Weebly Review – 7 prednosti in 4 slabosti uporabe Weebly Revealed!

Weebly


Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly je zelo čist razrez spletnega mesta, ki se prilega v prostor spletnega mesta e-trgovina. Čeprav ni primeren za velika spletna mesta za e-trgovino, daje manjšim igralcem zelo stroškovno učinkovit način za vstop na to prizorišče. Odlično tudi za osebna spletna mesta in v manjši meri – bloge, saj je na voljo brezplačen načrt.

Weebly pregled – 7 prednosti in 4 slabosti odkritih!

Čeprav se tehnično trži kot gostitelj spletnega mesta, je Weebly več kot to. Pridružuje se vrhunskim ustvarjalcem spletnih mest, kot je Wix, saj ponujajo zmogljivosti za hitro gradnjo spletnih mest. Dejansko je količina razširjene funkcionalnosti, ki jo lahko vgradite v spletna mesta Weebly, primerna za e-trgovino.

Za neuveščene gradbeniki spletnih mest uporabnikom ponujajo nabor orodij, običajno kot gradnike, ki jih lahko uporabijo za vizualno sestavljanje spletnega mesta. Kljub temu pa je Weebly malo bolj poseben, je dejstvo, da lahko tudi s tako odličnimi lastnostmi vsakdo, ki želi spletno stran, uporablja to spletno mesto in celo objavlja brezplačno. Z nekaj opozorili, seveda.

To sredstvo za oblikovanje spletnih strani postaja vse pogostejše, številni graditelji spletnih mest se pojavljajo po mreži. Nekateri so dobri, nekateri so odlični – torej kaj je Weebly posebno, če sploh? Z začetkom leta 2007 je Weebly zrastel za približno 50 milijonov spletnih mest po vsem svetu, preden ga je leta 2018 pridobil za dobrih 365 milijonov dolarjev podjetje Square, podjetje za obdelavo plačil.

To mi je kazalo dve stvari – da Weebly uspeva in da bo e-trgovina postala še večja na platformi. Seveda je nakup pomenil tudi to, da bo Square lahko pridobil tudi na svetovni poslovni sceni e-trgovine.

Raziščimo nekatere prednosti in slabosti Weeblyja, kot je danes.

Kaj nam je pri Weeblyju všeč

1. Trdna hitrost strani

V hitrostnem testu BitCatcha v teh dneh hitro registriramo trdno oceno A. Ni nepričakovano, saj je namenjeno gostovanju spletnih mest za e-trgovino. Stopnje odzivov so v ZDA fantastične, a ponavadi vlečejo še dlje od tega območja.

Čeprav je to povsem normalno, saj imajo njihovi strežniki najverjetneje sedež v ZDA, je odzivnost iz Azije, kot kažejo rezultati iz japonskega strežnika, nekoliko moteča.

Rezultati Weebly WebPageTest

Weebly: Mesto se naloži v 3.912 sekundah – Oglejte si celoten rezultat

Čeprav je v rezultatih WebPageTest prikazan dober čas do prvega bajta (TTFB), se je v kompresiji slike in predpomnjenju vsebine pokazalo nekaj slabosti, kar je morda prispevalo k slabemu odzivu nekaterih strežnikov.

Na splošno pa so to precej dobri rezultati.

2. Predloge za začetek

Pred mnogimi meseci je Weebly izbiral na tone predlog, vendar so jih iz nekega razloga zmanjšali na bolj obvladljive 35. Tukaj bom odkrit in rečem, da sem malo na ograji glede celotnega števila stvar predloge.

Po eni strani se zdi, kot da zmanjšanje števila nekako znižuje stroške. Verjetno je to potrebno, da bi izrezali starejše predloge, ki ne bi ustrezale mobilni odzivnosti.

Na splošno menim, da ponujene predloge ponujajo uporabnikom dovolj širok spekter, da deluje kot izhodišče za oblikovanje lastnih spletnih mest, ne da bi jih spremenil v brezsmiselne zombije, ki upajo na velikost, ki ustreza vsem.

