Thyerja në botën e modës mund të ndjehet si një detyrë vigan, nuk mund ta bëjë këtë?

Ka kaq shumë lojtarë të mëdhenj atje, me buxhete edhe më të mëdha. Dhe nuk e keni idenë se si do të filloni të konkurroni me ta.

Por, këtu është gjëja e bukur për të qenë një fashionista këto ditë:

Ju nuk keni nevojë për një buxhet të madh, apo edhe një platformë të madhe, për të bërë shenjën tuaj.

Thjesht ju duhet të merrni modelet tuaja përpara njerëzve të duhur. Dhe, ju mund të përdorni fuqinë e marketingut për ta bërë atë vetëm.

Nuk besoj? Lexoni këtë histori suksesi: “Unë bëj 1000 dollarë në kohën e lirë”: Si një pronar i dyqaneve të modës po bën një pasuri të vogël në internet

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krijoni një plan të marketingut me përmbajtje të ngurtë.

Cila është pikërisht ajo që ju do të mësoni se si të bëni në këtë artikull…

Farë do të mësoni

 • Si të depërtoni në treg dhe të bëni një zhurmë të vërtetë
 • Një mënyrë e thjeshtë për të zgjeruar mundësitë tuaja dhe për të marrë para më shumë njerëzve të duhur
 • Farë do të thotë të krijosh përmbajtje të shkëlqyeshme që njerëzit duan të lexojnë
 • Shpërndarja: pjesa më e rëndësishme e marketingut (që nuk po e bëni)

# 1: Arti i Infiltrimit

Faza e parë e çdo plani të marketingut të përmbajtjes përfshin përgjigjen e dy pyetjeve:

 • Kush është audienca juaj e synuar?
 • Ku e kalojnë kohën e tyre?

Së pari, provoni të prishni demografinë tuaj dhe shikoni se kujt dëshironi t’i shisni. Sa vjeç janë ata? Për çfarë interesohen? Sa para fitojnë? Ku jetojnë ata?

Pasi ta dini këtë, është e lehtë të përputheni me njerëzit që synoni të arrini dhe vendet ku kalojnë kohën e tyre.

Për shembull, nëse audienca juaj e synuar është femra urbane me një buxhet më të rreptë prej më pak se 30,000 dollarë në vit – i ngjashëm me Topshop ose Asos – do të jeni më mirë të përqendroheni në Instagram sepse këtu janë shumica e atyre njerëzve që kalojnë kohën e tyre:

Demografia në Instagram

Ju nuk duhet ta zvogëloni këtë në një kanal specifik të mediave sociale, mund të jetë i shumëfishtë.

Por ajo që është e rëndësishme këtu është që të kuptoni se ku janë njerëzit tuaj dhe kanalet në të cilat do të jeni më mirë të shpenzoni kohën tuaj.

Pasi të jeni në kanalet e duhura, atëherë mund të filloni të mendoni se si mund t’i arrini ata njerëz në mënyrë më efektive. Për fat të mirë për ju, kjo është pika jonë tjetër …

# 2: Arrijnë më shumë njerëz

Pra, ju keni gjetur audiencën tuaj. Si filloni të flisni me ta?

Ju duhet të rritni lojën tuaj të takimit.

Unë nuk jam duke sharë. Ka një mënyrë për të flirtuar rrugën tuaj në ndjekësit. Ekzistojnë tre hapa thelbësorë për këtë proces:

 • Follow
 • si
 • koment

Kjo është provuar të funksionojë veçanërisht në Instagram, por është i njëjti proces për shumicën e platformave të mediave sociale.

Engageshtë angazhim flirtues dhe është i efektshëm.

Gjeni pasuesit e konkurrencës tuaj. “Ndiqni” ata, “si” një nga postimet e tyre më të fundit, dhe pastaj “koment” për të.

E lehtë, e drejtë?

Nëse ndiqni 100 nga ndjekësit e konkurrencës suaj, mund të prisni deri në një përcjellje prej 34% duke përdorur formulën vijuese / si / koment. Ju madje mund të shkoni pak më tej dhe ‘mesazh’ për ata që ndjekin.

