logo voor cloudopslag synchroniseren

Sync.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Sync biedt gebruikers een indrukwekkende dubbele klap van solide beveiliging en flexibele opties voor het delen van mappen. Als u privacy belangrijker vindt dan productiviteitstools, dan is Sync misschien een geweldige optie die zowel gemoedsrust als een behoorlijk goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Sync.com Review: 8 voor- en nadelen van het gebruik van Sync Cloud Storage

In de jaren negentig vroegen we ons af hoe we ooit onze 30 MB harde schijf zouden vullen. Voeg een paar jaar toe en $ 100 voor een flashdrive van 1 GB leek een koopje.

En naarmate de bestandsgroottes groeien en groeien, worden we hongeriger naar GB. Heck, TB.

Tegenwoordig verwachten de meesten van ons niets minder dan een goedkope, betrouwbare en veilige opslagoplossing waarmee we naar believen toegang hebben tot onze gegevens. Voer de cloudopslagprovider in.

Hier is er een waarvan je misschien wel eens hebt gehoord: het heet Sync.com.

Inleiding tot Sync.com

Ten eerste: wie en wat is Sync.com?

Het verhaal gaat als volgt: Sync is in 2011 door Thomas Savundia en zijn team uit Canada ontstaan ​​en wilde een opslagoplossing creëren die de privacy van gebruikers voorop stelt. Er waren een paar ontwikkelingsrondes voor nodig om de synchronisatie te worden die de gebruikers vandaag kennen en waarderen. En dat zijn tot nu toe 750.000 gebruikers!

Sync heeft tot doel “het voor gebruikers gemakkelijk te maken om hun bestanden vanaf vrijwel elke computer, telefoon of mobiel apparaat te openen en te delen – zonder hun recht op privacy op te geven”.

Iedereen kan zich gratis aanmelden bij Sync, maar ze bieden ook hogere niveaus voor zakelijk en persoonlijk gebruik, elk met extra opslagruimte en een bepaald aantal gebruikers per account. Daarover later meer.

We hebben veel goede dingen gehoord over Sync en het beveiligingsaanbod. Nooit iemand die volgens geruchten speelt, Bitcatcha bekijkt vandaag voor het eerst de voor- en nadelen van Sync.

Synchronisatie instellen – Hoe eenvoudig is het?

Dus eerst en vooral, hoe gaat het met het installeren van Sync?

Blijkt – super eenvoudig. Je kunt het proces hier starten.

Aanmelden voor uw eerste 5 GB vereist seconden en enkele eenvoudige details.

Eenmaal geregistreerd, krijgt u een checklist met stappen te zien om Sync volledig in te stellen (het voltooien van de lijst ontgrendelt ook een extra opslagruimte van 1 GB!)

synchronisatiehandleidingen om in te stellen

De tweede prompt is om de desktop-app en de bijbehorende synchronisatiemap te downloaden. Wat dit in feite doet, is dat het een ruimte creëert waarin u eenvoudig een back-up van uw bestanden kunt maken en ze kunt delen. Van alles in de Sync-map wordt automatisch een back-up gemaakt.

De desktop-app helpt u toegang te krijgen tot de map Sync op uw computer en deze te doorzoeken, en ook om te zoeken in de ‘Data Vault’ (meer hierover in een seconde). U heeft ook toegang tot versiegeschiedenis, bestandsactiviteit en verwijderd bestandsherstel.

Bestanden toevoegen aan uw synchronisatiemap is een kwestie van slepen en neerzetten. U kunt het behandelen als elke gewone map op uw computer en er direct vanaf werken.

Het was echter niet meteen duidelijk hoe iemand toegang moest krijgen tot Vault, omdat er na installatie geen pop-up-walkthrough was. De zaken zijn iets duidelijker op de webpaneelinterface, waar u enkele daadwerkelijke instructies zult zien:

synchronisatiehandleidingen om in te stellen

8 dingen die we leuk vinden aan Sync.com

Toen het eenmaal was geïnstalleerd, gingen we door en konden we er goed mee spelen.

