Contents

Kako anonimno koristiti QBittorrent

QBittorrent jedan je od najboljih dostupnih klijenata torrenta s otvorenim izvorima. Izuzetno je popularan i izuzetno je funkcionalan, ali lagan (jedva da koristi bilo kakve resurse sustava). Pokazat ćemo vam kako anonimno koristiti QBittorrent, tako da torrente možete preuzeti privatno.

Kao i svi glavni torrent klijenti, i QBittorrent je ranjiv na sigurnosne rizike ugrađene u protokol bittorrent:
Vaša preuzimanja su javno vidljiva i nešifrirana

To znači da cijelu vašu povijest preuzimanja potencijalno može nadgledati ne samo vaš davatelj internetskih usluga, već i treće kompanije za nadzor bujice.

Ovaj će vas članak naučiti korak po korak:

Najbolji i najjednostavniji način da u potpunosti anonimite preuzimanja torrenta pomoću QBittorrent-a. (Imamo i vodiče za uTorrent, Vuze i Deluge).

Zašto biste trebali anonimne bujice?

Bittorrent je nevjerojatno učinkovit način za brzu distribuciju velikih datoteka, ali ima masivne ugrađene propuste u privatnosti koji mogu lako otkriti cijelu vašu povijest preuzimanja ako ih ne priključite.

Postoje dvije glavne sigurnosne ranjivosti:

 1. Vaša IP adresa je javno vidljiva u svakom roju
 2. Preuzimanja nisu šifrirane (vaš davatelj internetskih usluga može vidjeti / snimiti / ugasiti svoje prenose torrenta)

Pogledajmo ove propusnosti 1-na-1…

Propuštanje br. 1: IP adresa je vidljiva svima

Ovo je najopasnije curenje i najveća prijetnja vašoj privatnosti prilikom preuzimanja bujica.

Da bi se vršnjaci povezali jedni s drugima, tracker nudi popis svih IP adresa koje sjede / preuzimaju taj određeni bujica. Ako ne preduzmete korake za sakrivanje svoje bujične IP adrese, stvarni, sljedivi IP adresa bit će vidljiva svima.

Evo kako je lako pregledati IP adrese svakoga tko dijeli bujicu s vama:

IP curenje za torrent vršnjake

Vršnjaci dijele Linux torrent. (IP je djelomično zamagljen zbog privatnosti)

Ne samo da možete vidjeti punu IP adresu svih povezanih vršnjaka, već možete vidjeti koji port koristi #, torrent klijent i koliko su datoteke već preuzeli.

Čak i što je zastrašujuće, postoje doslovno desetine tvrtki i organizacija koje prate i skupljaju IP podatke iz ogromnog broja bujica. Neki će vam čak pokazati kakve ste bujice pratili na vašoj IP adresi.

Srećom svoju “istinsku” IP adresu možete sakriti u bujicama i zamijeniti je privremenom IP adresom koja se ne može pratiti.
To se lako postiže VPN uslugom bez evidentiranja (i prijavom bujicom).

Mi ćemo vam pokazati točno kako to učiniti kasnije u ovom vodiču. Nastavi čitati…

Propust # 2: Vaš Internet provajder (ISP) može vidjeti vaše preuzimanje & web povijest

Prema zadanim postavkama, bittorrent podaci se prenose u otvorenom tekstu (nekodirano). To znači da vaš ISP može:

 • Pogledajte da posjetite torrent web stranice
 • Pogledajte koje datoteke preuzimate / dijelite
 • Lepnite (usporite) ili blokirajte propusnu širinu torrenta.

Riješenje: Korištenjem torrent šifriranja, možete spriječiti davatelj internetskih usluga da nadzire ili usporiti preuzimanja torrenta. U stvari, ako koristite jaku VPN enkripciju, vaš davatelj internetskih usluga neće imati pojma što radite na mreži ili koje datoteke preuzimate.

Pokazaćemo vam kako koristiti VPN s QBittorrentom kasnije u vodiču. Također možete koristiti ugrađenu enkripciju QBittorrent-a koja je besplatna metoda za šifriranje preuzimanja torrenta, iako zaštita koju pruža nije tako moćna ili sveobuhvatna kao što ćete dobiti od VPN-a.

