Dette er et gjestepost av Maggie Aland fra Fit Small Business.

Det er over 3 milliarder aktive brukere på månedlig basis på Facebook, Instagram og Twitter. Populariteten til sosiale medier pluss kostnadseffektiviteten av annonsering på sosiale medier gjør det til en attraktiv markedsføringsplattform for alle typer virksomheter. Som et resultat forventes det at arbeidsplasser for sosiale medier i USA vil vokse med 9 prosent i løpet av det neste tiåret. Du kommer til å ha konkurranse hvis du vil ansette den beste frilansansvarlige for sosiale medier.

Derfor setter vi sammen denne omfattende guiden for å ansette en freelance manager for sosiale medier.

I denne artikkelen dekker vi hvordan du:

 1. Lag en fantastisk stillingsannonse for å tiltrekke deg en freelance manager for sosiale medier
 2. Utvikle et frilanser screening intervju
 3. Vert en konkurranse eller prøveperiode for å velge riktig person
 4. Unngå svindel
 5. Skriv en frilanserkontrakt

La oss komme i gang.

5 trinn guide til å ansette en freelance manager for sosiale medier

1. Lag en fantastisk jobbannonse

Ansette ledere vet ikke alltid hvordan de skal lage den beste stillingsbeskrivelsen eller hvor de skal legges ut. Optimalisering av stillingsannonsen din og publisering av den på et nettsted som Faktisk som får mye trafikk i arbeidssøkende vil øke sannsynligheten for at kandidater svarer på innlegget ditt i stedet for et annet.

Dukker opp fra havet av stillingsannonser. Følg tipsene våre nedenfor og tiltrek frilansere av sosiale medier av høy kvalitet.

Del interessante ting om selskapet eller teamet ditt

Jobbjobben din på eksterne freelance-jobbrett fungerer som en annonse, ikke bare for jobben, men for firmaets merkevare. Benytt anledningen til å selge selskapet ditt. Motstå trangen til å bare ta med grunnleggende informasjon som sted, navn og bransje. I stedet kan du presentere selskapet ditt på en måte som begeistrer kandidater. Noen nettsteder som Monster lar deg til og med legge ut bilder for å vise arbeidsplassen din, teammedlemmer og morsomme teamaktiviteter. La oss se på et eksempel fra AirBnB.

AirBnB Company Oversikt

(Introduksjon av AirBnB om en jobbannonse for sosiale medier)
Kilde: Buffer Social

I stillingsannonsen din, som den som er vist ovenfor, inkluderer du detaljer om hva som gjør bedriften din til et morsomt eller engasjerende sted å jobbe, hva du gjør for å gjøre verden bedre eller kundene deres liv blir lettere og hva selskapets verdier er. I det minste skal beskrivelsen din gi interesse for søkere og kan være nok til å tvinge dem til å lese resten av stillingen og søke

Hold jobbtittelen enkel

Mens mange selskaper prøver å gjøre ting interessant ved å komme med kreative stillinger som “Rockstar Social Media Manager”, vil vi anbefale deg å holde tittelen klar, slik at jobbannonsen din kan bli funnet. For eksempel er jobbtittelen, Social Media Manager, mer vanlig, og det er mer sannsynlig at jobbsøkere finner din jobbannonse hvis den har en felles tittel.

Tittelen “Social Media Manager” bringer over 2000 stillinger på faktisk. I motsetning til dette, “Social Media Rockstar” gir bare 18 stillinger på faktisk.

Unike jobbtitler vil sannsynligvis rangere under titler som nøyaktig samsvarer med søkeordene du har søkt. Bruk derfor en grei stillingstittel som “Social Media Manager” for å øke sjansene dine for å bli funnet av frilansere av høy kvalitet. Kandidatene bruker ofte et sett med vanlige nøkkelord når de søker etter en spesifikk jobb på online jobbtavler. Så gjør det enkelt for dem å finne annonsen din.

Beskriv de morsomme teammedlemmene de vil jobbe med

Inkluder kort informasjon om teamet ditt. Mange spesialister på sosiale medier er svært omgjengelige. Faktisk kan de ha valgt denne linjen fordi de elsker å komme i kontakt med mennesker. Når du vet at de vil være en del av et team og ikke jobber alene, kan det bidra til appellen til din freelancer stillingsannonse.

