pCloud

Contents

pCloud

https://www.pcloud.com/

tl; dr

pCloud is zowel een uitstekende tool voor het maken van back-ups als het delen van werk. U kunt het op elk digitaal apparaat gebruiken en uw bestanden maximaal beveiligen met handmatige codering. Het beste van alles is dat u een eenmalige vergoeding kunt betalen voor een levenslang abonnement! Is het een wonder waarom we van pCloud houden??

PCloud Review – 9 voordelen & 1 Con van het gebruik van PCloud Cloud Storage

PCloud, opgericht in Zwitserland, was een relatieve nieuwkomer op de markt voor online opslag toen het in 2013 begon.

Toch heeft pCloud, zelfs als nieuwkomer, bewezen dat hun cloudopslag de optimale veelzijdige oplossing is voor zowel persoonlijke als zakelijke gebruikers.

Wat ze echt onderscheidt, zijn deze twee speciale kenmerken:

 1. Levenslang abonnementVoor een nominale eenmalige betaling kunt u zich permanent op hun diensten abonneren zonder jaarlijkse of maandelijkse verlengingskosten.
 2. pCloud Crypto Voor het beste op het gebied van gegevensbeveiliging, kunt u ervoor kiezen om uw bestanden met versleuteling op uw apparaat te vergrendelen voordat u ze uploadt voor opslag. Dit beschermt het tegen ongewenste ogen en zorgt ervoor dat alleen jij (en aan wie je de sleutel geeft) toegang heeft tot het bestand.

Tot nu toe heeft pCloud meer dan 6 miljoen gebruikers weten te winnen en ISO-certificering behaald op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen (QMS) en informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS).

Dit omvat grote klanten zoals Uber, AirBnb, Twitter en Instagram.

Levenslange abonnementen

pCloud is de eerste cloudopslag die een levenslang abonnement biedt. Opladen voor $ 480 $ 175 voor Premium-abonnement en $ 980 $ 350 voor Premium Plus, je hebt het voorrecht om voor altijd op te slaan. .

Voordelen van PCloud

We onderzochten gebruiksvriendelijkheid, beschikbaarheid op verschillende digitale platforms, data-integriteit en beveiliging. En natuurlijk of de prijs betaalbaar is. Voordat we u onze analyse laten zien, geeft deze videotour van pCloud u een beter begrip van wat pCloud is:

1. Verlies nooit meer een bestand met het terugspoelsysteem van pCloud

Een deel van de reden waarom mensen cloudopslag gebruiken als back-uptool, is dat ze verzekerd zijn als ze ooit een bestand verliezen als gevolg van een virus, corruptie, fout of simpelweg het opslaan van de verkeerde versie van een belangrijk bestand.

pCloud zorgt er altijd voor dat u een intacte kopie van uw bestand beschikbaar heeft om te downloaden door 5 afzonderlijke exemplaren van elk bestand dat u uploadt naar hun servers op te slaan op 3 verschillende locaties in een beveiligde datacenterfaciliteit in Dallas, Texas. Het is de ultieme beveiliging tegen verlies, diefstal of beschadiging van bestanden.

Je haat het ook niet alleen als je aan een bestand werkt en door een fout loopt het verkeerd af. Maar je oorspronkelijke werk is verloren gegaan omdat je erover hebt gespaard?

Nou, pCloud heeft ook nog een andere functie genaamd pCloud Rewind volgt uw bestandsgeschiedenis gedurende 30 dagen zodat als je een fout hebt gemaakt met de huidige versie en je bestand hebt opgeslagen of per ongeluk hebt verwijderd, je gemakkelijk terug kunt spoelen naar een vorige versie.

Voor langetermijnprojecten kunt u ook kiezen voor de add-on Extended File History (EFH) om eerdere bestandsversies tot 360 dagen te bewaren voor het geval dat.

2. Eersteklas beveiliging om gevoelige bestanden te beschermen

In een tijd waarin bestanden met gevoelige informatie kunnen worden gehackt, bekeken en zelfs gestolen of gewijzigd, is beveiliging altijd belangrijk voor de gebruiker van cloudopslag en pCloud biedt u het beste met zijn client-side encryptieservice genaamd pCloud Crypto.

pCloud Crypto-codering

Om het uit te leggen, gebruiken alle cloudproviders Advanced Encryption Standard (AES) TLS / SSL 256 bit-codering waarmee het cloudopslagsysteem uw bestanden kan beveiligen tijdens de overdracht van uw apparaat naar de server.

