Als je dit leest, betekent dit waarschijnlijk dat je de pCloud-recensie van mijn vriend Sam bent tegengekomen en dat je serieus overweegt jezelf te trakteren op een account.

We zijn niet verrast. PCloud neemt een beproefd product en blaast het gewoon volledig uit het water met verbeteringen, waardoor de concurrentie veel stof opeet.

Als je me 10 jaar geleden zou vertellen dat ik met al mijn apparaten overal ter wereld veilig toegang zou hebben tot mijn bestanden, met 2 TB opslagruimte, zou ik een verknoeid bestand kunnen terugdraaien vanwege 30 dagen bestandstracking en met één druk op de knop samen te werken met anderen, ik spuugde op de grond, schudde mijn vuist tegen je en beschuldigde je ervan een leugenaar te zijn.

Gelukkig hebben we elkaar 10 jaar geleden niet ontmoet, anders zou ik mijn woorden moeten opeten.

pCloud levert alles wat ze zeggen dat het product doet, en meer – ze hebben ons een optie gegeven om te betalen voor een LIFETIME-abonnement, wat betekent dat we van alle voordelen van een pCloud-account kunnen genieten voor slechts 1 vaste prijs.

Het punt is, is het levenslange abonnement van pCloud het echt waard? Laten wij het uitzoeken.

Contents

Waarom kwam pCloud met een levenslang plan?

pCloud Lifetime-abonnement

Een jaarabonnement zal pCloud daadwerkelijk meer winst op lange termijn opleveren, dus wat levert het bedrijf op door gebruikers de mogelijkheid te geven slechts één keer te betalen voor een levenslang plan?

Eerlijk gezegd weten we het niet.

We denken dat pCloud bestaat uit een stel jonge, vooruitstrevende individuen die daadwerkelijk een verschil willen maken in de wereld, in plaats van een winstgerichte mentaliteit te hebben.

Realistisch gezien is pCloud nog steeds een bedrijf en een bedrijf moet de winst maximaliseren. Onze beste gok is dat aangezien pCloud relatief onbekend is in de markt (vergeleken met Dropbox) & Google Drive), hebben ze deze plannen bedacht om nieuwe gebruikers aan te trekken en marktaandeel te winnen. Als dit waar is, werkt het – ik heb een abonnement voor mezelf gekocht.

We vermoeden ook dat de optie om hun levenslange abonnementen aan te schaffen mogelijk niet permanent is, dus ons beste advies zou zijn om het te krijgen terwijl je nog kunt!

Wat definieert een ‘levenslang abonnement’?

Ik denk dat we allemaal weten dat alles wat je ‘voor het leven’ wordt gegeven, niet echt voor het leven is. We hebben wat rondgekeken in hun Servicevoorwaarden en ontdekt dat hun definitie van “voor het leven” eigenlijk 99 jaar is, of korter.

Slechts 99 jaar

Dit gooit mijn plannen om dit account door te geven aan mijn kleinkinderen als erfstuk, maar ik denk dat 99 jaar (of de dood, wat het eerst komt) een behoorlijk goede deal is.

pCloud Lifetime-abonnement – Plannen & Prijzen

500GB2TBFamilie
Opslag 500 GB 2.000 GB 2.000 GB
Nr. Gebruiker 11 Maximaal 5
Jaarlijkse prijs $ 47,88 $ 95,88N / A
Levenslange prijs $ 175 $ 350 $ 500
Besparing- $ 64,40 * – $ 129,40 * n.v.t.

* Besparingen worden berekend op basis van de aanname dat u zich heeft aangemeld voor een jaarabonnement en dit gedurende 5 jaar hebt bewaard.

Het levenslange abonnement van pCloud ziet er misschien duur uit omdat u vooraf een groot bedrag moet betalen, dus we kunnen begrijpen waarom sommige mensen ervoor kiezen om in plaats daarvan voor hun jaarplan te gaan.

We hebben echter het gevoel dat dit een beetje lijkt op leasen versus onroerend goed kopen; het jaarplan is als leasing (u betaalt minder, maar het eigendom is nooit van u) en het levenslange abonnement is als kopen (als de prijs goed is en u het leuk vindt, waarom niet?)

