Dizajni UX ka të bëjë me krijimin e një përvoje bindëse për përdoruesit tuaj.

Po di se çfarë dëshiron përdoruesi, dhe ua jep atyre shpejt dhe thjesht. Dizajni më i mirë UX e bën përdoruesin të mendojë që uebfaqja është krijuar vetëm për ta.

Pjesa e katërt dhe e fundit, e serisë shpjegon si të përdorni psikologjinë për t’u lidhur me përdoruesit tuaj. Më e rëndësishmja, unë do t’ju tregoj se si t’i bëni ata të bëjnë saktësisht atë që dëshironi.

Dizajni UX Pjesa 4: Përdorimi i psikologjisë për t'i bërë përdoruesit të bëjnë atë që dëshironi

Përdorimi i psikologjisë në hartimin UX është seriozisht i lezetshëm. Në një mënyrë të trilluar nga Jedi, jo një mënyrë-mënyrë-mënyra e Sigmund Freud-it.

Duke përdorur truket dhe teknikat e zgjuara, ju mund t’i bëni përdoruesit tuaj të ndjehen, mendojnë dhe të bëjnë gjithçka që dëshironi.

Psikologjia është arsyeja që blini diçka në Amazon para se të kuptoni se dëshironi. Kjo është arsyeja pse po shikoni një episod tjetër të House of Cards në Netflix në orën 4 të mëngjesit. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të ndihmoni, por klikoni në një lidhje UpWorth.

Dizajni i tyre UX na bën. Këto kompani i kuptojnë nevojat themelore njerëzore. Dhe ata i bëjnë ata një pjesë thelbësore të faqes së tyre të internetit.

Këtu është pjesa e frikshme: Unë kam përdorur tashmë një nga truket më të mëdha për ju.

Pjesa 1: Të kuptuarit e kërkesave themelore njerëzore

Mashtrimi i parë është marrja në pyetjet themelore njerëzore të përdoruesve tuaj.

Ekzistojnë katër nxitje kryesore që drejtojnë të gjitha sjelljet në internet:

 1. përkatësia
  Ne rrethohemi me njerëz dhe gjëra që na bëjnë të lumtur dhe na përcaktojnë. Shtë arsyeja pse kthehemi përsëri në të njëjtën faqe interneti përsëri. Sepse kemi të bëjmë me ta.
 2. status
  Ne kemi një nevojë të thellë për të arritur një status më të mirë, qoftë ai social, profesional apo personal. Facebook prek këtë gjë duke na lënë të tregojmë arritjet tona dhe të matim popullaritetin.
 3. Lumturi
  Do gjë që bëjmë ka të bëjë me përpjekjen drejt lumturisë. Dizajni më i mirë UX na shpërblen me ndjenja të lumtura në çdo hap.
 4. kuriozitet
  Gjithmonë duam të dimë më shumë.

Tani ju i dini kërkesat themelore të njeriut, si t’i përdorni ato në avantazhin tuaj?

Pjesa 2: Përdorimi i psikologjisë për t’u lidhur me përdoruesit tuaj

Njerëzit janë natyrisht kureshtarë, por ata janë gjithashtu të kujdesshëm kur hulumtojnë gjëra të reja. Shtë detyra juaj të lidheni me ta dhe t’i bëni ata t’ju besojnë.

Relate dhe empatizo

Mënyra më e shpejtë për të fituar besim është duke bashkëvepruar me njerëzit. Tregojuni se i kuptoni. Mos harroni, përdoruesit po kërkojnë përkatësia.

Ju e bëni këtë duke projektuar UX tuaj në imazhin e audiencës tuaj të synuar. Nëse keni lexuar udhëzuesin tim për përcaktimin e audiencës suaj, duhet të keni një kuptim të mirë të demografisë, interesave dhe qëllimeve të tyre. Krijoni faqen tuaj në një mënyrë që rezonon me përdoruesit tuaj.

Gjigandi i tregtisë E, Etsy, për shembull, shënjestron tregun e zanateve. Vizitoni faqen e tyre dhe ju jeni të përshëndetur me imazhe të përdoruesve të tyre duke vizatuar, qepur dhe krijuar produkte të reja.

Etsy

Thirrja për veprim i tyre kërkon që të ‘bashkoheni në komunitet’ dhe ata nxjerrin në pah miqësinë midis shitësve dhe klientëve. Ajo siguron një atmosferë mikpritëse për audiencën e tyre të synuar. Nëse i doni zanatet, menjëherë ndiheni në shtëpi këtu.

Scshtë jashtëzakonisht i fuqishëm. Megjithatë, nuk është asgjë tjetër përveç psikologji e thjeshtë dhe instinkti natyror për të gjetur një komunitet.

