7 VPN Terbaik Untuk UK 2020 (Speed ​​Diuji!)

Walaupun secara luas dianggap sebagai juara kebebasan dan oleh itu sebuah negara demokratik, mungkin mengejutkan bagi beberapa pihak bahawa terdapat beberapa larangan luas yang dilakukan negara ini terhadap kebebasan Internet dan bahawa ia telah melakukan kegiatan pengawasan massa terhadap rakyatnya sendiri.


Semasa membuat kajian untuk artikel ini, saya dengan jujur ​​ingin mempercayai bahawa UK akan lebih baik daripada negara-negara lain seperti India atau Indonesia yang mementingkan kebebasan Internet. Malangnya, ia kelihatan seperti lokasi lama yang sama, berbeza.

Dari pengawasan pemerintah hingga pengambilan keputusan sewenang-wenangnya, nampaknya penduduk di UK tidak jauh lebih bebas daripada jaringan lain. Izinkan saya menunjukkan kepada anda mengapa anda memerlukan VPN di sini.

Contents

UK mengatur akses ke kandungan di internet

Seperti begitu banyak negara di seluruh dunia, saya dapati bahawa UK melakukan bahagian yang wajar untuk menyekat kandungan dari pengguna di negara ini. Mereka dilarang mengakses pelbagai laman web secara langsung oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) mereka.

Ini dilakukan dengan menggunakan program penyaringan yang secara umum digunakan oleh semua ISP di negara ini. Namun, ada pilihan untuk menyisih dari penyaringan yang menjadikan penyekat laman web di UK berbeza dengan negara lain.

Sekiranya anda ingin mengakses kandungan yang disekat secara lalai dengan alasan apa pun, anda boleh memilih untuk tidak mengikut penapisan kandungan! Walaupun kedengarannya sesuai untuk anda, telah diperhatikan bahawa membuang penapis tersebut boleh menyebabkan kerentanan keselamatan data meningkat.

Pada masa ini, kandungan yang disekat merangkumi; pornografi, dadah, perjudian, buli siber, dan banyak lagi kategori. Ini sebenarnya telah menyebabkan fenomena yang dikenali sebagai ‘overblocking’ yang menyebabkan laman web yang sah disekat – seperti laman pendidikan yang dikendalikan oleh amal untuk kanak-kanak!

Untuk membantu anda menyedari kandungan apa yang termasuk dalam kategori keterlaluan, berikut adalah beberapa contoh;

 • Pendidikan seksual & kesihatan
 • Perkhidmatan sokongan untuk rogol & penderaan rumah tangga
 • Pencegahan bunuh diri
 • Nasihat ubat

Beberapa had untuk kuasa pengawasan

Satu lagi senarai panjang pelanggaran pemerintah yang dinyatakan dalam fail Snowden adalah bahawa UK menjalankan pengawasan yang tidak sah. Sejak fail tersebut dikeluarkan pada tahun 2013, telah diketahui bahawa UK mempunyai beberapa program pengawasan massal yang membantu mengumpulkan, menyaring dan menganalisis lalu lintas internet.

Ini termasuk pemantauan kegiatan perusahaan, situasi yang baru-baru ini juga dinilai tidak sah oleh Mahkamah Hak Asasi Manusia Eropah (ECHR). Isu yang lebih besar dalam keputusan tersebut adalah bahawa pemerintah UK tidak meletakkan perlindungan di sekitar kaedah yang digunakan untuk mengumpulkan data tersebut.

Meskipun keputusan ECHR, pemerintah UK nampaknya tidak bertobat dengan seorang jurucakap yang mengatakan bahawa pemerintah akan “mempertimbangkan dengan teliti” keputusan tersebut. Pernyataan itu dapat ditafsirkan sebagai undang-undang “kita akan memikirkannya” dan bukan tuntutan tegas untuk tindakan atas keputusan dari badan hukum.

Abang masih memerhatikan.

Berikutan insiden ini, UK meluluskan undang-undang pada tahun 2016 yang memungkinkannya untuk menjalankan kegiatan pengawasan secara sah. Dikenali sebagai Akta Kuasa Penyelidikan (IP Act), ini bermaksud bahawa pemerintah sekarang mempunyai undang-undang di pihaknya ketika ingin mengumpulkan sebarang maklumat.