3. Editor je preprost in enostaven za uporabo

Weebly Drag and Drop Website Builder

Ko izberete predlogo, se lahko premaknete v urejevalnik povleci in spusti. Pri nekaterih hitrih ustvarjalcih spletnih mest je izraz “povleci in spusti” figurativen, pri Weeblyju pa dobesedno urejevalnik povleci in spusti.

Če želite sestaviti želene strani, vse, kar morate storiti, vlečete predmete iz orodne vrstice na levi strani zaslona in jih spustite v območje strani na želenem mestu. Dodate lahko veliko stvari, od navadnih besedilnih polj vse do zapletenih blokov s seznamom izdelkov.

V trenutku, ko pridete v urejevalnik, ste pripravljeni na pravilen korak – ni potrebe po dodatnih prenosih, smešnih časih nalaganja ali dodatnih dodatnih korakih. Če želite osnovno spletno mesto, je tam vse od začetka.

Glede na preprostost postavitve in enostavnost uporabe, bi rekel, da težko ne bi mogli uporabljati urejevalnika Weebly za pripravo rednih spletnih mest. Tako je odlična izbira za absolutne začetnike pri gradnji spletnih strani.

Dodatne funkcije urejevalnika

 • Prilagojena koda
  Za naprednejše uporabnike lahko stvari še bolj prilagodite s svojimi datotekami HTML in CSS. To pomeni, da je Weebly primeren tudi za razvijalce, ki potrebujejo večji nadzor nad postavitvijo svojih spletnih strani.
 • SEO integracija
  Čeprav niso zelo obsežne, funkcije SEO, ki jih je Weebly vgradil v sistem, omogočajo vnos kode glave in noge, nadzor nad indeksiranjem iskalnikov in preusmeritve. To je več kot to, kar sem do zdaj videl v mnogih primerih.
 • Dovoli sodelavcem
  Na strani z nastavitvami lahko tudi povabite ljudi, da sodelujejo z vami na vašem spletnem mestu. To bi lahko bilo dobro, če bi želeli prispevati oblikovalca, pisatelja ali nekoga, ki je specializiran za drugo področje.

4. The Weebly Mobile App (zdaj pri različici 5.0)

Weebly Mobile App

O aplikaciji Weebly Mobile je veliko podrobnosti, zato je nikar ne popustite samo zaradi izraza “mobile”

To je nekaj, česar še nisem videl, razen z Weeblyom. Ne zavajajte se z izrazom “mobilni”. Aplikacija Weebly Mobile je natanko to, kar pomeni celoten izraz – Weebly ima aplikacijo, ki bo delovala na vaši mobilni napravi in ​​vam omogočala, da tam uredite svoje spletno mesto.

Svet se spreminja v mobilne in tudi na lastnih spletnih mestih vidim, da uporabniki mobilnih naprav precej presegajo število obiskovalcev, ki prihajajo z namiznih računalnikov. Zakaj ne bi razvojne izkušnje preusmerili tudi na mobilno?

Aplikacija Weebly Mobile je na voljo na obeh priljubljenih platformah – iOS in Android. To pomeni, da ga lahko uporabljate v telefonu iPhone, iPad, Android ali tabličnem računalniku Android. Ne samo da lahko preverite statistiko svojega spletnega mesta in druge podatke, ampak lahko tudi uredite svoje spletno mesto.

Uporabnikom ponuja resnični urejevalnik povlečevanja in spuščanja zaslona na dotik, ki ne deluje samo z osnovami, ampak vam celo omogoča upravljanje zapletenih nalog, kot so obdelava naročil, izpolnjevanje, preverjanje zalog, sprejemanje plačil in tako naprej..

Če se odločite, lahko delate brez povezave in lahko sinhronizirate kakršne koli spremembe, ko se ponovno povežete z internetom. To je resnično močna aplikacija in resno širi zmogljivosti Weeblyja.