Si një biznes i vogël, ju mund të ndiqni udhëheqjen e tyre. Përdorni gjuhën, përmbajtjen dhe imazhet që lidhen me audiencën tuaj të synuar. Nëse jeni një kompani e tregtisë elektronike, sigurohuni që audienca juaj e synuar po modelon produktin në imazhet tuaja. Tregojuni përdoruesve tuaj që e kuptoni botën e tyre dhe i ftoni ata. Ky është hapi i parë për t’u besuar dhe respekt.

Provojë vlerën tuaj

Fatkeqësisht, kjo nuk është mjaft e mjaftueshme për t’i bindur ata.

Besimi nuk ka të bëjë vetëm me pëlqimin dhe shoqërimin. Ka të bëjë me kompetencën. Vizitorët e rinj janë natyrisht të kujdesshëm ndaj shërbimeve të panjohura. Shtë detyra juaj ta prishni këtë kujdes me psikologjinë e thjeshtë të-mentalitetit të tufës ’.

Nëse shumë njerëz bëjnë diçka, ne priremi t’i besojmë asaj dhe ta ndjekim atë. Pra, tregoni përdoruesve të rinj që shumë njerëz të tjerë ju besojnë.

Edhe produktet më të mëdha në planet e bëjnë këtë. Për shembull, GoPro ndërtoi kamerën më të shpejtë të shitjes në botë. Dhe ata nuk janë të trembur kur u tregojnë përdoruesve të tyre! Ata e bëjnë atë pretendim në faqen e tyre të internetit, si dhe duke kujtuar përdoruesit që ata kanë “performancën e emëruar Emmy”.

GoPro

Nëse kompanitë më të mëdha në botë janë duke përdorur dëshmitë dhe bindjet, kështu duhet edhe ju. A u paraqit produkti juaj nga një faqe interneti e spikatur apo fitoi një çmim? Vendoseni atë në kopjen tuaj kryesore. Keni një klient të njohur apo klient të famshëm? Trego imazhe prej tyre duke e përdorur atë ose kërkoju atyre një përshkrim.

Tani i keni sjellë në botën tuaj dhe ata ju besojnë. Tjetra vjen pjesa e ndërlikuar.

Pjesa 3: Bëni Atë Bëni Atë që Dëshironi

Të gjithë duan diçka. Mashtrim është t’i bësh ata të duan atë që ke.

kuriozitet

Jepini dikujt një shije të vogël për diçka, dhe kjo i bën ata të uritur për më shumë. Ne kemi lindur kuriozë. Duke e ngacmuar këtë kërkesë themelore njerëzore, ju mund t’i bëni përdoruesit të klikojnë pothuajse për asgjë.

Amazon e bëjë këtë me të vërtetë mirë kur shet libra. Ata përdorin një kopje të papërmbajtshme mbi imazhin e librit që thotë thjesht: “Kliko për të parë brenda!” Ju nuk mund të ndihmoni por klikoni atë!

Shikimi i Amazon brenda

Nëse jeni duke shitur një produkt ose shërbim, jepni përdoruesve vetëm informacion të mjaftueshëm për t’i përlotur ata. Jepuni atyre atë nxitje psikologjike për të mësuar më shumë. Pastaj tregojuni atyre se ku të shkojnë për të kënaqur mallin.

Kam përdorur këtë mashtrim në fillim të artikullit. Unë ju thashë se kisha përdorur tashmë psikologji mbi ju, dhe kjo ju bëri të dëshironi të vazhdoni të lexoni, apo jo? Dhe tani ju jeni këtu. Kurioziteti funksionon gjithmonë.

Vetëm sigurohuni që kjo teknikë të mos tërheq zjarrin. Pagesa duhet të jetë aq e mirë sa premtimi juaj. Nëse kjo thith, ju e shndërroni një përvojë të mirë të përdoruesit në një të keqe.

Shpërbleu përdoruesit e tu

Ju e bëni këtë kur mësoni një mashtrim të ri manar; quhet kondicionim. Kurdoherë që përdoruesit tuaj bëjnë atë që dëshironi, shpërblejeni ata! Dhe ata do ta bëjnë përsëri. Dhe perseri.

Mund të mësoni shumë nga Facebook këtu. Facebook dëshironi që të ndani sa më shumë që të jetë e mundur. Whatshtë ajo që i vazhdon ata të vazhdojnë. Pra, ata ju shpërblejnë me pëlqime. Sa herë që ju merrni një “like”, ju merrni një hit të vogël të lumturisë. Ndihet mirë, kështu që ju e bëni atë përsëri. Ju vazhdoni të ndani.

Nëse keni një produkt për të shitur, shpërblejeni njerëzit kur e blejnë. Ofrojuni atyre një zbritje për blerjen e tyre të radhës. Identifikoni qëllimin kryesor të konvertimit për faqen tuaj dhe shpërblejeni njerëzit për ta bërë atë.

Jedi Mind-mashtrim i plotë!

Duke kuptuar kërkesat themelore psikologjike të përdoruesve tuaj, ju mund të krijoni një lidhje emocionale me ta.

Kur e keni bërë atë, mund t’i bëni që ata të bëjnë gjithçka që dëshironi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me