Telcos mesti mengekalkan sejarah penggunaan

Lebih jauh dari Undang-Undang IP, harus diperhatikan bahawa ISP di negara ini juga harus mematuhi undang-undang penyimpanan data. Ini bermaksud bahawa mereka mesti mengumpulkan dan menyimpan maklumat mengenai aktiviti pengguna, termasuk sejarah penyemak imbas sehingga 12 bulan.

Akta IPA dimodelkan pada DRIPA, yang sudah dinyatakan tidak sah di UK dan juga EU yang lain. Kejadian ini menunjukkan bahawa pemerintah UK tidak bersedia menghormati privasi pengguna dan bahawa setiap usaha untuk menyekatnya dari mengumpulkan data akan dipenuhi dengan undang-undang baru – secara sah atau tidak sah.

Sebagai catatan, seseorang mungkin berfikir bahawa penyulitan akan menjadi cara yang baik untuk mengatasi masalah ini dari sudut pandangan pengguna akhir. Malangnya, pemerintah juga memikirkan perkara ini dan Akta IP merangkumi peruntukan ini. Dengan undang-undang, pemerintah dapat memaksa syarikat untuk mendekripsi kandungan!

Syukurlah, ini adalah salah satu bidang utama yang dirancang oleh VPN untuk unggul, tetapi lebih lanjut kemudian.

ISP secara aktif menghantar amaran mengenai aktiviti P2P

Dalam industri bernilai hampir $ 300 bilion dan meningkat, jelas bahawa industri filem serius melindungi hak cipta dan IP mereka. Walaupun telah ditunjukkan bahawa torrents tidak benar-benar mempengaruhi penjualan tiket – mereka hanya membuang kawalan dari tangan penulis.

Walau apa pun alasannya, syarikat filem dan muzik telah mengamuk secara global, menampar individu dengan tuntutan undang-undang di seluruh dunia. Di UK, mereka sekarang dibantu oleh ISP yang sejak beberapa tahun kebelakangan ini telah memulakan kempen peringatan cetak rompak.

ISP di UK kini menghantar pemberitahuan e-mel kepada pengguna mereka yang didakwa menggunakan hubungan mereka dengan kandungan cetak rompak. Sudah tentu, ini bermaksud bahawa mereka memantau semua yang dilakukan pengguna mereka dalam talian, jika tidak mereka tidak dapat menangkap pemuat turun ini.

Walaupun secara teorinya, sistem amaran ini ditujukan untuk pengguna tertentu sahaja, UK tidak mempunyai rekod yang sangat baik untuk mendapatkan penapis dengan betul dan sebarang masalah yang timbul dari ini akan menjadi bukti bahawa mereka tidak melakukannya pada pengguna.

Sistem ini juga akan meluas ke aplikasi seperti Popcorn Time. Sekarang sistem amaran ini hanya – untuk memberi amaran kepada pengguna. Tidak ada tindakan penguatkuasaan semasa atau sebaliknya, tetapi tidak sukar untuk maju dari keadaan semasa ke proses pengadilan.

VPN masih sah di UK

Seperti banyak negara lain, penggunaan VPN adalah sah di UK. Tidak ada litigasi semasa yang secara eksplisit menyatakan bahawa anda tidak dapat menggunakan VPN di negara ini. Sekali lagi, seperti biasa, ketahui bahawa penggunaan VPN dan penggunaan VPN untuk tujuan haram adalah masalah yang berasingan.

Sekiranya anda menggunakan VPN untuk cara yang sah seperti penyembunyian identiti atau keselamatan kerana memerlukan rasa keselamatan tambahan, tidak apa-apa. Menggunakan VPN untuk tujuan menutup aktiviti haram atau haram masih boleh dihukum oleh undang-undang apa pun yang berlaku. Sekiranya anda terperangkap.

Apa yang kami cari dalam VPN untuk UK?

Berikut adalah 5 kriteria yang kami gunakan dalam menentukan VPN terbaik untuk pembaca UK;

 1. Privasi & Tanpa Nama
 2. Keselamatan
 3. Penipuan Geolokasi
 4. Sokongan P2P
 5. Kepantasan & Kestabilan

1. Privasi & Tanpa Nama

Seperti yang anda ketahui sekarang, UK sebenarnya bukanlah tempat yang sesuai untuk anda melayari internet tanpa menggunakan VPN, sama ada anda warga negara atau pelawat ke negara ini. Kerana faktor-faktor yang telah saya sampaikan di atas dan betapa seriusnya akibat melanggar peraturan tersebut, adalah idea yang baik untuk memberi tumpuan kepada aspek privasi dan anonim yang ditawarkan oleh VPN untuk pengguna di UK.

