Писането на съдържание за вашия уеб сайт всъщност е много просто.

Това е твърде лесно.

Всъщност всеки би могъл да го направи.

Но ако искате да напишете съдържание, което всъщност е ангажиращо и кара вашия читател да се придържа, трябва да напишете уеб копие по ангажиращ начин, който решава проблемите им и това е съвсем различна игра с топка точно там.

Хората, които сърфират в мрежата, търсят нещо конкретно.

Ако вашето копие не успее да привлече вниманието им през първите 2 секунди, цялата кръв, пот и сълзи, които сте налили във вашето парче, просто няма да привлечете внимание.

Тъй като ние сме щедра група хора, които наистина искат да помогнат на нашите читатели, ние измислихме окончателното, единственото ръководство, което някога ще ви е необходимо, за да подобрите играта си за писане на уеб съдържание.

Но първо, нека да определим какво всъщност е съдържанието на уебсайта и защо е важно всъщност да пишете ефективно и ангажиращо съдържание.

Contents

Как се дефинира доброто писане на съдържание на уебсайтове?

Съвети и трикове за писане на съдържание на уебсайтове, което се продава

Така че, доброто писане на съдържание в уебсайта всъщност е много ясно.

 • Трябва да се продава.
 • Това трябва да бъде ангажиращо.
 • Трябва да има цел.

Целият смисъл на доброто писане на съдържание в уебсайта е да пишете по начин, който ще се класира по-добре в търсенията с Google, но все пак се харесва на окото на вашите читатели.

Това трябва да ги накара да останат на вашата страница малко по-дълго, което, надяваме се, ще доведе до продажба.

Сигурен съм, че сте чували това преди някъде, но съдържанието е крал и това е още по-очевидно, когато става дума за съдържание на уебсайтове.

Когато хората посещават вашата уеб страница, те търсят информация за нещо конкретно, уникална гледна точка или безпристрастно мнение.

Ако можете да им представите това, което искат, ще им осигурите стойност и това, дами и господа, е това, което наричаме качествено съдържание.

Защо качественото съдържание на уебсайтове е важно

Ефективно писане на съдържание

Виждате ли, че качественото съдържание не е само едно и свършено нещо. Качествено съдържание, животи. Той се споделя. Той продава.

Редовното съдържание ще остане уместно може би година или две, но хората виждат стойност в добре проучена статия за качеството и тя ще остане актуална с години

По дяволите, може дори да стане вирусна.

Хората ще посещават вашия сайт за години напред, точно заради това парче ценно съдържание.

Ето какво може качествено съдържание на уебсайта да постигне за вас:

 • Той ангажира вашата аудитория, като ги задържа на страницата ви по-дълго
 • Той продава
 • Хората ще искат да ги споделят
 • Ако е информативно и точно написано, статията ви ще се превърне в отправна точка в интернет, което означава, че хората ще се свързват към вас, което директно се превежда в по-силна сила на Google
 • С по-добро класиране, повече хора ще прочетат вашата статия, кои съединения в повече споделяне, повече входящи връзки – снежните топки с ефект.
 • В крайна сметка ще продадете повече, когато статията ви стане вирусна.

Това е силата на маркетинга за съдържание и ако успеете да го овладеете, буквално ще можете да превърнете думите си в злато.

Нека да разгледаме какво трябва да направите, за да напишете качествено съдържание.

Съвет №1: Разбиране на пътуването на купувача

Ако искате да създадете съдържание, което всъщност привлича вниманието на вашите целеви клиенти, ще трябва да разберете пътуването на купувача. Не се притеснявайте, всъщност не е толкова трудно.

Да приемем, че сте собственик на онлайн магазин за китара и искате да създадете съдържание, за да избутате вашите читатели / клиенти в точка на продажба.

Какви статии можем да напишем?

Как можем да използваме пътуването на купувача в наша полза?

