Če se za svoje B2B podjetje trudite ohraniti prisotnost na vseh spletnih mestih družbenih medijev, zapravljate čas. Verjetno je vaše občinstvo skoncentrirano na enem ali dveh spletnih mestih, druga pa so za vas samo še dodatno delo. Če boste svoja prizadevanja usmerili na naslednje družbene kanale, boste povečali večji udarec in vključili potencialne stranke.

Pogovarjal sem se s prodajalci B2B, da sem dobil merilec, na katerem spletnem mestu je največ plačal, in celo ukradel njihove skrivnosti, kako maksimizirati napore na vsakem socialnem kanalu.

LinkedIn: zmagovalec, zmagovalec, piščančja večerja

Daleč najbolj priljubljeno orodje socialnih medijev za B2B trženje je bil LinkedIn. Ker LinkedIn privlači več strokovnjakov kot najstniki, ki delijo video posnetke z mačkami, je to naravna izbira za spletno mreženje. Tu je nekaj nasvetov, ki sem jih dobil.

Pridružite se in se vključite v skupine

Skupine LinkedIn

Na LinkedInu obstaja skupina za vse mogoče panoge, niše ali delovna mesta, od trženja vsebine do strokovnjakov za požarne črpalke.

Julie Graff, povezava z družbenimi vsebinami za trženje položenega položaja, pravi, da je najboljši način za uspeh pri uporabi skupin iskanje tistih, kjer so člani vaše ciljne publike aktivni in natančno preučite svoje delnice.

Julie Graff iz Pole Position Marketing

Pazite, da v teh skupinah ne boste pretirano samopromotivni. Vedeti morate v razgovore, strokovno svetovati in odgovarjati na vprašanja.

Če skupina dovoljuje, morate objaviti povezave do lastne vsebine, vendar to storite previdno:

Prepričajte se, da je vsebina, s katero se povezujete, zelo dragocena. Poskusite začeti razpravo z njim. Pred kratkim sem na primer objavil članek o idealni dolžini za objavo v spletnem dnevniku, zato sem v skupini vprašal, kaj menijo, da je idealna dolžina. Še enkrat se prepričajte, da počnete več kot le objavljanje povezav. Vključite se v druge pogovore v skupini.

LinkedIn za vodilne

V tem dnevu boste morali veliko sprejeti in poklicati, če želite priti do odločevalca. A zdaj je povezava le en klik stran. Jodie Cook, poslovodna direktorica družbe JC Social Media Limited, tudi avtorica knjige # Winning at Social Media: Vse je v interakciji, pravi, da je generacija LinkedIna potencialna taktika za B2B poslovanje.

Jodie Cook

Če poznate tipičen naslov odločevalca v podjetju, vam morda na primer starejši kupec, vodja trženja ali finančni direktor, iskanje LinkedIn lahko pomaga sestaviti seznam možnih stikov. Uspešno smo sodelovali s stranko, ki dobavlja kamen za urejanje okolice – naša naloga je najti krajinske arhitekte po vsem svetu in začeti pogovor.

Pravi, da je pomembno, da ne pošiljate praznih prošenj za povezavo, ker jih bodo prezrli. Namesto:

Ustvarite sporočilo predloge, ki ga lahko posnamete več sto ljudem, s katerimi boste kontaktirali, vendar se prepričajte, da je v njih poudarjeno, kaj je v njih – na primer brezplačna brošura vaših nagrajenih izdelkov. Poskusite dva ali trikrat na stik, [in] vaša vztrajnost se bo obrestovala.

Stran podjetja lahko poveča SEO

Stran z LinkedIn za podjetje

Kdo je vedel, da bi vam lahko spletna stran na LinkedIn-u dejansko pomagala pri iskanju v iskalnikih? Randy Mitchelson, APR, ki je podpredsednik prodaje & Marketing pri iPartnerMedia pravi, da poslovne strani na LinkedInu iščejo iskalniki, zaradi česar je dragoceno orodje pri iskanju boljše optimizacije iskalnikov..