Dengan kedua-dua kerajaan dan industri swasta bekerjasama serta secara bebas untuk memantau dan mengawal lalu lintas, VPN perlu dapat memastikan data dan aktiviti anda dapat disimpan dengan tepat sebagaimana mestinya – persendirian.

Salah satu cara terbaik untuk memastikan ini adalah dengan mengawasi VPN yang tidak hanya memiliki kebijakan pembalakan yang ketat tetapi juga didasarkan pada negara-negara yang lebih lemah dalam undang-undang penyimpanan data mereka. Ini tentu tidak termasuk negara-negara yang mempunyai bidang kuasa lima mata dan empat belas mata.

2. Keselamatan

Bahagian keselamatan pada VPN adalah sama untuk pengguna yang berpangkalan di UK seperti di tempat lain. Imbangan yang ideal hanya diketahui oleh anda, sebagai pengguna. Adakah anda memilih enkripsi 256-bit dengan risiko kelajuan VPN yang lebih rendah atau adakah anda bersedia menurunkan bar untuk peningkatan kelajuan?

Secara peribadi, saya merasakan bahawa untuk pasaran UK adalah lebih baik untuk mencuba dan mengekalkan tahap penyulitan tinggi kerana dua sebab utama. Yang pertama adalah salah satu protagonis dalam kasus yang kita bicarakan adalah pemerintah UK, yang kemungkinan akan memiliki lebih banyak sumber daya yang didedikasikan untuk berusaha memecahkan sebarang penyulitan yang dihadapi.

Yang kedua adalah kerana kelajuan internet rata-rata yang lebih rendah di negara ini, anda selamat untuk menjaga tahap enkripsi setinggi mungkin tanpa menjejaskan kelajuan maksimum yang dapat dicapai.

3. Penipuan Geolokasi

Biasanya ketika kita berbicara tentang penipuan geolokasi, itu adalah dengan tujuan untuk mengakses kandungan alternatif dari penyedia arus perdana seperti Netflix US. Walau bagaimanapun, pengguna UK mempunyai lebih banyak perkara yang dinanti-nantikan dalam penipuan geolokasi kerana terdapat banyak laman web yang tidak dapat mereka akses.

4. Sokongan P2P

Salah satu kategori laman web yang disekat dari akses di UK nampaknya adalah laman web torrent. Sekali lagi, ini adalah kawasan lain di mana VPN akan sangat membantu. Perhatikan VPN yang mempunyai garis panduan lalu lintas P2P yang dinyatakan dengan jelas dalam syarat perkhidmatan mereka, seperti NordVPN atau TorGuard.

5. Kepantasan & Kestabilan

Dengan kelajuan jalur lebar jalur tetap rata-rata hanya 55.88Mbps di UK, kebanyakan VPN semestinya mempunyai masalah sifar yang sesuai dengan keperluan pengguna di sana. Kelajuan mudah alih bahkan lebih rendah pada purata 29.72Mbps, jadi perhatian utama dengan VPN di UK tentu tidak akan menjadi kelajuan.

Peringkat: 7 VPN Terbaik Untuk UK

Seperti semua ujian VPN saya, sebelum menilai kelajuan mereka, saya selalu menilai sendiri. Berikut adalah kelajuan jalur lebar sebenar saya berdasarkan talian perkhidmatan 500Mbps, tanpa sambungan VPN aktif:

baseline speed di malaysia dengan pelayan UK

(Lihat hasil kelajuan dasar penuh di sini)

Oleh kerana saya berpusat di Malaysia, kelajuan saya cenderung menyambung tinggi ke pelayan VPN rantau Asia dan lebih perlahan ketika saya menyambung ke pelayan di AS atau Eropah. Untuk ujian ini, saya menyambung ke pelayan ujian kelajuan yang berpusat di UK untuk memberi anda idea tentang kelajuan relatif dari jarak jauh.

Seperti yang anda lihat, sambungan tanpa VPN ke pelayan tempatan memberi saya kelajuan 290 Mbps. Kepantasan tentu sekali berbeza-beza, jadi ambil ini dengan sedikit garam.

