Bruker du Facebook-annonser?

De er en fantastisk måte for eiere av nettbutikker å få produktene sine foran et større publikum. Det viktigste er at de får produktene dine foran rett målgruppe.

For eiere av e-handel gir Facebook deg en enkel måte å målrette mot en veldig spesifikk kunde, og føre dem tilbake til nettstedet ditt.

Ved hjelp av visse triks og tips kan du skvise enda mer verdi ut av dem. Du kan få flere klikk, mer målrettede kunder og mer salg.

1. Bruk en flerproduktkarusell

Facebook lar deg nå velge en flerprodukt karusellannonse. Det er mange årsaker til at denne annonsetypen øker klikkfrekvensen og reduserer kostnadene.

karusellannonser

Først av alt er det spennende og interaktivt. Kunder vil bla gjennom og se flere produkter. Vår naturlige intrige fører til at vi klikker og leker med den. Det trekker flere mennesker til merkevaren din og engasjerer dem.

Dernest viser du en gruppe produkter som fungerer sammen. Bruk dette alternativet til å fortelle en historie, eller forklare hvordan flere produkter samhandler.

For det tredje, bruk den for å vise et bredere spekter av produkter. La oss si at du selger snowboardutstyr. Kunder vil kanskje ikke umiddelbart kjøpe snowboard, men du kan bruke karusellen for å vise dem billigere produkter som støvler eller voks. Det gir dem en mye større grunn til å klikke.

2. Bruk en videoannonse

Facebooks algoritme prioriterer videoinnhold aktivt. Ved å bruke en video er det mye mer sannsynlig at annonsen finner veien til folks fôr. Ikke bare det, men det er mer engasjerende som et format. Statistikk viser at mer enn halvparten av daglige Facebook-brukere ser på videoer på plattformen hver eneste dag.

Det er mye mer sannsynlig at kundene dine stopper og ser på en video, ettersom den øyeblikkelig begynner å spille når de blar over den.

Du kan også bruke den til å vise produktene dine i aksjon. For eksempel gjør Asos dette for å vise frem sitt utvalg av klær. Hvis du eier en motebutikk, kan du gjøre en lignende ting selv. Når du oppretter annonsen, velger du videoformat.

Asos

(Selv om vi, dømmer etter nye ‘sinte ansikts’ -ikon, ikke alle elsker det nye Asos-sortimentet!)

3. Bruk Facebook ‘tilbud’

Alle elsker et salg, og kundene dine klikker mye når du tilbyr rabatt.

Hvis du har fått et salg på produktene dine, kan du opprette en annonse spesielt for salg eller tilbud. Hvorfor ikke lage et introduksjonstilbud for å lokke folk inn? Se på hvordan Macy’s tilbyr 25% avslag på alle produkter over $ 100.

Macys tilbud

Det beste med denne annonsen er at dine potensielle kunder ikke engang trenger å forlate Facebook for å innløse den. Det er mindre friksjon, og det lukker gapet mellom et salg. Å klikke på annonsen gir dem en unik kode som de kan bruke på nettstedet ditt. Denne spesielle metoden bruker også ‘sosialt bevis’, ved å vise andre at ‘14, 991 ’mennesker allerede har hevdet den. Alt i alt er dette en strålende måte å lokke nye og eksisterende kunder til nettstedet ditt.

4. ‘Boost’ et eksisterende populært innlegg

Noen ganger er vi på vakt mot å lansere en annonse, fordi vi bare aldri vet hvor bra den vil reagere. Vil noen klikke seg gjennom? Vil det være bortkastet penger? Derfor er det en god idé å øke et eksisterende innlegg. Du kan velge et innlegg som allerede har generert mange aksjer, klikk og interaksjoner. Med andre ord, du vet at det fungerer. Nå, bare boost den for å nå tusenvis av nye mennesker.

Du kan velge å markedsføre den til folk som allerede liker siden din, eller nå ut til nye mennesker. (Jeg vil vise deg noen flere målrettingstriks lenger nede). Det fine med et løftet innlegg er at du allerede vet at det gir resultater. Øk det, og du er nesten garantert mer salg og oppmerksomhet.

Fremme innlegg

5. Slutt å selge!

Ikke hver annonse trenger å være fokusert på salg. Studier viser faktisk at vi har en tendens til å finjustere åpenbare annonser. Vi er så vant til å se annonser på nettet at vi automatisk ignorerer dem. Se i stedet etter andre måter å få verdi fra annonsen din.

Ett alternativ er å promotere en begivenhet. Som e-handelseier er hendelser en fantastisk måte å øke merkevarekjennskap til. Kanskje du kan være vertskap for et produktlanseringsarrangement i ditt område. Hvis du eier en motebutikk, kan du være vertskap for en catwalk-begivenhet, eller sponse et klesarrangement. Hvis du driver en smykkebutikk, kan du arrangere et verksted i ditt lokale område. Bruk deretter et Facebook-arrangement for å bygge bevissthet om det.

