Sådan bruges QBittorrent anonymt

QBittorrent er en af ​​de bedste tilgængelige opensource torrentklienter. Det er ekstremt populært og er ekstremt funktionelt og alligevel let (bruger næppe nogen systemressourcer). Vi viser dig, hvordan du bruger QBittorrent anonymt, så du kan downloade torrents privat.

Som alle større torrent-klienter er QBittorrent sårbar over for de sikkerhedsrisici, der er indbygget i bittorrent-protokollen:
Dine downloads er offentligt synlige og ukrypterede

Dette betyder, at hele din downloadhistorik potentielt kan overvåges af ikke kun din internetudbyder, men også tredjeparts torrentovervågningsfirmaer.

Denne artikel vil lære dig trin for trin:

Den bedste og nemmeste måde at anonymisere dine torrent-downloads fuldstændigt ved hjælp af QBittorrent. (Vi har også guider til uTorrent, Vuze og Deluge).

Hvorfor skulle du ønsker anonyme torrenter?

Bittorrent er en forbløffende effektiv måde at distribuere store filer hurtigt på, men den har massive indbyggede privacy lækager, der let kan afsløre hele din downloadhistorik, hvis du ikke tilslutter dem.

Der er to primære sikkerhedssårbarheder:

 1. Din IP-adresse er offentligt synlig i enhver sværm
 2. Overførsler er ikke krypteret (din internetudbyder kan se / registrere / trække dine torrent-downloads)

Lad os se på disse lækager 1-for-1…

Lækage nr. 1: IP-adresse er synlig for alle

Dette er den farligste lækage og den største trussel mod dit privatliv når du downloader torrents.

For at peers kan oprette forbindelse til hinanden, giver trackeren en liste over alle IP-adresser, der podede / downloader den pågældende torrent. Hvis du ikke tager skridt til at skjule din torrent IP-adresse, vil din rigtige, sporbare IP være synlig for nogen.

Her er hvor nemt det er at se IP’erne til alle, der deler en torrent med dig:

IP-lækage til torrent-peers

Kolleger, der deler en Linux-torrent. (IP er delvis sløret for privatlivets fred)

Ikke kun kan du se den fulde IP-adresse for alle tilsluttede peers, du kan også se, hvilken port # deres bruger, torrent-klient, og hvor meget af den fil, de allerede har downloadet.

Endnu skræmmere er der bogstaveligt talt dusinvis af virksomheder og organisationer, der overvåger og høster IP-data fra et enormt antal torrent-sværme. Nogle vil endda vise dig, hvilken torrentaktivitet de har sporet til din IP-adresse.

Heldigvis kan du skjule din ‘ægte’ IP-adresse i torrent-sværme og erstatte den med en ikke-sporbar midlertidig IP.
Dette opnås let med en ikke-logging (og torrent-venlig) VPN-service.

Vi viser dig nøjagtigt, hvordan du gør dette senere i denne vejledning. Læs videre…

Lækage nr. 2: Din internetudbyder (ISP) kan se din download & webhistorie

Som standard overføres bittorrentdata i ren tekst (ikke-krypteret). Dette betyder, at din internetudbyder kan:

 • Se, at du besøger torrentwebsteder
 • Se hvilke filer du downloader / deler
 • Gashåndtag (Sænk ned), eller bloker din torrentbåndbredde.

Opløsning: Ved at bruge torrent-kryptering kan du forhindre din internetudbyder i at overvåge eller bremse dine torrent-downloads. Faktisk, hvis du bruger stærk VPN-kryptering, har din internetudbyder ingen idé om, hvad du laver online, eller hvilke filer du downloader.

Vi viser dig, hvordan du bruger en VPN med QBittorrent senere i guiden. Du kan også bruge QBittorrent’s indbyggede kryptering, som er en gratis metode til at kryptere dine torrent-downloads, skønt beskyttelsen, den giver, ikke er så kraftig eller omfattende som hvad du får fra en VPN.

