A e dini se sa e shpejtë është faqja juaj e internetit?

Shtë një pyetje që më hutoi për një kohë të gjatë.

Në postimin tim të fundit, unë sqarova se si një faqe e ngadaltë në të vërtetë mund të dëmtojë numrat dhe shitjet e vizitorëve tuaj. Unë ju tregova se si Amazon do të humbiste 1.6 miliardë dollarë mahnitës nëse ngadalësohen!

Shpejtësia e faqes në të vërtetë ka rëndësi!

Gjë është se ka shumë kontrollues të shpejtësisë në internet në internet. Por shumica e tyre thjesht ju tregojnë një gjë: sa kohë duhet për të ngarkuar të gjithë faqen e internetit, nga fillimi në fund.

Cila nuk ju jep vërtet pasqyrë të mjaftueshme për atë që po ndodh. Ka shumë shtresa që ndikojnë në shpejtësinë e përgjithshme të faqes suaj të internetit. Ju duhet të zmadhoni secilën prej tyre dhe të shihni se çfarë po ndodh.

Duke pasur parasysh këtë, unë kam përpiluar një listë të mjeteve më të mira për të kontrolluar çdo shtresë të shpejtësisë së faqes suaj të internetit. Por së pari, një lexim pak sfond…

Një zbërthim i shpejtë i Shkencës së Shpejtësisë së Uebfaqeve

Para se të futemi në mjetet që mund të përdorni për të kontrolluar shpejtësinë, duhet të kuptojmë pak më shumë rreth saj.

Shpejtësia e faqes në internet varet nga një larmi e madhe faktorësh. Thyer thjesht, ka dy pjesë kryesore:

a. Shpejtësia e serverit tuaj

Shpejtësia e serverit tuaj është motori juaj. Shtë themelet e faqes tuaj të internetit.

Përcaktohet nga performanca dhe vendndodhja e host-it tuaj.

Siç e prisni, dëshironi që motori juaj të jetë sa më i shpejtë. Mendoni se si një makinë në Formula 1. Ju mund të shkulni punën e trupit sa më shumë që dëshironi në një makinë F1. Por, pa shpejtësinë thelbësore të motorit, ju do të humbni garën!

Shtë e njëjta gjë me faqen tuaj të internetit.

Shpejtësia juaj e serverit kryesor është gjëja e parë në listë.

b. Duke ngarkuar të gjitha të dhënat (imazhet, modelimi i uebit, kodi, shtojcat, media)

Pjesa e dytë e shpejtësisë së faqes në internet është gjithçka tjetër. Janë të gjitha të dhënat që duhet të ngarkojë faqja juaj e internetit dhe t’u tregojë vizitorëve.

Siç mund ta imagjinoni, nëse faqja juaj është e mbushur me imazhe të mëdha, kod të komplikuar dhe dizajn të ndërlikuar, kërkon shumë më shumë kohë për të ngarkuar të gjitha.

Për shkak se ka kaq shumë faktorë që ndikojnë në shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet, është më mirë të përdorni një larmi mjetesh të ndryshme për të matur shpejtësinë.

Kontrolluesi juaj mesatar i shpejtësisë së faqes në internet, për shembull, mund t’ju tregojë që faqja juaj ngarkon në tre sekonda. Por, kjo nuk do të ndihmojë të vë në dukje problemet.

Pra, le të fillojmë duke kontrolluar shpejtësinë e motorit. Shpejtësia e serverit tuaj.

1. Kontrolluesi i shpejtësisë së serverit Bitcatcha

Kontrollues i shpejtësisë së serverit Bitcatcha

Mjeti i parë ka të bëjë me kontrollimin e shpejtësisë së motorit tuaj. Aboutshtë për t’u siguruar që ato themele janë sa më të forta të jetë e mundur.

Kontrolluesi ynë i shpejtësisë së serverit Bitcatcha mat vetëm kohën e reagimit të serverit tuaj. Ne do t’ju tregojmë një tregues të qartë se sa shpejt po funksionon motori juaj.

Ne e bëjmë këtë duke pingruar serverin tuaj nga tetë vende të ndryshme në të gjithë botën, dhe duke matur kohën e përgjigjes. Pastaj, do t’ju tregojmë një ndarje mesatare.

Pra, cili është një rezultat i mirë?

Një server i shpejtë dhe i përgjegjshëm do të kthejë një rezultat B + në grafikun e shpejtësisë së serverit Bitcatcha. Do gjë më e ulët, dhe ka padyshim hapësirë ​​për përmirësim.

Google kanë thënë që po kërkojnë një kohë përgjigjeje të serverit prej 200ms, prandaj synoni për atë!

Kur jeni duke kërkuar shpejtësi supersonike, gjithmonë filloni me motorin. Filloni me shpejtësinë e serverit.

> Kontrolloni shpejtësinë e serverit tuaj tani

2. Google Insights

Për vite me radhë, Google e ka bërë shumë të qartë se shpejtësia ka rëndësi.