Randy Mitchelson

Pravzaprav je ena od naših strank prišla k nam, ker so bili frustrirani, da se njihova spletna stran ne uvršča. Ironično je, da se je njihova poslovna stran LinkedIn uvrstila na prvo Googlovo stran, vendar njihovega spletnega mesta ni bilo nikjer najti.

Predlaga tudi, naj vsi zaposleni v podjetju, ki imajo osebne profile LinkedIn, povežejo svoj osebni profil s stranjo podjetja.

LinkedIn spremenite v blog (z ogromno bralstvom)

LinkedIn naredi veliko več kot le, da ponuja velike možnosti za mreženje. Prav tako deluje platforma za objavljanje vsebin prek programa Pulse. Graff of Pole Position Marketing pravi, da je združevanje objav v spletnem dnevniku na spletnem mestu njenega podjetja na Pulseu prineslo velik uspeh:

Naš postopek je, da del članka objavimo v LinkedInu s povezavo »Nadaljuj z branjem«, ki jih preusmeri na naš blog. To je povzročilo dramatično povečanje prometa na naši spletni strani s strani LinkedIna.

Bodi pecen Tom

Kdo si je ogledal vaš profil?

LinkedIn ima zanimivo funkcijo, ki uporabnikom sporoča, da so si ljudje ogledali njihov profil. Plačani člani, pravi Austen Allred, višji vodja rasti na LendUp.com, si lahko ogledajo seznam vseh, ki jih pregledajo.

Austen Allred

Seveda smo radovedni, da to storimo. Izkazalo se je, da lahko sestavite skript, da ne storite ničesar, razen da kliknete od profila do profila in pridobite svoje ime in obraz pred več deset tisoč ljudmi. To sem storil nekoč, nekdo je videl moj profil in mi priporočil delo, ki ga imam zdaj.

Naredite LinkedIn nadaljevanje

Ko se srečujete z ljudmi na sejmih ali poslovnih dogodkih, si je težko zapomniti, kako spremljati, ko se vrnete v pisarno. Toda vključitev LinkedIna v postopek nadaljnjega spremljanja je močan način, da ostanete povezani.

Mitchelson iz iPartnerMedia uporablja to strategijo po vsakem dogodku, ki se ga udeleži:

Na primer, po zbiranju vizitk na nekem dogodku, se v 24 urah povežem s tistimi osebami na LinkedInu in uporabim to zahtevo za povezavo, da jim sporočim, da se z njimi srečujem. Prav danes sem se povezal s petimi novimi ljudmi, kmalu po kakovostnih pogovorih z njimi.

Če se povežete prek spleta, je veliko večja verjetnost, da boste to razmerje okrepili hitreje kot prek e-pošte ali telefona.

Twitter: Odličen za sodelovanje ena na ena

LinkedIn ni edino orodje za trženje B2B. Twitter je odličen za sodelovanje v realnem času, zlasti za potapljanje v pogovore ena na ena. Tu je nekaj nasvetov strokovnjakov.

Uporabite Search Wisely

Twitter Stream na TweetDeck

Če uporabljate nadzorno ploščo družbenih medijev, kot je Hootsuite ali TweetDeck, lahko preprosto nastavite tokove za spremljanje tvitov z uporabo določenih ključnih besed ali iskalnih izrazov. Mary Cochran, direktorica marketinga za spanec, s to strategijo enostavno uporablja stike z ljudmi na področju svoje ciljne publike:

Mary Cochran

Imel sem srečo v poslovnem razvoju s pomočjo HootSuitea, da je vzpostavil iskalni izraz v industriji in na Twitterju pisal možnosti..

Stranska opomba: Uporabljam tudi to strategijo. Ker je veliko mojih strank programska oprema, sledim izrazom “programska oprema” in “majhna podjetja.” Stranko sem celo dobil, ko sem spremljal te ključne besede in se ustrezno odzival!

