logo penyimpanan awan segerak

Contents

Segerakkan.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Penyegerakan menawarkan pengguna pilihan berkembar dari keselamatan kukuh dan pilihan perkongsian folder yang fleksibel. Sekiranya anda menghargai privasi berbanding alat produktiviti, maka Penyegerakan mungkin merupakan pilihan hebat yang memberikan ketenangan fikiran dan nilai wang yang cukup hebat.

Ulasan Sync.com: 8 Kelebihan dan 5 Kekurangan Menggunakan Penyimpanan Cloud Sync

Kembali pada tahun sembilan puluhan, kami biasa bertanya-tanya bagaimana kami akan mengisi cakera keras komputer 30MB kami. Tambah beberapa tahun, dan $ 100 untuk pemacu kilat 1GB nampaknya murah.

Dan seiring dengan bertambahnya saiz fail, semakin lapar kita menjadi GB. Heck, TB.

Hari ini, sebahagian besar daripada kita mengharapkan tidak lain daripada penyelesaian penyimpanan yang murah, boleh dipercayai dan selamat yang membolehkan kita mengakses data kita sesuka hati. Masukkan penyedia storan awan.

Inilah yang mungkin pernah anda dengar – disebut Sync.com.

Pengenalan kepada Sync.com

Mula-mula – siapa dan apa itu Sync.com?

Kisahnya berlaku: keluar dari Kanada pada tahun 2011 oleh Thomas Savundia dan pasukan, Sync ingin membuat penyelesaian penyimpanan yang mengutamakan privasi pengguna. Perlu beberapa peringkat pengembangan untuk menjadi Penyegerakan yang diketahui dan disukai penggunanya hari ini. Dan itu adalah 750,000 pengguna setakat ini!

Penyegerakan bertujuan untuk “memudahkan pengguna mengakses dan berkongsi fail mereka dari hampir semua komputer, telefon atau peranti mudah alih – tanpa melepaskan hak mereka untuk privasi”.

Sesiapa sahaja boleh mendaftar dengan Sync secara percuma, tetapi mereka juga menawarkan tahap yang lebih tinggi untuk kegunaan perniagaan dan peribadi, masing-masing dengan ruang penyimpanan tambahan dan sejumlah pengguna per akaun. Lebih banyak lagi dalam sekejap.

Kami telah mendengar banyak perkara baik mengenai Sync dan penawaran keselamatannya. Tidak pernah dimainkan oleh khabar angin, Bitcatcha hari ini melihat secara langsung kebaikan dan keburukan Sync.

Menyiapkan Penyegerakan – Betapa mudahnya?

Jadi perkara pertama yang pertama, seperti pemasangan Sync?

Ternyata – sangat sederhana. Anda boleh memulakan prosesnya di sini.

Mendaftar untuk 5GB pertama anda memerlukan beberapa saat dan beberapa butiran ringkas.

Setelah didaftarkan, anda akan ditunjukkan senarai semak langkah-langkah untuk menyediakan Penyegerakan sepenuhnya (melengkapkan senarai juga membuka ruang simpanan tambahan 1GB!)

panduan segerak untuk menyediakan

Permintaan kedua adalah memuat turun aplikasi desktop dan folder Penyegerakan yang sesuai. Apa yang dilakukan pada dasarnya adalah mewujudkan ruang di mana anda boleh membuat sandaran fail anda dengan mudah dan mula membagikannya. Apa-apa sahaja dalam folder Penyegerakan disandarkan secara automatik.

Aplikasi desktop membantu anda mengakses dan mencari folder Sync di komputer anda, serta mencari ‘Data Vault’ (lebih lanjut mengenai ini dalam beberapa saat). Anda juga akan mendapat akses ke sejarah versi, aktiviti fail, dan pemulihan fail yang dihapus.

Menambah fail ke folder Penyegerakan anda adalah masalah drag’n drop. Anda boleh menganggapnya sebagai folder biasa di komputer anda dan bekerja dengan segera.

Namun, tidak jelas bagaimana seseorang itu dapat mengakses Vault, kerana tidak ada jalan keluar pop-up selepas pemasangan. Perkara sedikit lebih jelas pada antara muka panel web, di mana anda akan melihat beberapa arahan sebenar:

panduan segerak untuk menyediakan

8 perkara yang kami suka mengenai Sync.com

Setelah dipasang, kami terus maju dan bermain-main dengannya.

