Що се отнася до данни, статистика и числа, аз съм вид маниер.

Обичам да се разресвам чрез фигурите си в Google Analytics. Аз съм обсебен от измерването на маркетинговите си кампании по имейл. Обичам графики и таблици и числа.

С метричните маркетингови показатели веднага виждам кой отваря моите бюлетини. Мога да видя най-добрите си клиенти и мога да разбера кои тематични линии работят най-добре.

Маркетинг по имейл

(източник на изображение)

Набиране на нашето окончателно ръководство за маркетинг по имейл

  • Част 1: 11-те най-високи конвертиращи формуляри за регистрация
  • Част 2: Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати
  • Част 3: Увеличете ангажираността & приходи със серия за посрещане на имейл
  • Част 4: 19 прости трика, за да получите 40% отворена честота по имейл
  • Част 5: Перфектната тема: 18 трика за ноктите
  • Част 6: Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване

Виждам и това, което не работи. Какво бих могъл да направя по-добре следващия път?

Ето защо статистиката и данните са толкова важни. Те не са просто интересни, а са от съществено значение за подобряването на вашия бизнес.

Има и друга причина, поради която прекарвам толкова много време и в анализи на имейли:

Хората, които отварят имейлите ви, са вашите най-ангажирани и важни последователи. Те ценят вашата компания. Те ангажират и взаимодействат с вас.

Защо не искате да знаете повече за тях?

данни за кампании по имейл

Contents

Бърз речник на условията за метрични имейли

Първо, първо, нека се уверим, че всички сме на една и съща страница. В тази публикация ще говоря за различни маркетингови условия за електронна поща, включително:

Отворена ставка – Процентът на вашите абонати, които са отворили имейла ви.

Честота на кликване – Процентът на вашите общо абонати, които са кликнали върху връзка в имейла.

Отписахте – Колко хора се отписват от списъка ви след имейл кампания.

Ако досега сте следвали нашите маркетингови серии за електронна поща, ще настроите формуляр за регистрация по имейл на уебсайта си, създадете серия за посрещане на имейл и закрепете вашата тема.

Но как да измерим точно колко добре се представя вашият имейл маркетинг?

Отговорът е имейл анализи. И много от тях!

През цялата тази серия от имейли използвахме MailChimp като демонстрация. Днес не е по-различно, тъй като MailChimp предлага богат набор от статистики и цифри за вашите кампании.

За да получите достъп до вашия, влезте в MailChimp и се насочете към „отчети“.

отчети по пощата

Готов? Нека се потопите в основните показатели.

1. Напредък в общите ви бизнес цели

Преди да разгледаме отворените цени и процентите на кликване, искам да помислите за по-широките си бизнес цели.

Статистиката и числата са от решаващо значение, но ако не ви водят към по-голяма цел, те са просто „показатели на суетата“. С други думи, те може да изглеждат добре, но помагат ли ви да постигнете нещо?

Помислете дали вашият имейл маркетинг увеличава лоялността, генерира повече продажби и извежда бизнеса ви на следващо ниво.

Истинската мярка за успех за всяка маркетингова кампания по имейл е, ако тя тласка бизнеса ви допълнително.

2. Отворена тарифа

Средна отворена ставка за компания за електронна търговия – 16,71%

Отворената ставка често е цифрата, върху която маркетолозите се фокусират. Той представлява колко души са отворили имейла ви.

Естествено, тук търсим възможно най-голям брой. Колкото повече хора отварят вашите имейли, толкова повече са шансовете да ги конвертирате или да ги върнете към вашия уебсайт.

  Top 3 (+2 bonusové) sociální mediální stránky pro B2B firmy (a jak je využít)

отворена ставка

Високата открита ставка също предполага известна лоялност. Това означава, че вашите абонати са готови да отворят имейлите ви и да видят какво има вътре.

Средната отворена ставка за компания за електронна търговия е 16,71%, така че ако достигате над това, добра работа!

НО, не разчитайте само на открития курс. Трябва да копаем по-дълбоко, за да видим дали тези абонати предприемат действия.

Искате съвети за подобряване на отворения курс? Прочетете част 4 от нашето окончателно ръководство за маркетинг по имейл.

3. Щракнете Rate

Средна честота на кликване за компания за електронна търговия – 2,3%

Честотата на кликване често е много по-добър показател за успеха на вашата кампания. Високата честота на кликване означава, че хората не само отварят имейлите ви, а всъщност кликват върху вашия уебсайт.

честота на кликване

Това означава, че са заинтригувани и заинтересовани относно съдържанието на имейла ви. Това също означава, че вашият призив за действие работи и ангажирате правилната аудитория.