Sodelujte v dialogu ena na ena

Ker je Twitter (skupaj z Instagramom) “dvosmerna” platforma, na kateri lahko hkrati komunicirate z enim ali več ljudmi, Matthew Mercuri, vodja digitalnega marketinga v podjetju Dupray, pravi, da je treba odkriti še več tržnega zlata..

Matthew Mercuri

Twitter / Instagram omogoča tudi interakcijo s strankami na načine, ki jih Facebook ne. Facebook je enodimenzionalen. Na dvosmernih platformah ne morete iti ven in iskati ljudi, ki bi govorili posamično z ljudmi, kot ste vi. Poleg tega je druga korist v tem, da Twitter / Instagram zagotavlja takojšnje, hitre in duhovite odzive, ki so v določenem okolju zelo koristni za tržnika.

Prav tako pravi, da bo interakcija z ljudmi, s katerimi ste že poslovali, večja verjetnost, da vas bodo stranke spremljale nazaj, kar olajša sodelovanje z njimi.

Facebook: Ne samo za B2C

Mislite, da je Facebook samo za gledanje video posnetkov mačk, namesto da bi delal? Pomisli še enkrat. To je resnična pametna poslovna priložnost.

Izkoristite pametno oglaševanje

Facebook je znan po svoji enostavni, ciljno usmerjeni oglasni platformi. Tracy Willis, vsebinski strateg za N2Q Consulting ljubi svoje oglaševalske funkcije:

Tracy Willis

Moj najljubši način uporabe Facebooka kot B2B platforme je prek plačljivega oglaševanja. Orodje Facebook oglas vam omogoča, da izberete ciljno stranko iz izjemno natančnega seznama možnosti.

Če na primer ciljate na vodstvene delavce v programski industriji, ki zaslužijo 200.000 USD ali več, vam pomaga natančno določiti, koga želite doseči s svojim oglasom.

Povečajte objavo

Povečanje objave

Ena posebna oblika oglaševanja na Facebooku je funkcija Boost a Post. Namesto da se pojavljate kot oglas, lahko redno objavljate ali posodabljate in razširite širše občinstvo. Adaf Darash, izvršni direktor Regpack-a, je povečal število strank kot rezultat krepitve objav na blogu:

Adaf Daraš

Najboljši odziv za nas je povečanje objave na strani našega podjetja, zlasti ko objavljamo najnovejšo posodobitev spletnega dnevnika. Veliko časa porabimo za trženje vsebin in njihovo povečanje na Facebooku je najboljši način, da smo našli ne le svojo vsebino pred veliko ljudmi, ampak vidimo, da je pike v potencialnih oglasih kmalu po objavi našega spletnega dnevnika Facebook je okrepljen!

Pridružite se Facebook skupinam

Tako kot LinkedIn tudi Facebook-ove skupine zagotavljajo fantastično priložnost za povezovanje s svojim ciljnim trgom. Willis iz N2Q Consulting pravi, da lahko Facebook s svojimi skupinami ponudi še več priložnosti za sodelovanje kot LinkedIn:

Če se tem skupinam v svoji panogi pridružite, tudi samo za poslušanje, lahko dobite vpogled v to, kaj se vam zdijo stranke pomembne. Te so podobne skupinam LinkedIn, vendar jih je mogoče uporabljati pogosteje, saj ima Facebook veliko višjo bazo uporabnikov.

Druge družbene strani velja omeniti

Ti tekači ne bodo imeli moči LinkedIna, Facebooka in Twitterja, vendar vam lahko še vedno pomagajo pri doseganju vaše publike.

Slideshare

Slideshare nima skoraj nobene igre drugih socialnih orodij (navsezadnje si morate vzeti čas, da ustvarite predstavitev), ampak Kent Lewis, predsednik & Ustanovitelj Anvila pravi, da je to vredno upoštevati.

