Cum se utilizează Qbittorrent anonim (pentru descărcări invizibile de torrent)

Cum se utilizează QBittorrent în mod anonim

QBittorrent este unul dintre cei mai buni clienți de torrenturi open source disponibile. Este extrem de popular și este extrem de funcțional și ușor (abia folosește resursele sistemului). Vă vom arăta cum să folosiți QBittorrent în mod anonim, astfel încât să puteți descărca torrents în mod privat.


Ca toți clienții majori ai torrenturilor, QBittorrent este vulnerabil la riscurile de securitate care sunt încorporate în protocolul bittorrent:
Descărcările dvs. sunt vizibile public și necriptate

Acest lucru înseamnă că întregul istoric al descărcărilor dvs. poate fi monitorizat nu numai de furnizorul dvs. de internet, ci și de companiile terțe de monitorizare a torentului..

Acest articol vă va învăța pas cu pas:

Cel mai bun și cel mai simplu mod de a anonimiza complet descărcările de torrenturi utilizând QBittorrent. (Avem și ghiduri pentru uTorrent, Vuze și Deluge).

De ce ar trebui să vrei torrenturi anonime?

Bittorrent este un mod uimitor de eficient de a distribui fișiere mari rapid, dar are scurgeri masive de confidențialitate încorporate, care pot expune cu ușurință întregul istoric de descărcare dacă nu le conectați.

Există două vulnerabilități primare de securitate:

 1. Adresa dvs. IP este vizibilă public în orice roi
 2. Descărcările nu sunt criptate (ISP-ul dvs. poate vedea / înregistra / accelera descărcările de torrent)

Să ne uităm la aceste scurgeri 1 la 1…

Scurgerea nr. 1: Adresa IP este vizibilă tuturor

Aceasta este cea mai periculoasă scurgere și cea mai mare amenințare pentru confidențialitatea dvs. atunci când descărcați torentele.

Pentru ca colegii să se poată conecta între ei, trackerul oferă o listă cu toate adresele IP care semnalizează / descarcă respectivul torrent. Dacă nu luați măsuri pentru a ascunde adresa IP a torrentului, IP-ul dvs. real și urmărire va fi vizibil pentru oricine.

Iată cât de ușor este să vizualizați IP-urile oricui care vă împărtășește un torrent:

Scurgere IP pentru colegii torrenți

Colegii care împart un torrent Linux. (IP-ul este parțial estompat pentru confidențialitate)

Nu numai că puteți vedea adresa IP completă a tuturor colegilor conectați, puteți vedea, de asemenea, ce port # utilizează, clientul torrent și cât de mult din fișierul pe care l-au descărcat deja.

Chiar și mai scăzute, există literalmente zeci de companii și organizații care monitorizează și recoltează datele IP din un număr masiv de roiuri de torenți. Unii chiar vă vor arăta ce activitate de torrent au urmărit pe adresa dvs. IP.

Din fericire, vă puteți ascunde adresa IP „Adevărată” în roiurile torrentului și înlocuiți-o cu un IP temporar.
Acest lucru se realizează cu ușurință cu un serviciu VPN fără logare (și care nu este torrent).

Vă vom arăta exact cum puteți face acest lucru mai târziu în acest ghid. Citiți mai departe…

Scurgerea nr. 2: furnizorul dvs. de internet (ISP) vă poate descărca & istoric web

În mod implicit, datele bittorrent sunt transferate în textul de text (necriptat). Aceasta înseamnă că ISP-ul dvs. poate:

 • Vedeți că vizitați site-urile web ale torrenturilor
 • Vedeți ce fișiere descărcați / partajați
 • Atingeți (încetiniți) sau blocați lățimea de bandă a torentului.

Soluţie: Utilizând criptare torrent, puteți împiedica ISP-ul dvs. să vă monitorizeze sau să încetinească descărcările de torrenturi. De fapt, dacă utilizați o criptare VPN puternică, ISP-ul dvs. nu va avea idee despre ce faceți online sau despre ce fișiere descărcați.

Vă vom arăta cum să utilizați un VPN cu QBittorrent mai târziu în ghid. Puteți utiliza, de asemenea, criptarea încorporată QBittorrent, care este o metodă gratuită pentru a cripta descărcările de torrent, deși protecția pe care o oferă nu este la fel de puternică sau cuprinzătoare ca ceea ce veți obține de la un VPN.

