw websiteserver te controleren. Bezoekers zullen minder snel ‘stuiteren’ wanneer uw site snel laadt. De tweede gaat over inhoud en betrokkenheid. Houd gebruikers op uw website met diepe, boeiende inhoud. Gebruik de techniek ‘gerelateerde artikelen’ om ervoor te zorgen dat mensen op meer dan één pagina klikken.

Hoe het te meten: Goede oude Google Analytics. (Het onderstaande voorbeeld is een slecht bouncepercentage – probeer 50% te mikken en duw het vervolgens lager en lager)

bouncepercentage

4. E-mailabonnees

Alle grote namen in marketing zijn het allemaal over één ding eens: e-mailabonnees zijn het meest lucratieve aspect van uw online bedrijf. Neem Appsumo die dit zei over hun e-maillijst: “AppSumo.com is een bedrijf met 7 cijfers en 90% + komt van e-mails”.

Abonnees op uw e-maillijst zijn uw ‘populairste’ leads. Ze zijn geïnteresseerd in wat u te bieden heeft en zullen eerder converteren. Bovendien kunt u rechtstreeks met hen communiceren – rechtstreeks in hun e-mailinbox. Je abonnees stimuleren is een essentieel doel.

Hoe je dat doet: Verhoog het aantal aanmeldingsvakken op uw site. Gebruik zijpanelen, hallo-balk en pop-ups (indien van toepassing). Bied een stimulans zoals een gratis cursus, eBook of beter nog een ‘inhoudsupgrade’.

Hoe het te meten: Als u dit nog niet heeft gedaan, stelt u een MailChimp-, Aweber- of Campaign Monitor-account in. Ze houden uw abonnees bij en volgen de groei van uw lijst. Hier is onze gids over het samenstellen van uw e-maillijst & het verzenden van uw eerste nieuwsbrief. (MailChimp hieronder weergegeven)

abonnees

5. E-mail open tarief en klikfrequentie

Nu uw abonneetarief stijgt, sturen we ze wat e-mails! Zoals altijd moeten we ook hier nieuwe doelen stellen. Wat is uw huidige open tarief? En welk percentage van degenen die het openen, doorklikken naar uw website?

Laten we proberen het te verdubbelen. Neil Patel ontdekte dat ‘van alle marketingkanalen [die hij heeft getest], e-mail voortdurend beter presteert dan ze allemaal’. Het verhogen van uw open tarieven en doorklikpercentages zal daarom extra waarde uit uw abonneelijst drukken.

Hoe je dat doet: Er zijn hier allerlei trucs. Begin met een intrigerende onderwerpregel om uw open rate te verhogen. Het gebruik van de voornaam van de abonnee verhoogt over het algemeen ook de open rate. Wat betreft klikken, maak de koppen en afbeeldingen aantrekkelijk. Of bied een korting die teruggaat naar uw website.

Hoe het te meten: Duik terug in uw e-mailbeheerder (in dit geval MailChimp). Klik op uw rapporten en meet de verbetering in open rate en doorkliks.

open ratio

6. Volgers van sociale media

U hoeft me niet te vertellen hoe krachtig sociale media zijn voor uw bedrijf. Meer Facebook-fans betekent dat uw inhoud door meer mensen wordt gezien. Dat betekent meer verkeer naar uw site. Hogere Twitter- en Instagram-volgers betekenen een groter bereik voor uw merk.

Het gaat ook om perceptie. Grote volgnummers zorgen ervoor dat je er gezaghebbend uitziet. Klanten vertrouwen merken met grotere aantallen. Het is sociaal bewijs.

Hoe je dat doet: Nogmaals, dit begint allemaal met geweldige inhoud. Maak inhoud die mensen willen delen. Kies voor een dagelijkse aanpak om uw social media-nummers te verhogen met regelmatige posts. Stimuleer actief delen en voeg ‘like’- en’ follow’-vakken toe aan uw site. Lees ons recente bericht over groeiende Twitter-volgers voor meer informatie.

Hoe het te meten: Facebook heeft een zeer geavanceerd gedeelte ‘Insights’ om de maandelijkse groei van uw pagina te volgen. Twitter heeft ook een ‘Analytics’ -gedeelte met een maandelijks aantal volgers. Voor andere platforms moet u dit mogelijk handmatig doen.