  Miliki Nada Suara Unik Seperti Smoothie Nike & Innocent

Можем да го разделим на 3 прости стъпки:

 1. осъзнаване & интерес
  (Когато клиентът осъзнае точка на „болка“.) Да вземем например, клиентът проявява интерес към китарата, но той знае почти нищо за тях.
 2. разглеждане
  (Клиентите започват проучване на продукти, решения и марки.) Сега нашият клиент е достатъчно заинтересован, за да направи някои изследвания. Той не знае какви марки китара да гледа, дори не знае какъв тип китара е най-подходящ за него. Така той излиза онлайн и прави своите изследвания.
 3. покупка
  (Клиентът взема решение.) Клиентът е решил, че ЩЕ ВИДЕ китара. Той намали избора си, реши колко пари е готов да участва, за да получи качеството, което иска. Той търси уверение, че прави правилния избор.

Всяка статия, която пишете, трябва да има смисъл в зависимост от пътуването на купувача и всяка от тях трябва да натисне клиента по-нататък по пътя на купувача, докато той / тя не завърши транзакция.

Просто достатъчно правилно?

прав.

Е, сега знаете какво е пътуването на купувача, нека да преминем към …

Съвет №2: Коя част от пътуването на купувача трябва да насочите

Очевидно би било хубаво да обхванете ПЪЛНИЯТ път на купувача в една статия, но това няма да е възможно, тъй като хората, които четат съдържанието ви, ще бъдат в различни части на пътуването на собствения си купувач.

Това, което МОЖЕМ да направим, е да измисли по-малки статии, насочени към различни части от пътуването на купувача, така че читателите в личното си пътуване да имат нещо подходящо за тях, докато се натъкнат на вашия сайт.

По някакъв начин това означава, че ВСИЧКИ ваши статии в комбинация ще покрият цялото пътуване на купувача (така че имате по нещо за всеки), но те трябва да могат да бъдат самостоятелни като отделни истории за по-целенасочена аудитория.

Съвет №3: Теми, които трябва да покриете за пътуването на купувача

Добре, така че знаете какво е пътуването на купувача и знаете, че трябва да покриете цялото пътуване на купувача с разбити отделни парчета, но какви теми ще напишете?

Нека отново използваме китарата като пример.

Етап 1: Информираност

На този етап знаем, че хората, които търсят вашия сайт, едва сега започват да проявяват интерес към китарите. Ще искате да напишете нещо общо, но достатъчно уместно, за да привлече вниманието на читателите. Какво можете да напишете, така че те да се натъкнат на вашата статия и да останат за съдържанието?

 • 10 най-добри китари за начинаещи
 • Китари използват известни рокзвезди
 • Пуснете всяка песен с тези 4 акорда
 • Как китарната музика помага при депресия
 • музика & душевно здраве
 • 10 песен, която трябва да научите на китара
 • Овладейте тези популярни песни с 3 основни акорда!

Етап 2: Интерес

В този момент читателят вече активно изследва китарите. Той сравнява цени, функции, тон, звук. Гладен е за данни и търси по-задълбочена информация.

Какво можете да направите, за да привлечете вниманието им?

 • Съдържание, което съдържа отзиви
 • Сравнения с други подобни марки китари
 • Струнни сравнения
 • Пишете за цената срещу стойността
 • Документирайте собствения си опит с игра на китара.
 • Напишете статии, кои китари са по-добри за рок срещу джаз музика

Етап 3: Обмисляне

До този момент вашите читатели са готови да купят. Те знаят приблизително колко са готови да похарчат, те просто не знаят точно за коя марка китара да ги харчат. Най-вероятно имат предвид идеята, но търсят успокоение.

Вашата статия трябва да е по-фокусирана върху транзакциите. Вашите читатели се нуждаят от нещо, което да ги избута през ръба, данни, които ги уверяват, че са на път да направят правилния избор.

Затова им дайте това, което искат да прочетат!

