TerpantasVPN

TerpantasVPN

https://fastestvpn.com/

tl; dr

VPN terpantas pertama kali muncul di radar saya pada pertengahan 2019 dan pada masa itu saya mendapati prestasinya paling biasa-biasa saja. Ketika saya diminta untuk menilai semula ini kali ini saya harus mengatakan bahawa saya ragu-ragu. Namun dengan rangkaian yang diperluas dan kelajuan yang jauh lebih tinggi, underdog ini pasti bergerak maju di dunia.

Kajian VPN Tercepat: 6 Kelebihan & 3 Kekurangan Menggunakan VPN Tercepat

FastestVPN berpusat di Kepulauan Cayman dan merupakan Wilayah Luar Negara Britain yang autonomi. Perniagaan yang berpusat di lokasi ini tunduk pada bidang kuasa undang-undang tempatan dan tidak tertakluk kepada peraturan mahkota.

Ini, ditambah dengan fakta bahawa negara telah meningkatkan undang-undang Perlindungan Data Peribadi secara signifikan, bermaksud persekitaran sesuai untuk penyedia perkhidmatan VPN untuk berkembang maju. FastestVPN telah memanfaatkan hal ini dan berusaha untuk menjanjikan pelanggan usaha mereka sepenuhnya dalam membantu mereka menjaga privasi dan keselamatan di Internet.

6 Perkara Hebat yang Saya Suka Tentang FastestVPN

1. Keselamatan yang kukuh & Privasi

FastestVPN telah memberikan komitmen serius kepada pelanggannya, dengan menyatakan secara terbuka bahawa ia akan mengutamakan hak pelanggannya terhadap privasi dan keselamatan. Yang paling penting, ia telah berjanji tidak untuk berkongsi data (jika ada) dengan pihak ketiga mana pun, yang secara jujur ​​adalah apa yang kami harapkan dari perkhidmatan VPN.

fastvpn mempunyai keselamatan dan privasi yang baik

Tidak seperti beberapa nama yang lebih besar di luar sana, setakat ini tidak ada aduan mengenai kebocoran data FastestVPN atau memberikan maklumat kepada pihak berkuasa. Ini semestinya sesuatu yang harus diperhatikan oleh pengguna yang mementingkan privasi.

1.1 Kadar Enkripsi Tinggi 256-Bit

Sambungan yang dibuat melalui pelanggan FastestVPN dilindungi oleh kadar penyulitan tertinggi yang tersedia untuk pengguna hari ini. Penyulitan 256-bit adalah standard de facto yang dipercayai dan dipercayai oleh profesional keselamatan hari ini.

Ia juga digunakan oleh banyak sistem ketenteraan dan sejujurnya, hampir tidak mungkin retak. Kemungkinan anda memasukkan data 256-bit anda jauh lebih kecil daripada anda membocorkan data itu sendiri, namun secara tidak sengaja.

1.2 Pilihan Protokol yang Baik

Banyak penyedia perkhidmatan VPN hari ini sangat bergantung pada protokol OpenVPN kerana reputasinya sebagai sangat selamat dan stabil. Sayangnya, ini menyebabkan banyak dari mereka mengabaikan protokol VPN lain dan tidak memberikan pilihan kepada pengguna mereka dalam masalah ini.

Walaupun saya tidak memihak kepada beberapa protokol seperti L2TP dan PPTP, saya suka menggunakan IKEv2 kerana ia juga selamat dan berkali-kali mengatasi OpenVPN. FastestVPN memberikan penggunanya berbagai pilihan, memungkinkan IKEv2, L2TP, PPTP, dan juga OpenVPN (baik TCP dan UDP).

Ini memberi pengguna banyak fleksibiliti, yang penting untuk lebih banyak alasan yang hanya pantas. Kadang-kadang, beberapa pengguna mungkin mengalami masalah keserasian dengan aplikasi yang mencoba mengakses internet melalui VPN. Dengan membiarkan pengguna beralih protokol VPN, ia mengurangkan ketegangan, sesuai dengan kesesuaian.