2 alata za anonimne preuzimanja Qbittorrent

Postoje dva alata pomoću kojih možete učinkovito sakriti svoju torrent aktivnost QBittorrent. Ovi su:

 1. Usluga virtualne privatne mreže bez evidentiranja
 2. Proxy SOCKS proxy koji ne bilježi

Svaka tehnologija ima svoje prednosti, a oni su još jači ako se koriste zajedno. Više informacija možete pronaći ovdje:

 • 3 koraka do potpuno anonimnih bujica
 • Proxy ili VPN (Koji najbolje radi za privatne bujice?)

Dalje ćemo pokazati kako koristite obje metode s Qbittorrentom (odvojeno ili zajedno). Pokazat ćemo vam i naše omiljene VPN-ove za preuzimanje torrenta.

Što je još bolje, nekoliko VPN-ova prilagođenih bujici zapravo uključuju SOCKS Proxy uslugu bez dodatnih troškova, tako da možete dobiti najbolje iz oba svijeta bez plaćanja dvije različite usluge.

Postoje li besplatne opcije?
Kratki odgovor je NE za VPN i „da, ali …“ za proxyje. Evo dogovora…

Postoje neke besplatne VPN mreže, čak i 1 za koje se tvrdi da su besplatne i ne prijavljuju se, ali evo ulovljenja. Sve ove besplatne VPN-ove posebno blokiraju bujice na njihovoj mreži. Torrente dopuštaju samo ako nadogradite na plaćeni plan. Pročitajte naš vodič za besplatne torrent VPN za više informacija.

  Usporedba IPVanish vs. ExpressVPN: Brzina / dnevnici / torenti

Što se tiče proxy usluga, na internetu sigurno možete pronaći neke besplatne SOCKS proxyje, a oni se u stvari mogu koristiti s Qbittorrentom koristeći upute kasnije u ovom vodiču..

Međutim, besplatni posrednici će imati nekoliko ograničenja:

 1. Gotovo 100% njih vodi zapisnike (to znači da vaša preuzimanja nisu anonimna)
 2. Pazite na “prozirne” punomoćnike (to znači da se vaša prava IP adresa prenosi putem proxy poslužitelja i još uvijek je vidljiva)
 3. Usporena brzina / nepouzdan (Većina besplatnih proxy poslužitelja je prepuna, što znači da će brzina biti mala. Također, poslužitelji često padaju, a produženje rada ispod 50% nije neuobičajeno.
 4. Blokirane su bujice – I na kraju, ne bi vas trebalo iznenaditi kad saznate da mnogi besplatni proxy poslužitelji aktivno blokiraju najčešće korištene torrent priključke.

HOW koristiti VPN s Qbittorrentom

Korištenje VPN-a s Qbittorrentom najlakši je način za brzo anonimiziranje svojih bujica. Za prijavu, preuzimanje i povezivanje s VPN-om potrebno je manje od 5 minuta. Preporučujemo uvijek korištenje VPN-a pogodnog za bujicu koji ne ostavlja zapisnike.

VPN će kriptirati 100% podataka prenesenih na / s vašeg računala, uključujući vaš web preglednik i Qbittorrent softver. Web stranice i torrent vršnjaci neće znati vašu pravu IP adresu, vidjet će privremenu IP adresu koju vam je dodijelio VPN poslužitelj.

Evo kako to učiniti:

Korak # 1: Prijavite se za VPN uslugu koja ne bilježi
Postoji oko 10 različitih opcija. Bilo bi teško pronaći bolju vrijednost od Privatni pristup internetu (proglašen našim najboljim torrent VPN-om 2015)

Korak # 2: Preuzmite, instalirajte i povežite se na VPN poslužitelj
Instalacija traje manje od jedne minute. Za spajanje na poslužitelj (pomoću PIA) samo desnom tipkom miša kliknite ikonu ladice i odaberite mjesto poslužitelja. Preporučujemo odabir lokacije koja nije za nas (Nizozemska dobro radi).

Ikona ladice PIA

Ikona PIA ladice (označena w / zelena točka)

PIA VPN poslužitelji

Popis poslužitelja PIA (desni klik kliknite za pristup)

Korak # 3: Provjerite je li se promijenila vaša IP adresa
Kao dodatnu sigurnosnu mjeru možete koristiti besplatni alat poput IPleak.net da provjerite je li se promijenila vaša IP adresa prije pokretanja Qbittorrent-a. Evo moje snimke zaslona nakon spajanja na nizozemski VPN poslužitelj:

Slika

Da, ozbiljno je tako jednostavno. Sve će se torrent aktivnosti preusmjeriti kroz vašu novu IP adresu.

