Защо трябва да свържете Etsy към Wix сайт и как да го направите за 10 минути

Etsy е нараснал от неизвестен уебсайт, за да купи готини ръчно изработени неща на публично търгувана компания, която миналата година продаде над 2 милиарда щатски долара стоки.


Ако продавате ръчно изработени стоки или уникални цифрови изтегляния, Etsy има над 50 милиона активни потребители, които купуват и продават, така че няма да имате проблем с намирането на клиенти. Не е нужно да се притеснявате дали да създадете уебсайт или да намерите хора, които да купуват вашите продукти. Etsy се справя с това.

Но с развитието на бизнеса ви може да откриете, че Etsy не ви позволява да правите някои от нещата, които трябва, така че изграждането на собствен уебсайт е необходимост.

Защо Wix и Etsy са страхотни заедно

Как да свържете Etsy с Wix

Ако имате собствен уебсайт, някои предлагат да затворите магазина си Etsy и да се откажете изцяло от Etsy. Но предвид факта, че Etsy донесе над 87 милиона долара само през третото тримесечие на 2016 г., наистина ли смятате, че това е най-добрият съвет?

Над 20 милиона души са активни купувачи на Etsy. Това е голям шанс да продадете продуктите си. Ако сериозно се занимавате с продажби онлайн на пълно работно време, това трябва да е част от вашия бизнес. Но само част.

Вместо да затворите магазина си Etsy, защо да не го свържете към уебсайт на Wix? Това създава безплатен начин да привлечете трафик към вашия уебсайт.

Wix е инструмент за създаване на уебсайт за хора, които не знаят как да проектират уебсайтове. Не е нужно да знаете ред код. Ако мисълта за създаване на уебсайт ви създава кошмари, техният интелект за изкуствен дизайн го прави лесно. Просто отговорете на няколко прости въпроса и след няколко минути имате уебсайт.

Комбинирайки уебсайта си Wix с вашия магазин Etsy, вие имате вграден източник на органичен трафик към уебсайта си, който няма да ви струва и стотинка. Безплатен трафик е трудно да се получи в наши дни. А когато изграждате бизнес на брега, дрибите наистина се добавят.

Създайте сайт на Wix: 

Ако тепърва започвате, това изчерпателно ръководство ще ви покаже точните стъпки как да изградите първия си Wix сайт.

Защо трябва да включвам магазина си Etsy в Wix?

Ако искате бизнес, който ще продължи, трябва да го изградите самостоятелно, а не на Etsy. Какво би станало с вашата растяща марка, ако Etsy започна да таксува $ 1000 на година, за да използва тяхната платформа?

Etsy върши страхотна работа популяризирайки своята марка онлайн, в печата и по телевизията. Те харчат стотици хиляди долари маркетинг, за да спечелят непрекъснато нови клиенти. Хората се доверяват на Etsy и обичат да купуват от тях. Тези неща може да са верни за вас, но ако имате стотици хиляди долари, които да похарчите за маркетинг, няма да е необходимо да имате магазин Etsy.

Въпреки че Etsy е страхотна платформа, която работи усилено, за да задоволи както купувачите, така и продавачите, тя има ограничения.

Тези ограничения затрудняват развитието на вашия бизнес. Но е възможно да получите най-доброто от двата свята. Вграждането на вашия магазин Etsy във вашия уебсайт Wix ви позволява:

 1. По-лесно създаване на имейл списък
 2. По-добро клиентско изживяване
 3. Способността да се грижи за клиенти, които не са готови да купуват
 4. Няма връзки към конкурентни продукти

1. По-лесно изграждане на списъци с имейли

В Etsy получавате имейл адресите на клиента си само когато извърши покупка. Това е чудесна отправна точка и вече трябва редовно да изпращате имейли на клиентите си.

Но имейлите на клиентите са само отправна точка. Това не предоставя възможност за връзка с хората, които не са закупили при първото си посещение на вашия сайт. С Wix можете да използвате едно от приложенията им за създаване на списък, за да заснемате имейл адреси на посетители на вашия сайт, които все още не са клиенти.