 • Най-добрата цена за китара
 • 5 по-евтини алтернативи на Les Paul Gibson
 • Топ 10 педала, за да получите този класически рок-н-рол тон
 • Най-добрите аксесоари за новата ви китара
 • Най-добрите китари за под 1,000USD
  Posee un tono de voz único como Nike y batidos inocentes

Съвет №4: Изследване на ключови думи и избор на ключови думи

Ако досега не сте знаели, ключовите думи, които използвате в съдържанието на уебсайта ви, ще определят приложимостта на вашата статия в очите на всемогъщия Google.

Това означава, че трябва да изберете ключовите си думи, да ги използвате правилно и да наблюдавате как сайтът ви излиза на първата страница от резултатите от търсенето с Google.

Всъщност не е твърде трудно да се направи.

Стъпка 1: Потвърдете търсенето

Просто трябва да започнете, като потвърдите дали има търсене на теми, които сте решили. Можете да използвате инструменти като SEMRush, тенденции на Google или KeywordTool.io

Има много други безплатни инструменти за ключови думи там. Може да се наложи да платите, за да използвате някои от тях, но те си струват парите.

Бързото търсене разкрива, че има и безплатни инструменти, така че нямате извинение да правите всичко, което можете да изследвате ключови думи.

Стъпка 2: Идентифицирайте ключовата си дума

След като потвърдите своето проучване, трябва да стесните избора си на ключови думи до 1 или 2 основни ключови думи за всяка статия. Това ще ви помогне в писането.

Стъпка 3: Ощипване

Ако установите, че има липса на търсене на вашата тема, всичко, което трябва да направите, е да промените малко темата, за да се погрижите за това, което хората търсят.

За повече подробна информация за изследване на ключови думи, прескочете тук за една много добре написана статия от нашия приятел Тим Соло.

Съвет №5: Дължина на артикула

Тази част е малко трудна.

В едно проучване, направено на статии в Уикипедия, се казва, че увеличаването на броя на думите на статия ще доведе до по-голямо доверие. Но въз основа на нашия опит читателите бързо ще загубят интерес (и може дори да не притесняват да четат), ако статията е твърде дълга.

Но отново, ако съдържанието интересува и успее да ангажира читателя, този читател най-вероятно ще остане нататък и ще продължи да чете вашата статия.

Всъщност само 16% от хората, които се натъкнат на твоето парче, ще останат и ще прочетат всичко, но това са хората, които всъщност търсят полезни данни, така че уверете се, че съдържанието ви ги харесва.!

Това, което ще трябва да направите, е да проучите внимателно темите си, така че това, което пишете, да стане полезно за вашите читатели. Когато го направите, частта от съдържанието на уебсайта ви естествено трябва да попадне между 1500 – 2000 диапазона от думи и това е сладкото място.

Когато вашите читатели намират статиите ви за полезни, естествено ще прекарват повече време на вашия сайт, опитвайки се да разберат и усвоят информацията, която сте споделили с тях.

Това ги прави ангажирани и също така помага на съдържанието на уебсайта ви да изглежда по-авторитетно в Google, което прави по-добри класирания в търсенето!

Съвет №6: Най-добри практики за писане на съдържание на уебсайтове

Добре, вземете си чаша кафе, в тази порция имаме много.

Писането на уеб съдържание всъщност е много сложно. Трябва да напишете съдържание на дълги форми, така че Google да го разпознае като нещо стойностно, но все пак трябва да го нарежете и да го накарате да бъде неподвижен, така че вашите човешки читатели да останат ангажирани.

Ще отнеме малко да свикнете, особено ако сте писали за други медии, но не забравяйте, че не пишете литература.

В световната мрежа читателите са нетърпеливи и са получили вниманието на 12-годишна възраст на високо ниво на захар.

Ето списък с добри навици, които трябва да се придържате, когато пишете за интернет.

