Surfshark Review: 9 fordele og 3 ulemper ved at bruge Surfshark VPN

Surfshark

Surfshark

https://surfshark.com/

tl; dr

Surfshark er relativt nyt på markedet og kom først op et stykke tid tilbage i 2018. Ikke desto mindre har det allerede i den korte tid, det har været omkring, formået at etablere et ret imponerende netværk af servere. Bedst af alt, det er tilgængeligt nu til en fantastisk pris sammenlignet med de nuværende tophunde på markedet. Lær mere.

Surfshark anmeldelse: 9 fordele & 3 Ulemper ved at bruge Surfshark

Surfshark har eksisteret i ca. et år nu, og selvom nye spillere altid kommer ind i populære brancher, har det været en interessant oplevelse. Deres forbrugerpriser er imponerende, men hvad har Surfshark at byde på med hensyn til funktioner, og kan deres ydeevne overgå deres lave pris? Lad os tage et dybere kig.

9 ting, vi kan lide ved Surfshark

1. Sikker & privat forbindelse

surfshark er sikkert og privat

Som de fleste af de største VPN-tjenesteudbydere i branchen i dag tilbyder Surfshark forbrugerne en stigning i privatlivets fred og sikkerhed. Dette opnås gennem den sædvanlige dedikerede service – en sikker, krypteret tunnel, der giver brugerne mulighed for at skjule deres trafik fra nysgerrige øjne.

 • Fremragende valg af protokol
 • For at opnå dette udnytter Surfshark nogle få nøgleprotokoller – det afprøvede OpenVPN såvel som IKEv2. OpenVPN accepteres generelt som de-facto-standard med høje hastigheder og sikkerhed. IKEv2 er også temmelig god og fungerer godt med mobilnetværk.

  Tilføjelse til denne blanding tilbyder Surfshark også Shadowsocks, der er mere kendt som en krypteret proxy. Den vigtigste årsag hertil er sandsynligvis, at Shadowsocks fungerer godt i Kina, et touchmarked for VPN’er på grund af Peking’s nedbrud på sådanne tjenester.

  Der har været brugerrapporter om, at Surfshark fungerer for Kina-baserede brugere, men desværre er jeg ikke i stand til at bekræfte dette på det aktuelle tidspunkt.

 • Stærk kryptering
 • Bortset fra det sikre håndtryk med VPN-servere har Surfshark også meget stærk kryptering for de data, der transmitteres gennem VPN-tunnelen. Hvor nogle udbydere tillader brugere at justere krypteringsfrekvensen for bedre ydelse, kører Surfshark fuld hældning med AES-256 bit.

  Dette fungerer sammen med et kill switch-system, som du kan bruge til automatisk at afbryde internetforbindelsen, hvis der er problemer med VPN-forbindelsen.

 • Ingen logfiler holdes
 • Internetaktivitet spores normalt ved hjælp af logfiler, der opbevares af de servere, du opretter forbindelse til. De indsamlede oplysninger inkluderer normalt IP-adresse, browserhistorik, netværkstrafik med mere. Kort sagt, det er det, der gør det muligt for en bruger at blive sporet og identificeret.

  Surfshark er dedikeret til at tilbyde en no-logs-tjeneste, hvilket betyder, at din internetaktivitet holdes anonym. Jeg testede også tjenesten for DNS-lækager og WebRTC-lækager, som begge viste sig som negative.

2. Multi-hop-forbindelse tilgængelig

surfshark multihop

Surfshark tilbyder i øjeblikket flere, hvad det kalder “multi-hop” -forbindelser. Dette betyder, at brugere, der opretter forbindelse til Surfshark-netværket, har mulighed for at dirigere gennem to VPN-servere fortløbende. Dette øger anonymitetsfaktoren for større lethed i sindet.

Bortset fra det dækker det grundlæggende netværk over 61 lande over hele verden med et netværk på over 1.000 servere. Det er ganske godt for en kommende serviceudbyder.

3. Fås på mange platforme

surfshark cross platform

Som med de fleste gode tjenesteudbydere har Surfshark gjort deres service tilgængelig for flere platforme, så du kan bruge den med næsten ethvert udstyr, der findes. Deres grundlæggende applikation dækker mainstream-platforme som Windows og iOS.