1.3 Firewall NAT terbina dalam

FastestVPN merangkumi firewall NAT terbina dalam yang baik untuk anda kerana ia membantu meningkatkan keselamatan pada peranti anda. Fikirkan firewall NAT sebagai pengirim surat yang menyusun paket data masuk ke peranti anda.

Ini hanya akan memberikan kepada anda paket data yang anda minta secara khusus dan akan menolak perkara lain. Perlu diketahui bahawa walaupun ia membantu meningkatkan keselamatan, firewall NAT tidak boleh diambil sebagai pengganti aplikasi Keamanan Internet khusus.

1.4 Termasuk Anti-Malware & Penyekat Iklan

Biasanya saya tidak terlalu berminat dengan perkhidmatan yang cuba menawarkan semua pengguna dalam aplikasi yang direka khusus untuk sesuatu yang lain. Namun, dalam hal ciri anti-malware dan penyekat iklan FastestVPN, mereka sangat tidak mengganggu dan ringan sehingga sukar difikirkan.

fastvpn mempunyai anti malware dan penyekat iklan

Ini bagus kerana mereka pasti tidak menyumbang kepada kembung aplikasi sambil memberikan perkhidmatan tambah nilai pada masa yang sama. Sebahagian daripada sebab ini adalah bahawa FastestVPN menjalankan beberapa ciri pada pelayan mereka sendiri, sehingga mengurangkan potensi tekanan pada peranti anda dan pada masa yang sama menawarkan bonus kepada anda.

2. Kelajuan yang Cukup

Kali pertama saya menilai FastestVPN, kelajuannya agak jujur. Ini ditambah dengan keberanian penyataan yang dibuat oleh nama VPN ini. Namun, setelah sekitar setahun, saya mendapati bahawa mereka benar-benar memperhatikan maklum balas dan meningkatkan prestasi perkhidmatan.

Sebagai asas, kelajuan Internet saya yang tidak terkawal ketika disambungkan terus melalui penghala ke internet hampir seperti yang diiklankan – sebahagian besarnya. Saya secara berkala dapat memperoleh 400+ Mbps pada talian 500Mbps.

kelajuan garis dasar terpantasvpn tanpa vpn aktif

Uji kelajuan ke pelayan tempatan tanpa VPN aktif
(Lihat hasil asas lengkap)

Sebelum kita meneruskan keputusan ujian, perhatikan bahawa saya menguji FastestVPN pada protokol OpenVPN kerana itulah standard yang ditawarkan oleh kebanyakan penyedia VPN. IKEv2 juga tersedia di FastestVPN dan menggunakan protokol itu, anda mungkin akan mendapat kelajuan yang jauh lebih baik daripada pada OpenVPN, jadi ambil hasilnya dengan sedikit garam.

Ujian kelajuan terpantasVPN – AS

Kelajuan ke pelayan FastestVPN AS adalah secepat yang diharapkan.

speedvpn laju vpn AS dimatikan

Uji kelajuan terpantas VPN AS – VPN dimatikan
(Lihat hasil penuh)

kelajuan terpantas vpn AS dihidupkan

Uji kelajuan terpantas VPN AS – VPN dihidupkan
(Lihat hasil penuh)

25Mbps bukanlah kelajuan yang sangat buruk, dan juga bukan sesuatu yang boleh ditulis di rumah. Latensi sedikit di sisi tinggi tetapi AS hampir di seluruh dunia dari lokasi fizikal saya.

Ujian kelajuan terpantasVPN – Zon Euro

Dalam kebanyakan kes, saya mendapati bahawa kelajuan VPN saya untuk pelayan yang berpusat di zon Euro tidak jauh berbeza dengan ujian kelajuan pelayan yang berpangkalan di AS..

speedvpn laju europe vpn mati

Uji kelajuan terpantasVPN Eropah – VPN dimatikan
(Lihat hasil penuh)

speedvpn laju europe vpn di

Uji kelajuan terpantas VPN Eropah – VPN dihidupkan
(Lihat hasil penuh)

Walaupun dari segi kependaman, ia adalah urusan sentuhan sentuhan. Namun, kelajuan ini cukup baik untuk streaming media.