Kështu ndiqni njerëzit e duhur për markën tuaj të modës. Dhe sa më shumë përpjekje të vendosni, aq më shumë dilni nga ajo.

Kolegu im Ben në të vërtetë ndau një studim rasti për këtë: Si kam marrë 10,000 ndjekës në Twitter në 3 muaj (dhe një Shkallë të Angazhimit prej 13%)

# 3: Krijoni përmbajtje të shkëlqyeshme

Ju keni audiencën tuaj dhe ndjekësit tuaj. Tani cfare ben?

Ju paraqisni një përmbajtje të mrekullueshme, kjo është ajo që është.

Por, si krijoni përmbajtje që janë të përshtatshme për audiencën tuaj?

 • Keni të gjitha pamjet vizuale
 • Ndërtuar një kalendar të fortë editorial
 • Përdorni rregullin 24 orë

Përmbajtja vizuale është një ndërrues i lojës. Ajo rrit pamjet e faqes deri në 94% dhe ndjekësit / pajtimtarët me 37%.

Përziej përmbajtjen tënde. Nëse zakonisht përbëhet nga teksti, filloni të përdorni imazhe dhe video për të rritur angazhimin e audiencës.

Dhe gjithmonë përdorni rregullin 24 orë. Blog-u juaj është i rëndësishëm, kështu që prisni 24 orë para se të postoni. Shtë një mënyrë e pasigurt për të siguruar që ju po postoni përmbajtjen tuaj më të mirë.

Këshillë kyçe

Krijoni një kalendar editorial të provave. Përmbajtja juaj është mbret, kështu që sigurohuni të dini se si të shkruani një pjesë të mirë të përmbajtjes.

# 4: Shpërndarja

Tani është koha për të zvogëluar shpërndarjen e përmbajtjes suaj.

Përmbajtja përkatëse e krijuar nga rrobat krijon shitje. Kjo është ajo ku ju bindni audiencën tuaj sendet tuaja ia vlen të blini.

Përmbajtja unike krijon besim

Tani që keni krijuar një përmbajtje të vlefshme, ju duhet t’i jepni përmbajtjen njerëzve që do ta shohin atë të vlefshëm. Kjo do të thotë të jesh proaktiv.

Ju duhet të zbuloni se cilat kanale do të funksionojnë më mirë për shpërndarjen tuaj. Për ta bërë këtë ju mund të pyesni dikë në fushën tuaj se çfarë ka punuar më mirë për ta. Arrijnë të tjerëve që kanë qenë aty ku jeni.

Kushtojini vëmendje asaj që ndan audienca juaj dhe ku po e ndajnë atë. Bëni hulumtimin tuaj së pari dhe shkruani më vonë. Tre mënyra për ta bërë këtë janë:

 • Duke parë burimin e referimit për Google Analytics
 • Monitorimi i fjalëve kyçe për të parë se çfarë bisede po zhvillohet dhe kur
 • Duke parë temat e trendeve në forume relevante

Këshillë kyçe

Nëse ndiheni sikur keni zotëruar një kanal, mos e lini aty. Me çdo mënyrë vazhdoni të postoni, por mos kini frikë të provoni kanale të tjera. Kanalet e tjera me audiencë të ngjashme do të ndihmojnë në shtrirjen tuaj, duke ju dhënë më shumë mundësi të jeni të vlefshëm.

Gjithashtu, mos kini frikë të ndani përmbajtjen tuaj më shumë se një herë. Jetëgjatësia mesatare e një Tweet është 18 minuta (po, ajo pak) kështu që ndarja e një postimi shumë herë me përmirësimin e mundësive të saj.

Për të përfunduar

Drejtimi i një marke të suksesshme të modës do të thotë që do t’i përsërisni përsëri këto procese përsëri dhe kohë. Pra, jini praktik për ato që funksionojnë dhe çfarë nuk bëni, por mos kini frikë të provoni diçka të re.

Bëni hulumtimin tuaj, gjeni audiencën ku mund të ofroni përmbajtje të vlefshme dhe të planifikoni. Përdorni mjetet atje për t’ju ndihmuar. Ju e morët këtë.

Tani, lexoni The Key To Huge, Trafiku konsistent: Rrokaqiejt

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me