Poleg gradnje spletnih strani je tu še nekaj, kar lahko storite v aplikaciji Weebly Mobile;

 • Track Data
  Preglejte statistiko svojega spletnega mesta in si oglejte, kako deluje v vsakem trenutku in kjer koli.
 • Vodenje vpogledov
  Na tem zavihku lahko najdete podrobne informacije o zadevah poslovne inteligence, na primer od kod prihaja večina vašega prometa, kateri izdelki se najbolje prodajajo in tako naprej.
 • Pregled strani
  Če upravljate več kot eno spletno mesto, si lahko na zavihku Spletna mesta s ptičje perspektive ogledate vsa. Ali pa razširite svoje omrežje tako, da kupite nove domene in dodate več spletnih mest neposredno v aplikacijo.

Vse te funkcije v eni mobilni aplikaciji Weebly resnično izstopajo od konkurence. V njihovi ponudbi sem videl velik poudarek na manjših spletnih mestih za e-trgovino in ta aplikacija samo še utrdi moje prepričanje. Idealno bi bilo za malega podjetnika, ki bi verjetno velikokrat delal na poti.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

Če ne zamenjujete z aplikacijo Weebly Mobile, vam App Center ponuja dodatne možnosti za povečanje zmogljivosti vašega spletnega mesta. Menim, da bi moral to imeti vsak graditelj spletnega mesta, saj osnovna podjetja in razširjene funkcije ločujejo.

Tako uporabniki, ki potrebujejo samo osnovne funkcije, ne bodo dobili vmesnika, ki je prepreden s številnimi dodatki, ki jih verjetno ne bodo nikoli uporabljali. Hkrati lahko uporabniki, ki potrebujejo dodatne funkcije, izbirajo med njimi, da ustrezajo njihovim potrebam.

Center Weebly App pokriva pet glavnih kategorij aplikacij – e-trgovina, komunikacija, trženje, družabna in spletna orodja. Na voljo so v mešanici brezplačnih, brezplačnih preizkusnih ali premijskih, zato vsaka razširjena funkcija ne bo stala denarja.

Cene se sicer zelo razlikujejo, zato bodite pozorni, če jih nameravate uporabiti. Lahko se začnejo že od 3 USD + na mesec ali stanejo več kot 100 USD na mesec, odvisno od tega, katero aplikacijo izberete.

Tukaj je nekaj aplikacij, za katere menim, da lahko nekatera spletna mesta za e-trgovino izstopajo po zelo majhnih stroških;

 • Promo Bar
  To orodje na vašem spletnem mestu določi odzivno in prilagodljivo promocijsko vrstico, s katero lahko poudarite določene prodajne ali predstavljene izdelke. Ponudite lahko celo kode za popust ali druge informacije, na katere želite opozoriti.
 • MarketGoo
  Eno od aplikacij, ki jo boste morali namestiti, če se odločite za uporabo funkcije SEO analize Weeblyja. Pomaga vam lahko, da preverite svoje spletno mesto in vam sporočite, kaj morate popraviti za optimizacijo svojega SEO, kar je nujno potrebno za spletna mesta e-trgovine..

Čeprav obstaja veliko aplikacij, ki so od tretjih oseb, ima Weebly tudi nekaj, kar si je sam izdelal. Nekatere so zanimive, na primer aplikacija Code Block. Ta aplikacija vam omogoča, da uporabnikom prikažete oblikovano kodo – odlično, če morda izvajate spletno mesto s programom.

Obstajajo celo aplikacije, ki vam pomagajo sestaviti naprednejše funkcije spletnega mesta, kot so tabele in zavihki!

6. Dodatni dodatki

Poleg glavne značilnosti, ki je kot brezplačna spletna stran, Weebly ponuja še nekaj dodatnih dodatkov;

 • Brezplačna domena
  To velja za vsak načrt, tudi za brezplačni. Seveda vam plačani načrti dajo resnično domeno, vendar lahko brezplačni načrti gostite na poddomenah Weebly, razen če se odločite za lastno.
 • Brezplačno SEO poročilo
  Če namestite aplikacijo MarketGoo, lahko na svojem spletnem mestu dobite brezplačno poročilo o analizi SEO, če ga objavite. To lahko novim uporabnikom pomaga prilagoditi nastavitve SEO za boljšo optimizacijo.
 • Enostaven za nadgradnjo
  Vsi načrti Weeblyja so obsežni, kar pomeni, da če kupite načrt in ugotovite, da potrebujete boljšega, ga lahko kadar koli povečate. To je priročno in omogoča, da preizkusite sistem, začenši na kateri koli ravni, ki vam ustreza.