Cele 2 instrumente pentru descărcări anonime de Qbittorrent

Există două instrumente pe care le puteți utiliza pentru a ascunde eficient QBittorrent pentru activitatea torrentului. Acestea sunt:

 1. Serviciu de rețea virtuală virtuală care nu se conectează
 2. Proxy SOCKS care nu se înregistrează

Fiecare tehnologie are propriile sale avantaje și sunt și mai puternice atunci când sunt folosite împreună. Puteți găsi mai multe informații aici:

 • 3 pași către torenturi total anonime
 • Proxy sau VPN (Care dintre ele funcționează cel mai bine pentru torentele private?)

În continuare vă vom arăta că folosiți ambele metode cu Qbittorrent (fie separat, fie împreună). Vă vom arăta, de asemenea, VPN-urile noastre preferate pentru descărcarea torentelor.

Și mai bine, mai multe VPN-uri prietenoase cu torentul includ de fapt serviciul SOCKS Proxy fără taxă suplimentară, astfel încât să obțineți cele mai bune din ambele lumi fără să plătiți pentru 2 servicii diferite.

Există opțiuni gratuite?
Răspunsul scurt este NU pentru VPN-uri și „Da, dar …” pentru reprezentanți. Uite care-i propunerea…

Există câteva VPN-uri gratuite acolo, chiar și 1 care pretinde că sunt gratuite și care nu sunt logare, dar aici este captura. Toate aceste VPN-uri gratuite blochează specific torentele din rețeaua lor. Acestea permit torrenturi doar dacă treci la un plan plătit. Citiți ghidul nostru pentru VPN-uri gratuite pentru torrent pentru mai multe informații.

În ceea ce privește serviciile proxy, puteți găsi cu siguranță câteva proxy-uri SOCKS gratuite pe internet, iar acestea pot fi de fapt utilizate cu Qbittorrent folosind instrucțiunile din acest ghid..

Proxy-urile gratuite vor avea mai multe limitări:

 1. Aproape 100% dintre ei păstrează jurnalele (asta înseamnă că descărcările dvs. nu sunt anonime)
 2. Feriți-vă de proxy-urile „transparente” (aceasta înseamnă că adresa dvs. IP reală este transmisă de serverul proxy și este încă vizibilă)
 3. Viteze lente / Fiabile (Majoritatea serverelor proxy gratuite sunt aglomerate, ceea ce înseamnă că viteza va fi lentă. De asemenea, serverele scad frecvent și timpul de utilizare sub 50% nu este neobișnuit.
 4. Torrente blocate – Și în sfârșit, nu ar trebui să vă surprindă să aflați că multe servere proxy gratuite blochează activ porturile torrent utilizate frecvent.

HOw pentru a utiliza un VPN cu Qbittorrent

Utilizarea unei VPN cu Qbittorrent este cea mai simplă modalitate de a anonimiza rapid torrenturile. Durează mai puțin de 5 minute pentru a te înscrie, descărca și conecta la un VPN. Vă recomandăm să utilizați întotdeauna un VPN prietenos cu torrentul care nu păstrează jurnalele.

VPN va cripta 100% din datele transferate pe / de pe computerul dvs., inclusiv browserul web și software-ul Qbittorrent. Site-urile web și colegii torrent nu vor cunoaște adresa dvs. IP adevărată, vor vedea adresa IP temporară atribuită de serverul VPN.

Iată cum se face:

Pasul 1: Înregistrează-te pentru un serviciu VPN care nu se înregistrează
Există aproximativ 10 opțiuni diferite. Ar fi greu să găsești o valoare mai bună decât Acces la internet privat (numit cel mai bun VPN pentru torrent din 2015)

Pasul 2: Descărcați, instalați și conectați-vă la un server VPN
Instalarea durează mai puțin de 1 minut. Pentru a vă conecta la un server (utilizând PIA), faceți clic dreapta pe pictograma tăvii și alegeți locația serverului. Vă recomandăm să alegeți o locație care nu este nouă (Olanda funcționează bine).

Pictograma tăvii PIA

PIA Pictograma tăvii (marcată cu punct verde)

Servere VPN PIA

Lista serverului PIA (faceți clic dreapta pentru a accesa)

Pasul 3: verificați că adresa dvs. IP s-a schimbat
Ca un plus de precauție de siguranță, puteți utiliza un instrument gratuit precum IPleak.net pentru a verifica dacă adresa dvs. IP s-a modificat înainte de a lansa Qbittorrent. Iată ecranul meu după conectarea la un server VPN olandez:

Imagine

Da, este foarte ușor. Toată activitatea torrentului va fi dirijată acum prin noua dvs. adresă IP.