Begivenhet

Se på hvordan Jasper’s Market bruker en hendelse for å vise frem produktene sine. De selger ikke noe, men det hele bidrar til salg.

6. Styrke merkeidentiteten din i stedet

Dette er en annen fin måte å annonsere på uten å selge noe. Ta for eksempel North Face. De er en utendørs- og opplevelsesbutikk. Likevel fokuserer annonsene deres på å styrke merkeidentiteten i stedet for å selge direkte.

nordside

De forstår at Facebook-annonser fungerer best når de er visuelle, inspirerende og virale. På sikt vil de bygge sin kundegrunnlag og styrke sin merkevarelojalitet med denne formen for reklame.

7. Opprett en tilpasset oppfordring til handling

Hvis du spør meg, er dette en av Facebooks beste nye funksjoner. I stedet for å bruke det enkle boksformatet, lar Facebook deg nå lage en personlig oppfordring til handling. Det er fortsatt enormt underbruk av merker og netthandelsselgere. Likevel vil det øke klikkfrekvensen din drastisk.

Opprett en tilpasset oppfordring til handling

Når du konfigurerer annonsen din, kan du gå til delen ‘tekst og lenker’. Det lar deg velge mellom noen få nedtrekksalternativer, for eksempel ‘handle nå’, ‘lære mer’, ‘registrere seg’ osv. Du kan også legge inn din egen tilpassede oppfordring til handling. Dette vil aktivt få kundene dine til å klikke og øke potensielle salg.

tilpasset oppfordring til handling

Rettet mot

Facebook har den unike muligheten til å tilby nisjeannonsering. Den registrerer demografiske og posisjonsdata for de fleste av brukerne. Det samler også interesser, hobbyer og jobber. Alle er super nyttige for eiere av e-handel. Det er imidlertid noen enda kraftigere måter å målrette annonsene dine på. Her er noen enkle ideer.

8. Målrette besøkende på nettstedet

Mange butikkeiere bruker instinktivt Facebook-annonser for å nå ut til nye kunder. Imidlertid er det faktisk mye mer effektivt å målrette mot folk som allerede har besøkt nettstedet ditt. De er allerede kjent med merkevaren din. De har allerede gjennomsøkt produktene dine. Det er allerede en forbindelse der, så det er mer sannsynlig at de vil kjøpe fra deg. Du trenger bare å minne dem på! Ved hjelp av Facebook-annonser kan du minne dem om nettstedet ditt og styrke merkevaren din i tankene deres.

Først av alt, må du bruke et lite stykke kode som heter “Facebook-piksel”. Du plasserer det på nettstedet ditt, slik at Facebook kan samle informasjon om hvem som besøker nettstedet ditt. Når du konfigurerer annonsen din, klikker du alternativet “Tilpasset målgruppe”.

Taregt nettstedstrafikk

Du ser nå dette alternativet. Nå vil Facebook målrette brukere som allerede har vært på nettstedet ditt. Det er mye mer sannsynlig at du får klikk og salg ved hjelp av denne teknikken.

9. Målrett dine e-postabonnenter

Igjen bruker dette den samme metoden ovenfor. Bare denne gangen er målgruppen enda nærmere knyttet til deg. De har meldt seg på e-postlisten din, noe som betyr at de allerede er veldig interessert i produktene dine. Noen få nøye Facebook-annonser vil øke merkevarekjennskapen din ytterligere og overbevise dem om å kjøpe.

Mål e-postliste

10. Målrette folk i ferd med å kjøpe noe

Facebook har nylig lansert en ny del av målrettingsalgoritmen. Det kalles ‘atferd’, sirklet nedenfor.

Mål kjøpsatferd

Ved å gå til ‘kjøpsatferd’ i rullegardinmenyen, kan du velge å målrette mot personer som er i ferd med å kjøpe et bestemt produkt. La oss si at du har sett på nettsteder som ønsker å kjøpe en ny spillkonsoll. Ved å bruke informasjonskapsler i nettleseren din vet Facebook når du har lett etter en ny konsoll, så det begynner å vise annonser til deg skreddersydd til spill. Du har sannsynligvis opplevd dette selv.

Som en e-handelsselger kan du bla i tabellene. Nå kan du målrette mot personer som er i ferd med å kjøpe en konsoll. Perfekt hvis du selger spill eller tilbehør. Du kan gjøre dette for omtrent hva som helst: smykker, mote, solbriller osv.

11. Målretting mot personer basert på inntekten (eller online-forbrukere over gjennomsnittet)

Hvis du lagerfører dyre produkter, blir annonseringen din bortkastet på en bra student! La oss si at du selger luksuriøse badesåper til $ 100 per såpebar, eller solbriller av premium kvalitet til 500 dollar per par. Du har helt klart et spesifikt, avansert marked i tankene. Jeg har aldri sett en brutt student slippe 100 dollar på en såpestang, så du bare kaster reklamepenger i luften hvis du markedsfører produktet ditt for dette brede publikummet.