Ujian kelajuan terpantasVPN – Timur Tengah

Dengan tidak adanya pelayan yang berpusat di benua Afrika, saya gagal mendapatkan nombor tersebut di suatu tempat di Timur Tengah.

speedvpn laju timur tengah vpn mati

Uji kelajuan terpantas VPN Timur Tengah – VPN dimatikan
(Lihat hasil penuh)

laju terpantas vpn timur tengah di

Uji kelajuan terpantasVPN Timur Tengah – VPN dihidupkan
(Lihat hasil penuh)

Tidak mengejutkan, kelajuan di kawasan ini cukup mengerikan. Sebabnya lebih mungkin disebabkan oleh tumpuan yang lebih rendah pada wilayah ME oleh FastestVPN, ditambah dengan bilangan pelayan mereka yang lebih terhad.

Ujian kelajuan terpantasVPN – Asia

Seperti yang dijangkakan, kelajuan dan kependaman bagi saya adalah yang terbaik pada pelayan FastestVPN yang berpangkalan di Singapura.

terpantas laju asia vpn

Uji kelajuan terpantasVPN Asia – VPN dimatikan
(Lihat hasil penuh)

vpn asia laju terpantas di

Uji kelajuan terpantas VPN Asia – VPN dihidupkan
(Lihat hasil penuh)

Lokasi ini sangat kukuh berkat kedudukan geografis dan infrastruktur dalam negara yang sangat baik.

Ujian kelajuan terpantasVPN – Australia

Sejujurnya, kedua-dua kelajuan dan kependaman pada pelayan FastestVPN yang berpusat di Australia sedikit kecewa.

speedvpn laju australia vpn mati

Uji kelajuan terpantas VPN Australia – VPN dimatikan
(Lihat hasil penuh)

speedvpn laju australia vpn dihidupkan

Uji kelajuan terpantasVPN Australia – VPN dihidupkan
(Lihat hasil penuh)

Wilayah ini, walaupun tidak selalu menjadi yang terbaik bagi saya, telah menunjukkan kepantasan yang hebat untuk penyedia tertentu. Tidak ada sebab sebenar untuk prestasi buruk FastestVPN di sini.

Kesimpulan – Pemikiran mengenai kelajuan VPN Tercepat

Sebelum anda mula mengetahui betapa buruknya kelajuan ini secara keseluruhan, saya ingin menarik perhatian anda pada kelajuan yang saya tunjukkan yang dibawa ke pelayan tempatan di negara-negara yang tidak aktif VPN.

Nota PENTING

Kelembapan Internet global semasa menjadikan kelajuan tidak stabil untuk hampir semua pengguna. Mengendalikan untuk mendapatkan kelajuan ini pada saat memuat data global yang tinggi masih mengagumkan dalam hal ini, jadi beri FastestVPN rehat buat masa ini, ya?

3. Titik Harga Cemerlang

Sama seperti kami menyelesaikan keputusan ujian kelajuan mungkin tempat terbaik untuk saya meletakkan maklumat ini. VPN terpantas masuk pada harga yang menakjubkan serendah $ 1.11 sebulan pada rancangan 3 tahun mereka!

BulananTahunTahun
Harga /mo$10.00$2.49$1.11
Jumlah Bil $ 10.00 $ 29.95 $ 39.95
Kitaran Bil 1 bulan12 bulan36 bulan

Ini adalah skala harga yang hebat dan menjadikan perkhidmatan ini cadangan yang kuat untuk pemburu tawar-menawar yang mencari beberapa bentuk privasi dan perlindungan dalam talian. Sudah tentu, jika anda mempunyai wang tunai, perkhidmatan premium boleh didapati dengan penyedia lain – tetapi pastinya tidak pada harga ini.

Dengan harga $ 1.11 sebulan, anda boleh mendapatkan perkhidmatan secara percuma. Penyedia perkhidmatan VPN percuma tidak disarankan secara amnya dan bahkan yang baik seperti Windscribe akan berusaha mendorong anda ke rancangan berbayar mereka jika mungkin – dengan harga yang jauh lebih tinggi daripada ini.

