För att vara ärlig när tanken på behovet av VPN-användning i Nya Zeeland kom över mitt skrivbord, var jag lite trasig. När allt är det ett av länderna i världen där frihet är högt rankad, med Freedom House betygsätter det en ögonhöjande 98/100 på deras frihetsskala.

Men tankar om vad som kan ligga under ytan föranledde viss forskning och säkert nog, när jag började gräva ut kom skelettarna i garderoben. Några av dem ändå. Från olaglig regeringsövervakning till att tillhandahålla intel till amerikanska underrättelsebyråer är Nya Zeeland ett arv av hemliga aktiviteter – mot sina egna invånare.

Det är riktigt att det inte är känt att Internet där är censurerat, men det är fortfarande oroande att det inte bara finns en utan flera källor för internetövervakning. Ännu värre är det faktum att regeringen gör åtgärder som indikerar att de anser att dessa aktiviteter är nödvändiga och därmed legalisera dem.

Är det dags för invånare i Nya Zeeland att leta efter rätt VPN-tjänst?

Contents

GCSB har agerat utanför lagen

Government Communications Security Bureau (GCSB) är det som går som Nya Zeelands inre säkerhetsarm. Detta faktum ensam gör att det låter lite olyckligt och påminner om bilder av den sovjetiska NKVD eller liknande mörka byråer.

Ändå omfattas dess arbete oskyldigt nog på papper och det är att försvara landets nationella säkerhet genom insamling och analys av information. Tyvärr, som med många underrättelsebyråer, har GCSB varit känt för att arbeta utanför lagen.

Till exempel var det känt för att ha olagligt spionerat mot Kim Dotcom (grundare av Megaupload), som var bosatt i Nya Zeeland. Ännu värre var det faktum att på grund av detta fall upptäcktes att GCSB inte förstod sin egen lag och som ett resultat också hade olagligt spionerat på 88 personer.

Enligt lag får GCSB inte spionera på Nya Zeelands invånare. För att sammansätta alla dessa frågor, efter att GCSB hade hävdat att ha upphört med övervakningsaktiviteter på Kim, upptäcktes det senare att deras utrustning fortsatte att fungera – drivs av US National Security Agency (NSA) som var involverad i fallet.

Detta scenario väcker några problem. Den första är att en Nya Zeelands myndighet antingen var okunnig om sitt eget lands lagar eller beslutade att bryta mot dem. För det andra såg det ut som om det fanns lite samarbete om att dela underrättelser om landets egen invånare med en utländsk byrå.

Nya Zeeland kan lagligen spionera på invånare

Nya Zeeland kan lagligen spionera på invånarna

Det som beskrivs ovan kan endast anses ligga till grund för detta nästa segment, som är att regeringen i maj 2013 gjorde ändringar av lagar om GCSB: s befogenheter, vilket tillåter byrån att lagligt samla in information från alla Nya Zeelandare.

GCSB skulle också ha möjlighet att vidarebefordra någon eller all denna information till annan regeringsavdelning, vilket innebär att hela regeringen lagligen skulle kunna erhålla alla överträdelser den ville när som helst. Trots protester från många fraktioner, inklusive NZ Law Society och Human Rights Tribunal, antogs lagen så småningom, vilket effektivt gjorde Nya Zeeland till en potentiell polisstat.

Trots regeringens försäkringar om att grossistövervakning av invånare inte genomfördes bestreds faktumet som en del av Snowden-avslöjningarna.

Anklagelser om sydkorsets kabelavtappning

All data på Internet flödar genom en serie massiva datakablar som dirigeras genom olika punkter runt om i världen. Den främsta kontaktpunkten för Nya Zeeland är Southern Cross Cable. Sedan 2013 har det förekommit olika anklagelser om att spionbyråer tappade in södra korsets kabel.

New Zealand Herald rapporterade en gång att Southern Cross Cable tidigare har bett NSA att betala dem för massövervakning av Nya Zeelands internetaktivitet. 2014 anfördes anklagelser om att avlyssningspunkter gjordes på kabeln. Nya Zeelands regering har förnekat sådana händelser.

VPN: n är fortfarande lagliga i Nya Zeeland

Även om detta kan vara ett legitimt problem, finns det bara en handfull länder runt om i världen som direkt har förbjudit användning av VPN: er. Dessa är vanligtvis länder med mer drakoniska lagar som Irak och Nordkorea. Till och med Kina och Ryssland har endast genomfört partiella förbud.