Jadi, apa yang sebenarnya kita fikirkan? Pertama, inilah semua yang kami suka:

1. Penyegerakan benar-benar menghormati privasi anda

Perkara ini amat dihargai dengan sedikit konteks. Tahukah anda bahawa kebanyakan aplikasi penyimpanan awan – termasuk Google Drive dan Dropbox – mempunyai syarat yang membolehkan pekerjanya mengakses, mengimbas dan berkongsi mana-mana fail anda yang tersimpan di pelayan mereka?

Pemikiran yang serius, betul?

Dengan Penyegerakan, mereka telah mengatur diri mereka dengan cara yang tidak mungkin terjadi. Ini mungkin titik penjualan yang paling mereka dorong. Dengan alasan yang baik!

Semua fail yang dimuat naik dalam Sync dilindungi dengan enkripsi AES 256-bit hujung-ke-hujung. Ini bermaksud bahawa ia dienkripsi pada sumber dan hanya pemilik akaun – anda – yang mengawal kunci data.

Oleh itu, walaupun fail anda berada dalam talian, fail itu tidak bermakna bagi orang lain kerana mereka memerlukan kunci penyulitan untuk memahaminya.

Ini juga dikenali sebagai privasi pengetahuan sifar. Namun, kerana Sync.com sama sekali tidak memegang kunci penyulitan, ini bermakna anda menghadapi masalah jika anda lupa kata laluan anda kerana Sync tidak dapat menetapkannya semula.

Lebih daripada itu, Penyegerakan tidak membenarkan akses pihak ketiga. Sebilangan besar penyedia storan awan mempunyai API yang diterbitkan yang membolehkan aplikasi pihak ketiga berinteraksi dengan mereka, tetapi tidak disegerakkan. Yang pasti, mungkin menjadi keburukan bagi sesetengah pengguna. Tapi ini pasti kemenangan demi keselamatan.

Anda mungkin juga mahu menggunakan pengesahan dua faktor di atas kata laluan yang kuat – dikendalikan dengan e-mel atau Google Authenticator.

segerakkan tetapan keselamatan yang baik

Apa maksud semua ini? Pada dasarnya, tidak ada penyampaian pemasaran atau data undang-undang yang tidak jelas, dan tidak ada pelanggaran data besar. Cue menghela nafas lega.

2. Pematuhan privasi data global

Menambah perkara yang lebih awal, ada sebab lain yang kita percayai dalam perlindungan privasi Sync. Ia sebenarnya berpusat di Kanada, wilayah yang terkenal dengan undang-undang privasi yang ketat.

Oleh yang demikian, Sync sepenuhnya mematuhi standard data global seperti GDPR, PIPEDA dan banyak lagi. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara ini di sini.

3. Ia adalah pemacu tempatan bersepadu dengan pelbagai titik akses

Perkara lain yang kami nikmati mengenai Sync adalah seberapa baik ia berfungsi sebagai pemacu tempatan bersepadu.

Sandaran automatik yang mudah bermaksud anda harus tenang mengetahui bahawa fail anda selamat tanpa anda perlu mengambil langkah proaktif.

Pelbagai titik akses Sync menjadikannya pemacu yang bagus untuk dalam perjalanan, dan gaya hidup atau gaya kerja apa pun.

 • Aplikasi Mudah Alih
  Tersedia pada iOS dan Android, aplikasi ini sering dikemas kini.
 • Panel Web
  Membolehkan anda mengakses fail anda dari penyemak imbas web mana pun, tidak perlu memuat turun.

4. Pilihan Vault membolehkan anda menyimpan data di luar folder Penyegerakan anda

Perkara lain yang sangat kami hargai mengenai Penyegerakan adalah fungsi peti besi data.

Apakah Vault misteri ini, anda bertanya?

Nah, ini adalah lokasi penyimpanan awan yang sangat selamat. Jadi tidak seperti yang dimasukkan ke dalam folder Sync, fail di dalam Vault tidak diselaraskan secara automatik. Sebaliknya, ia adalah ruang selamat yang dapat diakses melalui aplikasi web atau aplikasi mudah alih.

Ini menjadikannya ideal untuk sandaran data untuk jenis fail dan folder penting yang anda tidak boleh kehilangan, berbanding fail kerja yang mungkin anda kemas kini secara berkala. Dan bagus untuk mengosongkan ruang!

