Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε 19 λεπτά: Πώς να ρυθμίσετε το Shopify και να ξεκινήσετε την πώληση

Το Shopify είναι ο απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.


Είτε θέλετε να κερδίσετε λίγα επιπλέον χρήματα στο πλάι είτε να κάνετε τη δουλειά σας πλήρους απασχόλησης, το Shopify είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να ξεκινήσετε να πουλάτε.

Στην πραγματικότητα, μόλις το χρονολόγησα από την αρχή έως το τέλος και χρειάστηκαν μόλις 19 λεπτά για να δημιουργήσω ένα κατάστημα, να προσθέσω προϊόντα και να πατήσω το κουμπί “ζωντανή μετάδοση”.

Χορήγησε… το κατάστημά μου των 19 λεπτών δεν ήταν τέλειο και θα περνούσα πολύ περισσότερο να το τροποποιήσω. Όμως, δείχνει πόσο απλή είναι η διαδικασία.

Ενημερωθείτε για τον πλήρη οδηγό Shopify

 • Μέρος 1: Πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Shopify σε μόλις 19 λεπτά
 • Μέρος 2: 11 Χαρακτηριστικά Shopify που θα ενισχύσουν τις πωλήσεις σας
 • Μέρος 3: Shopify SEO: 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης Google του καταστήματός σας
 • Μέρος 4: «Πώς προσελκύω πελάτες;» Τα πρώτα 7 βήματα για την προώθηση του Shopify Store σας

Αυτή η ανάρτηση είναι η πρώτη σε μια σειρά τεσσάρων μερών στο Shopify που θα σας μεταφέρει από αρχάριους στο Shopify-master! Σήμερα, ξεκινάμε με τη βασική ρύθμιση καθώς περπατάμε στη διαδικασία ρύθμισης των 20 λεπτών.

Αλλά πρώτα…

Contents

Γιατί Shopify?

shopify-κριτική

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θέλουν την ταλαιπωρία της δημιουργίας ενός ιστότοπου από το μηδέν και τη διατήρηση των δύσκολων μηχανικών. Απλώς θέλουν να πουλήσουν! Εκεί έρχεται το Shopify:

Οφέλη Shopify

 1. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε μια γραμμή κώδικα ιστού – Το Shopify σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία.
 2. Το Shopify σάς επιτρέπει να προσθέσετε το δικό σας όνομα τομέα (π.χ. www.my-store.com), να σας φιλοξενεί το κατάστημα και να διατηρεί το περίπλοκο «back end».
 3. Ο σχεδιασμός του καταστήματός σας είναι εύκολος, μπορείτε να επιλέξετε από 100 υπάρχοντα θέματα και να τα τροποποιήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 4. Οι διαδικασίες Shopify, διαχειρίζονται και παρακολουθούν όλες τις παραγγελίες και τις πληρωμές σας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην επιχείρηση.

Ακούγεται υπέροχο, τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω?

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 20 λεπτά για ανταλλακτικά, ένα προϊόν προς πώληση και 29 $ ανά μήνα. ΑΛΛΑ υπάρχει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και δεν χρειάζεται να εισαγάγετε στοιχεία κάρτας μέχρι να ξεκινήσετε ζωντανά. Είστε ελεύθεροι να παίξετε μέχρι τότε.

Κατάστημα Shopify

Υπάρχουν μειονεκτήματα στο Shopify?

Αν ψάχνετε για πλήρη έλεγχο στο πίσω μέρος (φιλοξενία ιστοσελίδων, απόδοση, κωδικοποίηση κ.λπ.) Το Shopify μπορεί να αισθάνεται πολύ περιοριστικό για εσάς. Είναι λίγο πιο ακριβό από άλλες επιλογές, αλλά έχετε απαράμιλλη ισχύ για την τιμή.

Η εναλλακτική λύση; Χρησιμοποιήστε το WordPress με ένα πρόσθετο που ονομάζεται WooCommerce. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για την απλή, εύκολη, χωρίς προβλήματα επιλογή, επιλέξτε Shopify.

Πάμε!

Σε αυτό το γρήγορο σεμινάριο, θα περάσουμε από τα βασικά στάδια της δημιουργίας ενός καταστήματος Shopify. Θα εξετάσουμε την εγγραφή, το σχεδιασμό, την προσθήκη προϊόντων, την προσθήκη ονόματος domain και τη ρύθμιση του μηχανισμού πληρωμής.

