Dette er et gæstepost af Maggie Aland fra Fit Small Business.

Der er over 3 milliarder aktive brugere på Facebook, Instagram og Twitter samlet. Populariteten af ​​sociale medier plus omkostningseffektiviteten af ​​reklame på sociale medier gør det til en attraktiv marketingplatform for alle typer virksomheder. Som et resultat forventes det, at arbejdsopgaver på sociale medier i USA vil vokse med 9 procent i løbet af det næste årti. Du vil have konkurrence, hvis du vil ansætte den bedste freelance social media manager.

Derfor sammensætter vi denne omfattende guide til ansættelse af freelance social media manager.

I denne artikel dækker vi, hvordan man:

 1. Opret en fabelagtig jobannonce for at tiltrække en freelance social media manager
 2. Udvikl en freelancer screeningsamtale
 3. Vær vært for en konkurrence eller prøveperiode for at vælge den rigtige person
 4. Undgå svindel
 5. Skriv en freelancer-kontrakt

Lad os komme igang.

5 Trin Guide til ansættelse af en freelance social media manager

Contents

1. Opret en fabelagtig jobannonce

Ansættelse af ledere ved ikke altid, hvordan man udarbejder den bedste jobbeskrivelse, eller hvor man skal placere den. Optimering af din jobannonce og udgivelse af den på et websted som Faktisk, som får meget trafik for jobsøgende, vil øge sandsynligheden for, at kandidater reagerer på dit indlæg i stedet for et andet.

Dukker op fra havet af jobannoncer. Følg vores tip nedenfor og tiltræk freelancere af sociale medier i høj kvalitet.

Del interessante ting om din virksomhed eller team

Dit job på eksterne freelance jobbræder fungerer som en reklame, ikke kun for jobbet, men for dit virksomhedsmærke. Benyt lejligheden til at sælge din virksomhed. Modstå trangen til kun at inkludere grundlæggende oplysninger såsom placering, navn og branche. I stedet introducer din virksomhed på en måde, der begejstrer kandidater. Nogle steder som Monster giver dig endda mulighed for at lægge billeder for at vise din arbejdsplads, teammedlemmer og sjove holdaktiviteter. Lad os se på et eksempel fra AirBnB.

AirBnB-virksomhedsoversigt

(AirBnB’s introduktion til en jobannonce til sociale medier manager)
Kilde: Buffer Social

I din jobannonce, som den ovenfor, inkluderer detaljer om, hvad der gør din virksomhed til et sjovt eller engagerende sted at arbejde, hvad du gør for at gøre verden bedre eller dine kunders liv lettere, og hvad din virksomheds værdier er. I det mindste skal din beskrivelse give anledning til ansøgernes interesse og muligvis være nok til at tvinge dem til at læse resten af ​​dit job og ansøge

Hold jobbetitlen enkel

Mens mange virksomheder prøver at gøre tingene interessante ved at komme med kreative jobtitler som “Rockstar Social Media Manager”, vil vi anbefale, at du holder titlen klar, så din jobannonce kan findes. F.eks. Er jobbetitlen Social Media Manager mere almindeligt, og det er mere sandsynligt, at jobsøgende finder din jobannonce, hvis den har en fælles titel.

Titlen “Social Media Manager” bringer over 2.000 stillinger på faktisk. I modsætning hertil bringer “Social Media Rockstar” kun 18 jobannoncer på faktisk.

Unikke jobtitler rangeres sandsynligvis under titler, der nøjagtigt matcher de søgte søgeord. Brug derfor en ligetil jobtitel som “Social Media Manager” for at øge dine odds for at blive fundet af freelancere af høj kvalitet. Kandidater bruger ofte et sæt fælles nøgleord, når de søger efter et specifikt job på online jobtavler. Så gør det let for dem at finde din annonce.

Beskriv de sjove teammedlemmer, de vil arbejde med

Medtag kort information om dit team. Mange specialister på sociale medier er meget sociale. Faktisk kan de have valgt dette arbejde, fordi de elsker at komme i kontakt med mennesker. At vide, at de vil være en del af et team og ikke arbejde alene, kan tilføje appellen til din freelancer jobannonce.