Nota

Kami menggunakan kadar pertukaran sebanyak 1 GBP hingga 1.25 USD untuk semua harga yang tertera.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (GBP)

£ 5.60 / bln

Sorotan Ciri

 • Tanpa Pembalakan
 • Bunuh Suis
 • Menyokong 6 Peranti
 • 5,600+ Pelayan
 • DNS berganda

"Rata-rata rumah di Britain mempunyai 7 peranti bersambung aktif – dengan NordVPN anda boleh menyambungkan sehingga 6 peranti ke satu akaun."

NordVPN mendapat tempat pertama yang kuat dalam VPN Terbaik kami untuk senarai UK kerana banyak sebab. Salah satu yang pertama adalah mereka berpusat di Panama, yang juga merupakan tempat yang baik untuk VPN. Selain itu, NordVPN mempunyai reputasi yang luar biasa dan merupakan penyedia VPN lain yang mempunyai sebilangan besar pelayan di banyak negara.

Dasar pembalakan yang ketat mereka menggabungkan dengan penyulitan kelas tentera 256-bit dan rancangan harga yang hebat untuk menawarkan hampir semua orang kesepakatan yang sukar ditolak.

keputusan ujian kelajuan nordvpn uk

Ujian Kelajuan NordVPN UK – Pelayan London
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Dengan kelajuan hilir 34 Mbps, dalam pusingan ujian ini NordVPN menunjukkan prestasi yang sangat stabil pada pelayan UK mereka. Apa yang menjadikan mereka lebih menarik adalah bahawa mereka bukan sahaja membenarkan trafik P2P tetapi mempunyai pelayan yang dioptimumkan khas untuk lalu lintas P2P!

Lihat ulasan NordVPN lengkap kami untuk mengetahui mengapa ia adalah # 1 VPN kami!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (GBP)

£ 6.70 / bln

Sorotan Ciri

 • Perlindungan Privasi
 • Penyulitan 256-bit
 • 148 Lokasi VPN
 • 3,000+ Pelayan
 • Protokol Pelbagai

"ExpressVPN mempunyai aplikasi VPN asli yang intuitif untuk memastikan semua orang dari UK selamat dalam talian."

Oleh kerana terdapat banyak sekatan di sana, maka tidak mengejutkan bahawa ExpressVPN sepertinya telah memberikan peruntukan infrastruktur yang luas untuk UK. Syarikat ini mempunyai pelayan utama di beberapa kawasan di sekitar UK, mulai dari Berkshire hingga London.

Rata-rata, perkhidmatan VPN ini menawarkan perkhidmatan serba lengkap dari kelajuan tertinggi hingga aplikasi dan protokol yang komprehensif – sesuai untuk keselamatan, privasi dan tanpa nama. Protokol keselamatannya juga merupakan yang terbaik di kelas untuk kegunaan pengguna yang ada sekarang.

Saya telah menguji perkhidmatan tersebut secara komprehensif dan tidak ragu-ragu mengesyorkan mereka sebagai penyedia perkhidmatan VPN teratas untuk pengguna di UK. ExpressVPN stabil dan membolehkan akses pada pelbagai peranti juga.

keputusan ujian kelajuan expressvpn uk

Uji Kelajuan ExpressVPN UK – London Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Sebagai idea betapa baiknya, saya membandingkan kelajuan talian lalai saya tanpa VPN dengan ujian tertutup ExpressVPN ke lokasi yang sama. Dengan ExpressVPN dihidupkan dan disambungkan ke pelayan di UK, saya berjaya menunjukkan kelajuan hilir 74 Mbps yang pantas.

Baca ulasan ExpressVPN penuh kami untuk maklumat lebih lanjut!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (GBP)

£ 1.59 / bln

Sorotan Ciri

 • Web Bersih
 • Iklan & Track Blocker
 • Peranti Tanpa Had
 • Daftar putih
 • 1040+ Pelayan

"Sekiranya bukan kerana rekod prestasi terhad mereka, Surfshark akan menjadi pesaing yang jauh lebih serius dalam senarai ranking kami."

Walaupun kadar pertukaran paun Britain yang sakit, mata wang ini tetap kuat di seluruh dunia. Ini sangat penting dalam kes Surfshark kerana harga yang sudah rendah diturunkan ke harga yang lebih menarik.

Surfshark setakat ini telah menunjukkan penanda aras prestasi yang memukau dan menjadi kegemaran kami. Malangnya, mereka masih agak baru di pasaran yang membuat kami ragu untuk mendorong mereka lebih jauh.