Tack och lov för Nya Zeelandare eller besökare till landet, användningen av ett VPN där är fortfarande helt lagligt. Observera dock att även om själva tjänsten kan vara laglig måste det du gör på den också vara lagligt.

Om du till exempel utför P2P-aktiviteter och laddar ner upphovsrättsskyddade saker är det tekniskt fortfarande ansvarigt för det. Vad VPN gör är att skydda dessa aktiviteter. Kärnan är därför att antingen använda ett VPN för strikt laglig verksamhet eller att hitta en som inte kan tvingas av Nya Zeelands regering att överlämna användaraktivitetsloggar.

Vad vi letar efter i en VPN för Nya Zeeland

1. Sekretess och anonymitet

Med de mer uppenbara skräckhistorierna som jag har delat med mig ovanför är det troligtvis en bra tid för mig att föreslå att det är en riktigt bra idé att fokusera på sekretess- och anonymitetsaspekterna av en VPN för användare på Nya Zeeland. När både regeringen och den privata industrin kommer efter användare måste en VPN kunna säkerställa att dina data och aktiviteter kan hållas exakt som de borde vara – privat.

  Privat internetadgang vs Torguard (VPN-sammenligning)

Ett av de bästa sätten att säkerställa detta är att hålla ett öga på VPN som inte bara har strikt lagstiftning utan loggning utan också baseras på länder som är slappare i lagarna om datalagring. Detta utesluter säkert länder inom fem ögon och fjorton ögon jurisdiktion.

2. Hastighet och stabilitet

Med en genomsnittlig fastlinje bredbandshastighet på 87,47 Mbps i Nya Zeeland borde det inte vara någon större fråga med VPN eftersom nästan alla toppnivå VPN-tjänsteleverantörer borde kunna hantera detta riktmärke.

3. Säkerhet

Säkerhetsområdet på VPN: n är detsamma för Nya Zeeland-baserade användare som överallt. Den perfekta balansen är bara känd för dig som användare. Väljer du 256-bitars kryptering med risk för lägre VPN-hastigheter eller är du villig att sänka den fältet för ökad hastighet?

Punkten i fråga här är – gör X VPN-tjänsteleverantören dig valet av justerbara krypteringshastigheter? Det är förmodligen vad du behöver fråga om det här är en fråga för dig.

4. Spolning av geolokalisering

Att vara på andra sidan världen från USA, Nya Zeeland-baserade användare får inte tillgång till USA-begränsat Netflix-innehåll. Detta är en av orsakerna till att användare runt om i världen använder VPN: er för geografisk förfalskning.

5. P2P-stöd

Detta är verkligen inte en prioritering för VPN-användare i Nya Zeeland eftersom P2P till stor del har ignorerats här. Men det är alltid bra att ha särskilt med vetskapen om att regeringen börjar slå ner på vissa saker som Android-tv-lådor.

Se upp för VPN: er som har P2P-trafikriktlinjer som tydligt anges i sina servicevillkor, som TorGuard eller NordVPN.

Bästa VPN för Nya Zeeland

Som med alla mina VPN-tester bedömer jag alltid mina egna innan jag bedömer deras hastighet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - Nya Zeeland

(Se resultatet för hela bashastighetstestet här)

Observera att när jag är baserad i Malaysia så är min anslutning till Nya Zeeland, även utan en VPN-tjänst aktiv, lite prickigare än min normala anslutningshastighet som kan gå upp till cirka 400 Mbps. Syftet med mig att ansluta till en Auckland-baserad hastighetstestserver är att indikera detta.

Som du kan se, en VPN-fri anslutning till en lokal server netto mig en anständig hastighet på 126 Mbps. Jag misstänker att denna låga hastighet också beror på infrastrukturvägen som behövs för att studsa mina data härifrån till Auckland. Hastigheterna kommer naturligtvis att variera ibland, så ta detta med en nypa salt.

Notera

 1. Priset är baserat på valutakursen på 1 USD = 1,51 NZD.
 2. Priset som visas är baserat på 12-månaders prenumerationer. Priset kan bli billigare när du prenumererar för en längre period.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Fart

Bra

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (NZD)

6,02 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Inga loggar
 • Dödsbrytaren
 • Stöder 6 enheter

“NordVPN är en kombination av många bra saker – stabil prestanda, rimliga priser och ren användarvänlighet.”