“Këtu në Google, ne jemi të fiksuar me shpejtësinë. Sitet më të shpejta krijojnë përdorues të lumtur. “

Jo vetëm që shpejtësia e rritur e ngarkesës në uebfaqe përmirëson përvojën e përdoruesit, por ndihmon për të ruajtur renditjen tuaj në Google.

Për fat të mirë, Google nuk ju lë në errësirë ​​për shpejtësinë e veçantë të faqes tuaj. Ata krijuan një mjet të vogël të shkëlqyeshëm të quajtur Page Insights. Ajo mat shpejtësinë e përgjithshme të faqes suaj të internetit, por e zbërthen në pjesët e kafshuara.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vendosni adresën tuaj të internetit në shiritin e titullit dhe t’i lini makineria të punojë. Google atëherë ju jep një rezultat nga 100 për shpejtësinë e përgjithshme të desktopit dhe celularit.

Ata do t’ju japin gjithashtu një përmbledhje të plotë të të gjitha gjërave që ngadalësojnë faqen tuaj, me një listë të përparësive. Ja çfarë kthehet kur vendosni uebfaqen e New York Times në Page Insights.

Insajtet e faqes Google

Siç mund ta shihni, New York Times mund të shpejtojë faqen e saj të internetit duke bërë të mundur kompresimin dhe duke përdorur caching të shfletuesit në mënyrë më efektive. Ka edhe shumë ndryshime të vogla kodesh që duhen bërë.

> Provoni tani Pasqyrimet e faqeve

3. WhoLoadsFaster.com

A keni menduar ndonjëherë nëse faqja juaj e internetit është më e shpejtë se sa konkurrentët tuaj?

WhoLoadsFaster.com është një mjet i shkëlqyeshëm që hap dy uebfaqe kundër njëri-tjetrit. Shtë një mënyrë fantastike për të matur shpejtësinë tuaj ndaj një rivali!

Le të shohim disa nga konkurrentët më të mëdhenj të internetit dhe të shohim kush fiton.

Apple vs Adobe
Fituesi: Adobe

Apple vs Adobe

Google vs Bing
Fituesi: Bing

Google vs Bing

Facebook vs Twitter
Fituesi: Facebook

Facebook vs Twitter

Wholoadsfaster.com përdor shfletuesin tuaj për të provuar shpejtësitë, kështu që rezultatet kanë një diferencë gabimi. Locationdo vendndodhje dhe shpejtësia e shfletuesit është e ndryshme. Shtë më mirë të mos e marrësh seriozisht këtë. Por, është një tregues argëtues se sa shpejt krahason faqja juaj me të tjerët.

> Provoni WhoLoadsFaster.com

4. Ndikimi i ngarkesës

Everythingdo gjë që ju kam treguar deri më tani mat përgjigjen tuaj të internetit në nivelin e saj aktual.

Por, çfarë nëse papritmas keni marrë një përmbytje vizitorësh? Po sikur 100,000 njerëz zbritën në faqen tuaj menjëherë? Nëse drejtoni një fushatë të madhe reklamimi ose lansoni një produkt, kjo mund të ndodhë. Dhe ju duhet të përgatiteni për të!

Kur shumë njerëz vijnë në faqen tuaj të internetit menjëherë, kjo në mënyrë të pashmangshme ngadalësohet.

Load Impact simulon mijëra njerëz që hyjnë në faqen tuaj dhe pastaj testojnë përgjigjen e tij. Sa shpejt do të përgjigjet faqja juaj nën peshën e një përmbytjeje në trafik?

Softueri imiton trafikun real duke dërguar ping nga 10 vende të ndryshme, rrjete të ndryshme celulare dhe shfletues. Nëse po filloni të shihni pikat më të mëdha të trafikut që vijnë në faqen tuaj, është koha të përdorni Load Impact për të parë nëse konfigurimi juaj aktual mund ta trajtojë atë.

> Provoni të ngarkoni ndikimin tani

5. Pingdom

Pingdom është një zgjidhje e gjithanshme e teknologjisë për zhvilluesit, por ajo ka një mjet të zoti kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes në internet. Ai prishet kohën tuaj të ngarkesës sipas çdo elementi në faqen tuaj. Kjo ju tregon saktësisht se cilat imazhe, kod ose Java Javascript ju ngadalësojnë.

Ai vë në pah problemet tuaja duke nënvizuar elementët e faqes në internet që duhen ngarkuar më gjatë.

Do të thotë që ju mund të gjeni shpejt dhe me lehtësi shkelësit, dhe t’i zvogëloni ato në faqen tuaj. Ja si duket ndarja e Facebook:

Pingdom

> Provo tani Pingdom

Pronarët më të kursyer të faqes së internetit përdorin një kombinim të këtyre mjeteve së bashku. Sepse shpejtësia e faqes në internet ka shumë shtresa dhe faktorë të ndryshëm. Secila duhet të matet veç e veç.

Provoni të gjithë jashtë dhe matni shpejtësinë e faqes tuaj në internet nga çdo kënd, nga lart poshtë.

Si gjithmonë, unë jam këtu për të ndihmuar, dhe unë do të doja të dëgjoja mendimet tuaja me shpejtësinë e faqes në internet!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me