Βήμα 1: Εγγραφείτε

Το πρώτο βήμα είναι εύκολο, κατευθυνθείτε στο Shopify.com και εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας.

Ξεκινήστε τη δοκιμή Shopify

Βήμα 2: Δώστε ένα όνομα στο κατάστημά σας

Ας ελπίσουμε ότι έχετε μια ιδέα στο μυαλό σας. Για το δοκιμαστικό μου κατάστημα, χρησιμοποιώ το “Awesome Snowboards”.

Φοβερά Snowboard

Βήμα 3: Προσθέστε μια διεύθυνση, ώστε το Shopify να μπορεί να υπολογίσει τον φόρο επί των πωλήσεων και τις πληρωμές

διεύθυνση πληρωμής

Βήμα 4: Ξεκινήστε να προσαρμόζετε το σχέδιό σας!

Αφού εγγραφείτε, σας υποδεχόμαστε με έναν απλό πίνακα ελέγχου. Ας ξεκινήσουμε με τα διασκεδαστικά πράγματα: σχεδιάζοντας το κατάστημά σας.

selectatheme

Βήμα 5: Επιλέξτε το τέλειο θέμα για το κατάστημά σας

Το Shopify διαθέτει περισσότερα από 100 πρότυπα σχεδίασης ή «θέματα» για να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Σκεφτείτε τα ως αφετηρία – μπορείτε να τροποποιήσετε ή να τροποποιήσετε τις διατάξεις, τα χρώματα και τις εικόνες καθώς περνάτε.

Για το κατάστημά μου “Awesome Snowboards”, επιλέγω το θέμα “Boundless”. Είναι καθαρό, απλό και διαθέτει άφθονο χώρο για μεγάλες εικόνες.

Θέμα Shopify - Απεριόριστο

Βήμα 6: Ρυθμίστε το θέμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Το Shopify σάς δίνει άφθονο έλεγχο στην εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας. Εδώ, έχω ανεβάσει μια νέα «εικόνα ήρωα» και έγραψα ένα απλό λογότυπο στην κορυφή.

Επικάλυψη εικόνας φόντου

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να περάσετε ώρες αλλάζοντας τη διάταξη και το σχεδιασμό, αλλά μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό ανά πάσα στιγμή. Προς το παρόν, ας προσθέσουμε κάποια προϊόντα.

Βήμα 7: Προσθέστε το πρώτο σας προϊόν

Πλοηγηθείτε πίσω στον πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στην επιλογή “προσθήκη προϊόντος”.

Προσθέστε το πρώτο σας προϊόν

Βήμα 8: Εισαγάγετε το όνομα και την περιγραφή του πρώτου προϊόντος σας

Επαγγελματική συμβουλή: μην παραλείψετε την περιγραφή του προϊόντος. Μια καλή περιγραφή είναι απαραίτητη εάν θέλετε να πείσετε τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα σας. Επιλέξτε προσεκτικά τις λέξεις σας και κάντε το προϊόν να ξεχωρίζει!

Μια μοναδική περιγραφή προϊόντος είναι επίσης απαραίτητη για την καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Θα εξηγήσω περισσότερα σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για το Shopify στο τρίτο μέρος αυτής της σειράς.

Μια μοναδική περιγραφή προϊόντος

Βήμα 9: Ανεβάστε εκπληκτικές εικόνες του προϊόντος σας

Οι εικόνες μπορούν να κάνουν ή να μειώσουν το ποσοστό πωλήσεών σας. Οι υπέροχες φωτογραφίες είναι το κλειδί για να πείσετε τους πελάτες να αγοράσουν από εσάς, οπότε επιλέξτε τις προσεκτικά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για το πώς οι εικόνες μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπών σας και, στη συνέχεια, να ανεβάσετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας.

Χρησιμοποιήστε εκπληκτικές εικόνες του προϊόντος σας

Βήμα 10: Ορίστε την τιμή και το απόθεμά σας

Εισαγάγετε την τιμή του προϊόντος σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο “φόροι χρέωσης”. Το Shopify θα προσθέσει αυτόματα τον σωστό φόρο επί των πωλήσεων με βάση την τοποθεσία σας.