Dus, wat dachten we echt? Allereerst is hier alles wat we leuk vonden:

1. Sync respecteert echt uw privacy

Dit punt wordt het best gewaardeerd met een beetje context. Wist u dat de meeste cloudopslag-apps, waaronder Google Drive en Dropbox, voorwaarden hebben waarmee hun werknemers al uw bestanden die op hun server zijn opgeslagen, kunnen openen, scannen en delen?

Een ontnuchterende gedachte, toch?

Met Sync hebben ze zichzelf zo opgesteld dat er geen kans is dat dat gebeurt. Dit is waarschijnlijk het verkoopargument dat ze het hardst pushen. Terecht!

Alle bestanden die in Sync zijn geüpload, zijn beveiligd met end-to-end 256-bit AES-codering. Dat betekent dat het bij de bron is versleuteld en dat alleen de accounteigenaar – u – de gegevenssleutel beheert.

Dus hoewel je bestanden online staan, hebben ze geen betekenis voor anderen omdat ze de coderingssleutel nodig hebben om het te begrijpen.

Dit staat ook bekend als privacy zonder kennis. Omdat Sync.com de coderingssleutels echter helemaal niet vasthoudt, betekent dit wel dat u problemen heeft als u uw wachtwoord vergeet, omdat Sync het niet kan resetten.

Meer nog, Sync staat geen toegang door derden toe. De meeste cloudopslagproviders hebben een gepubliceerde API waarmee apps van derden ermee kunnen communiceren, maar niet synchroniseren. Wat zeker een domper kan zijn voor sommige gebruikers. Maar het is zeker een overwinning voor beveiliging.

U wilt waarschijnlijk ook tweefactorauthenticatie gebruiken bovenop een sterk wachtwoord – afgehandeld met e-mail of Google Authenticator.

synchroniseer goede beveiligingsinstellingen

Wat betekent dit allemaal? Kortom, geen schetsmatige marketing of overdracht van juridische gegevens en geen datalekken. Cue zucht van verlichting rondom.

2. Wereldwijde naleving van gegevensprivacy

Verdergaand op het eerdere punt, zijn er nog andere redenen waarom we zo vertrouwen hebben in de privacybescherming van Sync. Het is eigenlijk gevestigd in Canada, een regio die bekend staat om zijn strenge privacywetten.

Als zodanig voldoet Sync volledig aan wereldwijde gegevensstandaarden zoals GDPR, PIPEDA en nog veel meer. Meer hierover leest u hier.

3. Het is een geïntegreerd lokaal station met meerdere toegangspunten

Een ander ding dat we leuk vonden aan Sync is hoe goed het werkt als een geïntegreerde lokale schijf.

Gemakkelijke geautomatiseerde back-ups betekenen dat u erop moet vertrouwen dat uw bestanden veilig zijn zonder dat u proactieve maatregelen hoeft te nemen.

En dankzij de meerdere toegangspunten van Sync is het een schijf die geweldig is voor onderweg, en vrijwel elke levensstijl of werkstijl.

 • Mobiele app
  De app is beschikbaar op zowel iOS als Android en wordt vrij vaak bijgewerkt.
 • Webpaneel
  Geeft u toegang tot uw bestanden vanuit elke webbrowser, geen downloads nodig.

4. Met de Vault-optie kunt u gegevens opslaan buiten uw Sync-map

Een ander ding dat we echt waarderen aan Sync is de datakluis-functionaliteit.

Wat is deze mysterieuze kluis, vraag je je af?

Welnu, het is een ultraveilige opslaglocatie in de cloud. Dus in tegenstelling tot wat er in de map Sync wordt geplaatst, worden bestanden in de Vault niet automatisch gesynchroniseerd. In plaats daarvan is het een veilige ruimte die toegankelijk is via de web-app of mobiele app.

Dit maakt het ideaal voor gegevensback-ups voor het soort belangrijke bestanden en mappen dat u niet kunt missen, vergeleken met de werkende bestanden die u mogelijk regelmatig bijwerkt. En het is geweldig om ruimte vrij te maken!