Namun, jalannya panjang dan persaingan sengit. Ini adalah salah satu yang perlu diperhatikan, terutama jika mereka terus berkembang mengikut rentak semasa.

keputusan ujian kelajuan surfshark uk

Surfshark Speed ​​Test UK – London Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Pangkalan kediaman kami agak jauh dari UK, yang menyebabkan kependaman lebih tinggi. Namun, itu tidak menghalang Surfshark untuk menghasilkan beberapa tokoh prestasi yang serius. Kelajuan hulu meninggalkan sedikit yang diinginkan, tetapi kelajuan penting adalah apa yang masuk!

Lihat ulasan Surfshark mendalam kami untuk mengetahui mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama kami!

4. TorGuard

https://torguard.net/

TorGuard

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (GBP)

£ 4.00 / bln

Sorotan Ciri

 • Dibina untuk P2P
 • Proksi Stealth
 • Menyokong 5 Peranti
 • Iklan & Blok perisian hasad
 • Lebar Jalur Tidak terhad

"Menggunakan TorGuard adalah pengalaman yang menggembirakan dan memberi seseorang jaminan bahawa sambungan Internet mereka benar-benar selamat."

Antaramuka TorGuard mungkin kelihatan sedikit tanggal ketika pertama kali ditemui tetapi tidak ada keraguan bahawa ada salah satu penyedia perkhidmatan VPN yang paling selamat di sekitar. Walaupun tidak banyak hal di sisi pengguna, prestasi cukup luar biasa.

Terdapat satu perbezaan utama antara TorGuard dan banyak pesaing kerana ia membolehkan anda memilih tahap penyulitan yang anda sukai. Ini bermaksud bahawa untuk pengguna P2P, anda dapat menurunkan enkripsi dan menikmati kecepatan mengalir lebih cepat bila-bila masa!

Selain itu, TorGuard mempunyai banyak kualiti penebusan lain, seperti kecepatan stabil, kemampuan multi-platform dan kemampuan untuk memintas penyekat VPN.

keputusan ujian kelajuan torguard uk

Ujian Kelajuan TorGuard UK – London Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Sebagai salah satu daripada tiga VPN terbaik di UK, TorGuard tentu saja memenuhi syarat kelajuan tertentu. Ini ditunjukkan dalam hasil ujian saya untuk itu dari pelayan VPN yang berpusat di London dan sekali lagi, pengguna di negara ini biasanya mendapat kelajuan ini dengan beberapa masalah.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa untuk pengguna yang lebih muda yang terbiasa dengan kehalusan aplikasi moden, antara muka TorGuard akan kelihatan seperti sesuatu dari masa lalu.

Jangan ragu untuk melihat ulasan TorGuard mendalam kami untuk mengetahui lebih lanjut!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

CyberGhost

Kepantasan

Buruk

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (GBP)

£ 2.80 / bln

Sorotan Ciri

 • Pemampatan Data
 • Penyekat Iklan
 • Menyokong 7 Peranti

"CyberGhost berpusat di Romania tetapi telah memenuhi keperluan UK dengan meningkatkan jumlah pelayannya di negara ini."

CyberGhosties gembira dengan mereka dan mereka pasti telah berusaha untuk menjadi hip dan optimis dalam pemasaran mereka. Ini adalah satu lagi nama yang lebih terkenal dalam industri VPN tetapi secara peribadi saya merasakan bahawa mereka mungkin sedikit berlebihan.

Spesifikasi bijak CyberGhost bercakap baik tetapi setelah melalui ujian dengan mereka, saya menasihati sedikit garam. Perlu diingat bahawa ini adalah senarai ranking, jadi jangkaan saya cukup tinggi.

keputusan ujian kelajuan cyberghost uk

CyberGhost Speed ​​Test UK – London Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Pengguna di UK perlu mengambil perhatian bahawa kebanyakan pelayan CyberGhost berada di zon EU, tetapi untungnya, mereka juga mempunyai beberapa pelayan di rantau Asia. UK nampaknya termasuk dalam zon EU seperti yang diharapkan, jadi mereka sepertinya telah berusaha lebih jauh untuk mewujudkan jumlah pelayan yang lebih tinggi di sana.

Secara keseluruhan, kami berjaya mendapatkan kelajuan 25 Mbps yang sangat berguna yang masih cukup untuk media stim.