Korak # 4: Otvorite QBittorrent i preuzmite bujice
Nakon što potvrdite IP adresu preglednika, možete sigurno otvoriti Qbittorrent i započeti torrent. Kasnije ćemo u ovom vodiču pokazati kako provjeriti IP adresu torrent softvera (za svaki slučaj). Također možete pročitati ovaj vodič.

Kako koristiti proxy s QBittorrentom

U ovom ćemo odjeljku naučiti kako koristiti skrivajući svoju torrent IP adresu u QBittorrentu pomoću proxyja, posebno torrent-SOCKS proxy-a. (Saznajte više o razlici između SOCKS i HTTP proxyja za bujice).

Korištenje proxyja s Qbittorrentom ima nekoliko prednosti u odnosu na VPN:

 • Brzine proxyja obično su nešto brže od VPN-a (bez šifriranja)
 • Vaša torrent IP adresa bit će drugačija od IP adrese web pretraživača (proxy se koristi samo za bujice)

Slaba strana korištenja SAMO proxyja je što vaš torrent promet neće biti šifriran. To bi vas moglo otvoriti za gutanje od strane vašeg davatelja internetskih usluga. Možete koristiti ugrađenu opciju šifriranja QBittorrent (kasnije u ovom vodiču), ali ta će opcija smanjiti broj dostupnih # peers.

Zato preporučujemo uporabu proxy + VPN-a zajedno, za najbolje iz oba svijeta i STRONG enkripcije.
Da biste to učinili, jednostavno slijedite ovaj vodič za postavljanje proxyja, a zatim se povežite s VPN-om prije otvaranja Qbittorrent-a. O tome kasnije.

QBittorrent Proxy Postavljanje 1. korak: Odaberite proxy uslugu koja se ne bilježi

Za konfiguriranje postavki proxyja QBittorrent trebat će vam proxy usluga prilagođena bujici. Ovdje su naše glavne preporuke (2 od 3 uključuju VPN + proxy uslugu po all-inclusive cijeni. Ovo je najbolja ponuda, posebno ako namjeravate istovremeno koristiti VPN i proxy).

Evo naših najboljih izbora:

 1. Privatni pristup internetu – VPN + Proxy usluga u svakom planu, velikim brzinama i proglašen najboljim torrent VPN-om godine. S cijenama koje počinju od 3,33 USD mjesečno, to je nenadmašna vrijednost.
 2. Sakrij me – VPN + proxy usluga na svakom planu. Preko 30 lokacija proxy poslužitelja SOCKS. Nema trupaca, prijazan za bujice. S druge strane, trostruka je cijena privatnog pristupa internetu
 3. Torguard – VPN + proxy usluga prodaje se zasebno. Njihova torrent proxy usluga najbolja je u okolini i ima 5 lokacija u državi te proxy auto instalaciju (tako da postavke ne morate ručno konfigurirati). Opcija automatske instalacije funkcionira samo za uTorrent, Deluge i Vuze.

Ako niste sigurni što odabrati: samo idite s privatnim pristupom internetu. To je najbolja ponuda, ima velike brzine i udovoljit će potrebama 95% korisnika.

Također možete provjeriti ovu usporedbu Torguarda i privatnog pristupa internetu.

U redu, sad kad ste nabavili proxy poslužitelj, prijeđimo na detaljne upute za postavljanje:

Korak # 2: Otvorite QBittorrent proxy opcije

Da biste pristupili postavkama proxyja u QBittorrentu morate ići alat > Opcije > Veza (kartica)
Izbornik opcija također možete otvoriti pritiskom na ‘Alt + O’

Jednim klikom na ikonu “Connection” na lijevoj strani izbornika, vidjet ćete ovo:

Postavke QBittorrent veze

alat > Opcije > Veza

Ne brinite ako vaše postavke trenutno ne izgledaju baš tako. Ionako ćemo mijenjati postavke. Odjeljci koje ćemo mijenjati označeni su zelenom točkom.

Na lijevoj strani je također označena kartica “Veza”, tako da znate kako pristupiti ovom izborniku.