Εισαγάγετε ένα «SKU» (μονάδα διατήρησης αποθεμάτων) που είναι απλώς ένας αριθμός για την αναγνώριση κάθε προϊόντος. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, αλλάξτε την «πολιτική αποθέματος» σε «Shopify παρακολουθεί το απόθεμα αυτού του προϊόντος» και εισαγάγετε τον αριθμό των προϊόντων που έχετε διαθέσιμα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Shopify παρακολουθεί πόσα προϊόντα έχουν πωληθεί και πόσα απομένουν.

Απόθεμα και τιμολόγηση

Βήμα 11. Εισαγάγετε το βάρος του προϊόντος για σκοπούς αποστολής

Η Shopify θα προσπαθήσει να υπολογίσει μια γενική τιμή αποστολής με βάση την τοποθεσία του πελάτη και το βάρος του προϊόντος σας. Εάν δεν έχετε μια μεγάλη ομάδα logistics και εκπλήρωσης που παραδίδει το προϊόν σας, επιλέξτε «μη αυτόματη» ολοκλήρωση.

Λεπτομέρειες προιόντος

Βήμα 12: Προσθέστε παραλλαγές για μέγεθος, χρώμα κ.λπ..

Εάν το προϊόν σας διαθέτει διαφορετικές επιλογές, όπως ένα μπλουζάκι σε διαφορετικά μεγέθη, το Shopify θα το χειριστεί για εσάς. Απλώς πείτε του ποια μεγέθη, χρώματα ή υφάσματα είναι διαθέσιμα για κάθε προϊόν.

Παραλλαγή προϊόντος

Πατήστε “δημοσίευση” και το προϊόν σας προστίθεται αυτόματα στο βιτρίνα σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε προϊόν που πουλάτε.

Βήμα 13: Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα – my-store.com!

Ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα κάνει το διαδικτυακό σας κατάστημα να φαίνεται κομψό και επαγγελματικό. Το Shopify το καθιστά εύκολο, οπότε ας κάνουμε κλικ στην επιλογή “ρύθμιση προσαρμοσμένου τομέα”.

Δημιουργήστε έναν προσαρμοσμένο τομέα

Βήμα 14: Αγοράστε τον επιλεγμένο τομέα σας μέσω του Shopify

Εάν δεν διαθέτετε ακόμη όνομα τομέα, το Shopify σάς επιτρέπει να δείτε τι είναι διαθέσιμο και να το αγοράσετε εκεί και μετά. Εάν έχετε ήδη ένα όνομα τομέα μέσω άλλου πωλητή (όπως το GoDaddy), μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε.

15-κατάστημα

Βήμα 15: Προσθέστε τον μηχανισμό πληρωμής σας, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε χρήματα!

Στο παρελθόν, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος ήταν η πληρωμή. Ευτυχώς, το Shopify το καθιστά εύκολο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πληρωμές και ξεκινήστε επιλέγοντας τη μέθοδο που προτιμάτε.

Για πολλούς, η απλούστερη επιλογή είναι το Paypal, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε “Shopify Payments” που σας επιτρέπει να δέχεστε πιστωτικές κάρτες απευθείας (χωρίς να χρησιμοποιήσετε το PayPal ως μεσαίος άνθρωπος). Θα πρέπει απλώς να συνδέσετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας με το Shopify. Εάν έχετε υπόψη σας έναν άλλο τρόπο πληρωμής, μπορείτε να επιλέξετε από δώδεκα ή περισσότερες «εναλλακτικές πληρωμές», συμπεριλαμβανομένων των Amazon, BitPay και CoinBase.

Προσθέστε μια πύλη πληρωμής στο κατάστημά σας

Τελείωσες!

Πατήστε το κουμπί «δημοσίευση» και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι έτοιμο να μεταδοθεί ζωντανά στον κόσμο.

Φυσικά, αυτή είναι μια απλή και βασική εισαγωγή στο Shopify. Η πρόσβαση στο κατάστημά σας στο διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή. Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος: να προσελκύσετε πελάτες μέσω της (εικονικής) πόρτας και να το μετατρέψετε σε μια αξιόπιστη επιχείρηση.

Καθώς περνάμε από αυτήν τη σειρά Shopify, θα εξετάσουμε αυτά τα επόμενα βήματα και θα μετατρέψουμε αυτήν την απλή αρχή σε μια βρυχηρή επιτυχία!

Παρακαλώ μοιραστείτε πώς θα προχωρήσετε στα παρακάτω σχόλια. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει ένα κατάστημα Shopify, ενημερώστε μας για την εμπειρία σας με την πλατφόρμα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map