Ketahui lebih lanjut di analisis menyeluruh kami di CyberGhost!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com/

IPVanish

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (GBP)

£ 5.20 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit
 • P2P tanpa had
 • Menyokong 10 Peranti

"Hebat untuk paranoid tetapi mungkin tidak akan menjadi pilihan utama bagi pengguna yang berpangkalan di UK, IPVanish sangat dipasarkan tetapi kurang disokong."

IPVanish telah menderita dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana penyebarannya dalam… pasti akan kita katakan, insiden malang. Namun selain itu, perhatikan bahawa mereka berada di bawah pengurusan baru dan mudah-mudahan perkara seperti itu akan menjadi kepantasan pada masa lalu.

Mengetepikan insiden tersebut, mereka tetap menjadi gergasi VPN di lapangan dan mempunyai kelajuan yang mengagumkan. Nasib baik untuk itu, kerana jika anda mempunyai aduan mengenai kelajuan mereka, tidak banyak yang dapat anda lakukan kerana mereka memaksa penyulitan 256-bit pada semua orang tanpa pengecualian.

keputusan ujian kelajuan ipvanish uk

IPVanish Speed ​​Test UK – Pelayan London
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh di sini)

Dari segi kepantasan, IPVanish berjaya terus setanding dengan kehadirannya yang lebih terhad di UK. Saya berusaha untuk mewujudkan kelajuan hilir sekitar 30Mbps yang sesuai untuk infrastruktur di sana. Bagi mereka yang ingin bereksperimen, anda selalu boleh mencuba pelayan lain di rantau ini yang mungkin memberikan hasil yang lebih baik. Namun, sambungannya stabil dan lebih daripada cukup untuk menyalurkan media.

Lihat ulasan penuh kami di IPVanish untuk maklumat lebih lanjut!

7. VPN terpantas

https://fastestvpn.com/

TerpantasVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (GBP)

£ 0.70 / bln

Sorotan Ciri

 • P2P Dioptimumkan
 • Pelayan Hopping
 • Menyokong 10 Peranti

"TercepatVPN bukanlah yang terpantas tetapi ia pasti menawarkan cadangan nilai yang sukar untuk dicabar."

FastestVPN bukanlah yang terpantas yang saya uji tetapi tidak juga yang paling lambat. Ia menawarkan negara yang lebih terhad menjalankan hubungan anda berbanding dengan banyak VPN peringkat atas tetapi pada harga dari serendah 83 sen sebulan ia adalah mencuri. Mereka juga mempunyai pelayan yang dioptimumkan P2P yang menjadikannya baik untuk itu juga.

Harga rendah datang dengan satu kelemahan yang serius dan itu adalah prestasi terhad dalam mengatasi sekatan geo. Akhirnya kami dapati, FastestVPN tidak membenarkan anda mengakses kandungan Netflix AS – sungguh menyedihkan!

Pergi ke tinjauan FastestVPN kami untuk mengetahui lebih lanjut!

Pemikiran Akhir: Adakah Saya Perlu VPN Di UK?

Untuk merakam, berikut adalah 3 VPN teratas untuk UK:

KECEPATAN

KESELAMATAN & KEISTIMEWAAN

HARGA (GBP / MO)

NordVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

£ 5.60

LAWATAN VPN

ExpressVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

£ 6.70

LAWATAN VPN

Surfshark

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

£ 1.59

LAWATAN VPN

Dalam fikiran saya hanya ada satu perkara yang lebih buruk daripada tinggal di negara yang mempunyai peraturan Internet yang menindas dan yang tinggal di negara yang tidak hanya melakukannya tetapi memanipulasi undang-undang untuk menyokong kegiatannya. Cukup mengejutkan bahawa UK tergolong dalam kategori terakhir.

Walaupun saya tidak memberitahu anda bahawa sangat mustahak untuk anda menggunakan perkhidmatan VPN di UK pada masa ini, saya fikir adalah wajar untuk memulakan beberapa langkah penerokaan. Luangkan masa untuk memilih VPN yang tepat untuk anda (saya harap senarai ranking ini membantu) sebelum terlambat.

Sudah terlambat, maksud saya adalah jelas bahawa pemerintah UK sedang bersandar pada langkah-langkah pengawasan dan pengawasan yang sangat kejam. Hidup dalam keadaan seperti itu boleh menjadi tertekan dan perkhidmatan VPN yang baik dan boleh dipercayai dapat memberikan ketenangan jiwa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map