Proći ćemo kroz odjeljke 1 do 1…

Korak # 3: Luka za slušanje

Ovo je port # koji će Qbittorrent koristiti za slušanje novih vršnjačkih veza. Ako ne omogućite preslikavanje uPnP ili NAT ulaza, tada ćete morati ručno postaviti prosljeđivanje priključaka na usmjerivaču da biste dobili dobre vršnjačke veze.

Prosljeđivanje luka je izvan okvira ovog članka (i može biti pravi bol u guzici), tako da bi većina korisnika trebala koristiti naša preporučena postavljanja koja su:

 • Broj priključka za dolazne veze: Odaberite bilo koji ili pritisnite slučajni da biste odabrali slučajni ulaz
 • Koristite uPnp / NAT PMP: Označite ovaj okvir. To će automatski proslijediti odabrani port kroz vaš usmjerivač
 • Upotrijebite drugi priključak za svako pokretanje: Opcijski. Preporučujemo da se ovo omogući dok sve teče glatko.

Tako idealne postavke izgledaju ovako:

Qbittorrent luka za slušanje

Postavke priključaka za slušanje (slučajni priključak)

Korak # 4: Postavke proxyja

Točne postavke proxyja koje upotrebljavate promijenit će se ovisno o proxy usluzi koju odaberete. Ovaj će vodič pokazati idealno postavljanje za Privatni pristup internetu i Torguard.

Ako odaberete drugu proxy uslugu, samo se obratite njihovom timu za dokumentaciju / podršku za ispravne postavke. Postavke koje će se promijeniti:

 • Domaćin: Adresa proxy poslužitelja
 • Luka: Port # koji koristi vaša proxy usluga
 • Ovjera: Omogućite ovo ako vaša proxy usluga zahtijeva pristup / lozinku za pristup (većina radi)
 • Korisničko ime Zaporka: Ovo su podaci za prijavu koje je pružio vaš proxy usluga.

Slijede potpuni vodiči za postavljanje proxyja za privatni pristup internetu i Torguard…

QBittorrent proxy postavke (privatni pristup internetu)

Privatni pristup internetu pruža pretplatnicima puni pristup brzom proxy poslužitelju smještenom u Nizozemskoj. No potreban je jedan dodatni korak. Morate stvoriti zasebno kombinirano korisničko ime / lozinku za proxy.

Da biste dobili svoju proxy prijavu / lozinku
Nakon što se prijavite za PIA, prijavite se na upravljačku ploču na njihovoj web stranici. Nakon što ste prijavljeni na svoj račun, pomaknite se prema dnu i vidjet ćete odjeljak koji izgleda ovako:

Pojedinosti o prijavi za PIA Proxy

Generirajte prijavu / lozinku za proxy na ploči vašeg računa


Samo kliknite gumb “Obnovi korisničko ime / lozinku” za dobivanje podataka za prijavu. Upotrijebit ćemo ih nešto kasnije, pa ostavite prozor otvoren za jednostavno kopiranje + lijepljenje.

QBittorrent postavke:
Promijenite svoje postavke tako da se potpuno podudaraju s ovim:

 • Tip: SOCKS5
 • Domaćin: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Luka: 1080

Potpune postavke izgledat će na slici ispod. Obavezno označite iste okvire kao na slici.

U ispravno polje unesite svoje korisničko ime / lozinku.

PIA postavke proxyja (QBittorrent)

PIA Postavke proxyja

To je to, vaš proxy je sve postavljen. Pobrinite se da ponovo pokrenete Qbittorrent da bi postavke stupile na snagu.
Kako biste provjerili da proxy ispravno radi, pročitajte: Kako provjeriti svoj torrent IP

QBittorrent proxy postavke (Torguard)

Ovdje su ispravne postavke proxyja ako ste pretplatnik Torguard.

Tip: SOCKS5
Domaćin: proxy.torguard.org
Luka: 1080/1085/1090 (možete ih koristiti. Ako 1080 ne uspije, pokušajte s drugim. Neki davatelji internetskih usluga blokiraju 1080.
Korisničko ime: Na raspolaganju vam je torguard na ploči vašeg računa
Lozinka: Omogućuje ga torguard

pa bi kompletne postavke trebale izgledati ovako:

Postavke Torguard proxyja (Qbittorrent)

Postavke proxy Torguard proxyja

To je to, vaša postava je završena. Pobrinite se da ponovo pokrenete QBittorrent, a zatim provjerite Torrent IP (vodič) kako biste bili sigurni da sve ispravno radi.