Vær tydelig på hvor arbeidet skal gjøres

Det er viktig at du tydelig angir om jobben krever flytting eller om det må gjøres arbeid på et bestemt sted. Flytting kan være en avtale for mange kvalifiserte søkere, spesielt de som har familie. På den annen side, hvis jobben er fjern, kan du annonsere det. Jobber som er 100 prosent fjernt lokker mange flere søkere, så la dem få vite om det å jobbe på stedet er et alternativ.

Gi en oversikt over stillingen

En lang kjedelig liste over jobboppgaver og daglige gjøremål alene kan snuppe ut uansett spenning du har klart å vekke. I stedet kan du gi et fugleperspektiv av hva som forventes av en sosial mediesjef. Definer formålet med stillingen, og hvordan den hjelper selskapet å nå sine mål. De beste kandidatene er kyndige nok til å trekke slutninger om daglige gjøremål, så vel som verktøyene som brukes basert på oversikten alene. Et godt eksempel på en jobboversikt er vist nedenfor.

Eksempel på jobboversikt

(Eksempel på jobboversikt)
Kilde: Slack

Jobbannonsen din skal gi en rask oversikt over oppgaver ved hjelp av handlingsord, for eksempel:

 • spydspisser sosiale medier markedsføringskampanjer og strategier
 • Opprettholder merkevaremeldingen på tvers av sosiale medier-plattformer
 • oppretter innhold i forskjellige medieformater for å drive engasjement og konvertering
 • Bruker beregninger og analyseverktøy for å forbedre og maksimere kampanjer
 • Conduct forskning på konkurrenter
 • Virker på tvers av organisasjonen med merkevareledere, grafiske designere og andre innholdsskapere

Nøkkelen her er å holde kulelisten kort for å unngå overveldende kandidater. Du kan diskutere detaljer om hver av disse jobboppgavene under et screeningintervju.

Definere jobbkrav tydelig

Et klart definert sett med krav hjelper kandidater med å vurdere nøyaktig om de har det som trengs for å lykkes. For eksempel, krever du at frilanseren skal ha en markedsføringsgrad? Tydelige krav hjelper til å luke ut kvalifiserte arbeidssøkere og redusere irrelevante applikasjoner som du ellers måtte se gjennom. Som et resultat får du et sunt utvalg av kvalifiserte søkere. Se et eksempel på klare jobbkrav nedenfor.

Definer jobbkrav tydelig

(Stillingsbeskrivelse med klare krav)
Kilde: LinkedIn

Det hjelper også hvis du er klar over hvilke krav som faktisk kreves og hvilke som bare er foretrukne eller fine å ha. Du vil ikke at søkere skal tenke en dyktig dyktighet, som fortrolighet med Hootsuite, er nødvendig, ettersom de kanskje ikke gjelder hvis de ikke har det. Å legge til en foretrukket ferdighetsdel kaller de ideelle kandidatene dine, og gir dem flere grunner til å trykke på søke-knappen, men ikke utslette ellers godt kvalifiserte frilansere.

Annonser lønn og fordeler

Faktisk Salary Tool viser at ledere i sosiale medier tjener rundt $ 17,84 per time. Du vil imidlertid annonsere en timepris siden det er mer vanlig når du jobber med en frilanser.

Over 50 prosent av amerikanske selskaper oppgir ikke lønnsdetaljer i stillingsannonser. Hvis du vil forbedre søkertallene, bør du imidlertid vurdere å publisere lønnsinformasjon som en del av annonsen din for en frilanser. Forskning avdekker at det å inkludere lønnsdetaljer i stillingsannonser fører til 30 prosent økning i kandidater.

Annonser lønn og fordeler

(Gjennomsnittlig timepris for sosiale medier)
Kilde: faktisk.com

Vurder videre å inkludere noen få fordeler som en del av den samlede kompensasjonspakken. EN
Glassdoor-undersøkelsen rapporterer at nesten 60 prosent av de spurte sier at de sterkt vurderer fordeler når de aksepterer et tilbud. Fordeler og fordeler høres spesielt attraktive ut for frilansere fordi de vet at du ikke er lovpålagt å tilby fordeler. Det gir inntrykk av at du er en sjenerøs arbeidsgiver.