Vær klar over, hvor arbejdet vil blive udført

Det er vigtigt, at du tydeligt angiver, om jobbet kræver flytning, eller om der skal udføres arbejde på et bestemt sted. Flytning kan være en afbryder for mange kvalificerede ansøgere, især dem, der har en familie. På den anden side, hvis jobbet er fjernt, skal du annoncere det. Job, der er 100 procent fjernt tiltrækker mange flere ansøgere, så lad dem vide, om det er en mulighed at arbejde offsite.

  Vydělávat 15 000 $ za POST. Proč je Instagram nyní nejlepší sociální sítí pro online prodejce

Giv et overblik over positionen

En lang kedelig liste over jobopgaver og daglige opgaver alene kan slukke uanset hvilken spænding du har formået at vække. Tilby i stedet et fugleperspektiv over, hvad der forventes af en social media manager. Definer formålet med positionen, og hvordan det hjælper virksomheden med at nå sine mål. De bedste kandidater er kyndige nok til at drage konklusioner om daglige opgaver såvel som de anvendte værktøjer baseret på oversigten alene. Et godt eksempel på et joboversigt vises nedenfor.

Eksempel på joboversigt

(Eksempel på joboversigt)
Kilde: Slack

Din jobannonce skal give en hurtig oversigt over opgaver ved hjælp af handlingsord, såsom:

 • spydspidser kampagner og strategier på sociale medier
 • opretholder brand-beskeden på tværs af sociale medier platforme
 • Opretter indhold i forskellige medieformater for at skabe engagement og konvertering
 • Anvendelser målinger og analyseværktøjer til at forbedre og maksimere kampagner
 • adfærd forskning på konkurrenter
 • Arbejder på tværs af organisationen med brand managers, grafiske designere og andre indholdsskabere

Nøglen her er at holde kuglelisten kort for at undgå overvældende kandidater. Du kan diskutere detaljerne for hver af disse jobopgaver under en screeningssamtale.

Definér jobkrav klart

Et klart defineret sæt af krav hjælper kandidater med at vurdere, om de har det, der skal til for at være succesrige. Har du for eksempel brug for, at freelancer skal have en markedsføringsgrad? Klare krav hjælper med at udslette ukvalificerede jobansøgere og reducere irrelevante applikationer, som du ellers ville skulle gennemgå. Som et resultat får du en sund pulje af kvalificerede ansøgere. Se et eksempel på klare jobkrav nedenfor.

Definer klart jobkrav

(Jobbeskrivelse med klare krav)
Kilde: LinkedIn

Det hjælper også, hvis du er klar over, hvilke krav der faktisk kræves, og hvilke der blot er foretrukne eller pæn at have. Du ønsker ikke, at ansøgere skal tænke en god at have færdighed, som kendskab til Hootsuite, er påkrævet, da de muligvis ikke gælder, hvis de ikke har det. Tilføjelse af en foretrukken kompetenceafdeling kalder dine ideelle kandidater og giver dem flere grunde til at trykke på knappen Anvend, men udsletter ikke ellers velkvalificerede freelancere.

Annoncer løn og frynsegoder

Faktisk Salary Tool viser, at sociale medieledere tjener omkring $ 17,84 per time. Du vil dog gerne annoncere en timesats, da det er mere almindeligt, når du arbejder med en freelancer.

Over 50 procent af de amerikanske virksomheder giver ikke løndetaljer i jobannoncer. Hvis du ønsker at forbedre ansøgernes antal, skal du dog overveje at offentliggøre lønningsinformation som en del af din annonce for en freelancer. Forskning afslører, at inkludering af løndetaljer i jobannoncer fører til en stigning på 30 procent i kandidater.

Annoncer løn og frynsegoder

(Gennemsnitlig timepris for sociale medier)
Kilde: faktisk.com

Overvej endvidere at medtage et par fordele som en del af din samlede kompensationspakke. EN
Glassdoor-undersøgelse rapporterer, at næsten 60 procent af de adspurgte siger, at de stærkt overvejer frynsegoder, når de accepterer et tilbud. Frynsegoder og fordele lyder især attraktivt for freelancere, fordi de ved, at du ikke er lovpligtig til at tilbyde fordele. Det giver indtryk af, at du er en generøs arbejdsgiver.