NordVPN tar en stark första plats i vår lista över bästa VPN för Nya Zeeland av många skäl. En av de första är att de är baserade i Panama, vilket också är ett bra ställe att vara för VPN. Bortsett från det har NordVPN ett starkt rykte och är en annan VPN-leverantör som har ett stort antal servrar i många länder.

Deras strikta loggningspolicy kombineras med 256-bitars kryptering av militär kvalitet och bra prisplaner för att erbjuda nästan alla en affär som är svår att motstå.

NordVPN Speed ​​Test - Nya Zeeland

NordVPN Speed ​​Test Nya Zeeland – Auckland Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Med en hastighet på 46 Mbit / s nedströms visade NordVPN i denna testrunda mycket stabil prestanda på sin Nya Zeelands server. Det som gör dem ännu mer attraktiva noggrann är att de inte bara tillåta P2P-trafik men har speciellt optimerade servrar för P2P-trafik!

Läs vår djupgående granskning av NordVPN för att lära dig varför det är Bitcatchas VPN-nummer 1!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Fart

Bra

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (NZD)

12,55 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Offshore integritetsskydd
 • Fullständig 256-bitars kryptering
 • 148 VPN-platser

“ExpressVPN besvikar oss sällan och deras prestanda i våra NZ-hastighetstestar säkerligen säkerhetskopierar vår tro på dem!”

En av de bästa VPN-tjänsterna jag någonsin har testat, ExpressVPN har hittills varit mitt toppval oavsett vilket land jag rankar det för. Det har ett massivt brett utbud av serverplatser och många servrar. Ännu bättre är det baserat på de brittiska Jungfruöarna, vilket är slappt i lagarna om datalagring.

Jag har testat tjänsten omfattande och tvekar inte att rekommendera dem som den bästa VPN-tjänsteleverantören för Nya Zeelandare. ExpressVPN är stabilt och tillåter åtkomst på ett bra sortiment av enheter också.

ExpressVPN hastighetstest - Nya Zeeland

ExpressVPN Speed ​​Test Nya Zeeland – Auckland Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en uppfattning om hur bra det blir jämförde jag min standardlinjehastighet utan ett VPN till ett ExpressVPN-täckt test till samma plats. Med ExpressVPN på och ansluten till en server på Nya Zeeland lyckades jag visa en solid 76Mbps nedströmshastighet.

  Den 8 beste VPN for New Zealand 2023 (Speed ​​Tested!)

Läs vår fullständiga recension på ExpressVPN för att se varför det är en av våra bästa val!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Fart

Bra

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (NZD)

3,00 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Multi-Hop-anslutning
 • Stöder många plattformar
 • Inga loggar

“Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare.”

Surfshark är ett utmärkt val för Nya Zeelandare på grund av några orsaker. Till skillnad från många leverantörer av VPN-tjänster lägger den lika stor vikt på servrar i regionen Australasia snarare än ett rent USA-EU-fokus. Det betyder att du kommer att ha fler servrar närmare ditt hemland att se fram emot.

Eftersom det är nytt, finns det också hopp om att det inte kommer att ringa upp sin tjänst genom att erbjuda oönskade extrafunktioner. Detta gör det mycket fokuserat på att tillhandahålla en utmärkt kärntjänst byggd på konsistens och säkerhet, vilket avrundar väl i total prestanda.

För den prispunkt som Surfshark kommer in på, gör detta det enkelt till de 3 bästa för Nya Zeeland. Det finns verkligen inget mycket som kan argumentera med fantastiska priser och överlägsen prestanda. För att stiga upp lite i raderna behöver allt Surfshark göra lite mer tid för att bygga förtroende hos sina användare – då får vi se vart det leder dem!

surfshark hastighetstest Nya Zeeland

Surfshark Speed ​​Test Nya Zeeland – Auckland Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en av de tre bästa VPN: n för Nya Zeeland uppfyller Surfshark mycket snabbt krav. Det bästa med denna VPN-tjänst är inte brinnande snabba hastigheter, utan bra hastigheter över hela linjen – oavsett vilken server du väljer.

Kanske är den enda svaga nackdelen att trots att de stöder P2P på deras servrar verkar prestanda i fildelning verkligen inte så mycket upp till pari trots god totalhastighet.