Memindahkan barang ke Vault adalah perkara yang sangat mudah iaitu memilih fail, mengklik ‘Pindahkan’, dan mencentang kotak Vault.

segerakkan storan awan selamat sahaja

Fail boleh dimuat turun dengan mudah dari awan kembali ke komputer anda, bila-bila masa.

5. Pemulihan fail yang mudah

Selalu menyenangkan untuk mengetahui bahawa, bukan sahaja fail disandarkan, tetapi anda juga dapat mengakses pelbagai bentuknya sejak dulu.

Kacau? Tidak perlu risau – Penyegerakan membolehkan anda melompat fail dengan mudah ke waktu yang lebih awal dan bekerja dari sana. Anda boleh mengembalikan fail ke tarikh atau masa sebelumnya.

Cukup pilih ‘…’ di sebelah kanan fail anda, dan klik ‘Sejarah Versi’ yang menampilkan skrin berikut:

segerakkan pemulihan fail mudah

Perkara yang sama berlaku untuk fail yang dipadam:

 • Pelanggan Penyegerakan Percuma dapat memulihkan fail atau folder yang dihapus dalam 30 hari terakhir.
 • Segerakkan Pro & Pelanggan perniagaan boleh memulihkan fail atau folder yang dihapus dalam 365 hari yang sangat mengagumkan.

Berita yang lebih baik – fail yang dipadam tidak termasuk di mana-mana ruang simpanan anda yang diperuntukkan!

6. Pilihan hebat untuk syarikat

Penyegerakan juga menyediakan pelbagai fungsi yang kami fikir akan sangat berguna untuk perniagaan.

Ini termasuk penghapusan fail dari jauh, serta audit fail yang dicuri untuk apa sahaja atau sesiapa sahaja yang tersipu.

Juga, penjejakan perubahan, statistik terperinci dan versi fail adalah semua alat yang sangat berguna ketika berurusan dengan fail yang diusahakan oleh banyak orang dan untuk membantu anda mengesan siapa yang melakukan apa dan kapan.

Tahap kawalan itu adalah kelebihan besar bagi banyak orang.

7. Perkongsian fail dan folder yang mudah

Ingatlah ketika kita bercakap lebih awal mengenai pelbagai fungsi penyimpanan awan?

Walaupun menjaga keselamatan adalah satu perkara, sangat penting juga bahawa platform penyimpanan awan membolehkan perkongsian dan pemindahan fail ini dengan mudah kepada orang dan peranti lain.

Penyegerakan tidak mengecewakan. Anda dapat:

 • Kongsi fail dengan saiz apa pun kepada pengguna yang tidak Menyegerakkan.
 • Lakukan perkongsian pautan mudah kepada penerima, tidak memerlukan akaun (namun fail ini hanya boleh dibaca).
 • Anda juga boleh mengkonfigurasi perkongsian melalui folder Berkongsi pasukan.
 • Tetapkan pemberitahuan untuk aktiviti pautan untuk membantu mengesan perkongsian.
 • “Privasi yang ditingkatkan” memperluas enkripsi pengetahuan sifar Sync.com untuk memfailkan perkongsian.

Dan yang paling kami sukai adalah bagaimana anda boleh menyesuaikan dan memperincikan anda dengan kebenaran. Anda dapat menyahaktifkan pautan, menetapkan kata laluan, atau menetapkan masa dan tarikh luput, folder demi folder.

penyegerakan membolehkan kebenaran menyesuaikan

Skreencap di atas diambil dari versi percuma (di mana anda hanya boleh menetapkan perlindungan kata laluan), tetapi anda mendapat idea!

Semua ini menjadikan Sync sebagai alternatif perkongsian fail yang sangat baik untuk lampiran e-mel yang tidak kemas.

8. Data percuma eksponensial

Ini adalah cepat – ingat bagaimana anda mendapat data percuma 5GB? Nah, Sync sebenarnya menawarkan program rujukan yang membolehkan anda meningkatkan ruang simpanan anda sebanyak 1GB untuk setiap rujukan yang anda buat.

Tanpa had! Oleh itu, jika anda tidak cenderung membayar, anda pasti dapat membuka ruang yang lebih besar untuk diri anda sekiranya berjaya mendapatkan beberapa rujukan di.

Dengan ini, kami berpendapat bahawa Sync pastinya merupakan salah satu pilihan terbaik di luar sana untuk penyimpanan awan percuma. Kami sangat mengesyorkan mencubanya.