Hvis dit budget tillader det, er her de typiske frynsegoder, der gives til freelance-ansatte:

 • Prestationsbonus kontant til at gennemføre et projekt tidligt eller overskride projektmål
 • Betalt fritid efter at have arbejdet i en bestemt periode, f.eks. 90 eller 120 dage
 • Gratis billetter, ture, måltider og / eller lokale indkvartering

Send dit job

For at få mest mulig eksponering for din stillingsopslag skal du placere den flere steder. Dette inkluderer store stillingsopslagssider, som faktisk, Monster og CareerBuilder. Du vil også drage fordel af at indsende dit job på websteder, der imødekommer freelancere, såsom Upwork, Freelancer.com og PeoplePerHour.

  E-mailowy przewodnik marketingowy Część 4: Proste triki za 40% stawki otwarcia

2. Udvikle en effektiv freelancer-screeninginterview

Interviewet er din mulighed for at evaluere potentielle freelancere samt give mere information om din virksomhed og jobbet. I en typisk medarbejderinterview stiller intervieweren spørgsmål, der måler kandidatens viden om virksomheden. Det sker dog sjældent i et interview med en freelancer. Medmindre du er en velkendt virksomhed med flere placeringer, skal du holde dig til spørgsmål, der vurderer kandidatens baggrund og tekniske færdigheder.

Her er en fire spørgsmål, du kan bruge eller ændre. Disse giver et godt billede af kandidatens oplevelse og kompetence inden for administration af sociale medier.

1. Hvilken strategi bruger du for at tiltrække tilhængere på sociale medier?

Hvis du spørger om kandidatens seneste resultater på sociale medier, får du sandsynligvis svar, der involverer forbedring af en række nøglemetrik som f.eks. Likes, følgere og rækkevidde. Brandadministrationsekspert Emad Abou Elgheit skriver, at antallet alene ikke afspejler det faktiske færdighedsniveau, fordi vækst kan skyldes en række andre faktorer, herunder stærk PR, enorme reklamebudgetter og et stærkt personlig brand..

Spørg i stedet om kandidatens generelle strategi. Du vil have nogen, der ved, hvordan man:

 • Undersøg og find de rigtige nøgleord
 • Opret forbindelse med influencere
 • Identificer og udnytt tendenser
 • Kom med relevante hashtags

Dette er det grundlæggende i at udvide din fanbase.

2. Hvilke målinger bruger du til at bestemme, om dine kampagner er succesrige?

Den ideelle kandidat vil fokusere på målinger relateret til engagement såsom antal delinger, kommentarer og omtaler. Den enkelte vil også se på webstedstrafik fra sociale mediekanaler.

Derudover skal den ideelle kandidat nævne den ultimative måling: konverteringsfrekvens. Når alt kommer til alt lægger du penge på marketing på sociale medier for at styrke din bundlinje. Derfor hjælper dette spørgsmål med at adskille begyndere fra de virkelige fordele. Husk, at du investerer i en social media manager for at engagere kunder og drive konverteringer. En god freelancer vil give dig tusinder af følgere og hundreder af likes, men en stor en vil engagere kunder og konvertere dem til klienter.

3. Hvordan ville du nå ud til påvirkere på vores domæne?

Erfarne kandidater ved, hvor vigtigt det er at oprette forbindelse med indflydelsesrige påvirkere for at tiltrække flere tilhængere. De er dygtige til hurtigt at identificere personlige sociale medier, der er værdifulde for dit publikum. Strategien er også enkel:

 • følg influencen
 • del påvirkernes indlæg fra tid til anden
 • glem ikke at nævne influencer på hvert indlæg
 • vent på, at influenceren skal udtrykke taknemmelighed for at dele
 • send en direkte besked eller en e-mail
 • foreslå samarbejdsindsats

Hvis kandidaten giver et svar med mere eller mindre den samme strategi, taler du med en der er egnet til stillingen. Dette viser, at personen kan vokse et socialt medie fra bunden af.

Mens kandidater med manglende erfaring med social mediehåndtering definitivt vil kæmpe for at besvare dette spørgsmål. Tanken på at forbinde med influencere for at få deres publikum til at vokse, er muligvis ikke, at det kræver mere sofistikerede færdigheder end den sædvanlige planlægning, kommentarsvar og indlægspost.

4. Beskriv, hvordan du har hjulpet et brand med at forbedre sin tilstedeværelse på sociale medier?

Dette spørgsmål giver kandidaten mulighed for at reflektere og udvide deres svar på ovenstående spørgsmål. Du ønsker, at freelance-ansøgeren skal tale om deres oplevelse, så du kan afgøre, om de faktisk har udført disse færdigheder i en professionel indstilling eller blot læse om dem online. Dette spørgsmål skulle få kandidater til at tale om at tiltrække tilhængere, forbinde med influencere og analysere de rigtige KPI’er.