Iedereen die dit bestand onderschept op weg naar cloudopslag, kan uw bestand niet inzien zonder de coderingssleutel.

Maar zo ver gaat het. Zodra het is geüpload naar de cloudopslagserver, is het terug in zijn oorspronkelijke indeling en dat betekent dat iedereen die toegang heeft tot de server toegang heeft tot de gegevens. Dit omvat niet alleen pCloud-personeel, maar ook wetshandhavers en overheidsinstanties met legale toegang.

pCloud tilt gegevensbeveiliging naar een hoger niveau met een extra programma genaamd pCloud Crypto dat u, de klant, de coderingskracht geeft.

  Recenzia PCloud - 9 výhod a 1 kon

Met deze software kunt u uw bestand eerst op uw computer of mobiel versleutelen voordat u het verzendt voor opslag. Om het te ontgrendelen, moet u de gegenereerde sleutel CryptoPass gebruiken.

Op die manier heeft het, zelfs nadat het opnieuw is gecodeerd en gedecodeerd tijdens het overdrachtsproces, nog steeds pCloud Crypto om het te beschermen tegen ongewenste toegang tegen iedereen die uw CryptoPass-sleutel niet heeft.

Leuk weetje

pCloud is er zo zeker van dat pCloud Crypto niet kan worden gehackt. Zo erg zelfs dat ze hackers van topuniversiteiten, waaronder Berkeley, Boston, MIT en 613 andere organisaties, hebben uitgedaagd om hun ongelijk te bewijzen. Is het gelukt? Bekijk hier het rapport.

3. Handig bestandsbeheer voor onderweg

Een van de sterke punten van pCloud is de beschikbaarheid op alle digitale platforms, waaronder Windows, Mac, Linux en zelfs mobiele systemen zoals Android, iOS en Windows mobile. En met de automatische synchronisatiefunctie van pCloud worden alle bestanden altijd moeiteloos bijgewerkt.

Platforms ondersteund door pCloud

Stel je voor: je werkt thuis aan een powerpointpresentatie op je laptop voor een belangrijke meeting. Als u vervolgens aan boord van de taxi stapt om naar de vergadering te gaan, krijgt u nieuwe informatie en moet u tijdens het woon-werkverkeer van dia wisselen.

Open gewoon pCloud op uw mobiel, open het powerpoint-bestand en repareer het vanaf daar. De volgende keer dat u het vanaf uw laptop opent, beschikt u al over de nieuwste versie.

Stel je een vergelijkbaar scenario voor waarbij je je bestand moet aanpassen, maar je laptop of mobiel niet beschikbaar is. Je vriend in de buurt heeft zijn laptop open en biedt aan om hem een ​​tijdje te gebruiken. Maar omdat uw cloudopslagaccount beperkt is tot alleen uw laptop en mobiele telefoon, moet u extra kosten betalen om er toegang toe te krijgen vanaf een ander apparaat … of doet u?

Met pCloud hebben we die mogelijkheid getest en waren aangenaam verrast toen we vernamen dat onze bestanden zonder extra kosten toegankelijk waren vanaf verschillende apparaten.

Sommige cloudopslagproviders koppelen uw account aan één computer, laptop of mobiel apparaat. We waren aangenaam verrast toen we ontdekten dat onze bestanden zonder extra kosten toegankelijk waren vanaf verschillende apparaten.

4. Sla uw bestanden gemakkelijk op vanaf andere online platforms

Als je al eerder een cloudopslagprovider zoals Google Drive of Dropbox hebt gebruikt, maak je geen zorgen. pCloud is ook in staat om gemakkelijk informatie uit te wisselen met andere diensten van derden en u kunt gemakkelijk uploaden vanaf andere sites.

Dit omvat sociale media zoals Facebook, Instagram en Picasa.