Läs mer om dess excellens genom vår grundliga recension om Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (NZD)

7,53 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Byggt för P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Stöder 5 anslutningar

“En av de bästa VPN: erna för P2P-fildelning, TorGuard är helt enkelt ett måste för alla P2P-användare i Nya Zeeland.”

En av de viktigaste avgörande faktorerna för TorGuards placering är att det är en mycket P2P-vänlig VPN-tjänsteleverantör. Det finns inte mycket bling på den användarvända sidan, men det är anmärkningsvärt vad gäller prestanda.

Det är en viktig skillnad mellan TorGuard och många konkurrenter genom att det gör att du kan välja vilken krypteringsnivå du föredrar. Detta innebär att för P2P-användare kan du stänga av kryptering ett hack och njuta av snabbare strömningshastigheter när som helst!

Bortsett från det har TorGuard många andra återlösande kvaliteter, såsom stabila hastigheter, multiplattformsförmåga och möjligheten att kringgå VPN-blockerare.

TorGuard VPN Speed ​​Test - Nya Zeeland

TorGuard Speed ​​Test Nya Zeeland – New Plymouth Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en av de tre bästa bästa VPN: n för Nya Zeeland, uppfyllde naturligtvis TorGuard vissa hastighetskrav. Detta visade i mitt testresultat för det från en New Plymouth-baserad VPN-server och återigen skulle Nya Zeeland i allmänhet få denna hastighet med få problem.

Den enda nackdelen är att TorGuard-gränssnittet kommer att se ut som något från det förflutna för yngre användare som är vana vid moderna applikationer.

Läs vår grundliga analys på TorGuard för mer information!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

Fart

Fattig

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (NZD)

5,28 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Erbjuder datakomprimering
 • Annonsblockering
 • Stöder 7 enheter

“CyberGhost erbjuder säker och privat tjänst men kanske inte på ett så jämnt sätt som ExpressVPN.”

CyberGhosties är nöjda med dem och de har verkligen försökt att vara hip och optimistiska i sin marknadsföring. Detta är ett annat av de mer kända namnen i VPN-industrin, men jag känner personligen att de bara kan vara lite överhypade.

Specificeringsmässigt CyberGhost pratar det goda samtalet men efter att ha gått igenom tester med dem rekommenderar jag en liten nypa salt. Kom dock ihåg att detta är en ranglista, så mina förväntningar är ganska höga.

CyberGhost VPN Speed ​​Test - Nya Zeeland

CyberGhost Speed ​​Test Nya Zeeland – Auckland Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Nya Zeelandare måste notera att de flesta CyberGhost-servrar finns i EU-zonen, men tack och lov har de också några i Australien-regionen. Tyvärr är täckningen här lite mer begränsad och deras hastigheter är inte bäst.

Fortfarande lyckades vi få mycket användbara hastigheter på 20 Mbps vilket fortfarande är tillräckligt för att strömma media på.

Se vår fullständiga recension på CyberGhost för att lära dig mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (NZD)

9,79 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Tvingad 256-bitars kryptering
 • Obegränsad P2P
 • Stöder 10 enheter

“Perfekt för Paranoid men kanske inte kommer att vara överst på listan för Nya Zeeland-baserade användare, IPVanish är mycket marknadsfört men dåligt stöd.”

IPVanish har drabbats kraftigt på senare tid på grund av dess inblandning i vissa … ska vi säga, olyckliga incidenter. Men bortsett från det, notera att de är under ny ledning och förhoppningsvis kommer sådana saker att bli bara hastighetsbultar i deras förflutna.

  uTorrent Proxy Setup: Sådan anonymiseres uTorrent w / a Socks5 proxy

Att flytta dessa händelser åt sidan är de fortfarande en VPN-jätte i fältet och skryter med hastigheter som är imponerande. Lyckligtvis för det, eftersom om du har några klagomål om deras hastighet, finns det inte mycket du kan göra eftersom de tvingar 256-bitars kryptering på alla utan undantag.

IPVanish VPN Speed ​​Test - Nya Zeeland

IPVanish Speed ​​Test Nya Zeeland – New Plymouth Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Snabbmässigt är IPVanish verkligen normalt inte det största. Prestandan för deras Nya Zeelands servrar verkade dock vara utmärkt och jag tog ut imponerande hastigheter på upp till 63 Mbps här. Jag tror inte att detta var en engångshändelse eftersom jag lyckades replikera mina resultat under ett antal försök.