Alternativt kan du også installere det på dine spilenheder eller smarte enheder som smarte tv’er.

For brugere, der ikke har noget imod en langsommere forbindelse, kan Surfshark også bruges på routere (se, hvordan du installerer Surfshark på en router her).

Vær dog opmærksom på, at routerinstallerede VPN-tjenester kan være meget langsommere på grund af kryptering. Det tager processorkraft at håndtere kryptering, og de fleste routere er svage i det område, og dermed en langsommere forbindelse.

Bemærk

Surfsharks browserudvidelse blev revideret af Cure53 og viste sig at være sikker. Du kan læse mere om det her.

4. God hastighed

Som med altid testede jeg Surfsharks hastighed med flere centrale placeringer over hele verden. For at holde dette i sammenhæng er min fysiske placering i Malaysia, og som sådan vil PING’er (latenstid) være højere for mig afhængigt af min fysiske afstand til VPN-serveren. Dette er et faktum uanset VPN-tjenesteudbyder.

For at måle Surfshark-hastigheden tog jeg først en basismåling, da internethastigheder varierer fra tid til anden;

baseline for surfsharkhastighedstest

Baseline hastighedstest fra Malaysia (Ingen VPN Active).

Husk dette, her er resultaterne for mine test til andre placeringer med Surfshark på og ved hjælp af OpenVPN (UDP) -protokollen;

surfshark hastighedstest Australien

Surfshark-hastighedstest fra Australien.

surfshark hastighedstest Canada

Surfshark-hastighedstest fra Canada.

surfshark hastighedstest Indonesien

Surfshark-hastighedstest fra Indonesien.

surfshark hastighedstest Indien

Surfshark-hastighedstest fra Indien.

surfshark-hastighedstest Malaysia

Surfshark-hastighedstest fra Malaysia.

surfshark-hastighedstest New Zealand

Surfshark-hastighedstest fra New Zealand.

surfshark hastighedstest Singapore

Surfshark-hastighedstest fra Singapore.

surfshark hastighedstest UK

Surfshark-hastighedstest fra England.

surfshark hastighedstest USA

Surfshark-hastighedstest fra USA.

Normalt vil VPN’er lægge større vægt på ydeevne i visse lande i forhold til andre blot på grund af popularitet. Den første ting at bemærke her er, at Surfshark på næsten alle testede steder, mens den ikke tilbyder de hurtigste hastigheder, jeg har set hidtil, er i stand til at holde meget konstante hastigheder.

Dette fortæller normalt mere om en VPN-service, end det er for en, der har fantastiske hastigheder på en eller to placeringer og ubrugelige forbindelser i andre. Jeg var imponeret over, at Surfshark også lykkedes at opretholde ydeevnen i områder som Indien og Indonesien, hvilket er områder, hvor jeg normalt ser præstationsdyppet markant.

Husk også, at disse hastigheder blev opnået ved Surfsharks faste standard for 256-bit kryptering. Alt i alt fremragende resultater vil jeg sige, hvor det mest imponerende er i konsistens.

5. Stærk global server tilstedeværelse

Nu hvor vi har set på de hastigheder, du kan få over Surfsharks forbindelse, bringer det næste område endnu mere kontrol – dækningsområde. Surfshark har over 1.000 servere i mere end 61 lande. For en relativt ny tjenesteudbyder er dette et meget stort netværk og noget, som mange VPN-tjenesteudbydere ikke har opnået, selv efter år i branchen.

Næsten alle deres servere er faktiske fysiske servere med en håndfuld virtuelle placeringer. Virtuelle placeringer er tilfælde, hvor VPN-udbyderen ikke har en faktisk tjeneste i landet, men jeg er i stand til at forvirre din placering som fra området.

Deres servere er også meget dygtige og kan håndtere alle de protokoller og funktioner, som Surfshark har at tilbyde.

Bortset fra det har Surfshark også flere servere, der tilbyder brugerne en fast IP-adresse. Selvom de er begrænset i antal, kan disse komme godt med, da de fleste internetudbydere kun tilbyder regelmæssige forbrugere dynamiske IP’er og koster ekstra for faste IP-adresser.