Toen we bijvoorbeeld verbinding maakten met Facebook, werden onze albums geback-upt en werd de mapstructuur intact gehouden met onze Facebook-afbeeldingen in hun respectievelijke mappen.

Ze zijn zelfs op zoek naar integratie in de toekomst om een ​​back-up te maken van WordPress-sites, dus het lijkt erop dat pCloud binnenkort verbinding kan maken met andere veelgebruikte online sites en services.

5. Vlotte gebruiksvriendelijke mobiele app

Over andere platforms gesproken, heb je de kans gehad om de mobiele app van pCloud al te ervaren?

De app biedt een eenvoudige interface die ons het gemak biedt van het uploaden, ordenen en delen van onze bestanden zoals we dat willen, letterlijk binnen handbereik.

Als u bijvoorbeeld de linkerbovenhoek aanraakt om toegang te krijgen tot het linkerschuifmenu, zijn er vier knoppen waarmee u toegang krijgt tot de verschillende soorten bestanden die toegankelijk zijn via uw apparaat: document, audio, video of visueel.

Filter bestanden op bestandstype

U kunt uw bestanden ook ordenen, afhankelijk van hoe u ze wilt gebruiken:

Mappen voor verschillende doeleinden

 • Crypto-map Voor geheime bestanden die u de hoogste beveiliging wilt bieden
 • Offline bestanden Voor bestanden die u wilt openen wanneer uw telefoon geen internetlijn heeft
 • Gedeelde mappen Voor bestanden die u met het publiek wilt delen

U kunt ook bestanden delen en uw deelstatistieken eenvoudig bekijken met My Links om te controleren hoe uw bestanden zijn verdeeld.

Bekijk deelstatistieken

Je hebt ook de mogelijkheid om de structuur van je mappen en bestanden te ordenen. U kunt ze afzonderlijk of in bulk bewerken en ook nieuwe mappen toevoegen.

Bewerk bestanden en mappen op mobiele app

Het zoekpictogram maakt het gemakkelijker voor u om het bestand van uw keuze op te sporen en het pictogram voor delen naast elke map geeft u de vrijheid om ook te delen en te linken.

  PCloud pārskats - 9 plusus un 1 priekšrocība, izmantojot PCloud mākoņa krātuvi

Zoek bestanden in de pCloud-app

Als u een nieuwe gebruiker bent en hulp nodig heeft bij het gebruik ervan, biedt pCloud Help uitgebreide richtlijnen om te leren hoe u de app effectief kunt gebruiken.

We kunnen dit allemaal doen in de mobiele app en wat we ook hebben gedaan, het wordt onmiddellijk gesynchroniseerd met alle apparaten die we met pCloud hebben verbonden.

Maar geloof ons niet op ons woord. Download de app en ervaar het zelf.

6. pCloud Drive – uw online virtuele harde schijf

Als u veel gegevens en niet genoeg ruimte op uw computer hebt, kunt u overwegen een externe harde schijf aan te schaffen om al die gegevens te archiveren. Maar toch, het dragen van een fysiek apparaat maakt het u niet gemakkelijk om onderweg te werken of bestanden te delen.

Wat dacht u in plaats daarvan van een virtuele harde schijf met het gemak van online toegang, automatische synchronisatie van alle informatie en geïntegreerd delen van bestanden?

pCloud Drive

We vonden het antwoord in pCloud Drive, een desktop-applicatie, waarmee je je bestanden en mappen online kunt opslaan, net zoals het hebben van een extra harde schijf op je computer, alleen nog beter omdat het altijd en overal online gemakkelijk toegankelijk is.

7. Archiveer al uw essentiële maar nauwelijks gebruikte gegevens in een gegevenskluis

Over gegevensopslag gesproken, of u nu een bedrijf runt met veel bestanden om te beheren of gewoon een plek wilt om uw persoonlijke bestanden op te slaan zonder uw computerruimte te gebruiken, u kunt pCloud gebruiken om uw kostbare gegevens veilig te archiveren.

Met de hoge netwerkbeveiliging van pCloud, het extra voordeel van Crypto-codering voor gevoelige gegevens en een levenslange abonnementsoptie, kunt u al uw essentiële informatie voor onbepaalde tijd opslaan en toch gemakkelijk toegang krijgen vanaf elk apparaat naar keuze.