Facebook volgers

7. Betrokkenheid van sociale media en doorklikcijfers

Zoals ik eerder al zei, zijn cijfers niet goed tenzij ze iets doen. Je hebt misschien heel veel volgers, maar vinden ze het leuk, delen ze en communiceren ze met je berichten? Klikken ze door naar uw website? Betrokkenheid laat zien hoe waardevol uw volgers zijn. Zijn ze actief en betrokken??

Hoe je dat doet: Wees zelf actief. Vragen stellen. Inspireer het debat. Open een gesprek. Reageer op tweets en vragen. Creëer een persoonlijkheid in plaats van alleen inhoud te dumpen.

Hoe het te meten: Nogmaals, duik in je Facebook- of Twitter-inzichten. Kijk hoeveel mensen op uw recente berichten hebben geklikt of zich ermee hebben beziggehouden. Je kunt dit meten als percentage van het totale aantal volgers. Je kunt Google Analytics ook gebruiken om te zien hoeveel bezoekers via social media binnenkomen.

FB-betrokkenheid

8. Zoekrangschikking

Google heeft de sleutel tot enorm, onaangeboord verkeer. Maar het is een moeilijke weg naar de eerste pagina met resultaten, daarom is een lange tijdsperiode hier geweldig. Stel een doel in om de eerste pagina op Google te bereiken voor ten minste één van uw zoekwoorden.

zoekwoord ranking

(afbeeldingsbron)

Hoe je dat doet: Begin met het kiezen van zeer gerichte zoekwoorden voor uw site en gebruik deze om uw on-site SEO te optimaliseren. Denk aan geoptimaliseerde inhoud en sitestructuur. U moet ook een backlink-strategie maken, met behulp van gastposts en verschillende andere methoden om interne links naar uw website te genereren. Naar mijn mening is Backlinko de beste bron voor SEO, dus volg hun vele handleidingen.

Hoe het te meten: Dit vereist wat handmatig zoeken. Zoek op Google naar uw zoekwoorden, of het nu gaat om ‘premium hoofdtelefoons’, ‘vintage jurken’ of ‘Facebook-marketing’ en blader door de resultaten om uw pagina te vinden. Als je nog niet aan SEO hebt gedacht, kan het diep in de afgrond van Google-resultaten zitten. Controleer naarmate het jaar vordert of u door de resultatenpagina’s gaat.

9. Verbeter de kwaliteit van uw inhoud

Door uw contentoutput een boost te geven, kunt u uw bedrijf over de hele linie helpen. Het zal je autoriteit vergroten. Het zal verkeer genereren en nieuwe klanten bereiken. De inhoud zelf genereert leads en conversies. Het is ook een afgeronde manier om uw zoekrangschikking te verbeteren.

content_strategy

(afbeeldingsbron)

Maar je zult merken dat dit het enige doel is dat geen kwantificeerbaar cijfer heeft. Daar is een reden voor. Hoeveelheid inhoud is echt niet zo belangrijk. Het zal je niet helpen om voor het einde van het jaar 1000 blogposts uit te delen. Wat gaat helpen, is kwaliteit, diepgaande, unieke inhoud. Je doel hier is niet meer inhoud. Het is betere inhoud.

Hoe het te meten: Nou, deze is niet precies kwantificeerbaar. U kunt uw voortgang meten aan de hand van hoe goed de inhoud presteert in termen van shares, lezers en ‘time-on-site’. Je kunt het ook meten aan je oude inhoud. Is het diepgaand (minstens 1000 woorden)? Is het gevuld met multimedia zoals afbeeldingen, video’s en infographics? Is het gebaseerd op gegevens of casestudy’s? Heeft het een unieke hoek??

Hoe je dat doet: Volg eerst het advies hierboven. Meer lengte, meer detail, meer onderzoek en multimedia. Kijk wat er al in uw niche staat. Probeer het te verbeteren en waarde toe te voegen. Stel een realistisch redactionele schema op en houd u eraan.

10. Verkoop en downloads

Het eindspel is natuurlijk om je verkoop en / of downloads te stimuleren. En hoewel dit waarschijnlijk het belangrijkste is, is er een reden waarom ik dit doel tegen het einde heb verlaten. Als je je concentreert op alle bovenstaande doelen, verhoog je direct je verkoop en downloads zonder het te beseffen.