Endelig har vi også multi-hop-forbindelserne. Dette er faste ruter, hvor Surfshark kører VPN-forbindelser gennem par af sikre servere, hvilket øger sikkerheden for forbindelsen for dens brugere. Interessant var hastighedstestresultaterne også ganske gode med en multi-hop;

surfshark hastighedstest multi hop

Surfshark-hastighedstest på Multi-Hop (Holland via Singapore).

6. Glat streaming af geo-blokeret indhold

En af de vigtigste ting, jeg ser ud efter i en VPN, er deres evne til at overvinde geo-blokeret indhold, især når det kommer til streaming af medier. Jeg abonnerer på Netflix, og hvor jeg er, det regionale mediebibliotek er forfærdeligt – så jeg bruger en VPN til at se Netflix amerikansk indhold.

Jeg har prøvet så mange VPN’er, der hævder at tillade streaming af Netflix, men bortset fra topafspillere som ExpressVPN, NordVPN og en håndfuld andre, er forbindelsen i bedste fald plettet, og jeg får konstant den frygtede ‘PROXY DETECTED’ meddelelse.

Heldigvis har Surfshark aldrig forårsaget mig nogen problemer med streaming. Jeg har kørt Netflix over Surfshark de sidste tre måneder og havde nul problemer med Netflix eller BBCs iPlayer indtil videre.

Som sammenligning med dette testede jeg for nylig også en anden tjenesteudbyder, og Netflix-oplevelsen der var suboptimal. Lad mig spille dig et scenarie; VPN A (Surfshark!) Giver dig mulighed for at streame Netflix let og støt når som helst. VPN B har god hastighed og minimal buffering, men du skal konstant oprette forbindelse og afbryde for at få Netflix til at fungere. Hvilket ville du vælge?

7. Gode priser

MonthlyYearlyBi-årligt
Pris /mo$11.95$5.99$1.99
Samlet regning $ 11,95 $ 71,88 $ 47,76
Faktureringscyklus1-måned12-måned24-måned

For $ 1,99 pr. Måned for et to-årigt abonnement er Surfsharks prisfastsættelse fantastisk. Helt seriøst. For at tage det i perspektiv opkræver ExpressVPN en nedsat sats på ca. $ 8 + pr. Måned, mens NordVPN for nylig øgede deres priser til $ 3,49 pr. Måned.

For en service, der tilbyder så ensartet ydelse og solide funktioner, er dette absolut en stjæle, og jeg vil sige, en solid ‘køb’-mulighed.

8. Glat brugeroplevelse

Én ting, jeg kræver af alle VPN’er, som jeg kan lide, er, at de kommer problemfrit. Dette gælder ikke kun for forbindelsen, men jeg ser også efter en problemfri tilmeldingsoplevelse, let adgang til de apps, jeg har brug for at downloade, brugervenlighed i apps, og hurtig hjælp, hvis nødvendigt.

Af alle VPN’er, jeg har brugt, betragter jeg Surfshark som en af ​​de ti bedste, jeg har prøvet, hvor jeg ikke kiggede på noget og sagde; “det er mærkeligt”. For mig er det et vigtigt punkt, der adskiller dem fra konkurrencen.

Vi som betalende kunder skal ikke være nødt til at kæmpe for at bruge en service, vi har betalt for, og måden Surfshark har opbygget deres kundeoplevelsesmodel er glat. Fra det øjeblik, du klikker på ’tilmeld’ til det tidspunkt, du slukker for din enhed, fungerer det ganske enkelt.

9. Flot ekstra funktioner

Mange VPN-tjenester i dag leveres med nogle ekstra værditilvækst funktioner indbygget, og Surfshark er ingen undtagelse. I stedet for at forsøge at overtage rollen som en hovedudbyder af sikkerhedsløsninger har den fokuseret på funktioner, der tilføjer dets primære formål.

 • Whitelister
 • Whitelister-funktionen er noget, der giver dig mulighed for, at en vis trafik omgår VPN-tjenesten. Dette er nyttigt, da nogle apps eller websteder har problemer med VPN’er – for eksempel Microsoft Office 365 eller nogle specifikke websteder her og der.

