Je Shopify-winkel is opgezet, ziet er geweldig uit en de eerste bestellingen komen binnen. Perfect!

De volgende grote stap is het genereren van serieus verkeer via Google.

Stel je eens voor. Als uw online winkel op de eerste pagina met resultaten van Google stond, zou u verkopen kunnen genereren zonder een cent uit te geven aan advertenties.

Shopify SEO - 9 essentiële dingen om de ranking te verbeteren

Het is natuurlijk niet eenvoudig om op te klimmen in de Google-rangen. Maar het is mogelijk met een aantal slimme ‘zoekmachineoptimalisatie’ of SEO.

Bekijk onze complete Shopify-gids

  • Deel 1: Hoe u in slechts 19 minuten een Shopify-winkel opzet
  • Deel 2: 11 Shopify-functies die uw verkoop zullen stimuleren
  • Deel 3: Shopify SEO: 9 essentiële zaken om de Google Rank van uw winkel te versterken
  • Deel 4: “Hoe trek ik klanten aan ??” De eerste 7 stappen voor het promoten van uw Shopify-winkel
  • Is Shopify voor jou? Lees onze uitgebreide Shopify-recensie

In deel 3 van deze Shopify-gids kijken we naar de essentie van SEO voor Shopify. Laten we er meteen in springen.

1. Kies de perfecte zoekwoorden zodat Google je kan vinden

Sleutelwoorden vormen het hart van SEO. Zoekwoorden vertellen Google precies wie u bent en wat u doet.

Verplaats uzelf in de schoenen van uw klant om de beste zoekwoorden te bedenken. Waar zou je naar zoeken om je producten te vinden? Misschien zijn het ‘punk-t-shirts’ of ‘prom dresses’ of ‘avontuurcamera’s’.

Er is een goede plek als het gaat om het kiezen van zoekwoorden. Het is moeilijk te rangschikken voor brede zoekwoorden, zoals ‘schoenen’ omdat de grootste retailers domineren. Aan de andere kant zal een sleutelzin in de niche zoals ‘paarse velcro-punkschoenen’ niet genoeg zoekopdrachten bevatten. Probeer iets in het midden, zoals ‘punkschoenen’.

Het kiezen van de juiste woorden en woordgroepen is een wetenschap. We hebben onlangs een gedetailleerd bericht geschreven over de selectie van zoekwoorden, wat een goed startpunt is.

2. Kies een trefwoord of woordgroep die daadwerkelijk wordt verkocht

Dit is het grootste verschil tussen normale SEO en SEO voor Shopify:

U wilt zoekers die daadwerkelijk iets kopen.

Kies een zoekwoord of woordgroep die daadwerkelijk verkoopt

Stel dat u handgemaakte sieraden verkoopt op Shopify. Mensen die op zoek zijn naar ‘handgemaakte sieraden’, zoeken mogelijk informatie over het maken van sieraden. Je bent niet geïnteresseerd in die mensen.

U wilt een klant die handgemaakte sieraden wil kopen. Pas uw zoekwoorden of woordgroepen aan met actieve woorden zoals ‘kopen’, ‘beste’ ‘goedkoop’.

Zoek naar een trefwoord of zin die een koopintentie suggereert. Bekijk deze uitgebreide gids voor het vinden van de winstgevende zoekwoorden van Pardeep Goyal.

3. Plaats die zoekwoorden op de juiste plaatsen

Heeft u uw perfecte zoekwoorden? Super goed. Tijd om ze te plaatsen waar Google ze kan vinden.

Shopify heeft vijf cruciale plaatsen om uw zoekwoorden te plaatsen:

1. Uw paginatitel

Dit is de titel die op de resultatenpagina van Google wordt weergegeven.

pagina-titel-shopify-seo

Merk op hoe deze winkel de sleutelzin ‘houten zonnebril’ vóór de winkelnaam plaatst? Dat komt omdat meer mensen zoeken naar ‘houten zonnebrillen’. Denk erover na om uw winkel in de titel te beschrijven.

shopify-pagina-titel-seo

Ga naar de online winkel > Voorkeuren om de jouwe te veranderen.