3. Vær vært for en konkurrence eller kør en betalt prøveperiode

  Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване (Ръководството за окончателен имейл маркетинг, част 6)

Mange freelancer-websteder som Freelancer og PeoplePerHour giver mulighed for at være vært for en konkurrence for et fast beløb. Du tilbyder en præmie og udbetaler den kun til freelancer, der ‘vinder’ ved at gøre det bedste job. Det er en fantastisk måde at teste mange freelancer-færdigheder, før du ansætter en person.

Eller overvej at køre en betalt prøveperiode på 30-90 dage, især hvis du ansætter en ekstern freelancer. En prøveperiode, der kan blive rynket i forhold til medarbejder-arbejdsgiver, accepteres generelt i freelancing-verdenen. Mens freelancer-interviewspørgsmål kan give dig en god idé om kandidatens evner, ved du ikke, om kandidaten er det perfekte match til dig og dit team, før du arbejder med dem.

Med en prøveperiode får du følgende:

 • overhold freelancer’s arbejdsetik og værdier
 • måler freelancer’s evne til at lære dine processer og systemer
 • vurder om freelancer vil fungere godt sammen med dig og dit team
 • evaluere freelancer tekniske, kreative og beslutningstagende færdigheder
 • vurdere freelancer’s samlede egnethed til at udføre arbejdet

Med disse fordele er det umagen værd at sælge forslaget til dine topkandidater. Fortæl dem, at konkurrencen eller prøveperioden giver fordele for begge parter. På deres side kan de fremme deres færdigheder og vurdere, om din virksomhed, team og mulighed hjælper dem med at nå deres karrieremål. Og du drager fordel af at være i stand til at prøve-før-du-køber.

Forsøgsperioder løber normalt mellem 30-90 dage. Du har mere end nok mulighed for at lære den succesrige kandidat at kende personligt og professionelt i den tid.

4. Undgå svindel

Et forsigtighedsord, mens du søger efter en freelancer. Freelance-websteder har ofte en lille procentdel af svindlere, der ser ud til at have gode priser og porteføljer. Men nogle ‘arbejder systemet’ ved at anmode om betaling på forhånd og ikke levere.

F.eks. På Guru kan en freelancer hævde, at et projekt er afsluttet og indsende en faktura, der er betalt automatisk. Hvis du ikke er forsigtig, får freelancer betalt, selvom du ikke har godkendt deres arbejde. Ja, det kan afhjælpes det meste af tiden, men for ikke at blive svindlet, skal klienter anmode om referencer, se en portefølje og læse andre klientanmeldelser. Selv fem stjerneklassifikationer er idiotsikre, men de er en god start.

Så brug tipene i trin 5 for at forhindre at blive svindlet, og tjek freelancernes forudgående klienter og kundevurderinger, før du accepterer at arbejde med nogen især.

5. Udkast til en kontrakt, når freelancer er valgt

Når du vælger den bedste social media manager freelancer til din virksomhed, skal du sørge for at beskytte dig selv, uanset hvilket freelancer-websted eller betalingssoftware du bruger. Overveje:

 • udarbejdelse af en kontrakt med centrale leverancer og milepæle / målinger, der er beskrevet
 • at forbinde betalinger til projektmilepæle eller resultater
 • ved hjælp af en escrow-konto (de bedste freelance-websteder giver denne mulighed) til betaling

På den måde har du som klient en bedre chance for at få arbejdet afsluttet, gjort til tiden og ikke få scammet. Og hvis du har en tvist med freelancer, har du solid dokumentation, hvis du har brug for hjælp til at løse et arbejdsprodukt eller et betalingsproblem.

Konklusion

Sociale mediers stigende popularitet og omkostningseffektivitet gør det til en attraktiv marketingkanal for små, mellemstore og store virksomheder. Mange virksomheder indrømmer tjenesterne fra freelance sociale medieressourcer for at hjælpe dem med at øge mærkebevidstheden, skabe engagement og brændstofsalg. Hvis du ønsker at gøre det samme, skal du starte med at skrive en god jobannonce, gennemføre en effektiv samtale, tilbyde en konkurrence eller prøveperiode og udvikle en sund kontrakt. Og under alle omstændigheder må du ikke blive svindlet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me