Perkara yang tidak kami gemari mengenai Sync.com

Oleh itu, kita pasti melihat beberapa kelemahan ke platform.

1. Kontrak tahunan sahaja

Walaupun banyak host penyimpanan awan menawarkan rancangan bulanan, kami cepat menyedari bahawa Penyegerakan tidak.

Anda perlu mengemukakan minimum $ 49 (untuk rancangan peribadi 500GB mereka) selama setahun.

Untuk bersikap adil, ini tidak benar-benar melanggar bank dan harganya cukup kompetitif, terutamanya jika anda memilih tahap penyimpanan yang lebih tinggi dan mengurangkan matematik dengan apa yang anda bayar setiap bulan.

Tetapi bukan pilihan termurah yang paling mutlak di pasaran, dan kami benar-benar memperoleh bahawa rancangan tahunan mereka mungkin bukan pilihan aliran tunai terbaik untuk semua orang.

2. Tiada akses aplikasi pihak ketiga

Seperti yang telah kami sebutkan, tahap keselamatan yang dituntut oleh Sync tidak membenarkan integrasi alat pihak ketiga.

Itu bermaksud beberapa perkara yang menjengkelkan. Contohnya, anda tidak dapat melihat pratonton dokumen, muzik, filem atau bahkan foto dari penyemak imbas. Tidak – anda perlu memuat turun fail terlebih dahulu.

Itu pasti boleh menjadi pemecah masalah cara beberapa orang menggunakan penyelesaian penyimpanan mereka. Terutama, katakan, jika anda berurusan dengan ratusan foto sekaligus dengan nama fail berangka generik.

3. Sokongan terhad

Walaupun kami membaca banyak perkara baik mengenai kualiti sokongan, kaedahnya agak terhad.

Semua pertanyaan perlu diserahkan melalui e-mel – bukan melalui telefon atau sembang langsung 24/7, yang mungkin menjadi masalah untuk masalah mendesak yang memerlukan tindak balas segera.

4. Penyegerakan boleh menjadi perlahan

Memandangkan penyulitan end-to-end perlu dilakukan, kami membaca beberapa komen mengenai kelajuan muat naik dan muat turun fail yang perlahan. Jadi mungkin tidak bagus untuk pengguna yang sangat cepat perlu berpindah di antara fail.

Kelajuan maksimum mutlak mereka adalah 40 Mbps, tidak termasuk penyulitan. Laman web mereka menyebutkan bahawa, walaupun kelewatan enkripsi biasanya tidak dapat dilihat pada fail kecil, laman web ini mungkin menambah masa ketika memindahkan fail yang sangat besar.

Walaupun tentu saja ini sangat berbeza dengan kelajuan sambungan internet anda. Kami secara peribadi tidak terganggu dengan waktu yang diperlukan untuk memindahkan fail dan folder.

5. Tiada sokongan Linux

Saat ini, tidak ada aplikasi Sync yang dapat diakses di Linux. Namun, anda dapat mengakses panel web Sync.com di Linux menggunakan penyemak imbas web yang disokong.

Rancangan Segerak & Harga

Anda boleh memilih kedua-dua rancangan Perniagaan dan Peribadi Sync:

Pelan peribadi

Segerakkan StarterPersonal ProPersonal Pro+
Harga / bln $ 0Dari $ 4.08 * Dari $ 8 *
Storan / pengguna5GB500GB2TB
Pemindahan Data Terhad Tidak terhad Tidak terhad

* Harga berdasarkan langganan 12 bulan.

Rancangan perniagaan

SoloProPro Lanjutan
Harga / bln $ 10 * $ 5 * $ 15 *
Storan / pengguna3TB1TB10TB
Pelbagai PenggunaNoYa

* Harga berdasarkan langganan 12 bulan.

Walaupun beberapa harga dipecah menjadi pembayaran bulanan, seperti yang telah kami sebutkan, setiap paket sayangnya hanya memiliki pilihan untuk penagihan tahunan.

Masing-masing dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari supaya anda dapat mencuba rancangan anda mengikut ukuran.

Pembayaran boleh dilakukan melalui kad kredit, PayPal dan Bitcoin. Berita baik ialah kita tidak dapat melihat sebarang bayaran tersembunyi dan nampaknya membenarkan kelonggaran rancangan perubahan di kemudian hari, jika anda memutuskan anda mahu.

Bagaimana perbandingan Sync.com dengan pesaing lain?

