UX zasnova temelji na ustvarjanju prepričljive izkušnje za vaše uporabnike.

To ve, kaj si uporabnik želi, in jim hitro in preprosto daje. Najboljši UX dizajn uporabnika misli, da je spletno mesto ustvarjeno samo zanje.

Prvi v naši štiri delni seriji se osredotoča na Predlog vrednosti. Ker je prvi korak, da uporabnikom natančno povete, kaj počnete, in jim obljubite dobro vrednost.

Obdelajte svojo vrednost in prepričajte uporabnike

Ko obiskovalec pristane na vašem spletnem mestu, se vam zgodi pet sekund da jih prepričaš, zakaj si vreden njihovega časa. Novi uporabniki vedno iščejo hitre odgovore.

"Kdo si? Kaj počneš? Kako mi bo to koristilo?"

To je veliko informacij, ki jih lahko posredujemo v samo petih sekundah!

Trik je oblikovanje popolne ponudbe vrednosti: kratek, oster opis vašega podjetja in zakaj je dragocen. To je prvo, kar bi morali uporabniki videti, ko obiščejo vaše spletno mesto.

Je temelj dobrega oblikovanja UX. Če boste pravilno razumeli, ste pravkar ustvarili prvo odlično uporabniško izkušnjo. Veseli so, zaintrigirajo in želijo raziskati več o tebi.

Če se zmotite, so že odšli.

Zaradi tega je vaša vrednost tako pomembna. Odpre vrata.

Ustvarimo svojo vrednostno ponudbo.

Korak 1. Kaj storite??

Predlog vrednosti se začne z lasersko ostrim opisom vaše storitve.

Če svojega poslovnega predloga še nikoli niste poskušali zgostiti v en stavek, poskusite zdaj. To je težavno, vendar je ključno, da ga izveste pravilno. Tu je nekaj popolnih primerov z vsega sveta:

Facebook – “Facebook vam pomaga povezovati in deliti z ljudmi v vašem življenju.”

Netflix – “Glejte TV programe in filme kadarkoli in kjer koli.”

PayPal – “Preprostejši in varnejši način plačila.”

Reddit – “Naslovna stran interneta”

Najboljše izdelke in storitve lahko povzamemo v enem prebavljivem stavku. Lahko tvoje?

2. korak: za koga gre?

Ali je vaša storitev namenjena razvijalcem, grafičnim oblikovalcem, ljubiteljem mačk? Povej jim. Povežite se z njimi. Recite “ta storitev je za vas!”

Photoshop v tem so odlični: najboljša svetovna aplikacija za slikanje in oblikovanje z novimi orodji za oblikovalce in fotografe.

Preprost je in omogoča jim jasno, točno določeno ciljno publiko. Za koga je vaš izdelek?

Korak 3. Kako bo vaš izdelek odpravil težavo in spremenil življenje?

Ni dovolj, da uporabnikom poveš, kdo si in kaj počneš. Samo to jih ne bo prepričalo, da kupijo vaš izdelek. Pokazati jim morate boljši svet.

Povejte jim, kako boste dodali vrednost njihovemu življenju. Kateri problem boste odpravili? To je vaše obljubo uporabniku in je ključni del vaše vrednosti.

Apple so tukaj gospodarji Na primer vzemite iPad. Tu je Apple-jeva spletna kopija:

Spletna kopija iPada

“IPad vsak dan spremeni način, kako počnete stvari. Odpravite se na nov projekt, izberite novo spretnost ali začnite nov hobi. “

V svojem predlogu vrednosti ne opisujejo niti enkrat. Ni jim treba. Že so vas prodali o življenjskem slogu! Poskusite storiti enako za svoj izdelek ali storitev. Prodaj sanje.

4. korak

Če je korak 3 namenjen prodaji sanj, korak 4 prepriča praktični del vaših možganov. Ta okusna malenkost jih prepriča, da nadaljujejo. To je otipljiva, merljiva korist, ki jo bodo imeli od uporabe vaše storitve.

Pomislite na brezplačno mesečno preizkušnjo Netflixa ali na Facebookovo kliniko: “Brezplačno je in vedno bo!” To bi lahko bil tudi popust za nove uporabnike ali garancija za vračilo denarja.

Korak 5. Kaj vas naredi edinstvene?

Internet je poln novih storitev, platform in izdelkov. Povejte uporabniku, kako se razlikujete. Zakaj bi ti bolj zaupali kot nekomu drugemu?

Kaj vam omogoča najboljšo storitev?

WordPress napolni svojo vrednostno ponudbo z edinstveno ponudbo: “Najlažji način za izdelavo brezplačnega spletnega mesta”, “Napajamo 24% interneta”,

Dajte jim jasen razlog, da vam bodo zaupali konkurenco. Ste najlažja storitev, najboljša, najcenejša, najbolj priljubljena, najbolj prijazna do okolja?

Korak 6. Slika

To je kliše, toda slika resnično nariše tisoč besed. Za kopijo izberite grafični ali junakov posnetek. Moral bi pokazati vaš izdelek ali storitev v akciji. Naj bo videti neustavljivo in vitalno.

Obiščite domačo domačo stran in vas pozdravite s čudovitim posnetkom Instagrama. Ne povejte ljudem samo, kaj počnete, pokažite jim.

Korak 7. Pokažite jim, kam naprej

Če ste izpopolnili prve korake, ste trdo delali in jih prepričali. Vse kar morate zdaj storiti je, da jih usmerite v pravo smer. Dajte jim neposredno nalogo: “Prijavite se zdaj” ali “kliknite, če želite izvedeti več”.

Preprosto.

Kako sestaviti svojo prvo ciljno stran (+ 14 nasvetov, kako jo optimizirati za konverzije!)

Vrednost ponudbe je srce oblikovanja UX

Brez tega ne morete določiti ciljne publike. Ne morete se obrniti na prave ljudi. Še pomembneje je, da ne morete zagotoviti preproste uporabniške izkušnje. Obiskovalce boste pustili zmedene in razočarane.

Fantastičen UX dizajn se začne vse tako, da ljudem poveš, kaj počneš in zakaj potrebujejo vašo storitev.

To je to.

Zdaj nadaljujte z branjem 2. dela: Kako definirati svoje uporabnike in jih poiskati & rešijo svoje težave

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me