Det här vädjar bra för Nya Zeelandare som kommer att ansluta till servrar här, men även om det inte fungerar bra, bör närhet till platser som Singapore och Australien ge solida alternativ.

Läs vår djupgående granskning av IPVanish för mer information!

7. PureVPN

The Best VPN Money Can Buy – Fastest VPN Service | PureVPN

PureVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (NZD)

5,11 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Lättanvända appar
 • Obegränsad bandbredd
 • Stödjer split tunneling

“PureVPN är verkligen en av ledarna i en komplett bransch tack vare ett solid nätverk av servrar.”

PureVPN är värd för över 2 000 servrar i mer än 140 länder runt om i världen och har verkligen den infrastruktur som krävs för att visa sig själv som branschledande. Det kompletterar detta med utmärkta säkerhetsfunktioner i företagsklass för att skydda sina användare från intrång eller upptäckt.

PureVPN hastighetstest - Nya Zeeland

PureVPN Speed ​​Test Nya Zeeland – Auckland Server
(Se testresultatet för full hastighet)

En stor fördel med att testa dem är att de är en av de få på marknaden nu som tillåter åtkomst till WireGuard-protokollet – ett nästa gen-protokoll som förmodligen är ljusår före OpenVPN. Det är dock lite begränsat i täckningen, med en närvaro i endast cirka fem länder.

När jag ansluter till en Auckland-baserad PureVPN-server kunde jag komma nära mer än 43 Mbps – utmärkta resultat med tanke på de låga råvarvtal som jag såg från min anslutning. Jag skulle säga att dessa siffror är svåra att slå och endast kan visas av ett företag som verkligen har ett fokus här.

8. SnabbastVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (NZD)

1,25 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Optimerade servrar för P2P
 • Tillåter serverhoppning
 • Stöder 10 enheter

“FastestVPN är inte det snabbaste men det erbjuder verkligen ett värdeförslag som är svårt att utmana.”

FastestVPN är inte det snabbaste jag har testat men det är inte heller det långsammaste. Det erbjuder mer begränsade länder att ta bort din anslutning jämfört med många toppnivå-VPN, men till priser från så låga som 83 cent per månad är det en stjäla. De har också P2P-optimerade servrar vilket gör dem bra för det också.

De låga priserna har en allvarlig nackdel och det är den begränsade prestanda när det gäller att övervinna geo-blockering. Äntligen upptäckte vi, FastestVPN kan inte tillåta dig att få tillgång till varken Netflix USA-innehåll eller Storbritanniens BBC iPlayer – bummer!

Gå över till vår FastestVPN-granskning för att lära dig mer!

Behöver jag verkligen en VPN i Nya Zeeland?

Detta är verkligen en svår fråga att besvara nu. Mycket av det som har varit så kontroversiellt om internetfrihet i Nya Zeeland är omtvistat. Jag tror emellertid en fast tro på ordspråket att det inte finns rök utan eld.

Ännu värre än okunnighet är självvård, och det har åtminstone förekommit några fall som är mycket misstänkta. Ta till exempel den Nya Zeelands regering som ger sådana breda befogenheter till GCSB.

Tekniskt sett finns det inte mycket av anledningen för den genomsnittliga Joe att vilja använda en VPN-tjänst i Nya Zeeland, men min känsla är att det bara gnider mig fel sätt att veta att någon kanske läser allt jag skickar ut, att veta varje knapp jag klickar på Internet och värre. Varför någon skulle vara ok med det är bortom mig, även om du hävdar att det inte finns något problem om det inte finns något att dölja.

Så även om jag inte tror att det är absolut nödvändigt för en VPN i Nya Zeeland skulle det ändå få mig att må bättre om jag använde en medan jag var där. Som sådan skulle jag rekommendera att du använder en också om du bor där!

För att sammanfatta, här är de 3 bästa VPN för Nya Zeeland:

FART

SÄKERHET & INTEGRITET

PRIS / MO

NordVPN

Bra

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

NZ $ 6,02

BESÖK VPN

ExpressVPN

Bra

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

NZ $ 12.55

BESÖK VPN

Surfshark

Bra

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

NZ $ 3.00

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me