Oleh itu, kami menyentuh semua perkara yang kami sukai dan benci mengenai Penyegerakan.

Tetapi, pasaran penyimpanan awan sangat besar. Terdapat banyak pemain besar di luar sana, bersaing dengan perkara seperti harga, keselamatan dan banyak lagi.

Mari kita lihat dua pesaing terkemuka untuk melihat sejauh mana Sync berdiri di landasannya.

Segerakkan VS pCloud

Adalah idea yang baik untuk membandingkan penyedia storan awan dalam niche yang sama. Oleh kerana Sync beroperasi dengan baik untuk privasi, kami fikir hanya wajar untuk membandingkannya dengan penyedia enkripsi pengetahuan sifar yang lain – pCloud.

Jadi, bagaimana perbandingannya?

 • Nilai

  Harga rancangan tahunan pCloud dan Sync hampir hampir. Kedua-duanya menawarkan pilihan 500GB (sangat bagus untuk mereka yang tidak memerlukan 2TB).

  Harganya $ 47.88 untuk pCloud, dan $ 49.99 untuk Sync (setiap tahun). TAPI pCloud mempunyai pilihan pembayaran bulanan.

  Pasti, anda akan mendapat potongan 20% untuk pendahuluan jumlah tahunan, tetapi kita dapat melihat mengapa banyak orang lebih suka pembayaran yang lebih kecil.

  Apa yang paling kami sukai mengenai pCloud adalah rancangan seumur hidupnya.

  Kami masih tidak pasti apakah itu hadiah yang berniat baik untuk umat manusia, atau cara yang bijak untuk mendapatkan daya tarikan pemasaran. Yang kita tahu ialah kita dapat menjimatkan $ 129.40 dalam 5 tahun jika anda membayar pelan seumur hidup Premium Plus 2TB.

  Bagaimana dengan percuma? Baiklah, pCloud memberi anda storan percuma 10GB, berbanding dengan 5GB Sync. Namun, sementara ruang bebas Sync dapat berkembang secara eksponensial dengan rujukan, pCloud memberi ganjaran kepada rujukan anda dalam dolar. Terserah anda untuk memutuskan mana yang lebih baik!

 • Privasi

  pCloud juga dirancang dengan mempertimbangkan privasi. Walau bagaimanapun!

  pCloud mengenakan bayaran tambahan untuk enkripsi pengetahuan sifar dan versi lama. Sync.com menawarkannya sebagai lalai.

  Alat tambah itu dipanggil pCloud Crytpo dan berharga $ 4.99 / bln. Walau bagaimanapun, anda BOLEH mendapatkan bayaran sekali seumur hidup dengan harga $ 125.

  Kedua-dua perkhidmatan menggunakan AES 256 untuk perlindungan maksimum. Walau bagaimanapun, pCloud tidak mempunyai pengesahan dua faktor sehingga ada keperluan yang lebih besar untuk menghasilkan kata laluan yang kuat.

 • Kemudahan

  Inilah fakta yang menggembirakan, sementara Sync beroperasi dari folder Sync, pCloud memberi anda pilihan untuk menentukan hubungan sync custom melalui panel kawalan desktopnya.

  Pada dasarnya, ini membolehkan anda menghubungkan folder yang dipilih dalam sistem fail anda, ke folder di awan anda. Ini adalah pilihan yang tidak biasa. Dan pasti berguna!

  pCloud dan Sync juga berkembang dengan baik untuk perkongsian fail dan folder. Kedua-duanya membolehkan anda melakukan perkara seperti menetapkan kata laluan dan tarikh luput. Walau bagaimanapun, pCloud tidak membenarkan had muat turun atau pemberitahuan aktiviti.

 • Pratonton Fail

  Inilah kelebihan yang luar biasa untuk pCloud – anda mempunyai pilihan untuk melihat fail.

  Dokumen, foto … anda bahkan boleh mengubah saiz gambar dan membuat tayangan slaid! Belum lagi menstrimkan muzik dan video secara langsung di luar folder Crypto anda, yang tidak dapat dilupakan dalam Sync.

 • Pengekalan Fail

  Penyegerakan pasti mengalahkan pemodelan fail dan pengekalan fail yang dihapuskan. Dengan pCloud, versi fail dan fail yang dipadam disimpan hanya selama 15 hari (pengguna percuma) atau 30 hari (pengguna berbayar). Sekiranya anda ingin meningkatkan tempoh pengekalan sejarah anda menjadi satu tahun, anda lebih baik membataskan $ 36 lebih banyak.