8. Gemakkelijke toegang tot uw bestanden

Meestal, wanneer u uw bestanden naar uw cloudopslagaccount wilt uploaden, moet u het omslachtige proces doorlopen om de interface te gebruiken om te klikken en uw bestanden afzonderlijk te selecteren.

Met pCloud ontdekten we dat uploaden heel eenvoudig is door het bestand gewoon naar het webportaal of de virtuele schijf te slepen en neer te zetten.

Ook heeft pCloud plug-ins voor mediaspelers in het systeem geïnstalleerd voor het gemakkelijk weergeven, organiseren en afspelen van video-, foto- en muziekbestanden.

9. Werk eenvoudig samen met anderen aan uw bestanden

Het delen van bestanden en mappen is heel eenvoudig met pCloud. Met een simpele klik op een knop of een aanraking kunt u download- of uploadlinks genereren om naar mensen in uw contactenlijst te sturen. Hierdoor kunnen ze uw bestanden downloaden of bestanden met u delen in die toegewezen map.

Werk samen met anderen

U kunt ze zelfs uitnodigen om een ​​toegewezen map voor werkdoeleinden samen te beheren. Voor de serieuze zakelijke gebruiker is dit een krachtig hulpmiddel voor werken op afstand.

Nadelen van pCloud

Omdat pCloud de kans heeft gehad om te leren van andere cloudopslagproducten voordat het zijn eigen producten produceerde, heeft het niet echt nadelen als een veelzijdig product.

Er zijn echter extra services die pCloud biedt die apart van uw abonnement moeten worden gekocht:

 1. pCloud Crypto Voor het beste in bestandsbeveiliging betaalt u extra voor de pCloud Crypto-add-on om uw bestanden handmatig op uw apparaat te versleutelen
 2. Uitgebreide bestandsgeschiedenis (EFH) Als u de geschiedenis van uw bestanden gedurende langere tijd wilt bijhouden, moet u kiezen voor Uitgebreide bestandsgeschiedenis, die alle bestandsversies en updates gedurende een jaar bijhoudt

* Meer over de prijzen van deze add-ons hieronder.

pCloud’s plan en prijzen

pCloud heeft 2 verschillende abonnementen en 2 afzonderlijke add-ons waaruit u kunt kiezen.

Alle abonnementen worden geleverd met gratis toegang tot zowel de mobiele als desktop-applicaties, SSL-beveiligingoverdracht, onbeperkt uploaden van bestandsgrootte (theoretisch maar het hangt af van de beschikbare ruimte), bestandsversie, delen van links (zowel omhoog als omlaag).

Het verschil voor alle abonnementen, of Premium of Premium Plus zit in hoeveel opslagruimte en downloadruimte u krijgt toegewezen:

Jaarlijkse abonnementen

pCloud Jaarabonnementen

Premium Annual biedt 500 GB opslagruimte en downloadlinkverkeer, samen met 30 dagen bestandsgeschiedenis. Premium Plus Annual, voor meer data-intensieve gebruikers, upgrades naar 2 TB opslag en downloadlinkverkeer.

Levenslange abonnementen

pCloud Lifetime Plans

U kunt ook permanent dezelfde voordelen krijgen voor een betaalbare eenmalige betaling van respectievelijk $ 175 en $ 350.

  PCloud pregled - 9 prednosti i 1 sprema upotrebe PCloud Cloud Storage

Vooral als u van plan bent een Cloud-gebruiker voor de lange termijn te zijn, zal dit u op de lange termijn ten goede komen omdat u OOIT geen abonnementskosten hoeft te verlengen!

Tot dusver is dit de enige cloudopslagprovider die u die optie biedt. En zoals je kunt zien aan de lange lijst van gevestigde klanten die pCloud bedient, zullen ze hier blijven zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat dit abonnement afloopt …

Notitie

We hebben wat onderzoek en analyse gedaan naar pCloud Lifetime-abonnementen. Zorg ervoor dat u het bekijkt bij onze pCloud-levenslange beoordeling.