  Αποτελεσματική σύνταξη περιεχομένου ιστότοπου - Μάθετε να γράφετε περιεχόμενο Web που πουλάει

 1. Напишете просто, неефективно копие, което се продава! Имаме това, което разглежда по-задълбочено как да напишете ефективно копие!
 2. Не пишете за себе си! Интернет тълпата е много нетърпелива тълпа. Стигнете до точката. Не забравяйте, че трябва да общувате, а не да впечатлявате.
 3. Емоции Отворете съдържанието на walletGood се продава, защото това накара читателя да почувства нещо.

  Вземете това за пример.

  Това пържено пиле има много добър вкус.

  СРЕЩУ

  Знаете какво прави този вкус на пържено пиле наистина добър?
  Хрупка на кожата. Ароматът на всичките му билки и подправки. Сочността на плътта му, когато хапете в него.

  Вижте разликата?

 4. Ако искате да научите повече за писането на заглавия, които работят, вижте какво сме измислили преди тук.
 5. Разберете, че навиците за четене в интернет са различни! Хората не четат вашето копие, те сканират през него, търсейки ключови думи. Полейте статиите си с полезни данни и ключови думи, за да поддържате аудиторията си ангажирана!
 6. Не прекалявайте с ключовите думи! Ключовите думи са предназначени да помогнат на Google да разбере статията ви, но когато прекалите, тя може да бъде засенчена от търсенията с Google и дори няма да я знаете.
 7. Практикувайте SEO проучване! Започнете с ключови думи за семена, след това направете своите изследвания и открийте какво работи за вас! С правилното изследване на ключовите думи ще намерите най-добрите теми за темите на статиите.

  Докато проучвате, разгледайте тази статия за начини за създаване на съдържание, което привлича трафик!

  Професионален съвет – използвайте инструменти като SEMRush, за да видите какви ключови думи използват вашите конкуренти!

 8. Хипервръзка всичко! Получихте информацията отнякъде? Свържете го!

  Просто е добра етика в интернет Освен това помага статията ви да изглежда по-солидна и авторитетна, което означава и по-добро класиране!

 9. Използвайте техниката на небостъргача Техниката на небостъргача е проста, но не е лесна. Целта на него е да създаде статия, която е най-информативният, най-точният и най-епичният ресурс там, нещо, което няма да даде на вашите читатели причина да търсят информация другаде (като тази, която четете сега!).

Увиване

Има толкова много неща, които трябва да бъдат обхванати, когато става въпрос за писане на съдържание в уебсайта, и е почти невъзможно да се говори за тях всички в 1 статия. Ние се опитахме да покрием най-важните съвети и навици за писане на уеб съдържание.

Не забравяйте, че изследванията са ключови за успешните статии!

 • Изследвайте ключовите си думи и отделете време, за да научите и разберете пътуването на купувача. Толкова е полезно в дългосрочен план. Разберете какви цели се опитват да постигнат вашите читатели, след което измислете статии, които помагат на вашите читатели.
 • Поставете се в обувките на читателите си. Те влизат на вашия сайт, защото се нуждаят от решение на проблем. Искрено напишете статии, които ще им помогнат, и не забравяйте да препрочетете парчето си или да накарате някой да го препрочете за вас!
 • Не на последно място, научете основни умения за копирайт. Копирайтинг и писане на съдържание в уебсайтове са много различни от писането за традиционните медии. Трябва да пишете, за да общувате, а не да правите впечатления и това ще доведе до продажби.

За повече уеб съдържание и съвети за писане, не забравяйте да преминете през връзките в нашия уебсайт. Имаме цял куп съдържание, което ще ви помогне!

Е, стигнахме до края на това парче и се надяваме, че тази статия е успяла да ви помогне. Кажете ни какво мислите!

Още по-добре, ако имате свои собствени малки съвети за писане на съдържание в уебсайта, не се колебайте да ги споделите с нас!!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me