Sebagai catatan, sentiasa berhati-hati dengan penyedia VPN yang menawarkan perkhidmatan percuma dan menawarkan perkhidmatan tanpa had. Lebih sering daripada tidak, VPN ini mengambil data anda dan menjualnya kepada pihak ketiga untuk mendapatkan keuntungan. Itulah satu-satunya cara mereka dapat mengekalkan operasi. Beberapa akan melakukannya dengan halus, sementara yang lain menggunakan iklan dalam aplikasi.

4. Sokong Streaming Di Mana Saja & P2P

Seperti kebanyakan penyedia perkhidmatan VPN yang baik, FastestVPN akan membantu anda mengatasi perkhidmatan yang disekat geo dan membiarkan anda melakukan streaming dari pelbagai sumber media. Untuk contoh ini, kami mengujinya dengan Netflix dan mendapati kandungan AS mereka dapat disiarkan dengan baik. Sayangnya, itu satu-satunya wilayah yang mereka sokong buat masa ini.

fastvpn mempunyai pelbagai ciri berguna untuk hiburan

Pada catatan yang lebih tinggi, FastestVPN menyokong P2P di semua pelayan mereka dan anda boleh menjalankan torrents anda semasa disambungkan ke mana-mana lokasi pelayan. Sudah tentu ada kelemahan kerana kelajuan P2P anda berkaitan dengan keseluruhan prestasi VPN.

Sekiranya anda menyambung ke pelayan Netflix, misalnya, dan kebetulan anda lebih perlahan untuk beberapa sebab – kelajuan P2P anda juga akan menderita kecuali anda beralih ke pelayan yang lain. Saya mendapati diri saya menghadapi dilema ini ketika menonton Netflix dan cuba memuat turun di BitTorrent juga.

Akhirnya, nota yang paling penting untuk streaming dan P2P adalah kestabilan. Seperti biasa, saya meletakkan FastestVPN dalam ujian ‘burn-in’ Netflix saya, yang menjadi alasan saya untuk menonton Netflix untuk ‘kerja’. Saya berjaya menonton 2 musim ‘The Office’ dalam satu sesi dengan tidak ada gangguan sama sekali, jadi saya akan mengatakan ia stabil.

Secara peribadi, saya merasakan bahawa kelajuan yang ditawarkan FastestVPN tidak begitu sesuai untuk P2P walaupun penggunaannya jelas. Sudah tentu, ini sangat bergantung pada cara anda menggunakan perkhidmatan tersebut. Contohnya, jika anda tinggal berhampiran AS, anda mungkin mendapat faedah kelajuan P2P yang baik serta akses ke kandungan netflix tambahan dengan mudah.

5. Bersih & Aplikasi Ringan

Salah satu perkara yang lebih baik mengenai FastestVPN adalah aplikasi Windows mereka. Reka bentuknya yang bersih dan ringan tidak berat sumber dan hanya memerlukan memori 5MB atau lebih semasa berjalan. Reka bentuk aplikasinya kelihatan moden dan mudah digunakan setelah anda menggunakannya beberapa kali.

5.1 Keserasian Peranti Tinggi

Perkhidmatan ini juga tersedia di pelbagai platform.

fastvpn banyak terdapat di pelbagai platform

Untuk arus perdana, anda boleh memasangnya di pangkalan Windows, Mac, dan Linux. Secara mudah alih, ia menyokong Android dan iOS. Untuk pemasangan yang lebih unik, FastestVPN dapat digunakan pada router, PS4, dan beberapa yang lain juga.

5.2 Terowong Pintar & Sambungan Pantas

Di dalam aplikasi FastestVPN, anda akan menemui dua pilihan yang mungkin anda gunakan dengan menggunakan sedikit – Smart Tunneling dan Quick Connect. Yang pertama membolehkan anda secara selektif membiarkan aplikasi yang anda percayai tersambung ke Internet dengan melewati terowong VPN.