Dingen naar Vault verplaatsen is een supereenvoudige kwestie van het bestand selecteren, op ‘Verplaatsen’ klikken en het vakje Vault aanvinken.

synchroniseer veilige opslag in de cloud

Bestanden kunnen altijd en overal eenvoudig vanuit de cloud naar uw computer worden gedownload.

5. Eenvoudig bestandsherstel

Het is altijd prettig om te weten dat er niet alleen een back-up van een bestand is gemaakt, maar dat je ook toegang hebt tot de verschillende vormen van lang geleden.

Verknoeid? Geen zorgen – met synchronisatie kunt u gemakkelijk een bestand terugspringen naar een eerdere tijd en vanaf daar werken. U kunt elk bestand terugzetten naar een eerdere datum of tijd.

Selecteer gewoon ‘…’ rechts van uw bestand en klik op ‘Versiegeschiedenis’, waardoor het volgende scherm verschijnt:

synchroniseer eenvoudig bestandsherstel

Hetzelfde geldt voor verwijderde bestanden:

 • Klanten van Free Sync kunnen elk bestand of elke map die in de afgelopen 30 dagen is verwijderd, herstellen.
 • Sync Pro & Zakelijke klanten kunnen elk verwijderd bestand of elke map binnen een zeer indrukwekkende 365 dagen herstellen.

Meer goed nieuws: verwijderde bestanden tellen niet mee voor de toegewezen opslagruimte!

6. Geweldige opties voor bedrijven

Sync heeft ook een reeks functies waarvan we denken dat ze vooral nuttig zijn voor bedrijven.

Deze omvatten het op afstand wissen van bestanden, evenals gestolen bestandsaudits voor alles of iemand die bedrieglijk is geworden.

Ook het bijhouden van wijzigingen, gedetailleerde statistieken en versiebeheer van bestanden zijn allemaal erg handige hulpmiddelen als het gaat om het omgaan met bestanden waaraan meerdere mensen werken en om u te helpen bij te houden wie wat heeft gedaan en wanneer.

Dat niveau van controle is voor velen een enorm pluspunt.

7. Eenvoudig delen van bestanden en mappen

Weet je nog dat we het eerder hadden over de verschillende functies van cloudopslag?

Hoewel het veilig houden van dingen één ding is, is het ook erg belangrijk dat een cloudopslagplatform het eenvoudig delen en overdragen van deze bestanden naar andere mensen en apparaten mogelijk maakt.

Sync stelt niet teleur. Je kunt:

 • Deel bestanden van elke grootte met niet-gesynchroniseerde gebruikers.
 • Deel eenvoudig koppelingen met ontvangers, geen account vereist (deze bestanden zijn echter alleen-lezen).
 • U kunt het delen ook configureren via gedeelde teammappen.
 • Stel meldingen in voor linkactiviteit om het delen bij te houden.
 • ‘Verbeterde privacy’ breidt de zero-knowledge encryptie van Sync.com uit naar bestandsshares.

En waar we het meest van hielden, is hoe aanpasbaar en gedetailleerd je kunt gaan met de rechten. U kunt map voor map deactiveren, een wachtwoord instellen of een vervaltijd en -datum instellen.

sync staat het aanpassen van toestemming toe

De bovenstaande screencap is afkomstig uit de gratis versie (waar je gewoon wachtwoordbeveiliging kunt instellen), maar je begrijpt het wel!

Dit alles maakt Sync een uitstekend alternatief voor het delen van bestanden voor onhandige e-mailbijlagen.

8. Exponentiële gratis gegevens

Dit is een snelle – weet je nog hoe je 5 GB gratis data krijgt? Nou, Sync biedt eigenlijk een verwijzingsprogramma waarmee je je opslagruimte met 1 GB kunt vergroten voor elke verwijzing die je maakt.

Zonder limiet! Dus als u niet geneigd bent te betalen, kunt u zeker een grotere ruimte voor uzelf openen als het u lukt om een ​​paar verwijzingen binnen te halen.

Met dit in gedachten, denken we dat Sync absoluut een van de beste opties is voor gratis cloudopslag. We raden je echt aan om het eens te proberen.

Wat we niet leuk vonden aan Sync.com

Dat gezegd hebbende, hebben we zeker een aantal nadelen aan het platform opgemerkt.

