VPN-të më të shpejta për Torrentët & P2P

A është shpejtësia e rëndësishme për ju? Nëse jeni ndonjë gjë si unë, shpejtë është gjithçka. Unë dua të shtrydh çdo shpejtësi të vetme nga lidhja ime në internet. Këto VPN më të shpejta që lejojnë përralla.

Ju mund t’i përdorni ato për të bllokuar goditjen e ISP Torrent, për të mbrojtur privatësinë tuaj dhe për të kriptuar aktivitetin tuaj në internet, por jo të gjitha shërbimet VPN janë mjaft të shpejta për të trajtuar lidhjen time të të dhënave 50mbps. Në këtë artikull, ne do të shikojmë ato që janë…

Në këtë artikull do t’ju tregoj se si mund të ketë një shërbim të thjeshtë VPN me 1 klikim:

 • Rritni shpejtësitë e përroit tuaj
 • Hiqni nevojën për përcjellje manuale të portit
 • Blloko goditjen nga ISP-ja (ofruesi i Internetit)
 • Kriptoni të gjitha të dhënat tuaja dhe të gjithë ju për torrentin në mënyrë anonime.

3 Ofrues të shpejtë, pa log VPN (i shkëlqyeshëm për përrua)

IPVanish torrent më të shpejtë vpn

Nuk ka shkrime
Shpejtësitë 60mbps+
Deri në 6.49 dollarë në muaj
Kurseni 46% zbritje 1 Viti i IPVanish

Lejohen përralla
IOS / Android aplikacioni i përfshirë
Serverë në 70+ vende
Rishikimi IPVanish
Gjyq 7 ditë pa rrezik

Qasje të shpejtë në internet private

Nuk ka shkrime
Shpejtësitë 50mbps+
I ulët sa 3.33 $ / muaj
Kurseni mbi 50% me plan 1 vjeçar

Lejohen përralla
IOS / Android aplikacioni i përfshirë
Servers në 11+ Vende
Rishikimi i hyrjes private në internet
Gjyq 7 ditë pa rrezik

ExpressVPN përralla anonime

Nuk ka shkrime
Shpejtësitë 60mbps+
I ulët sa $ 8.32 / muaj
Kurseni 35% zbritje 1 Viti i ExpressVPN

Lejohen përralla
IOS / Android aplikacioni i përfshirë
Serverat në 50+ vende
Shqyrtimi Së shpejti!
30 ditë provë pa rrezik nga rreziku

Cfarë shkakton përralla të ngadalta?

Ekzistojnë një numër arsyesh që përruajt tuaja mund të shkarkohen më ngadalë sesa duhet. Këtu janë disa nga më të zakonshmet:

Arsyeja # 1: Ju jeni duke u rrëzuar
Ofruesit e Internetit në të gjithë botën tani po aktivizojnë lidhjet e të dhënave të klientëve të tyre. Kjo do të thotë që ata në mënyrë selektive synojnë disa lloje të të dhënave (përrua, Video, Youtube, Netflix, etj) dhe i detyrojnë ato lloje të të dhënave të shkarkojnë shumë më ngadalë sesa duhet.

Shkarkime Torrent / Bittorrent është një nga protokollet më të shpeshtë ‘Throttled’ sepse përdor kaq shumë gjerësi bande (dhe bandwidth kushton paratë tuaja ISP).

Për fat të mirë, një VPN lehtësisht ndalon ISP-në tuaj nga rrëzimi i torrenteve tuaja!
ISP-ja juaj nuk lejohet të ngadalësojë të gjithë lidhjen tuaj të të dhënave (ju paguani për një sasi të caktuar të shpejtë). Për shkak se një VPN kodon të gjitha të dhënat tuaja, ISP-ja juaj nuk mund të shikojë se cilat protokolle specifike po përdorni, dhe kështu nuk mund të hedhin protokolle specifike (si bittorrent).

Për më shumë informacion: Mësoni se si të ndaloni përplasjen e përroit, ose thjesht regjistrohuni në IPVanish, një zgjidhje awesome 1-klikuese e VPN.