De 2 værktøjer til anonyme Qbittorrent-downloads

Der er to værktøjer, du kan bruge til effektivt at skjule din torrentaktivitet QBittorrent. Disse er:

 1. Ikke-logging Virtuel privat netværkstjeneste
 2. Ikke-logging SOCKS-proxy

Hver teknologi har sine egne fordele, og de er endnu stærkere, når de bruges sammen. Du kan finde mere info her:

 • 3 trin til helt anonyme torrenter
 • Proxy eller VPN (Hvilken fungerer bedst til private torrenter?)

Dernæst viser vi dig, at du bruger begge metoder med Qbittorrent (enten separat eller sammen). Vi viser dig også vores foretrukne VPN’er til download af torrenter.

Endnu bedre inkluderer flere torrentvenlige VPN’er faktisk SOCKS Proxy-service uden ekstra omkostninger, så du kan få det bedste fra begge verdener uden at betale for 2 forskellige tjenester.

Er der nogen gratis muligheder?
Det korte svar er NEJ for VPN’er og ‘Ja, men …’ for proxier. Her er aftalen…

Der er nogle gratis VPN’er derude, selv 1, der hævder at være gratis og ikke-logning, men her er fangsten. Alle disse gratis VPN’er blokerer specifikt for torrents på deres netværk. De tillader kun torrenter, hvis du opgraderer til en betalt plan. Læs vores guide til gratis torrent-VPN’er for mere info.

For så vidt angår proxy-tjenester, kan du bestemt finde nogle gratis SOCKS-proxier på Internettet, og disse kan faktisk bruges med Qbittorrent ved hjælp af instruktionerne senere i denne vejledning.

Gratis fuldmagter har dog flere begrænsninger:

 1. Næsten 100% af dem fører logfiler (dette betyder, at dine downloads ikke er anonyme)
 2. Pas på ‘gennemsigtige’ proxy (dette betyder, at din rigtige IP-adresse videresendes af proxyserveren og stadig er synlig)
 3. Langsom hastighed / upålidelig (De fleste gratis proxy-servere er overfyldte, hvilket betyder, at hastighederne vil være langsomme. Serverne går også ofte ned, og oppetid under 50% er ikke ualmindeligt.
 4. Torrenter blokeret – Og endelig skal det ikke overraske dig at lære, at mange gratis proxy-servere aktivt blokerer ofte anvendte torrent-porte.

HOw for at bruge en VPN med Qbittorrent

Brug af en VPN med Qbittorrent er den nemmeste måde at anonymisere dine torrents hurtigt. Det tager mindre end 5 minutter at tilmelde, downloade og oprette forbindelse til en VPN. Vi anbefaler altid at bruge en torrentvenlig VPN, der ikke indeholder nogen logfiler.

VPN krypterer 100% af de data, der overføres til / fra din computer, inklusive din webbrowser og Qbittorrent-software. Websteder og torrent-peers kender ikke din rigtige IP-adresse, de vil se den midlertidige IP-adresse, der er tildelt dig af VPN-serveren.

Sådan gør du det:

Trin 1: Tilmeld dig en VPN-service, der ikke logger på
Der er omkring 10 forskellige muligheder. Det ville være svært at finde en bedre værdi end Privat internetadgang (kåret til vores bedste torrent VPN i 2015)

Trin 2: Download, installer og forbind til en VPN-server
Installation tager mindre end 1 minut. For at oprette forbindelse til en server (ved hjælp af PIA) skal du bare højreklikke på magasinikonet og vælge en serverplacering. Vi anbefaler at du vælger en placering uden for os (Holland fungerer godt).

PIA-bakkeikon

PIA-bakkeikon (markeret m / grøn prik)

PIA VPN-servere

PIA-serverliste (højreklik for at få adgang)

Trin # 3: Kontroller, at din IP-adresse er ændret
Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning kan du bruge et gratis værktøj som IPleak.net til at kontrollere, at din IP-adresse har ændret sig, før du starter Qbittorrent. Her er mit skærmbillede efter at have oprettet forbindelse til en hollandsk VPN-server:

Billede

Ja, det er alvorligt så let. Al torrentaktivitet dirigeres nu gennem din nye IP-adresse.

