NordVPN

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN är en skrämmande stark utmanare. Den trycker på alla de rätta knapparna inom viktiga områden med säkerhet, integritet och hastighet men erbjuder allt till svårt att slå långa abonnemangspriser. Ett definitivt måsteköp för alla som är intresserade av att säkra sin integritet!

NordVPN Review: 9 Fördelar & 4 Nackdelar med att använda NordVPN

NordVPN är en annan behemoth inom VNP-verksamheten och är baserad från Panama. Från och med 2012 har företaget kommit långt på mycket kort tid. Från och med 2018 hanterar det mer än 4 000 servrar baserade i 62 länder.

Vad vi gillar om NordVPN

1. Top Notch Sekretess och säkerhet

NordVPN har sitt huvudkontor i Panama, vilket även om det vanligtvis inte är viktigt för de flesta tjänsteleverantörer, är viktigt för VPN-tjänster. Panama har inga lagar om datalagring och deras regering utför inte (så vitt vi vet) internetövervakning. Det betyder att NordVPN juridiskt inte behöver behålla loggar över sina användares aktiviteter – perfekt för din integritet!

Förutom deras fantastiska plats för integritet använder NordVPN också överlägsna krypteringsstandarder. Liksom alla toppleverantörer VPN-tjänsteleverantörer runt omkring använder de 256-bitars Advanced Encryption Standard (AES).

Vänta – det finns mer – För att ytterligare skydda din integritet använder NordVPN PGP-nycklar i kundkontakt och för att skydda dina kontouppgifter. PGP-nycklar kan användas för att kryptera kommunikation mellan dig och NordVPN och är praktiskt taget obrytbara.

Kill-switch: De har två olika typer av kill-switchar: en användare kan nu välja om man vill stänga en viss app eller helt avsluta Internet-anslutningen i händelse av oväntat bortfall (systemomfattande kill-switch).

2. Kill Switch förhindrar integritetskompromiss

Om du undrar vad som kan hända om din anslutning till en NordVPN-server går ner är Kill Switch ditt svar. Om en NordVPN-server tappar din anslutning kommer denna funktion att stoppa all din internetkommunikation.

Det finns två versioner av NordVPNs Kill Switch, beroende på din plattform. Windows- eller Mac-versionen låter dig välja vilka appar som ska sluta kommunicera om något händer, medan mobilappversionen stoppar allt.

Allt detta tjänar till att förhindra dataläckage.

2,1. Inga DNS-läckor

Som alltid när du testar ett VPN är en av de viktigaste sakerna förutom installation och hastighetstester att se till att din riktiga IP är maskerad. Det är ju ett av de främsta syftena, eller hur? Standardtest kan utföras på dnsleak.com eller dnsleaktest.com.

Allt du behöver göra är att jämföra din riktiga IP med den som visas på dessa två webbplatser – så länge de inte matchar, har du bra.

NordVPN DNS-läckagetest* Jag är i Malaysia, så min NordVPN-klient fungerar uppenbarligen bra!

3. Fördubbla skyddet med dubbel VPN

Nu kommer du att känna till de grundläggande koncepten för VPN: er, så låt oss prata om något extra som NordVPN kommer med och det är Double VPN. Genom att koppla ihop två VPN-servrar får du i huvudsak ett extra lager av skydd.

Extra säkerhet med dubbel VPN

Din dator / enhet ansluter först till en VPN-server, som sedan ansluter till en andra VPN-server innan du äntligen kommer till önskad destination. På så sätt går din IP-adress genom två förändringar och dina data krypteras också två gånger. Som jag sa, dubbla skyddet!

4. Anslut 6 enheter på många plattformstyper

Bästa VPN för flera enheter

För de flesta av oss kan vi förvänta oss att använda ett VPN på några enheter i taget. Åtminstone på en dator och en mobil enhet. Sedan finns det de som är enhetsgal och har en dator, bärbar dator, två smartphones, två surfplattor och godhet vet vad mer.

NordVPN tillgodoser alla och det stöder upp till sex samtidiga anslutningar åt gången per konto. Detta innebär att du kan säkra alla dina enheter individuellt och kasta den på din router för bra mått.

Ett stort antal plattformstyper stöds, så vad du än har är det troligt att det går bra. Det enda undantaget är när det gäller routrar eftersom de är mer finare.

Varning

Inte alla routrar stöder VPN: er. Kontrollera om din stöder NordVPN tillsammans med din Internet-anslutning innan du köper tjänsten. Annars kolla in vår bästa trådlösa router för VPN.