7. LAHKO se odmaknete od Weeblya

Obstaja veliko razlogov, zakaj se želite oddaljiti od ponudnika storitev – zvišanje cen, boljše ponudbe drugje, neprimernost za prilagajanje na platformo ali celo odločitev za prehod na novo platformo, kot je WordPress. Ne glede na razlog, je vedno dobro imeti možnost.

V Wixu se mi je to zdelo nerealno, ker svoje uporabnike zaklene in od njih zahteva, da “delajo ali umrejo” s platformo.

K sreči je Weebly bolj realističen in svojim uporabnikom omogoča izvoz svojih spletnih mest in ima celo vadnico, ki vas nauči, kako to storiti.

Večina ustvarjalcev spletnih mest vas zaklene v svoj ekosistem in vas ne pusti premikati. Edini način je, da izbrišete spletno mesto in začnete znova. Morda vam tega nikoli ne bo treba storiti, če boste zadovoljni z Weeblyom, vendar vsaj lahko, če želite.

Česa se pri Weeblyju nismo marali

1. Prosti nakladalci so obtičali na domeni Weebly

Težave z domenskimi imeni

Seveda Weeblyja za to res ne morem kriviti, ker to stane denar za izdajo domen (in zakaj bi jih moral podariti brezplačno ?!). Vendar so dejstva dejstva in uporabniki brezplačnega načrta bodo morali biti zadovoljni, da bodo lahko svojo spletno stran poimenovali www.something.weebly.com.

Obstaja še ena majhna tehnična težava, če ste uporabnik brezplačnega načrta, in to je, da ste v bistvu obdržani s poddomene Weebly, tudi če imate svojo domeno. Weebly dovoljuje domene po meri samo, če ste kupili prek njih ali ste plačni uporabnik.

Mimogrede se zataknete tudi z blagovno znamko Weebly na svojih spletnih mestih.

2. Omejena orodja za bloganje

Orodja za bloganje

Čeprav lahko na Weeblyu imate razdelek bloga, je v primerjavi z WordPressom malce drugačen, ki je bolj namenjen vsebini in tam omogoča razširjeno funkcionalnost. Objave na spletnem dnevniku Weebly so nekako sestavljene kot graditelj spletnih mest, v katere povlečete in spustite koščke in kose na platno.

Izkušnja je nekoliko nenavadna, a to bi lahko bil samo jaz, odkar sem navajen WordPress okolja. Obstajajo omejitve, kako lahko sestavite vsako objavo spletnega dnevnika – oblika je določena, tako kot v naslovu in vsebini.

Glede na ogromno število blogerjev, ki plujejo po spletu in na to, kako ima Weebly brezplačen načrt, sem samo občutil, da je to eno področje, na katerem bi lahko dali več pozornosti. Navsezadnje ni tako, kot da bi se omejili samo na spletna mesta e-trgovine.

3. Bolje se uporabljate za urejanje fotografij brez povezave

Ni načina, kako to lepo urediti, zato bom preprosto določil – nekaj stvari lahko storite le z vgrajenim urejevalnikom fotografij Weebly – povečavo, zameglitev, zatemnitev ali nanašanje barvnega filtra. Ne vem zakaj, vendar imam samo čuden občutek glede urejevalnika slik, ki vam niti ne bo dovolil obrezati.

To je nekaj, kar je zelo osnovno in glede na obseg tega, kar je Weebly dosegel, resnično izgubljam razlago, zakaj na tak način urejajo urejanje slik..

4. Plačajte več pomoči

Razumem, da podpora strankam stane denar, toda Weebly to sprejme nekoliko dlje, kot je potrebno. Vaša raven pomoči / podpore je odvisna od tega, v kakšen načrt kupujete. Seveda ima osnovne stvari, ki so na voljo vsem. To vključuje bazo znanja, faks in celo nekaj video vaj.