Segerakkan VS Dropbox

Dropbox adalah nama isi rumah dan, tidak menghairankan, peneraju penyedia penyimpanan awan.

Penyegerakan masih mempunyai banyak jalan untuk mengejar populariti, tetapi bagaimana keadaannya sebaliknya?

 • Nilai

  Dropbox juga menawarkan pembayaran bulanan dan bukannya jumlah sekaligus (batuk batuk, Penyegerakan).

  Namun, secara amnya mereka nampaknya mengenakan bayaran lebih banyak untuk penyimpanan dan mempunyai tambahan yang lebih banyak yang, pada pendapat kami … tidak semestinya akan dikenakan bayaran. Elaun storan percuma juga 2GB dan bukannya 5GB Sync.

 • Kelajuan Penyegerakan

  Di sinilah Dropbox mula bersinar. Mereka pasti menetapkan standard emas kepada penyedia awan lain mengenai cara menyegerakkan data dengan pantas dan lancar di pelbagai peranti.

  Ini sebahagiannya kerana Dropbox menawarkan penyalinan tahap blok yang membantu memastikan bahawa kelajuan penyegerakan selalu berubah-ubah.

  Ia juga dilengkapi dengan infrastruktur yang unggul dari pelbagai pusat data, sesuatu yang tidak dapat diakses oleh Sync.

 • Produktiviti

  Dropbox menawarkan banyak alat untuk kehidupan seharian. Seperti Dropbox Paper, yang membolehkan anda merakam pemikiran dan nota ke awan.

  Atau hanya dapat melihat fail dari penyemak imbas anda dan mengedit dokumen Microsoft Office.

  Tidak ketinggalan, menu bar tugas Dropbox boleh dikatakan lebih mesra pengguna.

 • Privasi

  Dalam menghadapi tawaran keselamatan Sync yang mengagumkan, kami pasti tahu yang mana yang menjadi kegemaran kami di kawasan ini.

  Dropbox tidak menawarkan enkripsi dari ujung ke ujung – data didekripsi sebelum dimasukkan ke pelayan.

  Ia juga disimpan di pelayan di AS – wilayah yang agak terkenal kerana urusan privasi pengguna sebelumnya. Walau bagaimanapun, penyegerakan disimpan di Kanada di mana privasi sangat penting.

  Berani kita juga menyebutkan bahawa Dropbox masih pulih dari penggodaman 2012 di mana 68 juta kata laluan pengguna dicuri?

 • Perkongsian Folder

  Perkongsian folder di Dropbox membenarkan pilihan kebenaran untuk mengedit kandungan, sementara Penyegerakan hampir semua hanya boleh dibaca.

  Namun, kemampuan Sync untuk menyesuaikan kebenaran fail dan folder benar-benar melebihi penawaran asas Dropbox. Tetapan pautan dan tamat tempoh tersedia, tetapi hanya melalui Dropbox Professional yang lebih mahal.

  Keputusan: Adakah kami mengesyorkan Sync.com?

  Semua perkara dipertimbangkan, kami cukup kagum dengan semua perkara yang disegerakkan.

  Dengan enkripsi dan privasi menyeluruh ke teras jenama, ini pasti merupakan salah satu pilihan terbaik di luar sana untuk penyimpanan awan yang selamat sepenuhnya.

  Tentu, dari segi nilai, rancangan seumur hidup pCloud juga merupakan pilihan yang bagus. Sekiranya anda bersedia membayar pCloud Crypto, anda mendapat tahap perlindungan terbaik dalam pasaran yang setanding, serta kemudahan pratonton fail.

  Dan di sebelah Dropbox? walaupun Sync tidak mempunyai semua loceng, wisel, dan alat produktiviti, kami tetap melakukan team-Sync terima kasih atas keselamatan dan perkongsian foldernya yang unggul. Kami mengambil ketenangan fikiran mutlak setiap hari.

  Dan kami sangat menghargai bahawa Penyegerakan membolehkan anda membayar hanya jumlah simpanan yang anda perlukan – sama ada 500GB, atau shebang 10TB penuh.

  Beli Segerakan sekarang untuk keselamatan yang tiada tandingan ATAU berikan simpanan 6GB percuma untuk anda hari ini. Tunggu apa lagi?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me