Arsyeja # 2: uesështjet e dërgimit të portit

Nëse përralla juaj është tepër e ngadaltë, ekziston një shans i mirë që të keni një çështje të dërgimit të portit

Farë është përcjellja e portit?
Protocoldo protokoll në kompjuterin tuaj funksionon në portin e vet (si një kanal). Në këtë mënyrë kompjuteri juaj e di se cilat të dhëna hyrëse i përkasin cilit program. Problemi është se të gjitha të dhënat duhet së pari të kalojnë nëpër ruterin tuaj. Nëse ruteri juaj ka shumë pajisje të lidhura me të, mund të mos jetë i sigurt se cilat të dhëna / porte duhet t’i përcillni secilit kompjuter specifik. Kjo mund të shkaktojë ngërçe të të dhënave dhe shpejtësi më të ngadaltë.

Për ta rregulluar këtë, zakonisht duhet të vendosni rregulla manuale të përcjelljes së portit në cilësimet e routerit tuaj, duke i thënë ruterit tuaj se cilat porta të të dhënave duhet të përcillen në një adresë specifike IP të brendshme (kompjuterin tuaj). Kjo faqe ka udhëzues mbresëlënës të konfigurimit për të treguar se si ta vendosni atë për modelin tuaj specifik të ruterit.

Një VPN Heq nevojën për përcjelljen e portit krejt!
Një shërbim VPN do të shifrojë të gjitha të dhënat që udhëtojnë drejt dhe nga ruteri juaj. Këto të dhëna kalojnë drejtpërdrejt nëpër ruterin tuaj te serveri VPN. Të gjitha të dhënat hyrëse kalojnë nëpër ruter në të njëjtën mënyrë, dhe drejtohen direkt në kompjuterin tuaj.

Për shkak se të dhënat janë të koduara, ruteri nuk mund t’i shohë portet individuale dhe kështu nuk ka nevojë të vendosë se cilat porte i përkasin veshjes. Të gjitha të dhënat VPN shkojnë direkt në kompjuterin tuaj. Kjo do të shpejtojë në mënyrë dramatike përrallat tuaja nëse ato janë të ngadalta.

Disa ofrues të VPN-së si Qasja në Internet private madje ju lejojnë të specifikoni se në cilën portë dëshironi të fillojë trafikun VPN, vetëm në rast se ruteri juaj nuk lejon kalimin e lehtë të VPN-së. Në këtë mënyrë, ju vetëm duhet të përcillni 1 numrin e portit në kompjuterin tuaj në vend të shumëfishit.

Arsyeja # 3: Wifi është më i ngadaltë
Ju pothuajse kurrë nuk merrni të njëjtën shpejtësi mbi wifi që bëni në lidhje me një lidhje direkte. Kjo për shkak se paketat e të dhënave të dërguara përmes wifi lehtë mund të humbasin, ose të keqroutohen. Kjo zvogëlon shpejtësinë në mënyrë dramatike.

Disa gjëra që mund të ngadalësojnë WiFin tuaj:

 • distancë – sa më larg të jeni larg nga ruteri juaj, aq më të ngadalta do të jenë shpejtësitë
 • pengesat – muret, raftet dhe dollapët futen në rrugën e wifi dhe do t’ju ngadalësojnë shpejtësinë tuaj
 • ndërhyrje – të gjitha llojet e produkteve pa tel në shtëpinë tuaj funksionojnë në të njëjtin spektër frekuencash si interneti pa tel. Gjërat si: telefonat pa tel, telekomandat dhe mikrovalët mund të bllokojnë sinjalet tuaja pa tel dhe të shkaktojnë shpejtësi më të ngadaltë.

Farë është një VPN dhe Si funksionon?

Këto ditë, përdorimi i një VPN (Virtual Private Network) është jashtëzakonisht e thjeshtë. Shumica e ofruesve të mëdhenj VPN kanë softuer të lehtë për t’u përdorur që ju lejon të enkriptoni internetin tuaj në një klik të vetëm. Sidoqoftë, teknologjia aktuale që qëndron pas një VPN është tepër e ndërlikuar.

Farë është një VPN ?:
Në nivelin e tij më të thjeshtë, një Rrjet Virtual Privat është lidhje midis kompjuterit tuaj dhe një server të largët të të dhënave (ose rrjetit të largët). Të gjitha të dhënat e transferuara midis kompjuterit tuaj dhe serverit janë të koduara (të koduara) duke përdorur algoritme jashtëzakonisht të përparuara të kriptimit për t’u siguruar që askush që përgjon të dhënat tuaja nuk mund ta lexojë atë ose të shohë se çfarë jeni duke bërë në internet (ISP juaj është një shembull).