1. Alleen jaarlijkse contracten

Hoewel veel cloudopslaghosts maandelijkse abonnementen aanbieden, merkten we al snel dat Sync dat niet doet.

Je moet een jaar lang minimaal $ 49 storten (voor hun persoonlijke abonnement van 500 GB).

Om eerlijk te zijn, het is niet helemaal bankroet en de prijzen zijn behoorlijk concurrerend, vooral als u kiest voor de hogere opslagniveaus en de wiskunde berekent op wat u elke maand betaalt.

Maar het is niet de absoluut goedkoopste optie op de markt, en we begrijpen volledig dat hun jaarplan misschien niet voor iedereen de beste cashflowoptie is.

2. Geen toegang tot apps van derden

Zoals we hebben vermeld, staat het beveiligingsniveau dat door Sync wordt vereist geen integratie van tools van derden toe.

Dat betekent wel vervelende dingen. U kunt bijvoorbeeld geen voorbeelden van documenten, muziek, films of zelfs foto’s vanuit de browser bekijken. Nee, u moet eerst de bestanden downloaden.

Dat zou zeker een dealbreaker kunnen zijn voor de manier waarop sommige mensen hun opslagoplossing moeten gebruiken. Stel bijvoorbeeld dat u te maken heeft met honderden foto’s tegelijk met generieke numerieke bestandsnamen.

3. Beperkte ondersteuning

Hoewel we veel goede dingen lezen over de kwaliteit van de ondersteuning, zijn de methoden een beetje beperkt.

Alle vragen moeten per e-mail worden ingediend – niet per telefoon of 24/7 livechat, wat een probleem kan zijn voor dringende problemen die onmiddellijke antwoorden vereisen.

4. Synchronisatie kan traag zijn

Aangezien end-to-end-codering moet worden gedaan, hebben we nogal wat opmerkingen gelezen over de trage upload- en downloadsnelheid van bestanden. Het is dus misschien niet geweldig voor gebruikers die heel snel tussen bestanden moeten bewegen.

Hun absolute maximumsnelheid is 40 Mbps, exclusief versleuteling. Hun site vermeldt dat, hoewel versleutelingvertragingen meestal niet merkbaar zijn bij kleine bestanden, het extra tijd kan toevoegen bij het overbrengen van zeer grote bestanden.

Dit varieert natuurlijk sterk met de snelheid van uw internetverbinding. We hadden persoonlijk geen last van de tijd die nodig was om bestanden en mappen te verplaatsen.

5. Geen Linux-ondersteuning

Momenteel is er geen Sync-app die toegankelijk is op Linux. U zou echter toegang kunnen krijgen tot het Sync.com-webpaneel op Linux met behulp van een ondersteunde webbrowser.

Plannen van Sync & Prijzen

U kunt kiezen uit zowel de zakelijke als persoonlijke abonnementen van Sync:

Persoonlijk plan

Sync StarterPersonal ProPersonal Pro+
Prijs / maand $ 0Van $ 4,08 * Vanaf $ 8 *
Opslag / gebruiker5GB500GB2TB
Gegevensoverdracht Beperkt Onbeperkt Onbeperkt

* Prijs is gebaseerd op een abonnement van 12 maanden.

Bedrijfsplan

SoloProPro Advanced
Prijs / maand $ 10 * $ 5 * $ 15 *
Opslag / gebruiker 3TB1TB10TB
Meerdere gebruikers Nee Ja

* Prijs is gebaseerd op een abonnement van 12 maanden.

Hoewel sommige prijzen zijn onderverdeeld in maandelijkse betalingen, zoals we hebben vermeld, heeft elk abonnement helaas alleen de mogelijkheid van jaarlijkse facturering.

Elk van hen wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u uw plan op maat kunt uitproberen.

Betalingen kunnen worden gedaan via creditcard, PayPal en Bitcoin. Goed nieuws is dat we geen verborgen kosten konden zien en het lijkt later de flexibiliteit van wijzigingsplannen mogelijk te maken, als u besluit dat u dat wilt.

Hoe verhoudt Sync.com zich tot andere concurrenten?