Средната честота на кликване е доста ниска, така че не се подвеждайте. Но имайте предвид тези, които правят кликване. Те са най-ангажираните ви клиенти.

4. Коефициент на реализация на вашата целева страница

Много хора смятат, че добрата честота на кликване означава, че работата им е свършена. Но истинският тест на добрата имейл кампания е дали това щракване води до реализация или продажба.

Да речем, че провеждате курс за онлайн маркетинг. Изпращате имейл до абонатите си, промотиращи курса, и ги насочвате към целева страница.

Пет процента от вашите абонати преминават към целевата страница, но колко от тези хора след това се регистрират за вашия курс?

Процент на реализация

(източник на изображение)

Това е истинската мярка за успеха на вашата кампания.

Можете да проследявате своите преобразувания по имейл, като създадете проследяващ URL адрес от Google Analytics и поставите тази връзка във вашите бюлетини.

5. Степен на отпадане на вашата целева страница

Освен степента на реализация, аз също обичам да измервам степента на отпадане. С други думи, колко души са кацнали на тази страница и са изчезнали, без да правят нищо?

Високата степен на отпадане тук означава, че съм убедил хората да кликнат върху страницата, но не съм направил достатъчно, за да ги накарам да конвертират.

Всичко е в това да намерите тези малки слабости в пътуването и да разберете какво можете да направите по-добре. За мен процентът на отпадане ми казва, че трябва да затегна нещо.

6. Приход и процент на продажбите

Това е подобно на курс на конверсия, но специално създаден за онлайн поръчки и приходи от продажби. MailChimp има умен начин да изчисли това. Той ви казва точно колко поръчки сте генерирали от имейл кампания.

Освен това го разделя на приходи по поръчка и общи приходи, генерирани от кампанията.

За да настроите това, ще трябва да свържете сайта си за електронна търговия с MailChimp (което е платена функция). След като свържете магазина си с MailChimp, резултатите се показват така:

emailchimp имейл кампания

Идеално е за уебсайтове за електронна търговия, за да се види дали имейл кампанията води до реални продажби.

7. Отмяна на тарифата

Средна отписваща се ставка за компания за електронна търговия – 0,23%

Естествено е да очаквате няколко души да се отпишат от вашите бюлетини или актуализации. Има всякакви причини за това. Може би са забравили, че са се подписали, или може би вече са решили проблема си.

  10 умных способов недорого продать свой бизнес электронной коммерции

Не е голяма работа.

НО, ако забележите, че скоростта на отписване ви изтласква по-висока от средната, може да има нещо нередно. Може да изтласквате бюлетини и актуализации твърде често. Вашето съдържание може да не е от значение за аудиторията.

Ако скоростта ви за отписване започне да се увеличава, отделете време, за да преоцените стратегията си.

8. Неангажирани абонати

Неангажираните абонати са също толкова важни, колкото и абонатите. Това са хората, които остават в списъка ви, но никога не отварят имейлите ви или не взаимодействат с вас.

Например, да кажем, че имате 10 000 абонати, но 5000 никога дори не са отваряли имейл. Това са „необвързани“ абонати. Плащате да изпращате имейли на хора, които никога не ги отварят.

Най-доброто, което можете да направите тук, е да ги премахнете от списъка си. Разбира се, може да се почувствате погрешно да намалите наполовина номера на абонатите, но това е най-доброто.

Наскоро HubSpot премахна 250 000 абонати от списъка си по тази причина!

9. Коефициент на отпадане

Средна „мека“ скача за компанията за електронна търговия: 0,3%
Средна „твърда“ скачка за компанията за електронна търговия: 0,24%

Имейл „bounce“ е имейл, който не може да бъде доставен. Има два типа скача: „твърд отскок“ и „мек отскок“.

степен на отпадане

Мек отскок е имейл, който не може да бъде доставен само временно. Може би абонатът има проблем със сървъра или тяхната пощенска кутия е пълна.

Твърдият отскок обикновено означава, че имейл адресът не съществува. Той е или фалшив, въведен е неправилно, или е изтрит.

Меките откази са добре, но искате да премахнете всички имейл адреси с твърд отскок. Защо? Защото изглеждат като знак за спам и това се отразява зле на списъка ви с имейли. В крайна сметка списъкът ви може да бъде в черен списък.

След всяка кампания изчистете всякакви имейли с твърд отказ, особено ако процентът ви е по-висок от средния.

10. 24 часово изпълнение

24-часовата диаграма за ефективност на MailChimp е едновременно забавна и полезна. Забавно е, защото можете да гледате в реално време, докато абонатите отварят имейлите ви и взаимодействат с тях.