Pro tip: probeer van je titel een call-to-action te maken. Zie het als een verleidelijke kop die smeekt om te worden aangeklikt. Bekijk hoe House of Fraser een actieve CTA gebruikt: ‘Koop je horloge online’

SEO CTA

2. Metabeschrijving

De metabeschrijving is het korte stuk tekst dat onder de titel wordt weergegeven. Nogmaals, plaats hier uw zoekwoorden MAAR probeer het beschrijvend en intrigerend te maken. Dit is uw kans om klanten te overtuigen om te klikken.

Zorg ervoor dat elke pagina ook een andere metabeschrijving heeft. Nogmaals, ga naar Online Store > Voorkeuren.

meta-description-seo-shopify

3. Beschrijving van afbeelding & Alt-tags

Google is behoorlijk slim, maar het kan nog steeds geen foto zien van bijvoorbeeld een rode sok. Je moet Google vertellen dat het een rode sok is. Wijzig hiervoor de naam van het afbeeldingsbestand in ‘rode sok [winkelnaam]’ voordat u uploadt.

U kunt ook ‘alt-text’ toevoegen, d.w.z. de tekst die wordt weergegeven als een webbrowser de afbeelding niet kan laden. Maak het beschrijvend en neem uw zoekwoorden op. Nu kan Google het vinden, lezen en rangschikken.

shopify-seo-alt-tag

Meer willen? Lees de gids van Shopify voor het optimaliseren van uw productafbeeldingen.

4. Kopteksten en titels (H1-tags)

Uw kopteksten zijn een van de eerste plaatsen waar Google naar kijkt om te zien waar uw site over gaat. Zorg ervoor dat uw productpagina’s allemaal beschrijvende kopteksten hebben en vergeet niet uw zoekwoorden op te nemen.

5. Productbeschrijvingen en kopiëren

Neem altijd uw zoekwoorden op in de productbeschrijving om Google te helpen uw pagina te vinden. Het is ook essentieel dat u unieke en opwindende productbeschrijvingen schrijft.

Kopieer niet alleen de beschrijving van de fabrikant, want de kans is groot dat die overal op internet wordt geplakt en Google een hekel heeft aan dubbele kopieën. Bovendien zijn uw beschrijvingen een geweldige kans om uw eigen toon te laten zien en klanten te overtuigen om een ​​aankoop te doen.

4. Verbind uw pagina’s en inhoud met interne links

Naast zoekwoorden zijn links een essentiële rankingfactor voor SEO. Begin met het gebruik van interne links op uw hele site. Link naar uw productpagina’s vanaf de startpagina. Stel categorielinks in en link naar producten van uw blog.

Hoe meer verbonden uw website, hoe meer Google begrijpt over uw winkel en zijn producten. Zie het als het bouwen van een fundering of ruggengraat voor uw site.

5. Maak backlinks naar uw Shopify-winkel

Om uw winkel te rangschikken, bekijkt Google welke andere websites naar u linken. Google gebruikt een algoritme op basis van het aantal links en de autoriteit van de site die naar u linkt om uw beoordeling te bepalen.

Als The Huffington Post en The New York Times bijvoorbeeld naar uw producten linken, weet Google dat u een echte autoriteit moet hebben, dus u zult hoger scoren.

Er zijn talloze manieren om links naar uw Shopify-winkel te genereren. Door een persbericht te sturen, krijg je meer aandacht op blogs, compleet met een link naar je site. Als je aanbiedt om gastposts te schrijven voor blogs in je niche, verdien je ook een link. U kunt ook eenvoudig websites e-mailen en hen vragen uw producten te beoordelen of ernaar te linken.

Pro tip: koop NOOIT links, gebruik een linkfarm of link exchange. Google jaagt websites op met behulp van deze technieken. Je bent op zoek naar natuurlijk linkgedrag.

6. Stimuleer klantbeoordelingen

Google houdt van unieke inhoud, regelmatige updates en bewijs van hoge gebruikersactiviteit en tevredenheid. Klantbeoordelingen vinken elk van deze vakjes aan en helpen om meer verkopen te genereren. Win-win.