Pasul 4: Deschideți QBittorrent și descărcați torentele
După ce ați verificat adresa IP a browserului, puteți deschide Qbittorrent în siguranță și puteți începe torrenting-ul. Mai târziu în acest ghid vă vom arăta cum să verificați adresa IP a software-ului torrent (doar în caz). Puteți citi și acest ghid.

Cum să utilizați un proxy cu QBittorrent

În această secțiune vă vom învăța cum să utilizați ascunde adresa IP a torrentului în QBittorrent folosind un proxy, în mod special un proxy SOCKS compatibil cu torrentul. (Aflați mai multe despre diferența dintre proxy-urile SOCKS și HTTP pentru torrenting).

Utilizarea unui proxy cu Qbittorrent are mai multe avantaje față de un VPN:

 • Vitezele proxy sunt în general puțin mai rapide decât VPN (fără criptare)
 • Adresa IP a torrentului va fi diferită de IP-ul dvs. web broswer (proxy-ul este folosit doar pentru torrenturi)

Dezavantajul folosirii DOAR a unui proxy este că traficul dvs. de torrent nu va fi criptat. Acest lucru vă poate deschide la accelerație de către ISP. Puteți utiliza opțiunea de criptare încorporată QBittorrent (mai târziu în acest ghid), dar această opțiune va reduce numărul disponibil de colegi.

De aceea, vă recomandăm să utilizați un proxy + VPN împreună, pentru cele mai bune lumi și criptare STRONG.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu urmați acest ghid de configurare proxy, apoi conectați-vă la un VPN înainte de a deschide Qbittorrent. Mai multe despre asta mai târziu.

Configurarea proxy QBittorrent Etapa # 1: Alegeți un serviciu proxy fără logare

Pentru a configura setările de proxy ale QBittorrent, veți avea nevoie de un serviciu proxy prietenos pentru torrenturi. Aici recomandările noastre de top (2 dintre cele 3 includ serviciul VPN + Proxy la un preț all-inclusive. Aceasta este cea mai bună ofertă, mai ales dacă intenționați să utilizați simultan VPN și proxy).

Iată alegerile noastre de top:

 1. Acces la internet privat – Serviciu VPN + Proxy în fiecare plan, viteze rapide și numit cel mai bun VPN torrent din an. Cu prețurile care încep de la 3,33 USD / lună, este o valoare imbatabilă.
 2. Ascunde-mă – Serviciu VPN + Proxy în fiecare plan. Peste 30 de locații de server proxy SOCKS. Fără jurnale, torrent-friendly. Pe dezavantaj, este triplu prețul accesului la internet privat
 3. Torguard – Serviciul VPN + Proxy vândut separat. Serviciul lor de proxy torrent este cel mai bun din jur și are 5 locații de țară și un auto-instalator proxy (deci nu trebuie să configurați setările manual). Opțiunea de instalare automată funcționează numai pentru uTorrent, Deluge și Vuze.

Dacă nu sunteți sigur care să alegeți: mergi doar cu acces la internet privat. Este cea mai bună ofertă, are viteze rapide și va satisface nevoile 95% dintre utilizatori.

De asemenea, puteți consulta această comparație de Torguard și Acces la internet privat.

bine, acum că ai un proxy pe care să-l folosești, să trecem la instrucțiunile de configurare pas cu pas:

Pasul 2: Deschideți opțiunile proxy QBittorrent

Pentru a accesa setările proxy în QBittorrent trebuie să accesați Unelte > Opțiuni > Conexiune (fila)
De asemenea, puteți deschide meniul de opțiuni apăsând „Alt + O”

Când faceți clic pe pictograma „Conexiune” din partea stângă a meniului, veți vedea acest lucru:

Setări conexiune QBittorrent

Unelte > Opțiuni > Conexiune

Nu vă faceți griji dacă setările dvs. nu arată exact așa acum. O să schimbăm setările oricum. Secțiunile pe care le vom schimba sunt marcate cu un punct verde.

De asemenea, este marcată fila „Conexiune” din partea stângă, așa că știi cum să accesezi acest meniu.