Kent Lewis

Ni veliko blagovnih znamk, ki vlagajo čas v SlideShare, a odkar ga je pridobil LinkedIn, se je njegov pomen (in uvrstitev v Googlu) le še povečal. Je odlična raziskovalna in marketinška platforma za B2B podjetja in veliko manj konkurence kot druge platforme, kot je Twitter.

YouTube

Lewis pravi, da ga preseneča, da so le svetovne blagovne znamke B2B pravilno izkoristile moč drugega največjega svetovnega iskalnika, YouTube.

Iz istega razloga, ker lahko priporočate Google+, Facebook ali Instagram, da ciljate B2B možnosti, je YouTube iz različnih razlogov logičen. Video ima 5-krat večji odpoklic kot napisana beseda, zato zakaj zgodbo pripovedujte v besedilu, ko jo lahko poveste z videoposnetki?

Izkoristite kar največ prednosti B2B marketinga na socialnih medijih

Ne glede na to, katera socialna spletna mesta uporabljate za iskanje potencialnih strank in strank za vaše B2B podjetje, potrebujete pravo strategijo, da dobite dobre rezultate. To pomeni, da ste dosledni pri svojih posodobitvah, skupni rabi vsebine in ciljanju na svoje občinstvo. Tu so dodatni nasveti, ki vam bodo pomagali pri Sandip Banerjee, specialist za hekersko rast in spletno rešitev.

Sandip Banerjee

1. Čas je vse
Ko objavljate, je skoraj tako pomembno kot tisto, ki ga objavljate. Morda bo potrebno nekaj eksperimentiranja, da ugotovite, kdaj se vaša publika najbolj odziva na vaše delitve. Programska oprema za načrtovanje vam omogoča, da vnaprej napišete svoje posodobitve in jih nastavite, da bodo v idealnem trenutku zaživele.

2. Poznavanje občinstva je nujno
Ne glede na to, ali vlagate v oglase Facebook ali LinkedIn ali najdete nove ustrezne ljudi, ki jim bodo sledili na Twitterju, boste izgubili čas za pošiljanje sporočila napačnim ljudem, razen če filtrirate svojo publiko. Kdo uporablja ključne besede, ki so pomembne za vašo demografsko kategorijo? Kdo govori o konkurenci? To so verjetno dobri kandidati, s katerimi se lahko povežete.

3. Priključite pike v ustreznosti
Če napišete družabno posodobitev, ki govori o eni stvari in vključite povezavo, ta povezava ne bi smela biti v celoti nekaj drugega. Ljudje si želijo doslednosti in s tem, ko boste zagotovili, da je tisto, kar delite, relevantno za povezavo, ki jo objavite, svojim sledilcem dokazali svojo vrednost in zaupanje..

4. Poiščite desno kadence
Vsak socialni kanal deluje na drugačni kadenci. Twitter se premika s svetlobno hitrostjo; tega, kar trenutno objavite, ne bodo videli vsi preprosto zato, ker je več uporabnikov, ki se zavzemajo za pozornost svojih sledilcev. Tako boste morda morali pogosteje objavljati. V skupinah LinkedIn pa je morda malo dejavnosti, zato bodite previdni pri bombardiranju skupine z vsakodnevnimi posodobitvami, če ste edina skupna raba.

5. Bodite dosledni
Upravljanje družbenih medijev prevzame predanost in doslednost. Ljudje nočejo videti, da je bila vaša zadnja posodobitev pred pol leta. Če nimate časa ali energije, da bi tedensko (če ne dnevno) posvetili svojim računom, najemite svetovalca za družbene medije, ki vam bo pomagal. Dobili boste boljše rezultate, če bodo ljudje vedeli, da se lahko zanesejo na vas za redno, uporabno vsebino.

Z osredotočanjem svojih prizadevanj za trženje družbenih medijev v te kanale boste bolje vključili pravo občinstvo, si zgradili zaupanje z njimi in ostali v njihovih glavah, ko bodo pripravljeni kupiti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me