Toevoeging

Naast het bovenstaande kunt u de volgende services toevoegen voor extra beveiliging en back-up van bestanden:

 • pCloud Crypto $ 125 voor levenslange abonnementen
  $ 4,99 maandelijks betaald of $ 47,88 jaarlijks betaald
 • Uitgebreide bestandsgeschiedenis $ 39 voor het bijhouden van bestanden voor maximaal een jaar.

Als je nog steeds gewoon je voeten in het water wilt dompelen voordat je gaat zwemmen, krijg je met de gratis proefversie 10 GB gratis online opslagruimte (+ 4 GB als je pCloud volledig hebt ingesteld op je computer en mobiel) en 50 GB downloadverkeer van gedeeld maandelijkse links. Uw bestandsgeschiedenis wordt maximaal 15 dagen bewaard.

Hoe verhoudt pCloud zich tot Dropbox?

pCloud VS Dropbox

Dropbox bestaat al meer dan 10 jaar als cloudopslagprovider en lanceerde in 2016 Project Infinite waarmee ze diensten konden leveren die vergelijkbaar waren met pCloud … of is het?

184.987 mensen zijn al overgestapt van Dropbox naar pCloud, en terecht. Bud neemt ons niet op ons woord. Hier is een snelle vergelijking, zodat u zelf kunt beslissen:

pCloud VS Dropbox: upload- en downloadsnelheid

Een belangrijke factor om te bepalen wat een goede cloudopslagprovider is, is snelheid. Hoe sneller uw download-, upload- en synchronisatiesnelheid, hoe handiger het is om uw bestanden te openen en te beheren.

pCloud heeft enkele realtime snelheidstests uitgevoerd tegen DropBox met een videobestand van 1,12 GB en hier zijn de resultaten:

Uploadsnelheid – Dropbox (5 minuten en 34 seconden) versus pCloud (54 seconden)

Downloadsnelheid – Dropbox (1 min 34 seconden) vs pCloud (37 seconden)

pCloud VS Dropbox: gegevensbeveiliging

Zowel pCloud als Dropbox beschermen uw bestanden tijdens bestandsoverdracht naar hun servers. Dat is echter waar het stopt voor Dropbox. En hoewel Dropbox-termen benadrukken dat ze een strikt beleid hebben om hun werknemers te controleren, blijft het een feit dat uw bestanden voor hen toegankelijk zijn.

PCloud verwijdert die optie echter met pCloud Crypto. Met die extra veiligheidsmaatregel wordt de codering handmatig op uw apparaat uitgevoerd, zodat zelfs pCloud geen toegang heeft tot de gegevens die u in uw account opslaat, tenzij u ze de sleutel geeft.

pCloud VS Dropbox: betaalbaarheid en waar voor uw geld

Zoals met al het andere, zult u zeker op zoek zijn naar waar voor uw geld in termen van opslagruimte voor die duur.

We hebben een vergelijking gemaakt en ontdekten dat het bedrijfsplan van Dropbox $ 16,58 (inclusief btw) per maand biedt voor 1 TB ruimte, terwijl pCloud’s Premium Plus-pakket 2 TB opslag biedt voor $ 7,99 per maand.

Dat is 2 keer het opslagbedrag tegen de helft van de prijs!

En als u een levenslang abonnement neemt, hoeft u slechts één betaling uit te voeren die het equivalent is van 3 en een half jaar jaarabonnement. Met pCloud bespaart u echt op de lange termijn.

pCloud VS Dropbox: bestand volgen

Dropbox biedt services voor bestandsgeschiedenis van maximaal 120 dagen, terwijl de uitgebreide bestandsgeschiedenis van pCloud je een geschiedenis van maximaal een jaar geeft, wat beter is voor het bijhouden van langetermijnprojecten.

Oordeel: raden we pCloud aan?

Vast en zeker! pCloud is momenteel onze # 1 favoriete opslagprovider omdat het alles biedt wat een persoonlijke of zakelijke gebruiker nodig heeft met eersteklas beveiliging tegen een betaalbaar tarief.

Met een gebruiksvriendelijke interface die beschikbaar is op alle bekende digitale platforms en tot 2 TB aan ruimte en een mogelijk levenslang abonnement, krijg je echt waar voor je geld.

We moedigen u aan om u aan te melden voor hun gratis proefperiode en deze zelf te testen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me