Pse një VPN është jashtëzakonisht e dobishme për të shkarkuar përrua

Një VPN në nivelin e konsumatorit ofron 2 përfitime kryesore:

 1. Kriptimi i të dhënave
 2. Një adresë IP anonime (serverët në internet dhe bashkëmoshatarët e torrentit shohin ip-in tuaj të VPN-së, jo tuajin)

Kriptimi i të dhënave:
Për shkak se një shërbim i mirë VPN shifron të dhënat tuaja me kriptim të shkallës ushtarake, madje edhe ofruesi i shërbimit tuaj të internetit (kompani kabllovike, rrjeti universitar, etj) nuk mund të lexojë të dhënat tuaja ose të shikoni se çfarë jeni duke shkarkuar.

Kjo parandalon:

 • Rrëzimi (ata nuk mund të ngadalësojnë shpejtësinë tuaj selektive)
 • Monitorimi (ata nuk mund të shohin se në çfarë faqe në internet vizitoni)
 • Logging (ata nuk mund të shohin se çfarë skedarë keni shkarkuar)

Adresa IP e Anonimit:
Adresa juaj e IP-së është e dukshme për çdo bashkëmoshatar në çdo përrua të torrentit ku merrni pjesë. Nëse nuk përdorni një shërbim anonimizimi si një VPN, adresa juaj e torrentit IP mund të gjurmohet drejtpërdrejt tek ju.

Një VPN ju siguron një adresë IP anonime që nuk është direkt e gjurmueshme për ju ose lidhjen tuaj të internetit. Edhe më mirë, ju mund të ndryshoni adresën tuaj IP anonime në çdo kohë që dëshironi. Lexoni udhëzuesin tonë për përralla anonime për më shumë informacion.

Zgjedhja e VPN e duhur (e shpejtë) për torrentët

Dy faktorët më të rëndësishëm kur zgjidhni një VPN përrua janë:

 1. Privacy / Anonimiteti / Security
 2. Shpejtësia (sa e shpejtë është VPN)

Privacy:
Disa VPN ofrojnë mbrojtje dhe anonimitet shumë më të madh të privatësisë sesa të tjerët. Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një VPN përrua, ju rekomandojmë të zgjidhni një me një Politikë Jo Shkrimesh, si ato të paraqitura në këtë artikull.

VPN-të që nuk regjistrohen janë të pakta dhe larg, por ata e çojnë intimitetin tuaj në nivelin tjetër duke mos mbajtur regjistrat VPN çfarëdo qoftë, madje as shkrimet e lidhjeve të përkohshme (adresat IP hyrëse / dalëse) dhe ata kurrë nuk regjistrojnë diçka si kërkimet DNS, faqet e internetit të vizituara, ose skedarët e shkarkuar.

Speed:
Kur zgjidhni një VPN për përralla, dëshironi që të keni shpejt. Ju dëshironi që shpejtësia juaj e shkarkimit të torrentit të mbetet pothuajse e njëjtë (ose ndoshta edhe të rritet në atë mënyrë që ju u hodh nga ISP-ja juaj).

E vërteta është, jo të gjitha shërbimet VPN janë krijuar të barabarta, dhe disa prej tyre thjesht nuk kanë teknologji, mundësi bandwidth ose dëshirë për të ofruar shpejtësitë më të larta për pajtimtarët e tyre. Disa VPN janë më të shpejtë se të tjerët. Më poshtë janë VPN-të tona të preferuara të shpejta për bittorrent.

VPN IPvanish

IPVanish VPN

Përfitimet e IPVanish

 • Shpejtësitë më të shpejta
 • Rrjeti i Rrjetit të të Dhënave 1
 • Politika zero-logs
 • Lejohen përralla
 • Kriptimi 256-bit
 • Aplikacioni desktop / celular
 • Serverë në 70+ vende
 • Politika e Rimbursimit 7-Ditor

Lexoni Rishikimin tonë IPVanish

Merr IPVanish

IPVanish është një VPN elitare kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe performancën. Në pronësi të një prej kompanive më të mëdha të ofruesve të CDN në botë, ata kanë qasje në rrjetet e të dhënave të nivelit të parë që nuk mund të përputhen me VPN-të e tjera. Rezultati? Shpejtësi më të shpejtë.

Përtej të qenit një VPN e shpejtë, IPVanish është shumë miqësor torrent dhe ata janë një ofrues i vërtetë ‘No-Logs’ VPN. Ata as nuk mbajnë regjistrat e lidhjeve.

IPVanish ka më shumë vendndodhje serveri se pothuajse çdo ofrues tjetër VPN. Ju merrni qasje me 1 klik në serverat VPN brenda mbi 70 vende në të gjithë botën. Aty ku shpejtësia e IPVanish na bëri përshtypje është në serverat ndërkombëtarë.

