WordPress menguasakan 24% internet.

Itu lebih daripada 75 juta laman web.

Sekiranya anda telah membaca panduan saya untuk menubuhkan kedai dalam talian, anda akan tahu bahawa saya sudah sangat mengesyorkannya. Ini adalah tempat terbaik untuk memulakan kerajaan membeli-belah dalam talian baru anda.

Tunggu, apa sebenarnya WordPress?

Perkataan

Sekiranya anda baru menggunakan permainan, WordPress adalah platform yang membolehkan anda membina laman web anda sendiri. Anda memilih reka bentuk, susun atur, alamat. Mereka melakukan semua tipu daya komputer. Ini adalah kaedah termudah dan cepat untuk membuat laman web anda sendiri.

Sebelum kita teruskan, perlu diperhatikan bahawa saya bercakap mengenai WordPress.ORG bukan WordPress.COM. Ada perbezaan. Di WordPress.COM, tahap kawalan anda terhad, dan anda berkongsi hos dengan berjuta-juta yang lain. Di WordPress.ORG, anda memuat turun perisian dan menghoskannya sendiri. Ia lebih banyak kerja, tetapi anda mempunyai lebih banyak kawalan dan kreativiti. Sekiranya anda membina kedai dalam talian, WordPress.ORG adalah tempat yang anda mesti berada.

Baiklah, jadi mengapa pemilik kedai dalam talian menyukainya?

Sebab # 1. Ianya percuma

Anda tidak boleh berdebat dengan pricetag WordPress. Tiada kos untuk memuat turun perisian dan memulakannya. Anda akan melihat bahawa pilihan kedai dalam talian lain biasanya datang dengan kos permulaan.

Pesaing utama, Shopify bermula dengan caj $ 29 sebulan yang tetap, sebagai contoh, dan semakin mahal ketika anda semakin meningkat. Platform lain, seperti Etsy dan eBay, mengambil sebahagian besar hasil penjualan anda.

Dengan WordPress, anda boleh membuat kedai dan menjual produk pertama anda tanpa membayar sesen pun kepada tuan rumah. Mereka membiarkan anda menyimpan lebih banyak keuntungan anda berbanding perkhidmatan lain dalam talian.

Sekiranya anda pemilik kedai baru, setiap sen akan diambil kira.

Sebab # 2. Ini Sangat Mudah Untuk Disiapkan

WordPress mempunyai ‘pemasangan lima minit’ yang terkenal. Ini bukan keterlaluan. Panduan langkah demi langkah menuntun anda dengan mudah dan anda akan mempunyai laman web dalam talian dalam beberapa minit.

Satu-satunya bahagian yang sukar ialah menyiapkan hosting web anda. Untuk menggunakan WordPress.org, anda memerlukan hosting blog terbaik. Itulah plot tanah yang membolehkan anda membina laman web.

Nasib baik, di Bitcatcha kami mempunyai semua jawapan host web! Kami menampilkan senarai lengkap hos web yang disyorkan supaya anda dapat mencari yang tepat untuk anda. Kami bahkan telah menemu ramah pengguna dan bertanya kepada mereka sejauh mana prestasi host web mereka.

Sebab # 3. Anda Tidak Perlu Menjadi Pereka Web Kreatif, Atau Genius Pengekodan

Sebilangan besar orang mengelak daripada membina laman web mereka sendiri kerana mereka tidak tahu menulis kod.

Keindahan WordPress adalah bahawa anda tidak perlu mengetahui satu baris HTML (walaupun mungkin sedikit membantu). Ini sangat sesuai untuk pemilik kedai dalam talian yang hanya ingin menumpukan penjualan produk mereka!

Terdapat ribuan tema percuma – atau reka bentuk – yang boleh anda pilih. Tema adalah templat untuk laman web anda yang boleh anda ubah dan ubah. Sebilangan besar dari mereka adalah percuma; anda cukup klik kegemaran anda dan lihat laman web anda berubah menjadi reka bentuk pilihan anda.

Secara peribadi, saya cadangkan membayar sedikit wang untuk tema yang unik dan berkualiti. Sekiranya anda mencari jawapan pantas, cubalah tema Avada. Ini adalah tema yang paling popular di luar sana, dan dengan serta-merta memberikan laman web anda rasa profesional.

Avada

Anda juga ingin memastikan temanya sesuai dengan WooCommerce. (WooCommerce adalah alat yang anda perlukan untuk mendorong mekanisme membeli-belah di laman web anda). Tema seperti Divi sangat sesuai untuk ini.