2. По-добро преживяване на клиентите

Обслужването на клиенти за онлайн бизнеса започва с уебсайт, който улеснява клиентите да намерят и купят това, което искат. Наречете го потребителско изживяване, обслужване на клиенти или преживяване на клиента. Долната линия е, че трябва да направите възможно най-лесно клиентите да купуват от вас.

Част от причината, поради която хората обичат да купуват от Etsy, е, че правят много лесно всеки да си купи. Търсете, кликнете, купувайте. Това е. Защо прекарвате безброй часове в опити да разберете как да направите всичко това сами, когато просто можете да използвате техния процес?

Ако не искате да се занимавате с настройката на количките за пазаруване и интегрирането им с шлюзове за плащане, приложението Etsy Store от Wix отвежда клиентите на страницата за качване на Etsy. Тъй като клиентите се доверяват на Etsy и обичат да купуват от тях, вашите проценти на изоставяне ще бъдат по-ниски.

3. Способността да се подхранват клиенти, които не са готови да купят

Ако продавате артикул с висока цена, може да отнеме няколко посещения, преди да ви се доверят достатъчно, за да направите покупка. Въпреки че няма „официален“ номер от Etsy, продавачите определят средната продажна цена на Etsy около 20 долара.

Ако предложите безплатен на вашия уебсайт в замяна на имейл адрес, ще бъде по-лесно да поддържате връзка с потенциалните клиенти. По този начин можете да им изпращате имейли, които ще ги насочат към закупуване на вашия продукт.

4. Без връзки към конкурентни продукти

Когато клиентът прегледа вашия артикул, има меню, което ги отвежда до няколко продукта от други продавачи на Etsy. Магазинът Etsy в уебсайт на Wix няма тези връзки, така че потенциалният ви купувач няма да има начин да намери подобни продукти от друг продавач.

Конкуриращи продукти в Etsy

Как да свържете вашия Etsy Store с вашия уебсайт Wix

1. Влезте във вашия Wix акаунт.

2. Кликнете върху бутона Добавяне на приложение от таблото за управление в горния десен ъгъл.

Добавете приложение в Wix

3. Въведете думата „Etsy“ в полето за приложения за търсене в горната част на екрана на App Market. 

4. Изберете приложението Etsy Shop и кликнете върху бутона „Добави към сайта“.

Wix App Market

5. Отворете редактора на Wix от екрана „Успех“. 

Приложение AddEtsy

6. Wix Editor създава нова страница, наречена Etsy Shop.

За съжаление не можете да вградите вашия магазин в началната си страница. Ако се опитате да изтриете тази страница, ще премахнете приложението Etsy shop. Страницата е предварително запълнена с демонстрационна информация, за да ви даде представа как изглежда магазинът. Ще трябва да свържете вашия магазин чрез настройките, за да видите вашите артикули.

7. Щракнете навсякъде в магазина, за да се появи овалният бутон „Настройки“.

Настройки на Etsy Wix

8. Кликнете върху синия бутон „Свържете своя магазин“ в приложението, което се появява в началото на визуализацията на вашата страница. 

Свържете Etsy Shop

9. Упълномощете Wix да изтегли информацията ви за Etsy

Упълномощете Wix да изтегли информацията ви от Etsy, като използвате вашето Etsy вход в изскачащия прозорец. Ако все още сте влезли в Etsy, щракнете върху бутона Авторизиране. Ще бъдете насочени обратно към приложението Etsy Shop в Wix Editor.

Използване на приложението Etsy Store вътре в редактора на Wix

Приложението Etsy Store е много лесно. Съдържа два раздела:

 1. Настройки
 2. Дизайн

Секцията Настройки на приложението ви позволява да изберете кои секции от вашия магазин Etsy да се показват. Ако искате да промените текста в някой от тези раздели, ще трябва да отидете в своя Etsy акаунт, за да го направите. Просто кликнете върху синия бутон „Редактиране на магазина“ от Etsy, за да направите промени в тези секции.

Редактиране на магазин

Разделът Дизайн ви позволява да променяте цветовете на бутоните и текста, но не можете да промените действителното оформление на страницата.

заключение

Комбинирайки голямата клиентска база на Etsy и възможностите за изграждане на имейл списък на уебсайта ви Wix, вие сте на път да изградите доходоносен онлайн бизнес, който ще ви поддържа в продължение на години напред.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map