Hvis budsjettet tillater det, er her de typiske fordelene som gis til frilansarbeidere:

 • Prestasjonsbonus kontant for å fullføre et prosjekt tidlig eller overskride prosjektmål
 • Betalt fri etter å ha jobbet i en bestemt periode, for eksempel 90 eller 120 dager
 • Gratis billetter, turer, måltider og / eller lokale overnattingssteder

Legg ut jobben din

For å få mest mulig eksponering for stillingsoppgavene dine, legg den ut flere steder. Dette inkluderer store stillingsannonsesider, som faktisk, Monster og CareerBuilder. Du vil også dra nytte av å legge ut jobben din til nettsteder som passer for frilansere, for eksempel Upwork, Freelancer.com og PeoplePerHour.

2. Utvikle et effektivt frilanser-screeningintervju

Intervjuet er din mulighet til å evaluere potensielle frilansere, samt gi mer informasjon om selskapet ditt og jobben. I et typisk medarbeidersamtale stiller intervjueren spørsmål som måler kandidatens kunnskap om selskapet. Imidlertid skjer det sjelden i et intervju med en frilanser. Hold deg til spørsmål som vurderer kandidatens bakgrunn og tekniske ferdigheter, med mindre du er et kjent selskap med flere lokasjoner.

Her er fire spørsmål du kan bruke eller endre. Disse vil gi et godt bilde av kandidatens erfaring og kompetanse i ledelse av sosiale medier.

1. Hvilken strategi bruker du for å tiltrekke deg følgere på sosiale medier?

Hvis du spør om kandidatens siste prestasjoner på sosiale medier, vil du sannsynligvis få svar som innebærer forbedring i en rekke viktige beregninger som likes, følgere og rekkevidde. Emad Abou Elgheit, merkevareadministrasjonsekspert, skriver at tallene alene ikke gjenspeiler faktisk ferdighetsnivå fordi vekst kan skyldes en rekke andre faktorer, inkludert sterk PR, enorme annonseringsbudsjetter og et sterkt personlig merke.

Be i stedet om kandidatens generelle strategi. Du vil ha noen som vet hvordan du skal:

 • Undersøk og finn riktige nøkkelord
 • Ta kontakt med påvirkere
 • Identifiser og utnytt trender
 • Kom med relevante hashtags

Dette er det grunnleggende når du skal øke fanbasen din.

2. Hvilke beregninger bruker du for å bestemme om kampanjene dine er vellykkede?

Den ideelle kandidaten vil fokusere på beregninger relatert til engasjement som antall aksjer, kommentarer og omtaler. Den enkelte vil også se på nettstedstrafikk som kommer fra sosiale mediekanaler.

I tillegg bør den ideelle kandidaten nevne den endelige beregningen: konverteringsfrekvens. Samlet sett legger du penger på markedsføring på sosiale medier for å øke bunnlinjen. Derfor hjelper dette spørsmålet med å skille nybegynnere fra de virkelige proffene. Husk at du investerer i en manager for sosiale medier for å engasjere kunder og drive konverteringer. En god frilanser vil gi deg tusenvis av følgere og hundrevis av likes, men en flott en vil engasjere kunder og konvertere dem til kunder.

3. Hvordan vil du nå ut til påvirkere i vårt domene?

Erfarne kandidater vet viktigheten av å knytte kontakt med industrien til å påvirke flere tilhengere. De er dyktige til å raskt identifisere personligheter i sosiale medier som er verdifulle for publikum. Strategien er også enkel:

 • følg influencenen
 • del innflytelsesmannens innlegg fra tid til annen
 • ikke glem å nevne påvirkeren på hvert innlegg
 • vent på at influenceren skal uttrykke takknemlighet for å dele
 • send en direkte melding eller en e-post
 • foreslå samarbeidsinnsats

Hvis kandidaten gir et svar med mer eller mindre den samme strategien, snakker du med noen som er egnet for stillingen. Dette viser at personen kan vokse ut et sosialt medie fra bunnen av.

Mens kandidater med manglende erfaring i ledelse av sosiale medier definitivt vil slite med å svare på dette spørsmålet. Tanken på å få kontakt med påvirkere for å utvide publikummet har kanskje ikke gått over hodet, fordi det krever mer sofistikerte ferdigheter enn vanlig planlegging, kommentarsvar og innlegg.

4. Beskriv hvordan du har hjulpet et merke med å forbedre sin tilstedeværelse på sosiale medier?

Dette spørsmålet lar kandidaten reflektere og utvide svarene på spørsmålene ovenfor. Du vil at frilanssøkeren skal snakke om deres erfaring, slik at du kan bestemme om de faktisk har utført disse ferdighetene i profesjonelle omgivelser eller bare lese om dem på nettet. Dette spørsmålet burde få kandidatene til å snakke om å tiltrekke seg tilhengere, få kontakt med påvirkere og analysere de riktige KPI-ene.