Hoe dan ook, we kraken wat cijfers om erachter te komen. Bekijk onze bevindingen hieronder.

pCloud Premium 500 GB

Jaarlijks kost het premium abonnement van pCloud $ 47,88, terwijl het levenslange plan $ 175 kost, een eenmalige betaling. Ervan uitgaande dat u het jaarplan 5 jaar behoudt, zou u al $ 239,40 hebben betaald, wat al veel hoger is dan het levenslange abonnement van pCloud.

Uw besparing binnen 5 jaar als u betaalt voor het Premium 500GB levenslange abonnement: $ 64,40

pCloud Premium Plus 2TB

Krijg dit, het Premium Plus 2TB-abonnement kost $ 95,88 per jaar, vergeleken met het levenslange abonnement van $ 350. Nogmaals, laten we aannemen dat u het plan 5 jaar houdt. Met het jaarabonnement zou je al maar liefst $ 479,40 hebben opgehoest, terwijl je slechts $ 350 hoeft te betalen voor het levenslange abonnement.

Uw besparing binnen 5 jaar als u betaalt voor het Premium Plus 2TB levenslange abonnement: $ 129,40

pCloud Family

Het gezinsabonnement van pCloud is alleen beschikbaar met een levenslang abonnement, maar aangezien het 5 gebruikers toestaat om 1 account te delen, gebruiken we het gezinsabonnement versus 5 zelfstandige jaarlijkse premium abonnementen van 500 GB.

Het gezinsabonnement kost u $ 500, terwijl elk premiumplan $ 47,88 x 5 kost, wat neerkomt op een totaal van $ 239,40 per jaar! Over 5 jaar kost dat zo’n $ 1.197, wat me om de een of andere reden een beetje boos maakt.

Uw besparing binnen 5 jaar als u betaalt voor het levenslange gezinsplan: $ 697

Met deze cijfers denk ik dat het redelijk veilig is om te zeggen dat hoewel de Lifetime-abonnementen het gevoel hebben dat ze meer kosten (vanwege de hoge 1-off-betaling), je in feite veel minder betaalt EN meer waarde krijgt in vergelijking met de jaarlijkse plannen. Als u van plan bent op lange termijn bij pCloud te blijven, raden we u ten zeerste aan een van de levenslange plannen te kopen.

Extra functie – pCloud Crypto Lifetime

pCloud Crypto Lifetime

We zijn het er allemaal over eens dat bestandsbeveiliging belangrijk is, maar is het de moeite waard om ervoor te betalen? Onze bestanden zijn immers al veilig op de servers van pCloud.

Ze gebruiken al AES TLS / SSL 256-bits codering, zodat als onze bestanden worden onderschept op weg naar de servers, degene die het heeft gekaapt, toch geen toegang meer heeft tot die bestanden zonder een sleutel.

Dus waarom zouden we zelfs pCloud Crypto nodig hebben?

Zie je, bestanden die worden geüpload naar de servers van pCloud kunnen op de weg omhoog genieten van AES-codering en niemand kan die bestanden aanraken, maar zodra ze op de servers aankomen, keren de bestanden terug naar hun oorspronkelijke vorm. Hoewel je bestanden nog steeds veilig zijn, kunnen de mensen bij pCloud zien wat je hebt geüpload.

pCloud Crypto voegt een extra beveiligingslaag toe door een unieke sleutel voor u te maken, zodat alleen de persoon met de sleutel toegang heeft tot die bestanden, zodat ze voor iedereen veilig zijn, inclusief pCloud.

Hypothetisch gesproken, als je geheime overheidsgegevens hebt geüpload naar pCloud en een of andere terroristische organisatie hun kantoor fysiek kapt, kunnen ze pCloud dwingen de gegevens die je hebt geüpload over te dragen en die informatie te gebruiken voor wereldheerschappij. Dat klopt, de wereld gaat naar de hel en het is jouw schuld, vriend.

Met pCloud crypto, zelfs als de meest beruchte terroristen plundert pCloud, is er geen manier om toegang te krijgen tot uw supergevoelige privé overheidsgegevens, en u zou de wereld hebben gered van de hel, dus nu wordt u geprezen als een held.