Ka shumë VPN që mund të dalin nga një lidhje 50mbps në një server 100 milje larg, por IPVanish ishte në gjendje të sigurojë shpejtësi 30+ mbps në serverat në anën tjetër të botës.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë IPVanish

Testi i shpejtësisë së torrentit IPVanish Los Angeles, CA

IPVanish – Los Angeles, server i SHBA

Testi i shpejtësisë së përroit IPVanish në Melburn, Australi

IPVanish – Melbourne, server i Australisë

Qasje në Internet private

Foto

Karakteristikat më të mira të PIA:

 • Shpejtësitë e shpejta
 • Politika ‘Zero-Logs’
 • Shumë ‘Torrent Friendly’
 • Kriptimi 256-bit
 • Proxy falas përfshirë!
 • Aplikacioni desktop / celular
 • Politika e Rimbursimit 7 Ditor
 • Lexoni Rishikimin tonë të PIA-s

Merrni PIA për 3,33 $ / muaj

Qasje në Internet private është ndoshta ofruesi ynë më i përmendur VPN në këtë uebfaqe. Pse pyet?

Sepse PIA është pothuajse VPN përrua e përsosur. Përtej të qenit një ofrues i vërtetë ‘Non-Logging’ VPN, ata janë gjithashtu ekstremisht miqësorë torrent (ne nuk kemi dëgjuar që një llogari të anulohet për aktivitete përrua) dhe për shkak se ato nuk mbajnë ndonjë regjistrim të përdorimit, aktiviteti juaj në internet është në thelb pashtershme.

Qasja në Internet private është mjaft e shpejtë. Ata përdorin grupe serverash në 11 vende të botës për të ofruar shpejtësi dhe përralla tepër të shpejta për numrin e tyre me të vërtetë masiv të pajtimtarëve.

Nëse kjo nuk do të mjaftonte, PIA gjithashtu ka Paketa më e lirë VPN e nivelit të lartë të çdo ofruesi VPN anonim. Me një abonim 1 vjeçar (paguar para) Vetëm hyrja në Internet private kushton vetëm $ 3.33 / month

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë Private në Internet

Foto

Testi i Shpejtësisë së PIA – Los Angeles, server i SHBA

Foto

Testi i Shpejtësisë së PIA – Cyrih, serveri i Switchzlerland

përfundim

Përdorimi i një VPN të shpejtë mund të shpejtojë në mënyrë dramatike përrallat tuaja. Kriptimi i shtuar do të ndihmojë në mbajtjen e torrenteve tuaj të fshehura nga ISP-ja juaj dhe ju siguron një adresë IP anonime në gërmat e përroit tuaj.

Ekzistojnë fjalë për fjalë 100 nga ofruesit e VPN në botë, me dhjetëra prej tyre që pretendojnë të jenë ‘Më i Shpejti’. Shtë e rëndësishme të merrni parasysh disa faktorë kur kërkoni VPN tuaj përrua të shpejtë:

 • Cila është politika e prerjeve
 • Cila është politika e përroit
 • Sa i mirë / i lehtë për t’u përdorur është softveri
 • A vjen me një ndërprerës vrasës ose veçori të tjera sigurie

Nëse dëshironi edhe disa sugjerime për VPN përrua të mira, shikoni listën tonë të VPN më të mirë të vitit 2014 për Torrents.

Nuk është gjithashtu një ide e keqe të përfitosh nga Periudha e provës pa rrezik që disa ofrues të VPN ofrojnë (përmes një garancie për kthimin e parave) për të gjetur një që ju pëlqen vërtet.

Ose thjesht mund të blini 1 muaj shërbim nga një VPN e përballueshme si Hyrja në Internet, dhe nëse nuk është mjaft ajo që po kërkoni, provoni një shërbim tjetër muajin tjetër.

Artikuj të tjerë të dobishëm:
Si të përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime
Udhëzuesi ynë për Torrentet Anonime
Proxy ose VPN: Cili është më i mirë për Torrents anonimë?
Shqyrtimet tona të tjera për VPN:
Rishikimi i hyrjes private në internet
Torguard VPN dhe Proxy Review
&# 65279; Rishikimi Proxy.sh&# 65279;
Shqyrtimi i Vëzimit VPN i Invisible
Krahasimi i VPN: IPVanish vs Aksesi në Internet
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me