3. Vert for en konkurranse eller kjør en betalt prøveperiode

Mange freelancer nettsteder som Freelancer og PeoplePerHour gir deg muligheten til å være vertskap for en konkurranse for en fast sum penger. Du tilbyr en premie og bare betaler den ut til frilanseren som ‘vinner’ ved å gjøre den beste jobben. Det er en fin måte å teste mange frilanserkunnskaper før du ansetter en person.

Eller vurder å kjøre en betalt prøveperiode på 30-90 dager, spesielt hvis du ansetter en ekstern frilanser. En prøveperiode, som kan rynkes av i forhold til arbeidstaker og arbeidsgiver, aksepteres generelt i frilansingsverdenen. Mens spørsmål om frilanserintervju kan gi deg en god ide om kandidatens evner, vet du ikke om kandidaten er den perfekte matchen for deg og teamet ditt før du jobber med dem.

Med en prøveperiode får du gjøre følgende:

 • observerer frilanserens arbeidsmoral og verdier
 • måler frilanserens evne til å lære prosesser og systemer
 • vurdere om frilanseren vil fungere godt sammen med deg og teamet ditt
 • evaluere frilanserens tekniske, kreative og beslutningsevne
 • vurdere frilanserens samlede egnethet til å utføre arbeidet

Med disse fordelene er det verdt innsatsen å selge forslaget til toppkandidatene dine. La dem få vite at konkurransen eller prøveperioden gir fordeler for begge parter. På deres side kan de promotere ferdighetene sine og vurdere om din bedrift, team og muligheter hjelper dem å oppfylle deres karrieremål. Og du drar nytte av å kunne prøve før du kjøper.

Forsøksperioder går vanligvis mellom 30-90 dager. Du vil ha mer enn nok mulighet til å bli kjent med den vellykkede kandidaten personlig og profesjonelt i den tiden.

4. Unngå svindel

Et ord av forsiktighet mens du søker etter en frilanser. Freelance nettsteder har ofte en liten prosentandel av svindlere som ser ut til å ha gode priser og porteføljer. Men noen ‘jobber systemet’ ved å be om betaling på forhånd og ikke levere.

For eksempel, på Guru, kan en frilanser kreve at et prosjekt er fullført og sende inn en faktura som er automatisk betalt. Hvis du ikke er forsiktig, vil frilanseren få betalt selv om du ikke har godkjent arbeidet deres. Ja, det kan utbedres mesteparten av tiden, men for ikke å bli svindlet, bør klienter be om referanser, se en portefølje og lese andre klientanmeldelser. Selv femstjerners rangeringer er idiotsikre, men de er en god start.

Så bruk tipsene i trinn 5 for å forhindre å bli svindlet, og sjekk frilansernes tidligere klienter og kundevurderinger før du samtykker i å samarbeide med noen spesielt.

5. Utarbeide en kontrakt når frilanseren er valgt

Når du har valgt den beste freelancer for sosiale medier for din virksomhet, må du sørge for å beskytte deg selv, uavhengig av hvilken freelancer-webside eller betalingsprogramvare du bruker. Ta i betraktning:

 • utarbeide en kontrakt med nøkkelleveranser og milepæler / beregninger stavet ut
 • koble betalinger til prosjekt milepæler eller prestasjoner
 • ved å bruke en escrow-konto (de beste frilansnettstedene tilbyr dette alternativet) for betaling

På den måten har du som klient en bedre sjanse for å få arbeidet fullført, gjort i tide og ikke bli svindlet. Og hvis du har en tvist med frilanseren, vil du ha solid dokumentasjon hvis du trenger hjelp til å løse et arbeidsprodukt eller et betalingsproblem.

Konklusjon

Sosiale mediers økende popularitet og kostnadseffektivitet gjør det til en attraktiv markedsføringskanal for små, mellomstore og store bedrifter. Mange selskaper innhenter tjenestene til freelance sosiale medieressurser for å hjelpe dem med å øke merkevarekjennskap, drive engasjement og drivstoffsalg. Hvis du ønsker å gjøre det samme, kan du begynne med å skrive en god jobbannonse, gjennomføre et effektivt intervju, tilby en konkurranse eller prøveperiode og utvikle en god kontrakt. Og for all del, ikke bli svindlet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me