5. Snabba hastigheter – utom i Malaysia!

Jag testade fem olika geografiska platser och medan jag märkte den vanliga ökande pingtiden desto längre bort jag kom från mina fysiska platser, var totala hastigheterna mycket imponerande. Mina tester utfördes på en 50 Mbps linje från vilken jag regelbundet får över 45 Mbps kapacitet.

Från de flesta av platserna kunde jag nå ett genomsnitt på 40 Mbps – vilket är hittills det bästa jag har stött på när jag använde ett VPN (kom ihåg att min linje är tekniskt 50 Mbps med ett maxvärde på cirka 45 Mbps). Det enda undantaget som jag hittade på prestanda var Malaysia-servern.

Hastighetstest Asia - Malaysia ServerAsien – Malaysia

Hastighetstest Australien - Perth ServerAustralien – Perth

Hastighetstest Nordamerika - Washington ServerNordamerika – Washington

Hastighetstest Afrika - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Hastighetstest Europe - London ServerEuropa – London

Eftersom hastigheterna för det mesta var så imponerande, var YouTube-streaming för 2k och 4k HD också bra, med återigen var den också smidig och smärtfri. Jag kunde strömma 4k-videor utan problem alls. Men återigen som märkt tidigare lyckades Malaysia-anslutningen knappt ta upp en 720p-ström, så dålig var hastigheten.

6. Mer än 4 000 servrar i 62 länder

NordVPN-servrar* NordVPNs Windows-app använder en världskartabild för dig att välja din serverplats från

Med över 4 000 servrar i 62 länder finns det ingen tvekan om att NordVPN är en av de större VPN-tjänsteleverantörerna där ute idag. Även om ett par av dem kanske inte är så bra, finns det bokstavligen tusentals andra att välja mellan.

Nästan hälften av dessa servrar är USA-baserade, följt noggrant av ett liknande antal Europa-baserade servrar. Den enda nackdelen som jag kan se är att de har mycket fler begränsningar på sina platser i Asien och Stilla havet och Afrika.

7. NordVPN har fantastiska priserbjudanden!

MonthlyYearlyBi årsvis
Pris / mo $ 11.95 $ 6.99 $ 4.99
Totalt belopp $ 11,95 $ 83,88 $ 95,75
Faktureringscykel1-månad12-månad24-månad
Pengar tillbaka-garanti30-dag30-dag30-dag

Efter att ha precis undersökt ExpressVPN som kostar 6,67 dollar som det billigaste, blev jag bedövad på NordVPNs galna 2,75 $ per månad treåriga kontraktsplan (3-årsplan hade upphört: [) $ 4,99 per månad 2-års kontraktsplan. På samma nivåer från en månad till ett års varaktighet är de två nästan samma, men NordVPNs tvåårsplan är helt enkelt fantastiskt värde för pengarna.

Tänk på det här sättet – de har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och erbjuder smuts billig prissättning för långsiktiga planer – som gör perfekt konsument förnuft. När man tittar på deras ettårsplan uppgår priset till totalt 83,88 $. Om du kan fylla på det med bara $ 12 mer och gå i två år, varför inte?

Tyvärr finns det bara en liten ‘men’ här – NordVPN tar också ut moms (beroende på vilket land du är från). Inte alla kommer att debiteras moms men vissa kan komma att bli en tilläggsavgift på upp till 20% (från vad jag har sett).

NordVPN moms

8. Kryptokurser och kontant accepteras som betalning

För VPN: er är jag inte så intresserad om de accepterar betalning med check, kreditkort eller bankutkast till och med, men jag är imponerad av att bortsett från cryptocurrency accepterar NordVPN kontantbetalningar på vissa platser. Om du bor i USA kan du betala kontant på Fry’s Electronics eller Micro Center.

För kryptokurser accepterar företaget tre slag – Bitcoin, Ethereum och Ripple.

Dessa två betalningsmetoder är viktiga eftersom de inte kan spåras. När allt kommer omkring är din integritet varför du letar efter en VPN-leverantör, rätt?

9. Netflix-support hålls uppdaterat

Saken med Netflix är att det verkar hata användare som använder VPN för att försöka komma runt regionala innehållsbegränsningar. Företaget försöker blockera VPN-användare och NordVPN inser detta och arbetar ständigt för att hjälpa sina användare att få åtkomst till Netflix-innehåll.

Faktum är att den underhåller och hela sidan som har instruktioner om hur du kan komma åt regionalt innehåll. Instruktionerna ändras då och då, så om du upptäcker att du har problem med Netflix när du använder NordVPN, kom ihåg att kolla den sidan!