Vom parcurge secțiunile 1-la-1…

Pasul 3: Portul de ascultare

Acesta este portul # pe care Qbittorrent îl va folosi pentru a asculta noi conexiuni de la egal la egal. Dacă nu activați maparea porturilor uPnP sau NAT, atunci va trebui să configurați manual redirecționarea porturilor pe routerul dvs. pentru a obține conexiuni bune de la egal la egal.

Redirecționarea porturilor este dincolo de domeniul de aplicare al acestui articol (și poate fi o durere reală în fund), astfel încât majoritatea utilizatorilor ar trebui să utilizeze configurarea noastră recomandată, care este:

 • Port # pentru conexiuni primite: Alegeți oricare, sau apăsați la întâmplare pentru a alege un port aleatoriu
 • Folosiți uPnp / NAT PMP: Bifează această casetă. Acesta va transmite automat portul ales prin router
 • Utilizați un port diferit la fiecare pornire: Opțional. Vă recomandăm să activați acest lucru atât timp cât totul funcționează fără probleme.

Prin urmare, setările ideale arată astfel:

Port de ascultare Qbittorrent

Setările portului de ascultare (port aleatoriu)

Pasul 4: Setări proxy

Setările exacte de proxy pe care le utilizați se vor schimba în funcție de serviciul de proxy pe care îl alegeți. Acest ghid va arăta configurația ideală pentru Acces la internet privat și Torguard.

Dacă alegeți un serviciu proxy diferit, consultați documentația / echipa de asistență pentru setările corespunzătoare. Setările care se vor schimba:

 • Gazdă: Adresa serverului proxy
 • Port: Portul # pe care îl folosești serviciul tău proxy
 • Autentificare: Activați acest lucru dacă serviciul dvs. proxy necesită o autentificare / parolă pentru a avea acces (majoritatea o fac)
 • Nume utilizator, parola: Acestea sunt detaliile de autentificare furnizate de furnizorul dvs. de proxy.

În continuare, ghiduri complete de instalare a proxy-ului pentru acces la internet privat și Torguard…

Setări proxy QBittorrent (acces la internet privat)

Acces la internet privat oferă abonaților acces complet la serverul lor proxy de mare viteză situat în Olanda. Cu toate acestea, este necesară o etapă suplimentară. Trebuie să generați un combo de utilizator / parolă separat pentru proxy.

Pentru a obține autentificarea / parola proxy
După ce vă înscrieți la PIA, conectați-vă la panoul de control de pe site-ul lor web. După ce v-ați conectat la contul dvs., derulați în jos în jos și veți vedea o secțiune care arată astfel:

Detalii de autentificare Proxy PIA

Generează-ți autentificarea și parola proxy în panoul contului


Doar faceți clic pe butonul „Regenerare nume utilizator / parolă” pentru a obține detaliile de conectare. Le vom folosi un pic mai târziu, așa că lăsați fereastra deschisă pentru copiere și lipire ușoară.

Setări QBittorrent:
Schimbați-vă setările pentru a se potrivi exact cu acestea:

 • Tip: SOCKS5
 • Gazdă: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Port: 1080

Setările complete vor arăta ca imaginea de mai jos. Asigurați-vă că bifați aceleași căsuțe ca în figură.

Introduceți numele de utilizator / parola în câmpurile corecte.

Setări proxy PIA (QBittorrent)

Setări proxy PIA

Asta e, proxy-ul tău este totul configurat. Asigurați-vă că reporniți Qbittorrent pentru ca setările să intre în vigoare.
Pentru a verifica că proxy-ul funcționează corect, citiți: Cum să verificați IP-ul torrent

Setări proxy QBittorrent (Torguard)

Iată care sunt setările corecte de proxy dacă sunteți abonat Torguard.

Tip: SOCKS5
Gazdă: proxy.torguard.org
Port: 1080/1085/1090 (puteți utiliza oricare dintre acestea. Dacă 1080 nu funcționează, încercați altul. Unele ISP blochează 1080.
Nume de utilizator: Furnizat de torguard în panoul de cont
Parola: Asigurat de torguard

deci setările complete ar trebui să arate astfel:

Setări pentru proxy Torguard (Qbittorrent)

Setări proxy Torguard

Asta e, configurarea ta este completă. Asigurați-vă că reporniți QBittorrent, apoi Verificați-vă IP-ul Torrent (ghid) pentru a vă asigura că totul funcționează corect.