Dus we hebben alle dingen besproken die we leuk en haat aan synchronisatie.

Maar de markt voor cloudopslag is enorm. Er zijn veel grote spelers die nek aan nek concurreren op zaken als prijs, beveiliging en meer.

Laten we twee toonaangevende concurrenten snel bekijken om te zien hoe goed Sync zijn mannetje staat.

Synchroniseer VS pCloud

Het is altijd een goed idee om providers van cloudopslag binnen dezelfde niche te vergelijken. En aangezien Sync het beste werkt op het gebied van privacy, dachten we dat het alleen maar eerlijk zou zijn om het te vergelijken met een andere uitstekende encryptieleverancier zonder kennis – pCloud.

Dus, hoe is het te vergelijken?

 • Waarde

  De prijzen van de jaarplannen van pCloud en Sync lopen heel dicht in de buurt. Beide bieden een optie van 500 GB (dus geweldig voor degenen die gewoon geen 2 TB nodig hebben).

  Het kost $ 47,88 op pCloud en $ 49,99 op synchronisatie (jaarlijks). MAAR pCloud heeft de mogelijkheid van maandelijkse betalingen.

  Natuurlijk krijg je 20% korting voor het vooruitbetalen van het jaarlijkse vaste bedrag, maar we kunnen zien waarom veel mensen de voorkeur geven aan de kleinere betalingen.

  Wat we echter het meest waarderen aan pCloud, is het levenslange plan.

  We weten nog steeds niet zeker of het een goedbedoeld geschenk voor de mensheid is, of een slimme manier om wat marketingtrekking te krijgen. Alles wat we weten is dat we in 5 jaar $ 129,40 kunnen besparen als u betaalt voor het Premium Plus 2TB levenslange plan.

  Hoe zit het met de freebies? Nou, pCloud geeft je om te beginnen 10 GB gratis opslagruimte, vergeleken met de 5 GB van Sync. Hoewel de vrije ruimte van Sync exponentieel kan groeien met verwijzingen, beloont pCloud uw verwijzingen in plaats daarvan in dollars. Het is aan jou om te beslissen welke beter is!

 • Privacy

  pCloud is ook ontworpen met het oog op privacy. Echter!

  pCloud brengt extra kosten in rekening voor versleuteling zonder kennis en uitgebreide versiebeheer. Sync.com biedt het standaard aan.

  De add-on heet pCloud Crytpo en kost $ 4,99 / maand. U KUNT echter een eenmalige levenslange betaling krijgen voor $ 125.

  Beide services gebruiken AES 256 voor maximale bescherming. Het ontbreekt echter aan pCloud-authenticatie met twee factoren, dus er is een grotere behoefte om met sterke wachtwoorden te komen.

 • Gemak

  Hier is een leuk feit, terwijl Sync werkt vanuit de map Sync, biedt pCloud u de mogelijkheid om aangepaste synchronisatierelaties te definiëren via het bureaubladbedieningspaneel.

  Hiermee kunt u in feite gekozen mappen binnen uw bestandssysteem koppelen aan mappen in uw cloud. Het is een vrij ongebruikelijke optie. En zeker handig!

  pCloud en Sync zijn ook goed ontwikkeld voor het delen van bestanden en mappen. Met beide kunt u dingen doen zoals wachtwoorden instellen en vervaldatums. PCloud staat echter geen downloadlimieten of activiteitsmeldingen toe.

 • Bestandsvoorbeelden

  Hier is een behoorlijk geweldig voordeel voor pCloud: je hebt de mogelijkheid om bestanden te bekijken.

  Documenten, foto’s … u kunt zelfs het formaat van afbeeldingen wijzigen en diavoorstellingen maken! Om nog maar te zwijgen over het direct streamen van muziek en video buiten uw Crypto-map, wat in Sync gewoon uitgesloten is.

 • Bestandsbehoud

  Synchronisatie lijkt zeker een troef te zijn bij het versiebeheer van bestanden en het verwijderen van bestanden. Met pCloud worden bestandsversies en verwijderde bestanden slechts 15 dagen (gratis gebruiker) of 30 dagen (betaalde gebruiker) bewaard. Als u uw bewaarperiode voor geschiedenis wilt verlengen tot een jaar, kunt u beter $ 36 meer ophoesten.