Ini membolehkan anda berpotensi menurunkan tekanan pada VPN anda dan dapat membantu meningkatkan keserasian. Sekiranya anda mendapati aplikasi tertentu tidak dapat disambungkan melalui VPN, anda boleh menambahkannya ke senarai Smart Tunnel anda. Tidak sesuai, tetapi ia meningkatkan pilihan anda.

Quick Connect adalah ciri yang menjimatkan masa yang membolehkan aplikasi memilih pelayan mana yang akan disambungkan. Ini akan membuat keputusan ini berdasarkan masa latensi terbaik pelayannya berbanding lokasi anda. Ini bermaksud bahawa kemungkinan besar kemungkinan anda akan tersambung ke pelayan di negara anda.

Biasanya, ia tidak akan banyak digunakan dalam kes tersebut, tetapi jika anda berada di lokasi di mana mereka tidak mempunyai pelayan, Quick Connect dapat membuktikan berguna dengan mencari pelayan terdekat yang terbaik untuk anda.

6. Sokongan Pelanggan yang Layak

Seperti yang dapat anda ketahui dari gambar di bawah, sokongan FastestVPN dapat bermula dengan perlahan. Walau bagaimanapun, apabila ejen perkhidmatan mengetahui apa yang sebenarnya anda bicarakan, saya fikir anda akan mendapati mereka berguna dan berpengetahuan mengenai perkhidmatan dan sistem mereka.

sokongan pelanggan fastvpn adalah lumayan

Saya mendapati bahawa akhir-akhir ini, kebanyakan perkhidmatan VPN telah benar-benar meningkatkan dari segi sokongan pelanggan dan jelas FastestVPN tidak terkecuali. Walaupun menunggu di belakang dua orang yang lain dalam barisan saya, saya dihadiri dalam masa lima minit setelah menghantar permintaan.

FastestVPN juga menawarkan bantuan pelanggan dalam beberapa cara. Sebagai barisan hubungan pertama, anda sentiasa boleh beralih ke pangkalan pengetahuan mereka yang mempunyai gabungan FAQ, panduan, dan tutorial yang baik..

Sekiranya itu tidak berfungsi untuk anda, mereka juga mempunyai sokongan sembang langsung yang tersedia 24/7. Seperti yang anda lihat, respons mereka di saluran itu juga cukup baik. Akhirnya, anda mempunyai pilihan untuk menghantar e-mel kepada pasukan sokongan mereka sekiranya sembang langsung mempunyai terlalu banyak orang dan masa menunggu menjadi masalah.

3 Perkara yang Saya Tidak Suka Tentang TercepatVPN

1. Kesalahan Kadang-kadang Dalam Perkhidmatan

Beberapa perkara yang akan saya bincangkan dalam segmen ini mungkin sedikit subjektif dan kerana cara VPN berfungsi, beberapa pepijat mungkin tidak mudah ditiru. Walau bagaimanapun, saya menyedari beberapa gangguan yang menyukarkannya dalam kes FastestVPN.

Ketika pertama kali saya membayar untuk FastestVPN, saya dibawa memuat turun fail pemasangan mereka selepas itu. Memasangnya, saya terkejut apabila mendapati saya tidak dapat menyambung ke pelayan mereka walaupun telah menukar protokol dan mencuba perkara lain yang saya perhatikan di pangkalan pengetahuan mereka.

Saya akhirnya terpaksa berbincang dengan khidmat pelanggan, yang meminta saya melakukan sesuatu yang pelik – muat turun dan pasang klien OpenVPN GUI dan gunakan untuk menyambung. Setelah melakukannya, saya seterusnya mendapati bahawa aplikasi FastestVPN dapat berhubung tanpa masalah di atasnya, walaupun setelah memasang OpenVPN GUI.

Isu seterusnya yang saya perhatikan adalah bahawa sambungan ke beberapa pelayan kadang-kadang agak kabur. Ini bermaksud bahawa anda mungkin perlu mencuba penyambungan beberapa kali sebelum sambungan benar-benar dibuat. Nampaknya tidak ada alasan yang nyata untuk ini, tetapi setelah beberapa ketika, semuanya dapat diselesaikan dan masalahnya hilang.