Moedig klantrecensies aan

7. Stel omleidingen in voor oude productpagina’s

Elke online winkel zal uiteindelijk geen voorraad meer hebben of een artikel stopzetten. Als u dat item verwijdert, leiden alle links naar dat product klanten nu naar een foutpagina. Google heeft een hekel aan foutpagina’s en het verhoogt uw bouncepercentage (een andere factor waar Google naar kijkt).

Stel in plaats daarvan omleidingen in van oude productpagina’s naar nieuwe. Gemakkelijk.

Hier is hoe het te doen.

8. Gebruik de blogfunctie!

Content en bloggen zijn super handig voor SEO. Het is een kans om meer zoekwoorden in te voegen en veel backlinks en verkeer naar uw Shopify-winkel te genereren. Het heeft ook het effect dat mensen langer op uw site blijven (geweldig voor SEO) en klanten naar uw producten verwijzen.

Shopify heeft een ingebouwde blogfunctie, maar het wordt enorm onderbenut. Start een contentstrategie en probeer eens per week te bloggen. Weet je niet zeker waarover je moet bloggen? Raak geïnspireerd!

9. Maak je geen zorgen over sitemaps. Shopify heeft je gedekt

Een van de best bewaarde geheimen bij Shopify is dat ze automatisch een sitemap.xml-bestand genereren. Dit indexeert uw inhoud, producten en pagina’s zodat Google ze gemakkelijk kan vinden. Het is vaak lastig om in te stellen, maar Shopify heeft je gedekt. Zodra u de sitemap-URL heeft, dient u deze in bij Google Search Console en krijgt u meer nuttige informatie over uw site te zien.

Als u niet weet waar uw sitemap is, kunt u deze openen op: your-url.com/sitemap.xml. Lees anders deze Shopify-sitemapgids.

Shopify heeft een vrij sterke SEO-basis, maar met een paar tweaks en trucs kun je de Google-rangen opklimmen.

Heb je geprobeerd de SEO voor je Shopify-winkel te verbeteren? Laat het me weten in het commentaargedeelte.

En blijf hangen voor het laatste deel van deze Shopify-serie wanneer we kijken naar het promoten en vermarkten van je Shopify-winkel voor ultieme verkoop.

Avatar

Over de auteur

Ben is een tekstschrijver en redacteur uit Londen. Zijn werk verschijnt regelmatig in The Huffington Post en hij heeft gewerkt aan verschillende succesvolle copywriting-campagnes voor Sony UK. Maak gerust contact met Ben via Twitter.

Zoals wat je hebt gelezen?

Sluit u aan bij onze abonnees die een update van Bitcatcha ontvangen. We sturen exclusieve online zakelijke tips en trucs.

De volgende “

Betrokkenheid vergroten & Inkomsten met een welkomstserie per e-mail (de definitieve gids voor e-mailmarketing deel 3)

«Vorige

Nooit meer gehackt worden: A Security Ninja Review

Is uw site snel genoeg?

Verlies geen verkoop. Controleer hier uw serversnelheid.

Bekijk onze aanbevolen webhosting

Verbind je met ons

rss-icoon   facebook-icoon   twitter-icoon linkedin-icoon

Begin hier

  • Uw online winkel in 19 minuten: Shopify instellen (de complete Shopify-gids, deel 1)
  • 11 Shopify-functies waarvan u niet op de hoogte was (maar ze zullen uw verkopen doen stijgen): de complete Shopify-gids, deel 2
  • Shopify SEO: 9 essentiële zaken om de Google Rank van uw winkel te versterken (de complete Shopify-gids, deel 3)
  • “Hoe trek ik klanten aan?” De eerste 7 stappen voor het promoten van uw Shopify-winkel (de complete Shopify-gids, deel 4)
  • UX Design Part 1: How to Craft Your Value Proposition & Overtuig gebruikers om actie te ondernemen

Maak Shopify Online Store

Snelle links

Shopify

Plan / prijzen

Sjablonen

Installatiehandleiding

14 dagen op proef

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me