Setări de criptare QBittorrent

QBittorrent are suport integrat pentru criptarea RC4, care vă poate ajuta să evitați modelarea traficului (furnizorul de internet îți încetinește torentele). Dezavantajul acestei metode de criptare este că va reduce dramatic numărul de viteze disponibile, ceea ce va face dificil să descărcați torentele cu puține semănători.

De aceea, vă recomandăm să utilizați un VPN (cu sau fără un proxy) pentru a obține o criptare mult mai puternică și o disponibilitate de 100%. Ghidul nostru pentru criptarea torrentelor va explica de ce.

Dacă ISP-ul dvs. blochează / accelerează torentele și doriți să încercați criptarea încorporată QBittorrent, iată setările corespunzătoare … (Pentru a accesa acest meniu, accesați fila ‘Bittorrent’ din meniul Opțiuni (Instrumente) > Opțiuni > bittorrent).

Modul de criptare 1 (modul opțional)

Acest mod va utiliza conexiuni criptate atunci când este disponibil, dar se va conecta în continuare la colegii necriptate. Veți avea 100% disponibilitate de la egal la egal, dar nu va oferi o protecție prea accentuată.

Criptare opțională

Mod de criptare opțional (utilizați dacă este disponibil)

Modul de criptare # 2: Criptare obligatorie

Acest mod se va conecta numai la colegii criptati. 100% din activitatea torrentului dvs. va fi criptată, dar veți avea acces la un mic procent de colegi disponibili (deoarece majoritatea oamenilor nu activează criptarea).

Criptare obligatorie

Criptare QBittorrent (Mod obligatoriu)

Utilizarea unui VPN & Proxy simultan

Această metodă vă va oferi cele mai bune din ambele lumi pe care le veți obține:

 • O adresă IP separată pentru browserul dvs. web și QBittorrent
 • browser- & IP torrent va fi diferit de adresa IP „reală”
 • Navigarea dvs. web va fi criptată (ISP nu va ști că vizitați site-uri de torrent sau descărcați torrenturi).

Dacă vă abonați la un serviciu VPN cum ar fi Acces la internet privat, puteți obține serviciul VPN + Proxy fără a fi necesar să plătiți pentru fiecare separat. Pentru o protecție maximă, cu toate acestea, este optim să utilizați o companie pentru serviciul VPN și alta pentru serviciul de proxy (deci niciuna dintre companii nu știe imaginea completă).

NOTĂ: Utilizarea unui VPN + Proxy împreună nu este necesară. Mai mult de 90% dintre utilizatori vor folosi doar unul sau altul și vor fi perfect în siguranță, dar dacă sunteți tipul precaut, acest lucru vă va oferi securitate optimă.

Pentru a le folosi deopotrivă simultan, asigurați-vă că urmați 2 pași simpli:

 1. Conectați-vă la VPN înainte de a deschide Qbittorrent. (Dacă vă conectați în timp ce Qbittitorrent este deja conectat la serverul proxy, veți provoca o eroare proxy, deoarece adresa dvs. IP s-a schimbat).
 2. Deschideți Qbittorrent – odată stabilită conexiunea VPN, acum puteți deschide Qbittorrent și totul ar trebui să funcționeze fără probleme.

În cadrul acestei configurații, IP-ul browserului dvs. Web va fi adresa dvs. IP VPN, iar IP-ul torrent va fi adresa dvs. IP proxy.

Acoperire și resurse suplimentare

Vă mulțumim pentru citirea acestui ghid. Dacă ați urmat-o pas cu pas, torentele dvs. ar trebui să fie complet anonimizate, iar adresa dvs. IP „reală” nu va mai fi vizibilă pentru alți colegi din torent..

Dacă sunteți încă în căutarea mai multor informații despre VPN-uri, torrenting anonim, criptare etc., consultați câteva dintre aceste articole:

Ghiduri

Cum se utilizează uTorrent în mod anonim
Cum se utilizează Vuze în mod anonim
Cum să cumpărați un VPN cu Bitcoin
Cum să verificați IP-ul torrentului
Ghid de criptare Torrent

Recenzii / Comparații

Revizuire privată de acces la internet
IPVanish Review
Recenzie Torguard
Acces la internet privat vs. IPVanish
Acces la internet privat vs. Torguard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map