  Surfshark giver dig mulighed for at arbejde på to måder – du kan enten tillade, at en app på din enhed fuldstændigt omgår VPN-tjenesten, eller du kan tilføje nogle websteds-URLS (adresser) til hvidlisten og få adgang til dem direkte.

 • Camouflage Mode
 • Dette er, hvad Surfshark kalder serverforbindelse. Det er en anden mulighed for dig at bruge, hvis der stadig er websteder, du har brug for, men af ​​en eller anden grund har blokeret VPN-trafik specifikt. Trafikforstyrrelse anvendes til din forbindelse for at få den til at se mere ud som almindelig internettrafik i stedet for VPN-trafik.

 • Ingen kanttilstand
 • For nogle, der befinder sig i meget restriktive områder som Kina, er regelmæssig VPN-operation muligvis ikke nok til at komme omkring ekstremt høje overvågningsvagter, der er indført for at blokere tjenester. Det er her Surfshark’s No Borders-tilstand kommer ind. Bare klik på en switch og lad appen gøre arbejdet for dig.

 • CleanWeb
 • Som en anden service med merværdi giver Surfshark dig muligheden CleanWeb for at få den til at blokere annoncer og trackere, hvilket giver dig en renere (undskyld ordspil) websurfingoplevelse. Alt i alt har jeg fundet, at dette er en smule blandet oplevelse, da jeg hellere vil lade min internetsikkerhedssoftware håndtere det.

Hvad vi ikke kunne lide ved Surfshark

1. Dodgy kundeservice

Til trods for overskriften, tilbyder Surfshark hurtig første-line support via deres online chat på webstedet. De reagerer også hurtigt på e-mails for hjælp. Jeg fandt dog, at deres svar i nogle tilfælde syntes at være lidt tvivlsomme med hensyn til nøjagtighed.

Som et eksempel på dette fortalte en af ​​deres kundeservicemedarbejdere mig, at IKEv2 var standardforbindelsesindstillingen, når du installerede deres Windows-program, men dette syntes ikke at være korrekt. Jeg siger ikke, at deres kundeservice er dårlig, men bare til tider lidt tvivlsom (måske en rimelig tvivl?).

2. Svag tilstedeværelse på sociale medier

I modsætning til de fleste VPN-tjenesteudbydere, der har stor rækkevidde på sociale kanaler, viser Surfsharks Twitter-konto næppe nogen aktivitet. Deres Facebook-side får også sjældent opdateringer, og begge kanaler ser ud til kun at have en håndfuld følgere.

Selvom det i sig selv ikke er et sort mærke mod virksomheden eller tjenesten, rejser det yderligere tvivl om, hvad der skal være en populær forbrugertjeneste. De burde helt sikkert have flere mennesker interesseret i deres aktiviteter – i det mindste deres kunder.

3. Tillader P2P fra alle servere

Bortset fra streaming af Netflix, er mit næste interessepunkt i P2P. Jeg er en torrenthog, og selvom Surfshark hævder at støtte torrenting på de fleste af deres servere, fandt jeg generelt, at torrenthastighederne er ganske dårlige med Surfshark på.

Jeg var nødt til at gøre brug af deres app-hvidliste for at omgå Surfshark-forbindelsen for at få anstændige hastigheder igen på min torrent-klient.

Konklusion: Surfshark er stor!

Nu ved du alle de op- og nedture, jeg har haft med Surfshark, og jeg må konkludere, at det virkelig er en meget god service. Jeg har i øjeblikket deres to-årige plan, og det har været min VPN-valg i de sidste par måneder (med nogle pauser imellem for at teste andre tjenester).

De vigtigste takeaways, som jeg gerne vil fremhæve igen, er de meget konsistente hastigheder, jeg fik ved hjælp af tjenesten, deres fantastiske priser og til sidst deres problemfri streaming af Netflix. Nogle af jer har måske andre krav, men jeg tror, ​​hvad angår grundlæggende ydelse og privatliv, Surfshark rammer mærket ganske godt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map