Pregled backblaze – 6 prednosti in 5 slabosti uporabe varnostne kopije v oblaku Backblaze

Backblaze


Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

Backblaze ponuja ekonomično in enostavno rešitev za varnostno kopiranje neomejenih podatkov v oblak. Z le 50 dolarji letno na računalnik menimo, da je Backblaze daleč najbolj smiselna osebna spletna varnostna kopija. .

Pregled povratnih plamenov – 6 pros & 5 slabosti uporabe varnostne kopije v oblaku Backblaze

Backblaze, ustanovljen leta 2007, velja za eno najbolj vročih možnosti za spletno varnostno kopiranje.

V Bitcatcha smo skozi ogenj krstili različne ponudnike varnostnih kopij in izvedeli smo, zakaj vsi ljubijo Backblaze:

 • Dobite neomejeno prostora za varnostno kopiranje, tako da so vse datoteke, pretekle, sedanje in prihodnje, varno shranjene
 • Vmesnik, ki je zasnovan tako enostavno, da ga lahko uporablja tudi najmanj tehnična oseba
 • Njegova cena je ena najbolj dostopnih na trgu, saj stane manj kot 4 USD na mesec

Podeljeno, ni najboljša rešitev za shranjevanje v oblaku (o tem glejte pCloud).

Kljub temu je s shranjenimi 600 Petabajtovnimi podatki in več kot 30 milijard datotek doslej res najboljša izbira za enostavno in priročno varnostno kopijo datotek računalnika.

6 stvari, ki jih imamo radi o Backblaze

Backblaze je pomemben ponudnik rezervnega prostora za shranjevanje v oblaku je, kako je narejen posebej za preprosto uporabo z vsemi potrebnimi osnovnimi funkcijami, za katere uporabnik ne potrebuje veliko dela..

Tu je razlog, zakaj Backblaze deluje dobro za vaše varnostne kopije:

1. Najlažja varnostna izkušnja

Moč Backblaze je v preprostosti njegove zasnove.

Blackblaze Installer

Ko prvič namestite program, takoj pregleda vaš trdi disk za vse datoteke (razen datotek operacijskega sistema, aplikacij in začasnih datotek, ki lahko povzročijo zaplete, ko jih želite obnoviti) in vam daje pregled datotek, ki jih želite varnostno kopirati.

Ko kliknete »v redu«, nato samodejno podkrepi vse za vas, tako da vam v resnici ni treba storiti ničesar, razen da pustite, da deluje svoje čarovništvo.

Nadzorna plošča Blackblaze

Če povežete kateri koli USB ali zunanji trdi disk, ga lahko samodejno povežete tudi med prvotno varnostno kopijo ali pa ga priključite pozneje in dodate iz nastavitev.

Najboljše od vsega je, da Backblaze nadzoruje vaš računalnik in posodablja datoteke varnostnih kopij, kadar koli pride do sprememb, hkrati pa ohranja minimalno prisotnost v računalniku, tako da ne moti ničesar drugega.

Če obstajajo datoteke, za katere ne želite, da so varnostno kopirane, lahko določite, katere mape izključite iz shranjevanja v oblak za shranjevanje. V nasprotnem primeru vam bo preprosto olajšalo, če boste vzeli vse.

Skratka, če raje ne boste imeli težav z upravljanjem datotek, vam Backblaze zelo olajša.

2. Resnično neomejeno varnostno kopijo

Ne glede na to, ali imate samo 1 Megabajt ali tono datotek Terrabajtov, Backblaze nima nobene težave, da bi vse to podprl. Glede na to, da večina rezervnih storitev ima omejitev prostora, je to neprecenljiva lastnost za ceno, ki jo dobite (več o tem kasneje).

Zdaj, odvisno od omrežja in hitrosti računanja ter velikosti datotek, lahko traja nekaj ur ali celo nekaj tednov. Dobra novica je, da ne glede na to, koliko časa traja, Backblaze nenehno nadaljuje, da se vaše datoteke v celoti in v celoti shranijo.

Ko zaženete prvotno varnostno kopijo, se prikaže gumb, ki se glasi: “Kako dolgo bo trajalo moje prvo varnostno kopijo?” ki vam bo dal napoved. Dokler je računalnik vklopljen (ali tudi če ga izklopite in vklopite pozneje), bo nadaljeval prvi postopek varnostnega kopiranja, dokler ne bo končan.

Lahko pa stvari pospešite tudi s povečanjem števila varnostnih niti, ki jih izvajate, ali ročno prilagodite nastavitve ročice..

Ročne nastavitve gumba za ročno nastavitev

Naše mnenje

Backblaze deluje dobro kot storitev varnostnega kopiranja v oblaku!

3. Izredno tesna varnost vaših datotek

Backblaze šifrira vse vaše datoteke s standardnim 128-bitnim AES-om, kar je na splošno nedosegljivo. Ocenjujejo, da bi potrebovali superračunalnik nekaj milijard let, da bi ga prebil.

Poleg tega se vsi potencialni prisluškovalci hranijo pri roki, šifriranje datotek pa se izvaja na vašem računalniku, preden ga pošljete v tranzitu s SSL. V samem podatkovnem centru je več kopij datotek shranjenih na več strežnikih, tako da če je ena kopija poškodovana, so vam na voljo številne druge varnostne kopije.