Trin 4: Åbn QBittorrent og download torrents
Når du har verificeret din browser-IP-adresse, kan du med sikkerhed åbne Qbittorrent og begynde at torrentere. Senere i denne vejledning viser vi dig, hvordan du kontrollerer IP-adressen på din torrent-software (bare i tilfælde). Du kan også læse denne vejledning.

Sådan bruges en proxy med QBittorrent

I dette afsnit lærer vi dig, hvordan du bruger skjul din torrent IP-adresse i QBittorrent ved at bruge en proxy, specifikt en torrentvenlig SOCKS-proxy. (Lær mere om forskellen mellem SOCKS og HTTP-proxies til torrenting).

Brug af en proxy med Qbittorrent har flere fordele i forhold til en VPN:

 • Proxyhastigheder er generelt lidt hurtigere end en VPN (ingen kryptering)
 • Din torrent IP-adresse vil være anderledes end din webbroswer IP (proxy bruges kun til torrents)

Ulempen ved kun at bruge en proxy er, at din torrent-trafik ikke bliver krypteret. Dette kan åbne dig for throttling af din internetudbyder. Du kan bruge QBittorrents indbyggede krypteringsindstilling (senere i denne vejledning), men denne mulighed reducerer dit tilgængelige antal peers.

Derfor anbefaler vi at bruge en proxy + VPN sammen, bedst fra begge verdener og STÆRK kryptering.
For at gøre dette skal du blot følge denne proxyopsætningsvejledning og derefter oprette forbindelse til en VPN, før du åbner Qbittorrent. Mere om det senere.

QBittorrent-proxyopsætning Trin # 1: Vælg en ikke-loggings-proxytjeneste

For at konfigurere QBittorrent’s proxyindstillinger, har du brug for en torrentvenlig proxy-service. Her er vores topanbefalinger (2 af 3 inkluderer VPN + Proxy-service til en altomfattende pris. Dette er den bedste deal, især hvis du planlægger at bruge en VPN og proxy samtidig).

Her er vores top valg:

 1. Privat internetadgang – VPN + Proxy-service i enhver plan, hurtige hastigheder og kåret til årets bedste torrent-VPN. Med priser, der starter på $ 3,33 / måned, er det en uovertruffen værdi.
 2. Gem mig – VPN + Proxy-service i enhver plan. Over 30 SOCKS-proxyserverplaceringer. Ingen logfiler, torrent-venlige. På nedadrettede side er det tredoblet prisen for privat internetadgang
 3. Torguard – VPN + Proxy-service sælges separat. Deres torrent-proxy-service er den bedste omkring og har 5 landeplaceringer, og en proxy-auto-installer (så du behøver ikke at konfigurere indstillingerne manuelt) Valg af automatisk installation fungerer dog kun for uTorrent, Deluge og Vuze.

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal vælge: bare gå med privat internetadgang. Det er den bedste handel, har hurtige hastigheder og vil imødekomme behovene til 95% af brugerne.

Du kan også tjekke denne sammenligning af Torguard vs. privat internetadgang.

Okay, nu hvor du har fået en proxy til at bruge, lad os komme til de trinvise opsætningsinstruktioner:

Trin 2: Åbn QBittorrent-proxyindstillinger

For at få adgang til proxyindstillingerne i QBittorrent skal du gå til Værktøj > Muligheder > Forbindelse (fane)
Du kan også åbne indstillingsmenuen ved at trykke på ‘Alt + O’

Når du klikker på ikonet “Forbindelse” i venstre side af indstillingsmenuen, ser du dette:

QBittorrent-forbindelsesindstillinger

Værktøj > Muligheder > Forbindelse

Bare rolig, hvis dine indstillinger ikke ser nøjagtigt ud lige nu. Vi ændrer indstillingerne alligevel. De sektioner, vi skal ændre, er markeret med en grøn prik.

Der er også markeret fanen ‘Forbindelse’ på venstre side, så du ved, hvordan du får adgang til denne menu.