Vad vi inte gillade om NordVPN

1. Torrenting stöds endast på vissa servrar

Till att börja med var Torrenting lite av en gåta med NordVPN. Då påminde jag mig om att inte alla deras servrar stödde peer-to-peer-fildelning. Inställningarna för detta hittades under “Auto-connect vid start” där du kan välja att göra ett val automatiskt eller välja en specifik servertyp att ansluta till.

För NordVPN kategoriseras dessa i Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN eller P2P. Även om det inte är exakt användarvänligt, tycker jag att detta tillåter mycket större flexibilitet i kontrollen.

Torrande endast på vissa servrar* Om du inte väljer en P2P-server är chansen stor att dina torrenter kommer att plattlinje – som den här

Även om jag är glad över att NordVPN stöder torrenting, kan det vara ganska nedslående att bara vara begränsad till vissa servrar om du är ett torrent fans. Jag märkte också att torrhastigheterna inte riktigt var lika bra som jag förväntade mig, baserat på de hastighetstester jag genomförde.

2. Abysmal hastigheter i Malaysia

Jag var tvungen att lägga till den här delen också som nackdel eftersom jag blev chockad över hur illa NordVPN: s Malaysia-server presterade i hastighetstester. Bara för att vara tydlig försökte jag den malaysiska servern under tre olika dagar och flera gånger om dagen – hastigheterna som NordVPN ansluter till här är helt enkelt hemska. Jag stötte konsekvent på skrämmande hastigheter på 3 till 11 Mbps, vilket helt enkelt är oacceptabelt.

3. Långsam app- och serveranslutningar

Om du använder en klientapp som den som NordVPN har för Windows, är det en sak du måste notera vilken är att det tar en stund att ansluta till en server. Jag körde ett stoppur på Windows-klienten (jag kör Windows 10 på en solid-state-enhet) och det tar i genomsnitt 14-30 sekunder att upprätta en anslutning. Detta inkluderar inte den tid klienten tar att ladda.

För vissa människor kanske detta inte verkar mycket. Men om du är som jag och brukade SSD-hastighet laddningstider så kanske du förstår. Eller tänk på det här sättet om du är på en vanlig hårddisk – att 14-30 sekunder är hur mycket längre tid din dator kommer att ta för att starta fullständigt jämfört med vad du står inför nu.

Jag tror att det enda undantaget från allt detta är om du kommer att köra NordVPN från din router, i vilket fall kommer det att vara “alltid på”.

4. OpenVPN-konfiguration är inte användarvänlig

Om du föredrar att använda OpenVPN snarare än L2TP eller något annat protokoll, kanske du är i lite chock. Först måste du ladda ner en ZIP-fil med NordVPN: s servrar, som innehåller konfigurationsfilen för var och en av deras servrar. Varje server har två konfigurationer – en för TCP och en för UDP.

NordVPN-konfigurationer

Det innebär att ZIP-arkivet är över 8 000 konfigurationsfiler (9 341 vid sista räkningen, för att vara exakt) med namn som al1.nordvpn.com.tcp443 eller za12.nordvpn.com.tcp443. Beträffande VAR varje konfigurationsfilserver är, måste du ta reda på det genom prov och fel.

På allvar är detta en av de mest löjliga metoderna som NordVPN kunde ha tänkt på för att distribuera OpenVPN-konfigurationer och är en enorm smärta i nacken.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för NordVPN?

Med ett ord – absolut! När jag letar efter en VPN-leverantör är det troligt att jag följer samma saker som ni alla är – integritet, säkerhet och snabbhet. NordVPN klarar sig anmärkningsvärt bra inom alla dessa nyckelområden.

Jag var oerhört imponerad av serverhastigheterna som faktiskt gjorde mycket bättre än jag förväntade mig av någon VPN-tjänsteleverantör. Det är sant att det finns några nedladdningar som att Malaysia-serverhastigheterna var en nedladdning, men det är ett land av 62, trots allt.

Glasyren på kakan är NordVPN: s 3-årsavtal för $ 3,49 per månad, vilket enligt vad jag ser är nästan oslagbart när det gäller valuta för pengarna. Även om någon erbjuder ett lägre pris, tvivlar jag på att de gör det på de servicenivåer som NordVPN erbjuder.

Kommer jag att betala för det här? Absolut.

Nyckelfunktioner

  • ✓ Ingen loggning
  • ✓ Dubbel DNS
  • ✓ Säkrar upp till 6 enheter
  • ✓ PGP för komm. Integritet
  • ✓ Stöd för flera protokoll

Rekommenderas för

  • • Högklassig säkerhet
  • • Enkel men ändå kraftfull UI
  • • Massivt antal servrar
  • • Finns för nästan alla plattformar

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me