Postavke šifriranja QBittorrent-a

QBittorrent ima ugrađenu podršku za enkripciju RC4 koja vam može pomoći u izbjegavanju oblikovanja prometa (internetski pružatelj usporava vaše bujice). Loša strana ove metode šifriranja jest to što će dramatično smanjiti # dostupnih brzina što će otežati preuzimanje bujica s nekoliko sjemenih sjedala.

Zato preporučujemo korištenje VPN-a (sa proxy-om ili bez njega) za mnogo jaču enkripciju i 100% dostupnost vršnjaka. Naš vodič za šifriranje torrenta objasnit će vam zašto.

Ako vaš davatelj internetskih usluga blokira / gasi vaše bujice i želite isprobati ugrađenu enkripciju QBittorrent-a, evo ispravnih postavki … (Da biste pristupili ovom izborniku, idite na karticu “Bittorrent” u izborniku Opcije (Alati) > Opcije > BitTorrent).

Način šifriranja br. 1 (izborni način)

Ovaj će način upotrebljavati šifrirane veze kad su dostupne, ali će se i dalje povezati s nekriptiranim vršnjacima. Imat ćete 100% dostupnost od vršnjaka, ali to neće pružiti veliku zaštitu od prigušivanja.

Neobvezna šifriranje

Izborni način šifriranja (koristi se, ako je dostupan)

Način šifriranja br. 2: Potrebno je šifriranje

Ovaj će se način povezati samo s enkriptiranim vršnjacima. 100% vaše torrent aktivnosti bit će šifrirano, ali imat ćete pristup malom postotku dostupnih vršnjaka (jer većina ljudi ne omogućuje šifriranje).

Potrebna enkripcija

QBittorrent šifriranje (potreban način)

Upotreba VPN-a & Proxy istovremeno

Ova metoda će vam pružiti najbolje od oba svijeta koja ćete dobiti:

 • Zasebna IP adresa za vaš web preglednik i QBittorrent
 • preglednik & bujica IP adrese oboje će se razlikovati od vaše ‘stvarne’ IP adrese
 • Vaše web pregledavanje bit će šifrirano (ISP neće znati da posjetite torrent stranice ili preuzimate bujice).

Ako se pretplatite na VPN uslugu kao što je privatni pristup internetu, možete dobiti VPN + proxy uslugu, a da ne morate posebno platiti. Za maksimalnu zaštitu, međutim, optimalno je koristiti jednu tvrtku za VPN uslugu, a drugu za proxy uslugu (tako da niti jedna tvrtka ne zna cijelu sliku).

BILJEŠKA: Upotreba VPN + proxyja zajedno nije potrebna. Više od 90% korisnika samo će koristiti jedno ili drugo i biti savršeno sigurno, ali ako ste oprezni tip, to će vam pružiti optimalnu sigurnost.

Kako biste istovremeno istovremeno koristili oboje, obavezno slijedite 2 jednostavna koraka:

 1. Prije otvaranja Qbittorrent-a spojite se na VPN. (Ako se povežete dok je Qbittitorrent već povezan na proxy poslužitelj, prouzročit ćete proxy pogrešku jer se promijenila vaša IP adresa).
 2. Otvori Qbittorrent – Nakon uspostavljanja VPN veze, sada možete otvoriti Qbittorrent i sve bi trebalo teći bez problema.

U skladu s ovom postavkom, IP web preglednik će biti vaša VPN IP adresa, a torrent IP će biti vaša proxy IP adresa.

Završetak i dodatni resursi

Hvala što ste pročitali ovaj vodič. Ako ga pratite korak po korak, vaše bujice bi trebale biti potpuno anonimne, a vaša “stvarna” IP adresa više neće biti vidljiva drugim torrentovim vršnjacima.

Ako još uvijek tražite dodatne informacije o VPN-ovima, anonimnom torrentingu, šifriranju itd., Pogledajte neke od ovih drugih članaka:

vodiči

Kako anonimno koristiti uTorrent
Kako koristiti Vuze anonimno
Kako kupiti VPN s Bitcoin-om
Kako provjeriti svoj torrent IP
Vodič za šifriranje torrenta

Recenzija / Usporedbe

Privatni pregled pristupa internetu
IPVanish pregled
Torguard pregled
Privatni pristup internetu vs IPVanish
Privatni pristup internetu vs Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me