Vi gennemgår sektionerne 1-for-1…

Trin 3: Lyttehavn

Dette er port #, som Qbittorrent vil bruge til at lytte til nye peer-forbindelser. Hvis du ikke aktiverer uPnP- eller NAT-portkortlægning, skal du manuelt konfigurere portvideresendelse på din router for at få gode peer-forbindelser.

Portvideresendelse ligger uden for denne artikels rækkevidde (og kan være en rigtig smerte i rækken), så de fleste brugere bør bruge vores anbefalede opsætning, som er:

 • Port nr. For indgående forbindelser: Vælg en hvilken som helst eller tryk tilfældigt for at vælge en tilfældig port
 • Brug uPnp / NAT PMP: Marker dette felt. Den videresender automatisk den valgte port via din router
 • Brug en anden port ved hver opstart: Valgfri. Vi anbefaler, at du aktiverer dette, så længe alt går glat.

Så de ideelle indstillinger ser sådan ud:

Qbittorrent lytteport

Indstillinger for lytteport (tilfældig port)

Trin 4: Proxyindstillinger

De nøjagtige proxyindstillinger, du bruger, ændres baseret på hvilken proxy-tjeneste du vælger. Denne guide viser den ideelle opsætning til Privat internetadgang og Torguard.

Hvis du vælger en anden proxy-service, skal du bare kontakte deres dokumentation / supportteam for at få de korrekte indstillinger. De indstillinger, der vil ændre:

 • Vært: Proxy-serverens adresse
 • Havn: Porten #, som din proxy-tjeneste bruger
 • Godkendelse: Aktivér dette, hvis din proxy-service kræver et login / adgangskode for at få adgang (de fleste gør)
 • Brugernavn Kodeord: Dette er loginoplysninger, der leveres af din proxyudbyder.

Herefter kompletteres proxyopsætningsguider til Privat internetadgang og Torguard…

QBittorrent Proxy-indstillinger (Privat internetadgang)

Privat internetadgang giver abonnenter fuld adgang til deres højhastigheds-proxyserver placeret i Holland. Der kræves dog et ekstra trin. Du skal generere et separat brugernavn / adgangskode-combo til proxy.

For at få dit proxy-login / adgangskode
Når du har tilmeldt dig PIA, skal du logge ind på dit kontrolpanel på deres websted. Når du er logget ind på din konto, skal du rulle ned mod bunden, og du får vist et afsnit, der ser sådan ud:

PIA Proxy login detaljer

Generer dit proxy-login / adgangskode i dit kontopanel


Klik bare på knappen “Forny brugernavn / adgangskode” for at få dine loginoplysninger. Vi bruger dem lidt senere, så lad vinduet være åbent for let kopi + indsæt.

QBittorrent-indstillinger:
Skift dine indstillinger, så de passer nøjagtigt til disse:

 • Type: SOCKS5
 • Vært: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Havn: 1080

De fulde indstillinger vil se ud som nedenunder. Sørg for at markere de samme felter som vist.

Indtast dit brugernavn / adgangskode i de rigtige felter.

PIA Proxy-indstillinger (QBittorrent)

PIA Proxy-indstillinger

Det er det, din proxy er klar. Sørg for at genstarte Qbittorrent, så indstillingerne træder i kraft.
For at kontrollere, at proxy fungerer korrekt, skal du læse: Sådan kontrolleres din torrent-IP

QBittorrent-proxyindstillinger (Torguard)

Her er de korrekte proxyindstillinger, hvis du er en Torguard-abonnent.

Type: SOCKS5
Vært: proxy.torguard.org
Havn: 1080/1085/1090 (du kan bruge en af ​​disse. Hvis 1080 ikke fungerer, kan du prøve en anden. Nogle internetudbydere blokerer 1080.
Brugernavn: Leveret af torguard i dit kontopanel
Adgangskode: Leveret af torguard

så de fulde indstillinger skal se sådan ud:

Torguard-proxyindstillinger (Qbittorrent)

Torguard-proxyindstillinger

Det er det, din opsætning er afsluttet. Sørg for at genstarte QBittorrent, og kontroller derefter din Torrent IP (guide) for at sikre dig, at alt fungerer korrekt.