Laten we het in ieder geval hebben over de kosten.

pCloud Crypto kost jaarlijks $ 47,88, terwijl het levenslange abonnement slechts $ 125 kost. Over 5 jaar zou u $ 114,40 hebben bespaard. Als je pCloud Crypto gaat kopen, doe jezelf dan een plezier en ga voor de levenslange versie. Je bespaart zoveel meer.

Notitie

Crypto is een extra functie die u bovenop uw cloudopslag kunt kopen. Stel dat u 2TB levenslange opslag met levenslange crypto wilt. De kosten zijn $ 350 + $ 125 = $ 475.

Wat zou er mis kunnen gaan

Zoals Sam al zei in zijn recensie, is er niet echt een nadeel aan de uitstekende services van pCloud. We hebben echter een paar zorgen die we hieronder zullen bespreken.

1. Wat als een ander bedrijf pCloud koopt?

Het is onwaarschijnlijk dat dit gebeurt, maar het blijft een geldige zorg.

We hebben contact opgenomen met het ondersteuningsteam op pCloud (wat trouwens uitstekend is) voor opmerkingen, en ze hebben ons gegarandeerd dat ze het bedrijf niet willen verkopen, maar ze zullen alle levenslange accounts respecteren, als iemand besluit om koopt in de toekomst hun bedrijf over.

We willen het echter zeker weten, dus we hebben hun Servicevoorwaarden doorgenomen, maar helaas konden we hier helemaal niets mee vinden.

Ze erkenden dat er in hun Servicevoorwaarden geen literatuur over stond, maar als de gedachte ons echt ongemakkelijk maakte, kunnen we er altijd voor kiezen om voor hun jaarplannen te gaan. We moeten het ermee eens zijn.

2. Wat als er niet genoeg opslagruimte is?

2 TB opslagruimte lijkt op dit moment misschien veel, maar de bestandsgrootte neemt snel toe. Over 5 jaar is 2 TB misschien niet genoeg. Zullen ze onze accounts upgraden als het zover is of moeten we meer opslagruimte kopen?

Wat als pCloud besluit om in de toekomst een 5TB-account aan te maken? We zouden daar graag naar willen upgraden door gewoon het verschil te betalen, maar als we kijken naar hoe de dingen zijn (je moet de volledige levenslange abonnementsprijs betalen, zelfs als je al een aantal jaren een jaarrekening hebt), lijkt het alsof we meer zouden moeten uitkramen.

3. Opportuniteitskosten – Wat als er iets beters langskomt?

Oh de FOMO (angst om te missen) is sterk in deze.

Alle levenslange abonnementen van pCloud hebben een uitstekende waarde, maar laten we eerlijk zijn: $ 175 is niet goedkoop. Ik zie dat mensen ervoor kiezen om jaarlijks te betalen alleen omdat ze de $ 175 niet van tevoren hebben, maar ik dwaal af.

Het punt dat ik probeer te maken, is dat we zoveel zouden betalen voor een account, en 6 maanden later, als een ander bedrijf besluit een superieur product te maken dat minder kost, zouden we het gevoel hebben dat we de korte uiteinde van de stok.

We zouden uiteindelijk moeten betalen voor het nieuwe, superieure product (bovenop wat we al pCloud hebben betaald) als we hun services willen gebruiken, en dat is veel!

Laatste gedachten – Duimen omhoog of omlaag?

Oké, hier zijn onze gedachten – het levenslange abonnement van pCloud is geweldig. De kostenbesparingen zijn gewoon te groot om te negeren. Met het levenslange 500 GB-abonnement bespaart u $ 64,40, vergeleken met het betalen voor een jaaraccount voor 5 jaar (de besparingen worden alleen maar groter met het 2TB- en gezinsabonnement).

Natuurlijk hebben we een paar geldige zorgen (gebrek aan toekomstige opslag, alternatieve kosten, angst voor het uitschakelen van pCloud voordat we onze Lifetime-voordelen gebruiken), maar laten we echt worden; onze zorgen zijn geldig, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat ze zullen gebeuren.

Als het je echt stoort, ben je altijd vrij om met het jaarplan mee te gaan en te upgraden zodra je je veiliger begint te voelen.

Dus namens iedereen hier op Bitcatcha.com, geef ik pCloud’s levenslange abonnement, twee duimen omhoog. Haal het voordat ze slimmer worden en besluiten het plan te trekken!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me