Målinntekt

Ved å målrette mot personer med bare en høy nettoformue eller høy gjennomsnittlig inntekt, er det mer sannsynlig at du treffer målgruppen.

Facebook kategoriserer også de som bruker mer enn gjennomsnittet på nettet. Naturligvis er disse Facebook-brukerne glade for å få ut kredittkortene sine, og elsker litt online shopping! Dette er de perfekte brukerne å målrette seg mot, spesielt når det er innsnevret med interesser og demografi.

12. Mål foreldre etter barna deres (eller mål forventningsfulle mødre!)

Denne er ypperlig for alle som selger babyprodukter, barneklær eller produkter til foreldre. Men det er åpenbart et enormt aldersgap for foreldre med barn. Å målrette mot “foreldre” kan bety de med en tenåring. Ganske meningsløst hvis du selger babyutstyr. Så Facebook bryter det ned i foreldrenes alder.

Målforeldre

Det er også en flott kategori rett under dette for ‘vordende mødre’. Dette er et stort marked å tappe hvis du selger babyklær, og Facebook lar deg promotere direkte til alle gravide mødre rundt om i verden!

13. Målrette noen i et langvarig forhold

Par som er hele verden borte fra hverandre elsker å sende gaver. Du kan hjelpe dem ved å målrette dem direkte. Facebook bruker sine forskjellige analyser for å identifisere par som er i lange forhold.

Mål relatinships

Som du ser på bildet, kan du også målrette mot folk hvis de har et jubileum. Disse menneskene leter alltid etter en gave i nærmeste fremtid. Du kan også målrette mot venner til de som har en ny jobb eller venner av et nylig forlovet par. Dette er mennesker som sannsynligvis vil være ute etter å kjøpe noe.

Bildeoptimalisering

Facebook prioriterer bilder og videoer over andre former for innhold, så du må få dem helt riktig. Du må stoppe folk i deres spor med et iøynefallende bilde. Her er et par triks som vil hjelpe.

14. Bruk en hvit bakgrunn

Reklameeksperter har gjort tusenvis av tester, og konkludert med at hvit bakgrunn driver med flere klikk. Hvorfor? Fordi det generelt trekker øyet. Nettdesignere bruker jevnlig hvit plass for å få hovedobjektet til å skille seg ut mer.

Hvitt rom

Se hvordan det oransje dukker opp på skjermen i dette bildet. Det er styrket av den hvite skjermen bak den. Kundens øye trekkes automatisk mot det, og det er mye mer sannsynlig at de klikker på lenken. Prøv det selv med dine egne annonser.

15. Bruk regel om tredder

Regelen om tredeler er et designprinsipp som hjelper til med å skape en følelse av balanse i et bilde. Det er enkelt å implementere dette prinsippet; del bildet ditt i 9 like store bokser ved å tegne to linjer horisontalt og to vertikalt. Å plassere hovedemnet for annonsen din i tverrsnittene av de tegnet linjene gir en balansert følelse. Her er en annonse som implementerte denne regelen:

Rule of Thirds

Disse karene får det helt til her. De lyse fargene dukker opp, mens det er en følelse av ensartethet og balanse – alt takket være den hendige, dandy “tredjedelsregelen.” Legg merke til hvor forsettlig proporsjonene til objektene er; to tredjedeler av annonsen vil være skoene (primærobjektet), mens den siste tredjedelen vil være merkevaren (sekundærobjektet). Dette gir et visuelt hierarki, der du først dras mot de vakre mokene deres, og deretter blir du introdusert for merkevaren. De gir også produktet og logoen massevis av pusterom, og gir det et elegant og velbalansert preg. Les mer om designprinsipper for Facebook-annonser.

16. Legg alltid produktet i høyre hånd

Dette trikset kan virke rart, men statistikk viser at produkter selger bedre når de annonseres i en persons høyre hånd. Gal! Men sant. Dette er alt basert på eldgammel markedsføringskunnskap. I en butikk plasseres for eksempel varer du kjøper regelmessig på høyre side når du beveger deg nedover.

Cola høyre hånd

Du kan bruke det samme trikset på nettet. Øynene våre trekkes øyeblikkelig mot høyre hånd. For de fleste av oss er det mer naturlig.

Du kan bruke alle slags jedi-triks når du bruker markedsføring og annonsering på nettet.

BONUS TRICK! 17. Bruk et nøyaktig tall for priser

Sinnet ditt behandler en enkel figur mye raskere enn en med øre. Så i stedet for å markedsføre et par solbriller til $ 14,95, bør du markedsføre dem til $ 15. Ikke vær redd for å runde opp eller ned i jakten på en bedre klikkfrekvens.

Ved å bruke disse triksene kan du drive mye mer salg både på kort og lang sikt.

Som alltid er jeg her for å svare på spørsmål du har om Facebook-annonsering eller markedsføring generelt. Takk for at du leste!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me