Synchroniseer VS Dropbox

Dropbox is een begrip en, niet verwonderlijk, een leider in cloudopslagproviders.

Sync heeft nog mijlen te gaan om de populariteit in te halen, maar hoe gaat het anders?

 • Waarde

  Dropbox biedt ook maandelijkse betalingen in plaats van een jaarlijks vast bedrag (hoest, hoest, synchronisatie).

  Over het algemeen lijken ze echter meer in rekening te brengen voor opslag en hebben ze veel meer opgeladen add-ons die naar onze mening … niet echt in rekening moeten worden gebracht. De gratis opslagcapaciteit is ook 2 GB in plaats van de 5 GB van Sync.

 • Synchronisatiesnelheid

  Hier begint Dropbox echt te schitteren. Ze hebben zeker een gouden standaard gezet voor andere cloudproviders voor het snel en soepel synchroniseren van gegevens tussen verschillende apparaten.

  Dit komt gedeeltelijk omdat Dropbox kopiëren op blokniveau biedt, wat ervoor zorgt dat de synchronisatiesnelheden altijd zippy zijn.

  Het beschikt ook over een superieure infrastructuur van meerdere datacenters, iets waar Sync gewoon geen toegang toe heeft.

 • Productiviteit

  Dropbox biedt een heleboel tools voor het dagelijks leven. Zoals Dropbox Paper, waarmee je gedachten en notities in de cloud kunt opnemen.

  Of gewoon bestanden van uw browser kunnen bekijken en Microsoft Office-documenten kunnen bewerken.

  Om nog maar te zwijgen, het Dropbox-taakbalkmenu is aantoonbaar gebruiksvriendelijker.

 • Privacy

  In het licht van het indrukwekkende beveiligingsaanbod van Sync weten we zeker welke hiervan onze favoriet is op dit gebied.

  Dropbox biedt geen end-to-end-codering – gegevens worden gedecodeerd voordat ze op de server worden geplaatst.

  Het wordt ook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten – een regio die een beetje berucht is vanwege eerdere omgang met de privacy van gebruikers. Sync wordt echter opgeslagen in Canada, waar privacy absoluut cruciaal is.

  Durven we ook te vermelden dat Dropbox nog steeds herstelt van zijn hacking in 2012, waarbij 68 miljoen gebruikerswachtwoorden werden gestolen?

 • Map delen

  Het delen van mappen op Dropbox staat machtigingsopties toe om inhoud te bewerken, terwijl Sync vrijwel alleen-lezen is.

  De mogelijkheid van Sync om bestands- en mapmachtigingen aan te passen overtreft echt het basisaanbod van Dropbox. Link- en vervalinstellingen zijn beschikbaar, maar alleen via de duurdere Dropbox Professional.

  Oordeel: raden we Sync.com aan?

  Alles bij elkaar genomen, zijn we behoorlijk onder de indruk van alles wat Sync-gerechten serveert.

  Met end-to-end encryptie en privacy ingebouwd in de kern van het merk, is dit zeker een van de beste opties die er zijn voor volledig veilige cloudopslag.

  Natuurlijk, in termen van waarde, is het levenslange plan van pCloud ook een geweldige optie. Als u bereid bent om voor pCloud Crypto te kiezen, krijgt u een vergelijkbaar niveau van de beste bescherming op de markt, plus het gemak van bestandsvoorbeelden.

  En naast Dropbox? hoewel Sync niet alle toeters en bellen en productiviteitstools heeft, zijn we nog steeds teamsynchronisatie dankzij de superieure beveiliging en het delen van mappen. We nemen elke dag absolute gemoedsrust.

  En we stellen het zeer op prijs dat u met Sync alleen kunt betalen voor de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft – of het nu 500 GB is of de volledige 10 TB opslag.

  Koop nu Sync voor een ongeëvenaarde beveiliging OF probeer vandaag nog hun gratis opslag van 6 GB. Waar wacht je op?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me