QBittorrent-krypteringsindstillinger

QBittorrent har indbygget support til RC4-kryptering, som kan hjælpe dig med at undgå trafikformning (internetudbyder bremser dine torrents). Ulempen med denne krypteringsmetode er, at det dramatisk vil reducere dit antal af tilgængelige hastigheder, hvilket vil gøre det svært at downloade torrenter med få såmaskiner.

Derfor anbefaler vi at bruge en VPN (med eller uden en proxy) for at få meget stærkere kryptering og 100% peer tilgængelighed. Vores guide til torrentkryptering forklarer hvorfor.

Hvis din internetudbyder blokerer / throttler dine torrents, og du gerne vil prøve QBittorrents indbyggede kryptering, her er de korrekte indstillinger … (For at få adgang til denne menu skal du gå til fanen ‘Bittorrent’ i menuen Indstillinger (Værktøjer > Muligheder > bittorrent).

Krypteringstilstand nr. 1 (valgfri tilstand)

Denne tilstand bruger krypterede forbindelser, når de er tilgængelige, men vil stadig oprette forbindelse til ikke-krypterede peers. Du har 100% peer-tilgængelighed, men det giver ikke meget beskyttelse mod throttling.

Valgfri kryptering

Valgfri krypteringstilstand (brug hvis tilgængelig)

Krypteringstilstand # 2: Kryptering krævet

Denne tilstand forbinder kun krypterede peers. 100% af din torrentaktivitet bliver krypteret, men du har adgang til en lille% af de tilgængelige peers (fordi de fleste ikke aktiverer kryptering).

Kryptering påkrævet

QBittorrent-kryptering (påkrævet tilstand)

Brug af en VPN & Proxy samtidigt

Denne metode giver dig det bedste fra begge verdener, du får:

 • En separat IP-adresse til din webbrowser og QBittorrent
 • browser & torrent IP vil begge være anderledes end din ‘rigtige’ IP-adresse
 • Din webbrowsing bliver krypteret (ISP ved ikke, at du besøger torrentwebsteder eller downloader torrents).

Hvis du abonnerer på en VPN-tjeneste som Privat internetadgang, kan du få VPN + Proxy-service uden at skulle betale for hver for sig. For maksimal beskyttelse er det dog optimalt at bruge et firma til VPN-service og et andet til proxy-service (så ingen af ​​virksomhederne kender det fulde billede).

BEMÆRK: Brug af en VPN + Proxy sammen er ikke påkrævet. Mere end 90% af brugerne vil bare bruge det ene eller det andet og være helt sikre, men hvis du er den forsigtige type, vil dette give dig optimal sikkerhed.

For faktisk at bruge begge samtidig, skal du bare sørge for at følge 2 enkle trin:

 1. Opret forbindelse til VPN, før du åbner Qbittorrent. (Hvis du opretter forbindelse, mens Qbittitorrent allerede er tilsluttet proxyserveren, forårsager du en proxyfejl, fordi din IP-adresse er ændret).
 2. Åben Qbittorrent – når VPN-forbindelsen er etableret, kan du nu åbne Qbittorrent, og alt skal køre uden problemer.

Under denne opsætning vil din webbrowser IP være din VPN IP-adresse, og din torrent IP vil være din proxy IP-adresse.

Opsamling og yderligere ressourcer

Tak, fordi du læser denne vejledning. Hvis du fulgte den trin for trin, skulle dine torrents være fuldt anonymiserede, og din ‘rigtige’ IP-adresse vil ikke længere være synlig for andre torrent-peers.

Hvis du stadig leder efter mere information om VPN’er, anonym torrenting, kryptering osv., Kan du se nogle af disse andre artikler:

Guides

Sådan bruges uTorrent anonymt
Sådan bruges Vuze anonymt
Sådan køber du en VPN med Bitcoin
Sådan kontrolleres din torrent-IP
Guide til Torrentkryptering

Anmeldelser / Sammenligninger

Anmeldelse af privat internetadgang
IPVanish gennemgang
Torguard anmeldelse
Privat internetadgang vs. IPVanish
Privat internetadgang vs. Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me