Ima tudi druge podporne kanale – klepet v živo, telefon ali e-pošto. Če ne uporabljate nobenega drugega kot brezplačnega ali začetnega načrta, ne boste imeli dostopa do njihove telefonske podpore ali prednostne podpore.

Weebly Skupnosti

Skupnost Weebly – Ni ravno žarišče dejavnosti

Čeprav ima forum skupnosti, sem območje na kratko brskal in ni bilo videti preveč aktivno. Bilo je več tem, vendar zelo malo interakcije. Nisem prepričan, ali ste lahko za pomoč odvisni od skupnosti Weebly.

Weebly Načrti in cene

ConnectPro
Shranjevanje500MB Neomejeno
Oglasi brez oglasov
KošaricaNe
Sprejemite plačila prek SquareNoYes
Optimizacija iskalnega mehanizmaDa
Napredne statistike spletnega mesta
Telefonska podporaNo
Stroški 4 USD / mesec * 12 USD / mesec *

* Cena na mesec, ki se zaračuna letno.

Na vstopni ravni ima Weebly brezplačen načrt, ki ima veliko omejitev. Vendar je to pričakovano in čudno je, da jo ponujajo kot popolnoma brezplačno namesto preizkušanja. To je danes nekaj, česar mnogi niso pripravljeni storiti, in Weebly hvalim, da ga imamo.

Če ste malo bolj resni glede svojega spletnega mesta, potem načrti začnejo od 4 USD na mesec vse do 25 USD na mesec.

The Prost načrt vam nudi prostor za shranjevanje, poddomena Weebly in brezplačen SSL, vendar nič več. To bi bilo še vedno dobro za nekaj uporabe – na primer osebno spletno mesto, blog ali portfelj. Ti so lahko osnovni in jih ni treba pretirano zaspati.

The Začetni načrt pri $ 4 na mesec ni veliko boljši, vendar vključuje brezplačno ime domene, ki Weebly znaša 19 USD (čeprav drugje .com drugje vam povrne veliko manj). Ta načrt ne vključuje funkcij e-trgovine.

Ko greš nad te, je Pro in Poslovni načrti so za tiste, ki dobro mislijo na posel. Ti načrti omogočajo, da seznam izdelkov za prodajo in pretvorite svoje spletno mesto v spletno trgovino. Kljub temu, da plačujete več, je ulov, in to je transakcijska provizija v višini 3%, ki jo Weebly zaračuna pri prodaji.

Iskreno, ta stopnja je smiselna, saj lahko uporabite njihova plačila in funkcije nakupovalnih košaric. Če bi ga šli sami, bi verjetno morali plačati več za obdelavo plačil prek spleta prek tretje osebe.

Število izdelkov, ki jih lahko navedete, je odvisno od tega, kateri načrt izberete in samo najdražji poslovni načrt vam omogoča prodajo digitalnega blaga, kot so licence za programsko opremo ali podobne stvari. Omogoča vam tudi dostop do kuponov in upravljanja zalog.

Razsodba: Je Weebly dober nakup?

Všeč mi je Weebly, ker ne čuti potrebe zatiranja strank z obveznimi vpisi in izsiljevalno ceno. Dejansko tudi za poslovni načrt s 25 dolarji na mesec dobite funkcije, ki bi vas stale veliko več, kot če bi jih sami implementirali na drugem spletnem gostitelju.

Čeprav je urejevalnik prijeten in osupljiv, ima nekaj napak – vendar lahko živim s temi. Če bi to primerjal z drugim graditeljem spletnih mest, usmerjenim v e-trgovino, menim, da bi na določenih področjih izšel šampion..

Vendar se zdi, da je narejena za e-trgovino začetnega nivoja, in vsak, ki mora imeti velik katalog izdelkov, bo morda moral nakupovati drugje. Žal se hkrati zdi, da so na blogosferskem območju šibki.

Končni rezultat me sprašuje, ali Weebly res pričakuje, da bo tekmoval zgolj na majhnih in srednje velikih spletnih mestih za e-trgovino..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map