Če še vedno potrebujete nekaj več, vam Backblaze v razdelku »Nastavitve« ponuja možnost zasebnega šifrirnega ključa -> Varnost “zavihka namiznega programa. To vam omogoča, da nastavite svoje geslo za dostop do datotek, ki jih boste poznali le vi (z enim previdnostnim ukrepom: če ga pozabite, boste morda izgubili dostop do vseh svojih podatkov, tako da Backblaze vsebuje obvestilo, ki vas opozori, da si ga ne pozabite zapomniti).

Nastavitve zasebne šifriranja Blackblaze

Če vas skrbi, da bi lahko vaše geslo vdrli ali ukradli, lahko omogočite tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). To pomeni, da če se prijava v vaš račun zgodi na neprepoznani napravi, vam sistem pošlje varnostno kodo prek besedila ali s pomočjo Google Authenticator, da se prepričate, da ste vi pred odobritvijo dostopa, kot je TAC koda, ko naredite spletna transakcija na banki.

Bodite prepričani, vaši podatki so zelo varni.

4. Obnovitev podatkov prek dobavljenega trdega diska

Bistvo varnostne kopije je, da lahko pridobite datoteke, če vaš fizični trdi disk poči. Najpogostejši način za obnovitev prek Backblaze je preko zip datoteke in lahko hkrati zahtevate 500 GB s petimi sočasnimi zahtevami. Seveda pa te stvari potrebujejo čas in so odvisne od vaše mreže.

Drug alternativni način je uporaba mobilne aplikacije za prenos in / ali predvajanje datotek, do katerih želite dostopati. Lahko tudi delite datoteke, vendar je to omejeno na vgrajene možnosti za skupno rabo naprave.

Najhitrejši način za obnovitev je prek kurirske službe Backblaze, ki vam lahko pošlje zunanji trdi disk. Predplačilo morate plačati vnaprej, vendar boste prejeli vračilo, ko se trdi disk vrne. Za manjše bite podatkov lahko dobite pogone s peresniki.

5. Dodatna funkcija za zaščito vaše naprave

Backblaze ne pomaga samo pri zaščiti podatkov. Prav tako vam pomaga zaščititi računalnik, kjer so shranjene tudi vaše datoteke.

Ker je naročnina vašega računa vezana na en računalnik, ima spletno mesto Backblaze funkcijo Poišči moj računalnik, ki omogoča dostop do fizične lokacije računalnika v primeru, da je vaš računalnik napačno nameščen ali celo ukraden. Ta funkcija vsebuje tudi podrobnosti o nazadnje varnostnih kopijah datotek, trenutnem ponudniku internetnih storitev, ki služi računalniku, in njegovem naslovu IP.

Blackblaze Poiščite funkcijo mojega računalnika

Če se bojite, da bi lahko bili podatki o vašem ukradenem računalniku ogroženi, lahko celo uporabite SOS spletno varnostno kopijo, ki vključuje možnost oddaljenega brisanja vseh podatkov iz računalnika, da vaše podatke zaščitite pred tatovi podatkov..

6. Hitra spletna podpora strankam

Med običajnimi urami v ZDA (9:00 – 17:00 po pacifiškem času) lahko prek spletnega klepeta komunicirate s podporo strankam. Poleg tega obstaja tudi sledljivi e-poštni sistem, ki običajno prejme odziv v nekaj urah, skupaj z možnostjo spremljanja stanja vaše vozovnice.

Kaj nam ni všeč pri Backblaze

 • Preproste funkcije Backblaze omejujejo zgolj preprosto storitev varnostnega kopiranja računalnika.
 • Naročnina je omejena samo na en računalnik na račun.
 • Če uporabljate zasebno geslo in ste ga pozabili, so podatki v vaši naročnini trajno zaklenjeni, brez kakršne koli možnosti za iskanje..
 • Prejšnje različice datoteke trajajo samo do 30 dni, preden je izbrisana.
 • Mobilnih aplikacij ni mogoče uporabiti za sinhronizacijo datotek z vašim računom.

Koliko stane uporaba Backblaze?

Tako preprost kot izdelek je struktura cen Backblaze zelo preprosta.

Struktura cen blackblaze

Z dolgoročnimi naročninami le mesečno porabite 3,96 USD, kar je tam najbolj dostopno. Glej strukturo cen tukaj.

Ali priporočamo Backblaze?

Najbolj toplo za tistega, ki želi varčno in enostavno rešitev za varnostno kopiranje svojih podatkov!

Če potrebujete minimalni vložek uporabnika, vrhunsko varnost po dostopni ceni in možnost, da prosite za zunanji trdi disk, da obnovite vse svoje podatke, če je vaš računalnik pokvarjen ali ukraden, je odlična varnostna storitev.

Ker je en račun omejen na en računalnik, boste morali upoštevati več računov za vse računalniške enote, še posebej, če imate družino ali podjetje, ki mora voditi.

Torej še enkrat, da Backblaze močno priporočamo kot varnostno kopijo v računalniku v oblaku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map