Sebab # 4. Mesra Mudah Alih

Anda mungkin tidak mengetahui perkara ini, tetapi lebih daripada separuh daripada semua akses internet berlaku pada peranti mudah alih. Ini bermaksud kebanyakan bakal pelanggan anda menggunakan telefon pintar atau tablet pada satu-satu masa.

Sekiranya itu tidak cukup mengejutkan, berikut adalah beberapa statistik membeli-belah mudah alih:

  • Akses internet mudah alih kini melebihi akses desktop dan komputer riba.
  • Belanja mudah alih berkembang pesat, dan melonjak dari 8% hingga 15% pada tahun 2019.
  • 72% e-dagang akan berlaku pada peranti mudah alih pada tahun 2021.

(statistik dari Selz.com)

Tetapi bagaimana cara saya membuat laman web mudah alih??

Anda tidak, WordPress melakukannya untuk anda! Hanya ingat untuk memilih a tema responsif semasa merancang laman web anda. ‘Responsif’ bermaksud bahawa laman web anda akan menyesuaikan diri dengan mana sahaja peranti yang bersambung dengannya. Sekiranya pelanggan anda menggunakan iPhone, kedai dalam talian anda akan lebih sesuai dengan skrin iPhone. Sekiranya tablet atau desktop, ia akan terpasang agar sesuai dengan layar yang lebih besar. Tema Avada yang saya cadangkan sebelum ini responsif sepenuhnya.

Memilih tema WordPress yang responsif bermaksud anda tidak perlu risau dari mana datangnya pelanggan anda. Anda hanya perlu membuat produk hebat.

Sebab # 5. Beribu-ribu Plugin Membolehkan Anda Melakukan Apa sahaja yang Anda Mahukan

‘Plugin’ adalah sekumpulan perisian ringkas yang disambungkan ke laman web anda untuk menambahkan ciri dan fungsi baru. Sekiranya anda mendapat idea untuk laman web anda, hampir selalu ada pemalam untuk membantu anda melakukannya.

Ingin mengumpulkan alamat e-mel dengan borang pendaftaran? Mudah, plugin MailChimp akan mengurusnya.

Ingin mengira penghantaran dan cukai secara automatik untuk pelanggan anda? Mudah, ada tambahan WooCommerce untuk itu.

Mahukan butang perkongsian media sosial di seluruh laman web anda? Plugin sosial juga akan melakukannya. Muatkan halaman pentadbir WordPress anda dan pergi ke tab ‘plugins’. Cari yang anda mahukan, dan anda akan memuat turunnya dengan satu klik. Anda juga tidak memerlukan pengetahuan teknikal untuk melakukan ini. Semua pilihan penyesuaian adalah mudah dan mudah.

Pemalam WordPress

[Tetap bersama kami, kerana minggu depan, kami akan memasuki dunia pemalam untuk menunjukkan kepada anda semua pilihan terbaik untuk kedai dalam talian.]

Hidup! Panduan Pemula Untuk WooCommerce & 8 Sambungan Penting

Sebab # 6. Selamat dan Selamat

Adakah anda tahu bahawa 51% pembeli meninggalkan troli dalam talian mereka kerana mereka tidak merasa selesa memasukkan butiran kad kredit mereka? Penipuan dalam talian adalah kebimbangan yang sangat nyata. Dan, jika anda menjalankan kedai dalam talian, anda mengendalikan beberapa maklumat yang sangat halus.

Anda memerlukan platform yang boleh anda percayai. Dan yang dipercayai oleh pelanggan anda. WordPress dilindungi dengan ketat daripada penggodam berkat infrastrukturnya yang sangat besar. Anda tidak dapat menggunakan 75 juta laman web tanpa sistem keselamatan yang kuat! Anda boleh mempercayai WordPress, begitu juga pelanggan anda.

Mendirikan kedai dalam talian tidak pernah semudah ini, selamat (dan percuma!)

Dalam beberapa minggu akan datang, kami akan mendedahkan tema dan plugin penting yang akan menjadikan kedai dalam talian anda menjadi mesin menghasilkan wang, jadi tetap bersama kami.

Hidup! Panduan Pemula Untuk WooCommerce & 8 Sambungan Penting

P.s. Saya ingin mendengar dari mana-mana pemilik kedai yang menggunakan WordPress. Adakah anda mempunyai pengalaman positif (atau negatif) di platform? Sila kongsi pendapat atau pertanyaan anda di bahagian komen.

Sekarang, lihat mengapa kedai dalam talian WordPress teratas menggunakan platform hosting WordPress Terurus sebagai asas mereka.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me