24 часово изпълнение по имейл

Повечето абонати ще отворят имейлите ви в рамките на първия час, така че първоначалният отговор е добър показател за здравето на списъка ви с имейли.

Останалото време също е полезно. Показва ви пикове на активност в определени часове на деня. Например може да ви покаже, че голяма част от вашите абонати са отворили имейла в 22:00.

Ако това е често срещан модел в кампаниите ви, знаете, че аудиторията ви по принцип е ангажирана в късната вечер. Това е удобна информация, за да знаете за клиентите си.

11. Абонати с повечето отваряния

Тази таблица ви казва колко пъти абонатите ви отварят имейла ви и ги класират. Както можете да видите по-долу, един абонат отвори имейла ми 73 пъти.

отваря се имейл

Това е доста необичайно, така че знам, че това е ключов клиент за мен. Те са толкова заинтересовани от бюлетина ми, че са го отворили 73 пъти! Този човек е потребител на енергия. В бъдеще бих могъл да изпратя на този абонат специален имейл с отстъпка или оферта.

По същество мога да следя моите най-активни и ангажирани абонати.

  7 Mga Bagay na Dapat Mong Gawin sa Pamilihan ng Iyong Offline sa Online Store

12. Местоположение

Тази карта ви показва къде точно хората отвориха имейла ви. Знанието къде живеят най-ангажираните Ви клиенти и абонати е важно поради толкова много причини.

топ места отворени

На първо място, той ви дава указание за най-доброто време за изпращане на следващия ви имейл бюлетин въз основа на часовата зона на вашите абонати.

Но това прави повече от това. Той ви казва къде вашият бизнес и продукти са най-популярни. Дава ви ясна демографска информация, която можете да използвате за по-нататъшна промоция и реклами, да речем, във Facebook.

Той ви позволява да знаете как да персонализирате вашия маркетинг и вашия местен SEO.

Други полезни аналитични карти (например във Facebook Insights или Google Analytics) също са полезни. Но вашата имейл карта е много по-конкретна, защото това са вашите най-ангажирани последователи.

13. Препращане

Не често считаме за важността на „споделянето“ на имейл, колкото на блог или уеб страница. Но може да бъде невероятно мощен.

Например, ако приятел ви изпрати имейл, вие почти 100% ще го прочетете, нали? Това е лична препоръка. Ето защо обръщам доста голямо внимание на скоростта си „напред“.

На първо място, това означава, че моето съдържание достига до нов четец, който може да стане нов клиент.

Второ, това означава, че моят абонат намери нещо наистина полезно в имейла. Те бяха преместени, за да го предадат на някой друг. Това означава (надявам се), че правя нещо правилно.

Опитайте изрично да помолите абонатите си да препратят имейла на приятел следващия път, когато изпратите бюлетин.

14. Възвръщаемост на инвестициите

Както споменах в началото на тази статия, статистическите данни не означават нищо, ако стратегията ви за електронна поща не тласка бизнеса ви напред.

Възвръщаемост на инвестициите

(източник на изображение)

Един от най-лесните начини за измерване на това е възвръщаемостта на инвестицията или възвръщаемостта на инвестициите. Това е колко пари генерирате в сравнение с инвестицията, която влагате.

Например, да кажем, че имате 5000 абонати, което струва $ 50 на месец с MailChimp. Освен това харчите 50 долара на месец за реклама във Facebook, за да накарате хората да се регистрират в списъка ви с имейли.

Като цяло харчите 100 долара на месец за имейл маркетинг. Трябва да генерирате 100 долара всеки месец, директно от имейли, за да покриете разходите.

Ако спечелите 200 долара от продажби чрез имейл маркетинг, вие удвоявате вашата ROI. Ако направите $ 500, имате 5X ROI. Ако искате да знаете собствената си ROI, можете да използвате ROI калкулатора на Sleeknote.

Когато достигне голям мащаб, маркетингът по имейл може да осигури до 4,300X възвръщаемост на инвестицията.

Данните, фигурите и анализите ви казват всичко, което трябва да знаете за вашите имейл кампании. Работят ли? Кои са най-добрите ви клиенти? Какво бихте могли да направите по-добре?

Въпреки това, не се фокусирайте само върху „показателите на суетата“. Уверете се, че ровите дълбоко в фигурите, които наистина имат значение.

Какви показатели смятате за най-важни с вашите имейл кампании?

Тази публикация ме доведе до края на шестте ни части за електронния имейл маркетинг. Надявам се да сте намерили за полезно! Искате ли още една задълбочена серия за конкретен аспект на маркетинга или уеб разработката? Уведомете ме в коментарите.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me