Dat gezegd hebbende, kun je ook een paar extra trucs gebruiken:

Hoe je dat doet: Overweeg uw productassortiment; zorg ervoor dat je betaalbare items hebt om nieuwe klanten te lokken. Experimenteer met nieuwe afbeeldingen, kopieer en plaats uw ‘koop’-knoppen. Bied verkopen en kortingen aan en verkoop door aan uw bestaande klanten.

Hoe het te meten: Welk mechanisme uw webwinkel of downloadcentrum ook host, het moet betrouwbare cijfers opleveren. Shopify (zoals hieronder weergegeven) verdeelt de verkopen als volgt:

bestel prestaties

(afbeeldingsbron)

11. Conversies

Bruto-verkopen of downloads zijn een goede indicatie van hoe goed uw bedrijf presteert. Maar ik let ook goed op de conversieratio. Dit is het percentage websitebezoekers dat koopt of downloadt.

Door uw conversies te verbeteren, haalt u meer waarde uit elke bezoeker. U hoeft niet meer mensen te bereiken, u hoeft alleen de mensen op uw site te overtuigen. Het is makkelijker.

Klant-IO-vrij-naar-omgerekend tarief

(afbeeldingsbron)

Hoe je dat doet: Pas de kopie, het uiterlijk en de plaatsing van uw call-to-action aan totdat ze magnetisch zijn. Voeg sociaal bewijs of getuigenissen toe om de aarzeling van uw bezoeker te onderdrukken. Maak uw checkout / download / abonneerproces naadloos en gemakkelijk.

Hoe het te meten: Gebruik Google Analytics om ‘doelen’ in te stellen. Hiermee wordt uw conversieratio bijgehouden en kunt u de prestaties ervan bijhouden.

12. Rendement op advertentie-investering

“Je moet geld uitgeven om geld te verdienen!” Dat is vaak het geval. Maar wat nog belangrijker is, je moet je geld goed uitgeven. Het is heel gemakkelijk om geld te verspillen als je Facebook- of Google-advertenties gebruikt. Maak er een doel van om meer rendement te halen uit elke cent die u aan advertenties besteedt.

Facebook-advertenties

(afbeeldingsbron)

Hoe doe ikt: A / B test elke advertentiecampagne voordat u deze live pusht. Meet welke kopie en afbeeldingen het beste werken. Zorg ervoor dat de bestemmingspagina waarnaar u mensen stuurt, daadwerkelijk converteert en pas deze aan totdat dit gebeurt. Door dit te doen, haalt u meer uit uw advertentiegeld.

Hoe het te meten: Gebruik hier een eenvoudig percentage. Hoeveel inkomsten genereert u met één Facebook-advertentie? Kijk hoe dat percentage verbetert terwijl u verbeteringen en aanpassingen aanbrengt.

Kom meer te weten: Hoe u uw eerste bestemmingspagina kunt bouwen (+ 14 tips om deze te optimaliseren voor conversies!)

13. Dollarwaarde van elke klant

Stel dat u vorige maand 100 klanten heeft. In totaal hebben ze $ 1.000 uitgegeven. Dat betekent dat elke klant gemiddeld $ 10 heeft uitgegeven. Dat is de ‘dollarwaarde’ van elke klant. Probeer dit cijfer te verhogen, zodat elke klant meer uitgeeft.

Hoe je dat doet: Gebruik ‘up selling’ om een ​​impulsaankoop bij de kassa aan te moedigen. Bied upgrades aan en bundel gerelateerde items om elke klant te verleiden meer uit te geven.

Hoe het te meten: Gebruik uw winkelmechanisme om uw maandelijkse inkomsten bij te houden. Verdeel het door het aantal maandelijkse klanten, en voila, dat is uw dollarwaarde. Voer deze berekening één keer per maand uit en noteer de groei.

Door deze grote, ambitieuze doelen te stellen, vergroot u uw verkeer, vergroot u uw bereik en verhoogt u de verkoop op een grote manier.

Onthoud, stel een realistische, maar ambitieuze figuur om mee te beginnen. Verdeel het vervolgens in kleinere maandelijkse doelen.

Schrijf vervolgens de wekelijkse en dagelijkse doelstellingen op waarmee u daar komt. Veel succes, en laat ons weten hoe je verder komt!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map