2. Hanya Satu Titik Sambungan Untuk Netflix

Walaupun FastestVPN berfungsi dengan Netflix, ini hanya terhad kepada kandungan wilayah Netflix AS sahaja. Walaupun di sinilah tempat koleksi filem Netflix terbesar, sebilangan pengguna mungkin menginginkan akses ke kawasan lain untuk kandungan yang lebih dilokalkan.

Sambungan Netflix AS juga hanya tersedia melalui satu titik akses walaupun FastestVPN mempunyai sepuluh lokasi untuk dihubungkan di Amerika Utara. Titik akses tunggal ini menimbulkan sejumlah masalah yang berpotensi termasuk; potensi beban yang berlebihan kerana semua pengguna Netflix akan menonton melalui lokasi tersebut dan apa yang berlaku sekiranya berlaku kegagalan.

3. Rangkaian Terhad & Pelayan

FastestVPN mempunyai liputan yang cukup terhad dengan bilangan pelayan yang tidak diketahui di 39 lokasi. Walaupun begitu, penyebaran lokasi tersebut tetap baik. Perhatiannya ialah sekiranya lokasi yang anda inginkan sangat banyak, mungkin tidak ada alternatif yang sesuai untuk anda sertai.

pelayan fastvpn adalah terhad

Walaupun saya perhatikan bahawa FastestVPN telah meningkatkan kinerjanya dari masa ke masa, saya merasakan bahawa pertumbuhan rangkaian mereka tidak seperti yang saya harapkan. Ini boleh menjadi kesepakatan untuk membuat banyak pengguna kerana ia sangat membataskan pilihan mereka – dan itulah sebahagian besar dari apa yang dimaksudkan dengan perkhidmatan VPN.

Ujian kelajuan yang saya laksanakan di bahagian-bahagian sebelumnya yang mungkin anda perhatikan, tertumpu pada kawasan berpenduduk padat. Ini dapat menunjukkan bahawa pembiayaan terhad menghalang FastestVPN daripada melancarkan peningkatan yang lebih tinggi.

Seiring berkembangnya pengguna, pengguna mungkin melihat mereka secara beransur-ansur menaikkan harga mereka secara keseluruhan agar mereka dapat mengekalkan operasi dan pengembangan.

Intinya: Adakah Saya Akan Membayar Untuk VPN Tercepat?

Secara jujur, ia sangat bergantung. Oleh kerana VPN adalah sebahagian besar dari kehidupan dan pekerjaan saya, saya mendapati bahawa saya dimanjakan dengan pilihan. Jelas sekali keadaan saya cukup unik, jadi mungkin tidak sesuai dengan banyak dari anda.

Soalan yang lebih besar ialah – adakah anda harus membayar FastestVPN? Ini adalah soalan yang masih dapat dijawab dengan mudah. VPN Tercepat adalah pilihan yang baik jika anda tinggal di wilayah yang berpenduduk tinggi, atau jika anda mencari jalan keluar yang baik untuk menyelesaikan sesuatu.

Ia datang pada titik harga yang sangat baik dan jika anda naik sekarang, anda mungkin tidak akan dikenakan kenaikan harga di kemudian hari kerana mereka mengembangkan rangkaian perkhidmatan mereka. Namun, jika anda mempunyai keperluan yang lebih khusus dan mampu membelinya, saya sangat menyarankan anda mempertimbangkan salah satu penyedia perkhidmatan premium seperti NordVPN.

Ciri-ciri utama

  • ✓ Terowong Pintar
  • ✓ Gunakan Hingga 10 Peranti
  • ✓ Berfungsi Dengan Netflix
  • ✓ Jalankan P2P Pada Semua Pelayan
  • ✓ Iklan & Penyekat Malware

Disyorkan untuk

  • • Pencari Tawaran
  • • Peminat Streaming
  • • Mengabaikan Penapisan

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me